25 Nisan 2008

İpe Dizenler

Rakip defansı hatta takımı ipe dizip gol atanlar. En iyi 10 solo gol var bu videoda. Benim en iyi tercihim: Oktay-Messi-Maradona ve Ibrahimovic...
10: Fernandez vs O'Higgins
9: Weah vs Verona
8: Owairan vs Belgium
7: Pele vs Mexico
6: Ibrahimovic vs NEC
5: Ronaldo vs Compostella
4: Messi vs Getafe
3: Oktay vs Belgium
2: Giggs vs Arsenal
1: Maradona vs England

15 yorum:

AAAA dedi ki...

bana göre;
1-maradona
2-messi
3-oktay
4-ibra
5-weah
6-matias fernandez
7-giggs
8-ronaldo
9-owairan
10-pele değil eminim daha iyisi vardır.

FK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ku.Ba dedi ki...

Kendim diye söylemiyorum (hadi len): sahsen bu uzaktan gelip 6-7 adami çalimladiktan sonra gol atmanin o harikulade tadini tatmislardan biriyimdir efendim, hem de birkaç kez. Aslinda tüm mesele ayak becerisinden daha çok, yeterince hiz yapip bu hizi sürdürmekte yatiyor: zira o durumda defans oyuncalari hem hamlelerini iyi zamanliyamiyorlar sana karsi, hem de sana dokunmaya pek cesaret de edemiyorlar aslinda, faul yaparim veya bir yerini incitirim korkusu ile (valla).

Benim bu videodaki favorim Ronaldo: 1.58'deki rakip oyuncuyla çarpisirken ve formasindan çekilirken o ayakta kalma çabasi (ve bunu güçlü fizigiyle basarmisi) müthis. Tam Ronaldo'luk.

Ayrica Ibrahimovic fotografi güzel bir seçim olmus: çocuk bizden biri gibi resmen!

Adsız dedi ki...

@1cimbomlu
http://uk.youtube.com/watch?v=hl-GDmSFfyc

maçın son hafta olduğunu ve elazığspor'un bu maçı kazanmak zorunda olduğunu hatırlatayım

Adsız dedi ki...

belçika acıların takımı olmuş biraz sanki.. ayrıca bana kalırsa en iyisi maradona'nınki değil. zamanında,, çocukken canlı izlediğimizdeki efsanevi etkisinden dolayısanki biraz hakettiğinden yüksekte yer almış bu gol. 3. sırayaya koyuyorum ben şahsen d10s'u. ibra'yı tek geçerdim ama hollanda ligi olunca golün dewğeri otomatikman azalıyor gözümde, 2 diyoruz ona.. weah diyorum ben o zaman 1 numara için. kendi ceza sahasından alıp gidiyor, inanılmaz. biraz şans da var yarıyolda ama neyse.

Adsız dedi ki...

Ronaldonun gölünü tek geçerim bu listede, her ne kadar kendisini sevmesemde.

nikko dedi ki...

belçika ilk 10'a 2 takım! sokarak olayı bitirmiş :)

devletli dedi ki...

hepsi iyi hoş da, ronaldinho'nun real madrid'e (hem de aynı maçta 2 tane) gollerini nasıl unutmuşlar? ben hala unutmadım, acısı taze.

müşkülpesent dedi ki...

en iyisi maradonna en kötüsü pelenin golü hatta sıralamaya bile girmemeli

Çetin Cem dedi ki...

önem olarak maradona'nınki elbette apayrı, zira onun dışındakiler ya lig golü (golü arsenal'e atan giggs'in hakkını yemeyelim), ya da grup eleme maçı (owairan tek istisna).

ama estetik olarak messi'ninki, ronaldo'nun az önünde bence. zira messi'ninkinde tekniğin yanı sıra güç de var. yarı sahadan itibaren ikisi çok sert olmak üzere üç faul teşebbüsü var messidona'ya. bence o golü bu kadar etkileyici kılan o.

ronaldo'nun bu golü de, 1996-98 civarında bu keloğlanın ne kadar muhteşem bir futbolcu olduğunu hatırlamak için ideal. sonradan kilolarıyla başka türlü bir futbolcu oldu ve onu da mükemmel kıvırdı ama o barcelona dönemi bir kuşak için ulaşılmaz bir düzeydeydi.

neyse, her birinin ayaklarına sağlık. sabah sabah futbolu ne kadar sevdiğimi hatırlayıp gaza getirdiler sağolsunlar.

Adsız dedi ki...

bence katı savunma anlayisi olarak gunumuzde bu tarz golun atılması (öylesi bi takıma karşı) imkansıza yakın.bu yuzden messi ninkini apayrı bi yere koyuyorum.günümüzde savunma inanılmaz seviyeye geldi.

Adsız dedi ki...

ibrahimoviçE haksızlık yapılmış bence ilk dört solo arasında olmalıydı

simon t. dedi ki...

en çok çalım oktay'ın ve ibrahimoviç'in gollerinde var. ama oktay çok yavaş diğerlerine göre. hızla giderken o incelikleri yapmak diğer gollerde seyir zevkini artıran. ibrahimoviç'in golünde son vuruş inceliği pek hoş ama topu ceza sahasının önünde alıyor, diğerlerine göre çok yakın.
sıralama:
1. DK yarı finalinde ingiltere'ye attığını da hesaba katarak maradona
2. ronaldo
3. messi

Adsız dedi ki...

Bu sene şampiyonlar liginde Tarik Sektioui'nin Marsilya ya attığı golde güzeldir.

http://www.youtube.com/watch?v=i6liItz0cg0

Adsız dedi ki...

boca yı sevmem ama maradona nın ingiltereye attığı gol solo gollerin tanrısıdır benim gözümde