30 Nisan 2008

Yavaş Gel Saçın Başın Dağılmasın

Fotospor'un bugünkü manşeti. Fenerbahçe resmi sitesi haberi yalanlamış, fotoyu ben de oradan emanet aldım. Ben bu haberi üretenlerin ne yiyip ne içtiklerini merak ediyorum açıkçası. Bu nasıl bir ruh halidir? Bu manşet normal kafayla atılır mı? "Mourinho gelecek, Drogba, Carvalho ve Makalele'yi de yanında getirecek". Vay anam vay neler dönmüş Serhat ya!..

26 yorum:

Emre Demirel dedi ki...

Fotoğrafta önemli bir eksiklik var. Photosopla Drogba'ya Fener forması giydirmeyi unutmuşlar.Olmadı diyor, Fotospor'a 10 üzerinden 3 veriyoruz...

Adsız dedi ki...

Bu başlıkların madde tesiri altında atılmış olması gerekiyor, ayık bilincin eseri olmadığı kesin. Bir hafta sonra yazarlar; Maourinho ile her konuda anlaşan FB yönetimi eşinin ikna olmaması nedeniyle transferi askıya aldı, yeni hedef Yılmaz Vural(maddenin cinsi ve etkisine göre Ali Osman Renklibay falan da olabilir).

dchetin dedi ki...

NTVSpor'un reklamı geldi aklıma: -Transfer haberleri doğru mu?

Ugo Fantozzi dedi ki...

madde tesiri ve mourinho cahilligi...bir kere mourinho kazayla fenere gelse bile carvalhoyla gelmez, yaslandigini ve isinin bittigini dusundugu icin yeni adam bakiyordu...

Fuzzy Logic dedi ki...

Nedense bu guzide takimimizda ve medyasinda sportif hayal kirikliklarindan sonra (eger hakem, federasyon gibi bahaneler yeterince bulunamamissa) enteresan hareketlenmeler olur. Mesela baskan istifa eder ya da dunya yildizlari bir bir siraya girer ama zamanlama asla sasmaz.

Adsız dedi ki...

Son dönemlerde Van Gaal olayı ve perde arkası (temin ediyorum Van Gaal çok para istediği, bütçeyi çok yüksek tuttuğu vs.den dolayı gelmediği yalandır.) sonrası yarından itibaren patlak verecek DECO olayının aslını anlatsam, Fotospor'un photoshop Crespo çalışmasının halt ettiğini düşünürsünüz.

Ben size iki link vereyim, yazılış tarihlerine ve haberlerin çıkış tarihine bakın, yeter. :)

http://www.gscimbom.com/forum/showthread.php?t=16630

http://www.fotomac.com.tr/ana101.html

http://www.gscimbom.com/forum/showthread.php?t=15232

Adsız dedi ki...

ne şaşırtıcı aceto! Drogba ile Mourinho Fener yolunda yazılmış, çok şaşırdın değil mi haberi görünce! Çünkü spor gazeteciliğinde ilk kez böyle bir durumla karşılaşılıyor! İlk kez böyle bir asparagas haber çıkıyor! Eskiden yazmazdın sen Türkiye'yi ilgilendiren konularda pek. Özellikle 3 büyüklerle ilgili çıkan haberliği. Doğru da yapardın, çünkü bu tür konularda, sen dahil bu ülkede 'objektif' kalabilecek insan sayısı çok az. 'Objektif görünmeye çabalayanlar' olur hep.. Sitenin tanınırlığının artması, sanırım sende 'o hep bir gün dışa vurmayı istediğin' Fener karşıtlığına yol hazırladı. Yıllardır süregelen asparagas transfer haberlerinden tutup da buna eleştiri yazman, komik.
Bu gidişle, blogun en yeni adı da uacetoblog.com olacak sanırım.

BT dedi ki...

sevgili Anonymous(!)
Blog arşivinde daha önce bu konu hakkında yazılmış yazıları da bulmak sanırım bu eleştirinden sonra senin görevin.Dünü yok sayanın bugüne lafı olmaması lazım.

Adsız dedi ki...

Bu gazete "50.536" tane satmış dün , hem de tirajını "1.886" arttırarak. Radikal'i , Taraf'ı geçerek. Böyle yalan haberlere rağmen başarıdır bu bence. Bu başarı da iddaa ekinden kaynaklanıyor. Salı ve Cuma günleri (Milliyet dahil) tüm gazetelerin satışları ciddi şekilde artıyor.

Bu arada Sabah 50bin e yakın tiraj kaybetmiş. O da ayrı konu.

Adsız dedi ki...

anonymous

bu tip haberlerde; ayarın efsane (!) fotomaç'a, fotospor'a verildiğini; fener'in adının konuda geçmesinin tek sebebinin haberin fener ile ilgili olduğunu anlamamak oldukça zor. bunu başarmanı haftasonundan kalma halet-i ruhiyene bağlıyorum, umarım en kısa sürede atlatırsın.

Adsız dedi ki...

Ben dogma büyüme Almanyali'yim. Gecen yaz iki yil aradan sonra yine Türkiye'de bizim Ege'deki kasaba'daydim. Kahve'de her gün spor gazeteleri serili durur, malum, transfer sezonu oldugu icin merakla transfer haberleri okunur. Hangi spor gazetesi oldugunu unuttum, ama su yaziyordu: "Podolski %90 Galatasaray'da". Simdi Alman basinindan biliyoruz ki, Podolski o zaman asla Bayern'den ayrilmayi düsünmüyor, kaldi ki hala Almanya'nin en cok gelecek vaad eden oyuncusu statüsünde. Haberi okuyan genclere diyorum ki, "yok yahu, balondur bu, Podolski asla ayrilmaz Bayern'den, ayrilsa bile Galatasaray'a gelmez", hemen muhabbet basliyor; "Podolski Bayern'de mutsuzmus", "Yilin transferi olur", "Hem Feldkamp faktörü var" vs. vs.... E bu kadar güncel futbol bilgisi kit olan insanlarin okudugu gazetelerin yazarlari da bunun bilincinde olmali ki, bir yerlerinden uydurup her gün böylesine sallama haber yazabilsinler. Türkiye'deki en kebap is herhalde böyle bir gazete'de muhabir, redaktör falan olsa gerek.

dr feelgood dedi ki...

bi blog açıcam, fotospor, fotomaç falan hepsinin kolpa haberlerini yayınlıycam hergün taze taze..

çok komik haber ama ya :D:D

tknycl dedi ki...

anonymous
bir dengesizlik yok mu söylemeye çalıştıklarında?
objektif yorum isteyen olaya objektif bakar sarı-laci gözlüklerle, anonim isimlerle değil..tuttuğun takımın resmi sitesinin yalanlamaktan sıkıldığı haberleri heyecanlı yurdum insanına yedirmek ve tiraj yapmak için tombalayla ünlü futbolcu ismini çeken ve sarı lacivert degradeyle sürmanşet giren gerizekalılara ithafen açılmış bir girdidir bu.ve de inan beni koyu gs.li olmama rağmen bu adamın bu futbol ve kültür birikimiyle bu kadar objektif olmasına ben sinir oluyorum.çünkü bütün medya zaten elinizde.
şu olanlara bakıyorum keşke devran dönüp gs galip gelmeseydi diyorum.baksana pazartesi pkk, salı sos cagon, çarşamba gerets bombaları patlamaya başladı.yarın bakalım ne üzerine konuşacak insanlar.böyle ahlaksız hazımsız adamların dolu olduğu medyada bende isterdim uaacetobalsamico'yu açıkçası güzel kardeşim.

Adsız dedi ki...

tamam anlıyoruz üç beş saftiriği tavlayıp tiraj arttırmaya çalışıyorsunuz ama biraz destekli atın be.

muhder dedi ki...

bunlara inanan var mı diye dalga geçerdim eskiden geçen gün sokakta. ancak bir otobüs seyahatinde arkamda oturan amcanın teki yanındakine "ronaldinho fenere geliyormuş" dedi gayet ciddi bir şekilde. anladım o zaman bu gazetelerin neden hallice sattığını. futbolla alakalı insanlarımıza yeşil zeminli herhangi bir fotoğraf gösterseniz ona bile merak salarlar. normaldir diyorum üzülerek. birileri istiyor ki bu fotoşop gazetemiz de basıyor demek ki.

ve @emitstiwon
hıncal uluç gibi bir adamın hergün her takıma salladığı,ardından çıkıp iddia ettiği şeyleri ispatlayamadığı bir ortamda zaten medya elinizde diyorsanız fazla söze gerek yok. avrupa kupasında evinden kaybeden gs için "daha bitmedi" diye manşet atan gazeteler olası fb mağlubiyetinde "ananızın ligine" diye manşet atıyor. açıkça inanmıyorum medyada kimsenin açıkça üstün olduğuna. karşılıklı örneklerle çoğaltılabilir bu durumlarla ilgili.
son söz olarak da elbette kimse objektif olmak zorunda değil. bir şekilde herkes kendi penceresinden gördüklerini yazıyor. isimsiz arkadaşa da tavsiye olarak istemiyorsa takip etmeme hakkına da sahip sanırım.

Adsız dedi ki...

Valla kim ne derse desin ben seviyorum türk futbol basınını. Batılılar karşısında o kadar ezik bir yapımız var ki en azından kendilerini büyük görüp hayal kurabiliyorlar.Gerisi fasa fiso gelir gelmez klüplerin bileceği iş.

Adsız dedi ki...

ya gulmekten bı hos oldum gercı lıg bittigi gun zaten turkıye yıldızlarla dolup tasacak oluyo diger seneye ama ne hıkmetse aynı tas aynı hamam ..hic unutmuyorum 2006da fb crespo totti sol campbell 3ü ile anlastı hepsi birden geliyor yazmıstı.. saka gibi.. tamam sizden kafanızdaki o rating amacı ile bu sacma sapan haberler beklenır ama halk bu kadar aptal yerıne konulmaz..

olurolur dedi ki...

Daha haberi okumadan sizin seçtiğiniz başlığı ve fotoğrafı görünce yerlere yattım. Harika :)

puhu dedi ki...

bence artık bu tarz asparagas haberlerin bir esprisi kalmadı. bunlar üzerinden mizah yapmanın da, hele ki "yavaş gel..." esprisiyle.

orkun dedi ki...

Bu süprüntüleri adam yerine koyup yer verdiğin zaman zaten amaçlarına ulaşmış oluyorlar. Herif haberi yazarken inanarak mı yazıyor sanki de uçarken mi yazdı sağlam kafayla mı yazdı diye tartışıyoruz? Tek derdi iki üç kalem daha fazla adının geçmesi, adam yerine koydukça da işi görülmüş oluyor.

Bu arada, aceto, sen de belki tarzına ufak tefek rötuşlar düşünürsün, bak en kalabalık yorumlu post'lar hep ucundan kıyısından türk futboluna bulaşanlar.

Adsız dedi ki...

Bulvar kapanınca kadrosu Fotospor'a geçmiş anlaşılan...

Donnie Brasco dedi ki...

medyanın haber yapması gayet normal
Fener durgun bir gün geçirse Fenerde yaprak kımıldamıyor diye haber olur
başka türlü satış sayıları düşer
taraftarların alıp beklentiye girmesi ; asıl saçma gelen bu
yoksa bu tür haberlerde bir abeslik yok
onlar sallıyor yönetim yalanlıyor
medyaya Fener medyası demek de gülüncüme gitti
ne yapsalardı ya
tirajın başka yolu yok,Fenerlilerin ilgisini çekmek lazım
sonra da Beşiktaş Galatasaray Fenerden daha büyük diyelim

BT dedi ki...

@orkun
ben gelen yorumlar üzerinden gelir vergisi ödemiyorum güzel kardeşim. gelen yorumlar hakaret ve küfür içermiyorsa yayınlanır, insanlar eleştirir, fikrime katılma bu hiç önemli değil.Rötuş nedir anlamadım..

Trofolo dedi ki...

Rütuş yap Aceto, akilli ol...

Rüküş Trofolo

orkun dedi ki...

Gerçekten anlamadığım için soruyorum, son yorumda yazdıklarımın neresine bozulduğunu söyler misin?

Adsız dedi ki...

haberin fenerbahçe yada galatasaray ile ilgili olmasına neden şaşırıyor bazıları hiç anlamadım. zaten gazeteyi sattıran bu takımlar. tirajları yükseltmek dışında pek bir hedefi olmayan yöneticiler de bu tip haberlerden memnun oluyor. ülkede her 5 kişiden 3 tanesi bu takımları tutuyor zaten.