22 Nisan 2008

Avram Grant Farkı(!)

Liverpool:1 Chelsea:1

25 yorum:

khortytsya dedi ki...

malesef futbolun adaleti yok

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

Kıran kırana maç diye buna denir herhalde.Bir o kalede bir bu kalede, 90 dakkada 45 sut saglı sollu kornerler olmadanda bır mac mukkemmel olabılırmıs demek..

Lampart'ın topu kaptırıp L'pool golu atınca aklıma Besiktas tarıhının belkıde donum noktasını olusturabılecek bır karsılasma geldı hemen.Almanya'daki Besiktas-Chelsea.Ordaki kahramanda Yasin Sulün'dü.Ama bu geceki kadar sanslı degıldık o gun.

"En iyi yardımcı 12.oyuncu odülü"süphesiz L'pool taraftarının.Domates tarlası gorunumundeki Anfield'taki 40 bin kusur kişi bu ödülü hakediyor.

Finale herkes L'pool'u yazmıstı ama alın sılgılerınızı yarında bir supriz Barcadan gelebilir.

Adsız dedi ki...

aceto dan ricada bulunuyorum.macın spikeri gokhan telkenar ın tarafsız !! anlatımına deginebilr misin ?

ya tmm adamlar eledıler bizden bi takımı da ne oyle ya bız sampıyonlar lıgı yarı fınalını izliyoruz icine etmenin ne alemi var su macın.gol olmus mac bitimine yakın lıverpool lu oyunculara hadı cocuklar mac bitmedi diye gaz verecek diye bekledık ya bu nasıl iş

Adsız dedi ki...

arsenali hakem hatalarıyla eleyen liverpoolun beraberliği hakettiği maç.

Adsız dedi ki...

bir reds taraftarı olarak bundan öte bir şok yasamamıstım. kahroldum...

pozisyona şanssızlık falan da diyemiyorum. şu topa ayagın yerine kafanla vurmaya kalkarsan, o topun aglara girmemesi mucize olurdu zaten. ha bir de 4 dakika uzatma bile şapkadan çıkmışken ve uzatmada da ne bir duraklama, ne de bir oyuncu değişikliği olmamışken 90+5 niye?

son olarak mourinho'dan zerre hazzetmem, sanırım cogu reds taraftarı da etmez. ama avram grant şu şekilde mourinho'nun 2 defa yapamadıgını yaparsa, adama en samimi duygularımla üzülürüm, yemin ediyorum.

the lizard king dedi ki...

Pis taraf o ki Riise orada kafayı nasıl yaptı aklım almıyor.Ayrıca Carragher ve Skrtel nerede ya hu ? Riise ne kadar markaj özelliği olan bi adam sorarım.gitmiş Anelka yı tutuyor.

Adsız dedi ki...

top kanada doğru savunmadan sekerek gittiği için ve iki stoper de kalou'nun yakınında olduğu için sol bek pozisyonunda oynayan Riise mecburen ters kademeye geldi ve doğru pozisyon aldı ama kayarak ayağıyla ve kanada doğru yapması gereken vuruşu kafasıyla yapınca topu ağlarına yolladı...

dr feelgood dedi ki...

ayakla vurulabilecek mesafedeki topa uçarak kafa atmayı çözemedim hiçbir zaman.çok yazık oldu liverpool'a.chelsea yatar şimdi beraberliğe.

ayrıca torres de çok kötü oynadı bu maç. belki 70. dakikada falan crouch ya da voronin girebilirdi.

bir de spiker sanırım fenerli. içinde kalmış elenmek devamlı laf çaktı chelsea'ye.

Adsız dedi ki...

maç içinde pozisyon icabı riise doğru yerdedir bunun eleştirmek yanlış olur lakin diz hizasından gelen topa kafa vurmak nerden çıktı orası oek bi garip..

şuda var ki chelsea nin ilk yarıda liverpool u nasıl durduğunu gördük , maç boyunca 2 pozisyonları var ikisinide torres ço kkolay harcadı ,

bence chelsea takım savunması ve futbol anlayışı olarak liverpool dan bir adım ötede zaten ligdeki konumları bunu gösteriyor..en büyük sorunları 5li orta sahanın sonucu olarak drogba nın ileride yanlız kalması ve topu her alışında abuk sabuk sutları..

yinede turun favorisi zaten chelsea idi son dakika gölüde işin eglence kısmı oldu.

Adsız dedi ki...

En sevdiğim maç sonlarından biri oldu. liverpool'dan hiç hazetmem. forza chelsea...

Cem Akkılıç dedi ki...

Selçuk hoca.comda bir duyuru vardı geçenlerde;Blog ödülleri kayıtları başlığı altında reklam kokan bir organizasyondu bu.Düzenleyen site ise,bloglama.com reklam hizmetleri.Bu tarz işlere bulaşmasam bile,sırf altında yatanı ortaya çıkartıp,gözümle göreyim diye bende katıldım.Ancak Onuncuköyden değil elbette.Bu sözde organizasyona diğer müzik bloglarımdan katıldım ve işin içindeki kurnazlığı sezdiğim için uyduruk bir mail adresi ve telefon numarasıyla yolladım bilgilerimi.Katılmak kolay,yayınladıkları forma yazıyorsunuz e-mail adresinizi,isminizi,telefon numaranızı sonra gönderdikleri kodu sitenizin içine yapıştırdınızmı işlem tamam.Ancak işin aslı sonradan yolladıkları bir mail ile ortaya çıkıyor.İlgili kodu yapıştırdıktan 3 gün sonra bana gelen yazıda;'blogunuz uygun değil,altı aylık olmamış'dediler.İçinizden,katılım koşullarına eklesenize bu kuralı uyanıklar diyorsunuz ama söyledikleriniz sadece içinizde kalıyor.Halbuki benim müzik bloglarım beşbuçuk aylık.Ne kadar üzüldüğümü bilemezsiniz.Selçuk hoca ise bu konuda pek mütevazi açıkcası.Yaptığı reklamda;'Şahsen birincilik gibi bir hedefim ve iddiam yok ama bu organizasyona katılmaktan keyif duydum. Aslında yarışmaya oy veren ve katılan herkes karlı çıkacak. Blog yazarları yeni okuyucular kazanacak, blog okurları yeni bloglar keşfedecekler' diyor.Gerçekten etkileyici ve cilalı sözler bunlar.


Bu tarz işleri düzenleyenler,tıklanma oranlarını artırmak ve daha fazla reklam geliri almak için ya da çok büyük olasılıkla mail adreslerinizi salı pazarında mangır karşılığı satmak için yapıyorlar.Yani,toplu mail adresi satışı yapan sitelere malzeme oluyor gariban email adresiniz.Bir süre sonra ise bolca spam mesajı yağmuru başlıyor tabi.


Organizasyonu düzenleyen akıllıbıdıklar öyle bir havaya girmişler ki,kendilerini eurovision tarzı bir yarışma sanıyorlar.Zaten Selçuk hoca'da yaptığı reklamda, işin içine heyecan katmak ve milletin popstar tarzı varoş yarışmalarına olan merakını bildiğinden,kendisini popstara katılmış gibi heyecanlı hissettiğini yazmış.Gerçekte,birincisinin önceden belli olduğu bu tarz organizasyonlarla ilgili bir çok bilgi var internette.Verdikleri gaz muhteşem doğrusu,adrenalin tavan yapıyor.Heralde birincilik ödülü olarak da zavazingo veriyorlar çünkü bunuda açıklamamışlar,havada kalmış.Ödül ile ilgili bilgi almak istediğinizde 'çok yakında açıklanacaktır'yazısıyla karşılaşıyorsunuz.Kim katıldığı yarışmanın ödülünü bilmek istemez ki,hemde kayıt süresi biteli neredeyse bir hafta olmasına rağmen.Duyurunun sonuna;ödül gecesine mutlaka gelin,gelmeyenler pişman olur şimdiden söyleyelim gibi heyecan yükseltici yazılar eklemişler.Anlatım tarzlarına bakınca,Altın portakal halt etmiş yanında.Büyük olasılıkla o gece,Amerika'da filmleri iflas etmiş ve para kazanmak için Türkiye’ye gelip özel kanalın birindeki Buzda dans yarışmasında jürilik yapmış olan Kevin Costner'da olacak ve Bill Gates'de kürsüye çıkıp birinciye aferim diyecek.Bakarsınız bu parıltılı gece için söyledikleri süprizlerin arasında ulusal kanal tv yayınıda vardır.


Ketenpereciler,belli ki taze mail adresi toplamak için bu yöntemi geliştirmişler.Ciddi görünmek için microsoftun logosunu bile kullanmaktan çekinmemişler.Toplu mail adresi satışı yapan siteler ellerindeki adresleri nasıl güncelliyor sanıyorsunuz?Siz dikkatli olun,böyle ne olduğu belli olmayan yarışma,tanıtım vs. tarzı işlerden uzak durun.Ancak herşeye rağmen merakınızı yenemiyor ve mutlaka bir defa denemeliyim diyorsanız,gerçek telefon numaralarınızı yazmadan ve hiç kullanmayacağınız bir mail adresi göndererek katılın.


Not: Kayıtlar geçen hafta bitmişti.Ancak bir açıklama yaptılar ve birkaç gün daha uzattılar.Anlaşılan istedikleri kadar katılım olmadı.Ödül ile ilgili bir açıklama ise halen yapılmadı.


Cem Akkılıç Onuncuköy

21Nisan2008

Adsız dedi ki...

Drogba yine her zamanki gibi büyük maçlardaki durgunluğunu gösterdi. Bu yüzden hiç bir zaman dünyanın en iyi forvetleri arasında görmüyorum kendisini. Lampard ve Joe Cole da hayal kırıklığı yaşattı. Ancak Kaptan ve Cech takımı taşıdı. Malouda da kötüydü. Bir dahaki maça Essien in olması Chelsea için büyük avantaj olacak. Liverpool da ise Kuyt baya hoşuma gitti. Babel de oturmuş takıma iyice.

Liverpool un geçmiş senelerde rakibini elemesinden kaynaklanan özgüveni ve morali evinde maç kaybetmeyen Chelsea ye kaptırdılar açıkcası.

tofi dedi ki...

orda olan anlik poaizsyon ve ona kademe deniyor, anelka sag aciksa kademeye sol bek girer bu dogal, ama ikinci yari chelsea daya iyi gibiydi, spikerlere gelince al birini vur otekine, gokhan telkenar, emre tilev, ve bomba ertem sener, bu komedyenlerden ne zaman kurtulucaz bilemiyorum

orkun dedi ki...

Spikerin Chelsea bizi eledi diye Liverpool'u tutmasının mantığı ne olabilir ki? Ben, tam tersine, Chelsea şampiyon olsun istiyorum, haliyle.

Adsız dedi ki...

Konrad başka yerde o Torres'e faul düdüğünü çalamaz, Kuyt'un golündede Babel aktif alanda ofsayt halde.. NE ADALETMİŞ

Marsilya maçı hariç her maç hakem desteği ile buraya kadar geldi Liverpool zaten, tarafsızlık konusuna gelmeyelim endüstriyel futbol varken hala gariban edebiyatı yapılıyor e komik oluyor

Çetin Cem dedi ki...

herhalde maç gerrard'ın köşeye giden şutunu cech'in çıkartmasıyla döndü. kuyt'ın da cech'i geçemediği bir pozisyon var, ama chelsea'nin bir ballack kafası dışında tek pozisyonu var mı derseniz, hiç hatırlamıyorum.

sanırım 46-60 arasında liverpool'un yaptığı baskıyı ancak manchester united yapabiliyor şu anda. ama işte orada ronaldo-rooney-giggs-scholes derken o baskıdan bir ya da iki gol çıkabiliyor, liverpool biraz da cech'e takılarak çıkartamadı.

liverpool bu turu anfield'da bitirebilirdi, şimdi benitez'in döneminde hiç yapamadığını yapıp stamford bridge'de kazanması gerekecek. ha, yine uzatmalar ve penaltılar olur mu derseniz, neden olmasın?

Adsız dedi ki...

riise nin girmesi defansin duzenini bozdu malouda nin karsi karsiya kaldigi pozisyonda da yerini kaybetti sag tarafta
torres iki karsi karsiyadan birini kacirip birini de ezince mac buraya geldi
Kuyt sen ne kadar kilkuyruk bir o kadar da faydali bir adamsin...bu chelsea den bi halt olmaz...deplasmandaki mac en kotu uzar..

kutay dedi ki...

gökhan telkenar'ın bahsi yattı bence. liverpool sempatizanı adam gerrard'a maçın içinde iki kere lampard demez. velhasıl bıktım liverpool'un bu performansından her sene final her sene final, barca-chelsea finali iyi olur bence.

Thomas Wentworth Hardy dedi ki...

Hi Aceto, sorry I only speak English and Indonesian.You've got some great football photos there.Are they yours?Would I be able to use them as the basis for Artworks.I would if you agree e-mail thm back to you...Thanks Tom Hardy Australia P.S Check out my blog to see what I mean.

BT dedi ki...

@thomas
of course you can...

Capitcao grande dedi ki...

Riise çok zor durumda kaldı aslında . yani ters tarafa vursa Drogba bekliyo belki daha hafif bi vuruşla reina'ya atabilirdi

millonario dedi ki...

dün maçı taksimde bir israilliyle izledim. adamın bana 20. dakikada dediği: Bu Grant'a İsrail'de "Ballı Hoca" deriz.

Adsız dedi ki...

Liverpool gölü yiyince içimin yağları eridi keşke gölü drogba atsaydı.

Baris Emre dedi ki...

Tam Kop tribunu Walk on to the rain...diye baslamisken Riise bir 30 saniye kadar susturdu sonra zevahiri kurtarmak için yeniden soylemeye başladılar. Abramovitch için Moskova'daki finale gidebilmenin değeri 1 milyar doların üzerinde. Artik daha fazla kara para aklar

Adsız dedi ki...

ayağıyla fizana gönderebileceği topu kafayla ağlara gönderdi riise, aurelio iyileşir umarım