30 Nisan 2008

404 Dakika

"Barça'ya yazık oldu. Manchester United anti-futbol oynuyor." yorumlar var. Peki ya 404 dakikadır gol atamayan Barcelona? Messi-Eto'o-Bojan ve Henry'li Barcelona. Huelva deplasmanında attıkları 2 golden bu yana 404 dakikadır gol atamamış bu takım. Espanyol ve Man. United ile 0-0 berabere kaldılar, La Coruna'ya 2-0 mağlup oldular ve dün gece yine kaleyi bulamadılar. Futbol ne zamandan beri sadece iyi çalım atanın, belinden su alanın, rakibi bakkala gönderenin kazandığı oyun oldu ki!
Barcelona'da bir devir kapandı mı? Bugün İspanya'da bütün gazete manşetleri bunun üzerine kurulu. Anketin gidişatı da ortada. 2005'in buldozeri 3 yılda yolun sonuna geldi!..

21 yorum:

L dedi ki...

"Futbol ne zamandan beri sadece iyi çalım atanın, belinden su alanın, rakibi bakkala gönderenin kazandığı oyun oldu ki!"

manutd zaten çok kral oynadı, dakka başı kaleyi yokladı. ya da onu bırakalım, bu işleri ronaldo iti yapmaya çalışmıyor mu?

BT dedi ki...

@salih
fikrime katılmadığını "ronaldo iti" tasviriyle süslediğin sürece bu yayınlanan son yorumun olacak...

Adsız dedi ki...

Bülent bey 404 dakikayı saymadım ama mutlaka doğrudur, tüm burada bahsi geçen maçları izledim. Deportivo harici, tüm maçlarda total futbol adına, Barça stili adına ne varsa ortaya koydu takım pozitif futbol, güzel futbol oynadı, sorun Eto'o da mı ? Bilmiyorum.

Messi gibi bence çok iyi bir şutör atılması gereken yerlerde şut atmıyor, takım hala % 70 ile oynuyor, her maç düzine pozisyona giriyor, gol yok.

http://www.oguzserdar.com/2008/2008-avrupa-ligleri-total-football.html

Huntelaar diyorum ama adı bir defa bile geçmedi Barça için. Toni çok kral olurdu ama hayal. Amauri konuşuluyor, Berbatov - Eto takası gündemde.

Aslında Henry ile Eto takas edilseydi, Henry bu takımın top süreni değil de tek santraforu olsaydı her şey çok farklı olabilirdi bu sene işler.

Beni düşündüren hala Rijkaard belirsizliği, dünden sonra ayrılmayacağına dair haberler çıktı, net bir şey söylenmiyor. Barça forumlarında taraftarlar tepkili, Rijkaard'a Hikmet Karaman muamelesi yapılıyor.. (:

Adsız dedi ki...

barca'da efsane 14 numara nefes aldığı sürece sistem ,oyun felsefesi değişmez.futbol oynuyor bu adamlar.belki sisteme uymayan oyuncular gider yenileri gelir ama felsefe değişmez.

ercü

Adsız dedi ki...

barca'da efsane 14 numara nefes aldığı sürece sistem ,oyun felsefesi değişmez.futbol oynuyor bu adamlar.belki sisteme uymayan oyuncular gider yenileri gelir ama felsefe değişmez.

ercü

tknycl dedi ki...

fantastik dörtlü(-1)+bojan=0
hadi bu çözümlemeyi bırakalım iniesta ve xavi olmasa bu sene bu kadarını bile yapamazdı barça..
herşeyden öte elinde şişe bira,ağzında sigara ayağa kalkıp ellerini öfkeyle sallayan amcalar misali söylemek istiyorum:
"ruh yok anasını satayım bu takımda!, ruh!"

cengaver dedi ki...

Messi o güzel çalımları atarken harcadığı eforun birazını da şut çekmeye ayırsaydı belkide şu anda finaldeydiler.

Barca için bir devrin kapandığına bende katılıyorum ve umuyorumki transfer sezonu Barca için çok hareketli geçsin.

aşkın dedi ki...

Aslında doğru söylüyorsun, çok değil şut atmayı denese Barça bugün çok farklı yerlerde olurdu.
Sonuna kadar pas, sonuna kadar çalım ve böylelikle her maç rakip ceza sahası içinde - önünde kaybedilen tonla pozisyon.
Forvet bolluğu varken Henry'i al, defans yapmayan bir takım olarak sağlam defans oyuncularına defansı emanet edeceğine ''dünyanın en kibar defans oyuncusu'' (bu tabir Zaragozalılarınmış, Aceto daha iyi bilir) Militoyu hem de fahiş fiyata al, o da daha maçın başında Alpaylık yapıp penaltı hediye etsin.Kısacası Barça içten çökmüştür, yoksa (hele ki) Manchester gibi kalas bir takıma elenmezdi.
Tamam güzel futbol iyi ama hem güzel oynayıp hem de sonuca gitmek de mümkün.
Tek korkum beygir koşuşu stili İngiliz futbolunun önümüzdeki yıllara hakim olabileceği ihtimali.
Beterin beteri varmış, defansif oynayanlar futbolu öldürüyor diyorduk, bu sefer de İngiliz yarış atları çıktı ortaya

sambalici dedi ki...

Barcelona bir anlamda geliyorum denen bir çöküşü yaşıyor. ronaldinho ve eto'o ile yaşanan problemlerden sonra "takım olabilmek" zor tabi. Ha ben zaten bütün bunlardan bağımsız rijkaard'ı vasat bir teknik direktör olarak görüyorum o ayrı. Ama krizi de iyi yönetemedi.
Bu arada "barcelona atak oynuyor, güzel oynuyor, pozitif oynuyor" diyenlerin de (bu sezon için) kendini kandırdığını belirtmeden geçemiyorum. O kadar pozitif ve atak ki aceto'nun dediği gibi 404 dakikadır kaleyi bulamadılar. züğürt tesellisi bunlar artık.

Olympian dedi ki...

cok basit gelebilir ama bence golsuz 404 dakikanin da, sadece dun gece ki macin da tek aciklamasi sanssizlik. barcelona nin da koklu bir degisiklige ihtiyaci oldugunu dusunmuyorum. sorunlu oyuncularla (ki bunlarin sayisi en fazla 3 veya 4) yollarini ayirmasi yeterli olacak gibi geliyor. teknik direktorunu yollamamasi gerekli bence. avrupa da, real madrid le birlikte surekli pozitif futbol oynamayi dusunen iki kulupten biridir ve real madrid in aksine oyle kalmalidir (schuster in gelecek yil, bu oyuna geri donecegini dusunuyorum). ispanya ligi ve sampiyonlar ligi sampiyonlugu, her yil kazanilmasi gereken turnuvalar degildir. bu iki takimin bu geleneklerine sahip cikmasi herseyden onemlidir kanimca.

Adsız dedi ki...

once barca'dan baslamak gerekirse r10-eto-messi uclusuyle buldugu verimi su anki oyuncularla bulamıyor. burda cidden r10 kilit durumdaydı, o sazı alamadımı messi alıyodu ama simdi sırf messi yetmiyo bu duzende. elindeki oyunculara uygun bir sistemde geliştiremeyerek rijkard da sınıfta kalıyo tabi. oyuna henry'yi alıyor, kanatta oynatıyor. kanatta oynatacagına bence hiç oynatma, ya da madem aynı oyunu oynamaya devam edicen ne diye iniesta'yı cıkarıyon. aceto "henry are u player ?" demiş ama ben asıl rijkard are u manager ? demek istiyorum :)

manu'ya gelince bence cok saglam top oynadılar. barca iyi oynamasa bile alan bulursa tehlikeli olabilirdi, 180 dk. pozisyonları yok. ha manu cok mu pozisyon buldu derseniz, eger scholes atmasaydı baskası atar yine kazanırlardı bence. erman hoca jargonuyla ifade etmek gerekirse barca sabaha kadar oynasa gol atamazdı.

bir de manu'yu sıkıcı bulan arkadaslar eger kendi takımları aynı futbolla sampiyonlar ligi finaline cıksaydı ne derlerdi simdi merak ediyorum. italyanların "10 kişi defans yapılan oyundan zevk almıyorum" diyenlere dedigi gibi "futbolda en zevkli sey kazanmaktır."

lyktm dedi ki...

biraz uçuk bi yorum olacak belki ama bence rijkaard ve beraberinde ronaldinho-etoo-henry-milito-yaya toure-abidal gider yerine mourinho ve beraberinde drogba-lampard-terry ve lyon'da parlayan gençlerden birkaç tanesi gelir..
tabi müteahhit aziz galatasaray'ın şampiyonluğunu bünyesi kaldırmayıp ettiği istif(r)aların yerine bu sefer mourinho'yu falan getirmeyi düşünmezse :P

Flying Dutchman dedi ki...

@Aceto, Manchester United'ın bu turu ağzımızda acı tat bırakarak geçmesinin (en azından benim ağzımda) sebebi genel olarak oynamaktan ziyade oynatmayarak geçmesi, ha Yunanistan bu şekilde 2004'te kupayı eve götürmüştür, daha 3 gün önce Galatasaray aynı futbolla belki ligi alıp götürmüştür ama genelde sürekli savunan takımın karşısındaki hücum eden takıma sempatiyle bakıyorum ben. Belki herkes öyle bilemiyorum.

Ha herşeye rağmen şahsi görüşüm Barcelona'ya değil Messi'ye yazık olduğu yönünde. Ben çalım atmak yerine şut atsaydı yorumlarına katılamıyorum ayrıca, her Barcalı topu aldığında Messi'yi arıyordu, Barca'nın bu derece rakip ceza sahası önünde kısır kalmasının sebebi Messi'nin çalım sevdası değil ona ayak uyduracak bir adamın dün sahada olmamasından kaynaklanıyor. Hoş Barca turu geçse Brown-Ferdinand ikilisine de yazık olacaktı.

Neyse böyle :)

niayombi dedi ki...

maalesef futbolda ve hayatta kazananlar hak eder, hak edenler kazanamaz! (konfüçyüs) dün akşam barcelona'nın manu'yu ezdiğini herkes gördü. taktik maktik hikaye, manu son yarım saat çaykur rize gibi oynadı. bu korku bile onlara yeter.
messi vs ronaldo mu? kesinlikle messi. dripling, adam eksiltme, devamlılık, pas yüzdesi, oyunu okuma gibi o türde iki oyuncunun karşılaştırılabileceği her alanda messi daha iyi. messi nedense şut atmıyor, gerekince. o da bilmezlikten değil, fukaralıktandır belki!
bir ilker yasin yumurtlaması daha: ferguson beckham ve "cantona!"yı para ettikleri zaman sattı.

Adsız dedi ki...

Barcelona ne kadar güçlü bir takım da olsa bireysel yetenekler üzerine kurulu.Bu başarısızlık beni şaşırtmadı.

Adsız dedi ki...

Barcelona bu ağır oyununu sürdürdüğü sürece buna benzer maçları yaşamaya mahkum. Artık Avrupa futbolunda rakip defans yerleşmiş durumda ise ve siz de olabildiğine yavaş oynuyorsanız bu defansa gol atmanız mucizelere kalıyor. Barça baskılı oynamış gibi gözüktü ama fazla pozisyon bulamadı. Barcelona'da futbolcuların gelip gitmesinden çok oyun mentalitesinin değişmesi gerekiyor. (Ki bu da çoğu zaman teknik direktör değişikliği demek oluyor)

L dedi ki...

abi oradaki "it", senin de tahmin edebileceğin gibi (ki etmemişsin, o ayrı) olumsuz bir kullanım değil. ronaldo benim de deli gibi sevdiğim bir oyuncu. bilirsin "biz türkler" sevdiğimiz kişi veya durumları küfürle anlatmayı severiz. orda da öyle bir durum var. ama yine de özür dilerim tabii, bundan sonra yapmam. saygılar.

Adsız dedi ki...

barcelona güzel futbol oynamadı, sadece oynuyormuş gibi gözüktü. messi'nin çalımlar falan tamam da, barça defansın kilidini açmak için ne yaptı iki maçta? bir organizasyon, önceden çalışılmış, uyumlu bir atakları var mıydı? topa sahip olma dereceleri de gereksiz yan paslardan ibaretti. man utd daha az gelmiş olabilir, ama özellikle ceza sahası etrfındaki paslaşmaları, bu paslaşmalarla bulunan, pozisyon yartamaya yönelik atakları benim göz zevkimi barçanın ne yaptığını bilmez ataklarından daha fazla okşadı. barça gerçekten oyuna hakim olsaydı golü de atardı o kadar yetenekli oyuncusuyla, merak etmeyin.

L dedi ki...

@myrsky

hocam o son dediklerin zor işte bea.

Adsız dedi ki...

bence genel anlamda barça'nın içine düştüğü durum aslında biraz abartılı bir şekilde yansıyor. ronaldinho-etoo-messi üçlüsüyle başarılı günler gelirken, unutulan bir şey bu oyuncuların sistem kadar oynadıkları pozisyonlara da tamamen entegre olduklarıydı. şimdi ise başta solda oynayan oyuncunun sol kanatta iş yapamamasından başlayıp deco'nun eski günlerdeki ortadaki 3lünü ileri dönük lideri rolünü üstlenecek oyuncunun nüanslarda zorlanması ile herşey karman çorman gözüküyor. ve sonuç barcelona'da topa vuracak adam yok gibi çıkıyor. bence yapılması gereken sadece rotasyonu netleştirmek. zırt pırt oyuncuların yerlerini değiştirip esneklik kazanayım derken böyle her anı ağır geçen maçlarda yükü taşımak kolay olmuyor.
dün messi görevini gayet yaptı. etoo ve iniesta hem kötülerdi, hem de yanlış yerlerde yanlış işler peşindelerdi adeta. barcelona işi çok karıştırmadan ronaldinho'nun yerini dolduracak bir sistem üretip bunun istikrarlı bir şekilde üzerine gitmesi gerekiyor. ve ayrıca henry'ye de bu sistemde önemli bir rol biçmeliler. düzenli olarak oynayacağı.

Adsız dedi ki...

1) Man Utd. cok iyi oynadi, savunmasi mukemmeldi. Aceto Park'i farketmis, ben ustune Tevez'i ekliyorum, Eto'o Tevez'in gosterdigi mucadelenin yarisini gosterebilseydi Barca ceza sahasinda pozisyon bulubilirdi. Eto'o kendi standardina gore cok hareketsiz kaldi.

2) Messi bu kadar rahat adam gecti ama ne Deco ne de Iniesta bir kez bile sut atabilecek bir pozisyon alamadilar. Inanilir gibi degildi, Messi aldigi her topla Manchester'lilari pesinde surukledi ancak bir adet bordo formali kendini gosterip, pas almadi.

3) Barca degisime Deco ile baslamali, saniyorum Eto'o da gidecektir. Cok iyi futbolcular ancak Barca'da oynamaya yonelik bir istekleri varmis gibi gozukmuyor.

4) Messi, Ronaldo'yu dover. :)