2 Mayıs 2008

Floransa'dan Son Tren Kaçta?

"Zenit-G.Rangers finali çıksa bu yarı finallerden sürpriz olmaz" demiştim 12 saat önceki postta. 210 dakika oynayıp tek gol atamayınca Ruslar'ın karşısına çıkacak takım Rus ruletiyle belirlendi: Penaltılarla. İlk penaltıyı Ferguson kullandı. Frey kurtardı. Liverani ve Vieri kaçırıp yaktılar Fiorentina'yı. Bence bu gece valizi yapıp ayrılırlar. Floransa'dan son tren kaçta? Celtic'liler için zor bir gün yarın.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

bu arada kameralar montolivo penaltiyi attiktan sonra omuzlarindan kepek silker gibi yaptigi artistlik hareketi kacirmadi. pis pis siritti kil etti beni.

bu arada vieri topun basina gecince ben icimden dedim, bu bahtsiz adamin basina yine ters bir is gelmese bari diye umit ettim. ordan burdan sektikten sonra bir de son penaltiyi kacirip finalden etti takimi. ama kendi ayiliginda arasin biraz sucu, topu bodoz gibi ortadan cami minaresine nisanlarsan olacagi budur. insan gibi vursana suna.

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

97-98 sezonundan bu yana 11 sezonda Şampiyonlar Ligi Finali oynamak için hak kazanan 22 takımı 15 farklı takım olusturmus.Monaco ve Porto dısındaki 20 takım İngiltere (Man Utd2, L'pool2, Arsenal, Chelsea) 6, İspanya (R.Madrid3, Valencia2, Barça) 6, İtalya (Milan3, Juve2) 5 ve Almanya (Bayern2, Leverkusen) 3 kez finale yollamışlar takımlarını.

Aynı sekılde son 11 yılda Uefa Kupası Finali için hak kazanan 22 takımdan 20 si farklı.Sevilla ve Marsilya 11 sezonda 2 kere final görmüş sadece.
İtalya (İnter, Lazio, Parma), İngiltere(Arsenal, L'pool, M,brough), İspanya (Valencia, Deportivo, Espanyol, Sevilla2), Portekiz (Porto, S.Lizbon),Fransa (Marsilya2), Rusya (Cska,Zenit), İskoçya (Porto, Rangers), Türkiye (Galatasaray), Almanya (Dortmund), Hollanda(Feyenoord).

Ugur Meleke gıbı hıssettım kendımı bır an!

Uefa Kupası'nı pek bir rağbet edilir yanının olmadıgını Kurtlar Vadisi'ne yenik düşerekte gösterdi.Kupada 4 yılda 2 kere Rus takımının fınal oynaması da ilginç.Bizim futbolcuların Rusya'ya gıdısıne burun kıvıran yazarlarında ustunde durması gereken bı konu.

Son soru;Sampiyonlar Ligi'nde yarı final mi daha prestij sağlar Uefa kupasını almak mı?

rybalta dedi ki...

zenit-rangers finali sönük olur demiştim. sen misin diyen! futbol tanrısı anında sopasını indirdi kafama. iki maçı da izleyemedim. ama zenit'i izlemek güzel olurdu. şu saatten sonra da kupayı şu alır bu alır demek çok saçma olacak. futbol bu madara ediyor adamı..

tuncaua dedi ki...

aceto abicim en iyisi sen de kaan kural'ın yaptığı gibi tahminlerden kaçın biraz:))..biz senin yorumlarını ziyadesiyle çok seviyoruz..finale gelirsek; arshavin için izlerim,başka bişey için değil..fotospora söylesek de arshavini galatasaraya getirse bari..yoksa adam ölcek rusya liginde..haaa bi de final her zamanki gibi trt1'de heralde???...ömer üründül'lü bir final daha:D

dr feelgood dedi ki...

@ramon

kupa tabiki. tarihe baktın mı şunu görürsün;

uefa kupası sezon 2010
kazanan: çemişgezekspor.

önemli olan kupayı kazanmaktır. ha ama istikrarlı bir takımsan, her sene avrupada ilk 4 e giriyorsan bu da önemlidir. önemsiz değildir. ama genelde insanlar sallamaz 3. kim 4. kim. kazanana ve kaybedene bakarlar :)

neyse, lost indi onu izliycem saat 07:20 :D

Unknown dedi ki...

üstteki soruya kendimce cevap vererek başlıyım;

eğer her sene ya da belli aralıklarla cl de final turlarına kalamıyosan akılda kalır bi yanı yok,dinamo kievin shevchenkolu kadrosunun nou campda 4 atarak çeyrek finale kaldığını kaç kişi hatırlar,bizim gibi futbol delileri hatırlar ama bülentle hakanın kupayı kaldırırkenki görüntüsü hala uefa kupası jeneriğindedir.

asıl dek istediğim,uefa finali manchesterda,finalist iskoç,vizeye de gerek yok,ruslar bilet bulabilcek mi acaba.kendi adıma da,londradan manchester tren bileti 30 pound,en dandrik yerden maça bilet 100 pound olsa,gidilir gibi sanki bu finale beşiktaş formasıyla :)

Her Yol Roma dedi ki...

rangers'ın şu beş para etmez kadroyla nası finale geldiği çok öenmli bence, bi tane adamları yok, üçüncü sınıf ispanyollar novo, cuellar falan..

varol döken dedi ki...

Anlamadığım bir şey var, biz kupayı aldığımızda Avrupa sallandı, herkes bizi konuştu, adımız arşa kadar çıktı da, Zenith tarihinin en pahalı Bayern Munich'ine 4 tane atınca bizim gazetelerde neden yarım sayfacık haber çıktı? Aziz Yıldırım'ın bahsettiği başarı sürekli olmazsa hiçbir anlamı olmaz bu mu acaba? Ya da biz her şeyde olduğu gibi bu konuda da kendimizi mi kandırıyoruz?

ps: ilk defa yazanlar açısından kural mıdır bilmem ama söylemek istedim, şahane bir blog, futbolu yeniden sevdiren el-mekan, grazia aceto ya da fatih terim'in deyişiyle aceto on the tabela:)

roupertOne dedi ki...

ben de en başından beri acaba dick advocaat eski takımıyla finalde karşılaşır mı diyodum içimden..
iki takımın da kadrosunda hiç yıldız yok.
Bi yerlere gelmenin sadece yıldız transferiyle gerçekleşeceğine inananlara kapak olsun.

Beercholic dedi ki...

@ ramon;

önemli olan paraysa cl de gruplardan bir üst tura çıkan uefa kupası şampiyonundan daha fazla miktarda para alıyormuşum, duyduğum yerin yalancısıyım, nereden duyduğumu da hatıramıyorum, ama bana kalırsa tabii ki kupa kazanmak akılda kalıcıdır, üstte bir kaç arkadaş daha bahsetmiş..

@ tuncaua;

bende senin gibi bir arshavin hayranıyım ama arshavin'in gitmesi gereken yer kesinlikle premier league galatasaray değil, o adamı bir kaç maç çok dikkatli izledim, verdiği paslar, attığı şutlar ve 90 dakika durmak bilmeden koşması kesinlikle onun premier league'de oynayabileceğini kanıtlıyor, şöyle ilk sezonunda manchester ya da arsenal filan olmasada orta sıra takımları olabilir mesela West Ham'ımıza ilaç gibi gelir...

ayrıca söylemeden edemeyeceğim, Show TV nasıl bu kadar aciz kalıyor bu konuda? yahu tamam kurtlar vadisi var yayınlamıyorsun maçları, gece 2 ye kadar bekledim maçları izleyeyim diye, yok! siyaset meydanı var yattığımda saat 03:30 du o esnada 2. maçın başlaması gerekiyordu fakat siyaset meydanı hala devam ediyordu..

ayrıca forza rangers! forza ada futbolu!