26 Nisan 2008

Sir Saçmalığı

Old Trafford'daki Roma rövanşında da yapmıştı bunu Alex Ferguson. Yıldızları rotasyona sokmak. O maça 2-0'ın rahatlığıyla çıkmış, De Rossi de penaltıyı kaçırınca işler yolunda gitmişti. Bu kez papaz pilav yemedi işte. Sezonun finalinde ligin gol kralını yedek bırakmak dangalaklığın dik alası. Karşısındaki takım Chelsea ve deplasmandasın. Carvalho'nun hatası olmasa çok daha kolay olacaktı Chelsea için. Salı Liverpool'a attıkları bedava golün diyetini ödediler galiba. Ballack, Bayern Munih günlerinde gibi oynadı. Şampiyonlar Ligi yarı final maçlarının senaryolarının miksiydi bu maç. Man. United yine iyi kapandı. Chelsea de Liverpool gibi ilk yarı deli gibi saldırdı. Puanlar eşitlendi. Kalan 2 haftada kağıt üzerinde Chelsea'nin maçları daha kolay görünüyor ama United da bu ligde herkesi gözü kapalı yener duruyor sezon başında beri. Ballack-Drogba'nın frikiği ben atacağım kavgası güzeldi. Ballack'ın su içerken konuşmuyorum len seninle bakışı da golden sonra kucaklaşmaları da.
Onlar geldiğinden beri Chelsea karıştı yorumu bin kez yapılmıştır: Ballack ve Shevchenko. Futbol garip ve güzel oyun. Ballack iki gol attı, Shevchenko uzatmalarda topu çizgiden çıkardı. Allah'ın bir sopası varsa; bugün Alex Ferguson'un sırtına sırtına inmiştir. Nani ve Anderson da gitsin kumda oynasınlar...
Chelsea:2 Manchester United:1
Chelsea : Cech; Ferreira, Terry, Carvalho, A. Cole; Ballack, Mikel, Essien; Kalou, J. Cole; Drogba. (Cudicini, Belletti, Makelele, Anelka, Shevchenko)
Manchester United : Van der Sar; Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre; Fletcher, Carrick, Anderson; Nani, Rooney, Giggs. (Kuszczak, O'Shea, Hargreaves, Ronaldo, Tevez)

22 yorum:

Adsız dedi ki...

nani bu takımda nasıl ilk 11 başlar ve nasıl 90 dakika oynar aklım almıyor.
iyice yaşlandı herhalde bizim gözlüklü sir'ümüz.

. dedi ki...

premier lig'e yakışır hızda bir post, yuh maç daha yeni bitti yahu. hafta sonu pause'ları keşke hiç olmasa..

Adsız dedi ki...

Son dakikalarda penaltı yumurtlayan, bir dakika sonra Ballack'ın paldır küldür Carrick'e dalmasını es geçen Alen Wiley ve yardımcılarının saçmalığı Sir Alex'inkinden büyük olmasa da ilginçti.

Tevez, Scholes, Park, Ronaldo yedek başlamamalıydı, buna rağmen ikinci yarı ManU çok daha iyiydi.

Kendi kalelere atılan goller ve hakemlerle nereye gidecek chelsea merakla izliyoruz. Bir hafta içinde Benitez ve Keegan'ın elinde olacak sopalar, futbolun adaleti varsa suratsız Grant'ın suratına suratına patlar o sopalar.. :)

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

İstemek ve hak etmek..

Rooney çıkınca son yarım saat 4-6-0 gibi saçma sapan bir sistemle kaldılar sahada.Hiç kazanmayı istemedi Ferguson.

Ama bütün bir yıl oynanan futbola bakılınca şampiyonluğa yakışan ve hak eden Mufc.2 hafta sonunda yakışanamı yoksa isteyenemi gidecek kupa görecegiz..

Adsız dedi ki...

penaltı çalınadabilirdi, çalınmayada bilirdi. ortada bir karar. sonucta elle topa bariz bir temas var. ve arada belli bir mesafe de soz konusu. ancak son dakikada Sir ve oyuncularının mızmız gibi agladıgı pozisyonun penaltıyla uzaktan yakından alakası olmadıgı da aşikar. hakemin diyet odemesini beklediler ama telafi kararları ancak turkiye'de olur tabii.

maça gelirsek chelsea'yi bu sezon ilk kez böylesi arzulu ve saldırgan gordum. hakettikleri bir galibiyet ancak şampiyonluk golu gecen hafta ewood park'ta atılmıstı. cok da kritik bir yenilgi oldugunu sanmıyorum. kalan 2 maç rahat geçer united acısından ve ipi goguslerler.

r7 dedi ki...

ferguson un takımı barcelona maçı ile bugünkü maçta toplam yarım saat forvetsiz oynattığını hatırlatır, buna hiç bir anlam veremediğimi eklerim; bu takıma acilen bir pivot lazım, berbatov olacak söylentisi vardı sene boyunca bakalım..

bu arada chelsea de drogba nın çaprazdan serbest vuruşları(bugün ballack ile tartıştığı pozisyonu kastetmiyorum cepheden sayılırdı o ) kullanma çabası ile kornerlerde takımın hedef santraforu olarak bazen kale alanına tenezzül etmemesini bir santrafora yakıştıramıyorum..

postun başlığı bence alex ferguson un yeteneklerine veya teknik adamlık geçmişine yapılan bir yorum değil daha ziyade güncel kararlarına bir dokundurma; yoksa bu adamın kariyerine laf etmek fırıncı küreği gibi bir geçmiş veya ehliyet gerektirir ki kolay değil..

üstad ellerine sağlık maç bitmiş postu geçmişsin..

serkan utlu dedi ki...

ferguson'un yaptığı cesaret mi deli saçmalığı mı yoksa yedeklerine olan sonsuz güveni mi anlayamadım . son 20 dk harbiden heyecanlıydı, yine de şampiyon united olur gibi geliyor bana.Bu maçtan sonra iyi hırs yaparlar diğer maçlarda ...

Adsız dedi ki...

Asley Cole anladığım işi yaptıysa; Manu'lu futbolcuya kart çıkartmak üzere olan hakemi durdurmak için el işareti yaptıysa yani,kendisini kutluyorum.Adam olmak böyle bişey olsa gerek.

Adsız dedi ki...

milletin ciddiye almadığı gibi üstüne kafa bulduğu, az biraz mazlum konumuna gelen her teknik direktörün başarı ivmesinde enteresan bir artış görülüyor.

lucescu, şenol güneş, zico ile az dalga geçilmedi ... ama abilerin memleketimizde yaptıkları ortada.

enternasyonal camiayı pek takip etmiyorum ama avram amca ile de gayet iyi kafa bulunduğunu -bu blog vasıtasıyla- biliyorum.

belki bi arşiv taraması, bi hafıza yoklaması ile bu duruma dair örnekler çoğaltılabilir..

Adsız dedi ki...

chelsea kazandı nasıl sevindim anlatamam..ayrıca oynadığı iyi futbolla kazanması mavilere çok yakıştı..

shevanın maçın uzatma anlarında kendi kale çizgisinden top çıkarması ise maçın unutulmaz anlarındandı benim için..

son olarak şunu sormak istiyorum..acaba bugüne kadar hakemler tarafından lehine yanlış kararlar verilen takım chelsea mi olagelmiştir acaba??(luis garcia'nın çizgiyi geçmeyen gölü diyorum başka da bişey demek istemiyorum..)

BT dedi ki...

@gadee
o pozisyondaki chelsea li j. cole idi. harika sakatlık numarası yaptı ama sonra hakemi uyardı birşey yok diye...

scapula dedi ki...

Yok hayır, Ashley Cole'un pozisyonu farklı. İlk yarıda Nani arkadan çok sert ve kontrolsüz girdi, Ashley Cole sakatlanacak gibiydi. Nani hemen özür dileyince, o yöne koşan hakeme ''Bir şey yok, istemeden yaptı.'' diye işaret etti Cole. Çok ender rastlayabileceğimiz güzel bir davranıştı.

Adsız dedi ki...

man utd fena kazık yemiş nani ve anderson'dan. hele o nani hep kendini gösterme, ispatlama çabasında. ronaldo gibi bunu yapabilse gam yemem, eline yüzüne bulaştırıyor.

"Sezonun finalinde ligin gol kralını yedek bırakmak dangalaklığın dik alası."

abi bunu yarın büyük ihtimalle zico da yapacak. :)

Mustafa dedi ki...

Kazanmak zorunda olmadığınız bir maça çıkıyorsunuz. Karşınızdaki takım sizden çok daha diri. hafta içi çok zor ve telafisi olmayan bir maçınız daha var. Rotasyon bu maçta olmayacaksa ne zaman olacaktı? Oyuncular kaldırabilirler, 3 günde bir maça alışıklar klişelerini geçelim. 7 gün içerisinde Barcelona - Chelsea - Barcelona maçlarını tam kapasite kaldırabilecek bir futbolcu icat edilmedi.

Beraberlik için çıktılar sahaya, normal şartlarda beraberliği de alırlardı ama Chelsea sezon başından beri en istekli futbolunu oynadı... Kim bilir Vidic sakatlanmasa şu an Alex Ferguson'un muhteşem taktisyenliğinden bahsediyo olurduk...

Ama en nihayetinde ancak torunu yaşında olabileceğim bir adama, benim yaşadığım yıl kadar Manchester'ı çalıştırmış adama dangalak demeniz garip geldi...

Adsız dedi ki...

Ashley Cole'un hareketi umarım ligimizdeki futbolcularada örnek olur.

Herşeyi yazmışsınızda birşeyi unutmuşsunuz..
Ballack'ın ilk golden sonra ortaya cıkardığı forma beni bile duygulandırdı..Çok iyi düşünülmüş.

Hak eden kazandı.Tebrikler Chelsea.

Adsız dedi ki...

scapula'nın da belirttiği,Nani ile Asley Cole arasında geçen pozisyonu anlatmak istemiştim.

Düşündüğüm gibi gelişmiş olay.Ashley Cole hakeme "birşey yok" diye işaret etmiş yani.Tekrar tebrik ederim kendisini.

orkun dedi ki...

"abi bunu yarın büyük ihtimalle zico da yapacak. :) "

"erkan", çok komik tespit valla :)

Bu arada, ben de sakat filan zannettim, şu Ronaldo işini gariban Kalli yapsa...

Chelsea gayet haklı bir galibiyet aldı, ManU ikinci yarı üstün filan değildi bence, sadece biraz dengeledi.

Adsız dedi ki...

ikinci feldkamp vakası
ferguson yaşlanmış artık manu şampiyon da olamaz ş.l de elenir
bi ileri ki aşaması silvestre yi ön liberoya aldı mı artık gönderme vakti geldi demektir.

Adsız dedi ki...

2 çift lafta sevgili spikerimize;

Chelsea ilk golü atınca, maçı uzaktan dinleyen birisi kesin avrupa şampiyonası finalinde Türkiye finalde gol attı zannetmiştir..O golden sonra "mikayeelll" diye bağırışı yok mu.!!

Bir diğeride A.Cole un ilk yarı sonunda oluşan pozisyonundaki durumu. Adam yerde, kart göstermesin diye hakeme bir şey yok şeklinde işaret ediyor, bizim maç anlatıcısı (artık spiker diyemeyeceğim) niye kart göstermedi diye hakeme dokunduruyor..yuh be kardeşim.. kendisi baş ulema ya...

Sir'e gelince. Zico bile rotasyon yapıyor..Sir'e kızmayın şimdi... :--)))

Adsız dedi ki...

gördüğü saygıdan dolayı kendini allah sanıp artistlik yapan böylelerini hiç sevmiyorum, ne kadar usta olursa olsun..

aynısını wenger bolton maçında yapmıştı, adebayor'u yedek bırakarak. 2-0 geriye düşünce aklı başına gelmişti tabi.. artistler.

Adsız dedi ki...

Ferguson sadece ManU'da, Chelsea'nin bütün tarihinden çok daha değerli kupalar almış, sezonlar çıkarmıştır. Komik oluyor Sir Alex'e yöneltilen eleştirilerin dozu kaçınca. :)

Adsız dedi ki...

aceto bence senin sir'e canını sıkman ronaldo yu 90 dakika izleyememek. :)