6 Mart 2008

Messi Çürük Mü?

Atletico Madrid deplasmanında Barça 4 yiyince Barselona medyası Rijkaard'a saldırmıştı. Messi'yi yedek oturtup, kritik maçta rotasyona gittiği için. 3 gün sonra Messi, Celtic maçının 30. dakikasında sakatlandı. Maçtan sonra kaptan Puyol medyaya ateş püskürüyordu. Sizin yüzünüzden oldu, tam olarak iyileşmeden sizin baskınız yüzünden oynadı diye. Messi 6 hafta sahalardan uzak kalacak. Bu da ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde 9 maç demek. Sezonun en kritik dönemi. Madrid basını elbette ki bayram yapıyor. Bu sakatlık Messi'nin son 2 sezonda yaşadığı 6. sakatlık. La Liga'nın en çok tekme yiyen adamı ama sakatlıklar genelde kas orijinli. 13 yaşında Barcelona'ya geldiğinde fiziki gelişiminin hızlanması için hormon tedavisi uygulanan Messi'nin vücudunun buna tepki verdiği konuşuluyor. En basitinden; Messi'nin kasları bu tempoyu kaldırmıyor. Sakatlığı Emre Belözoğlu'nun yaşadığı sakatlıklara benziyor. Kas yapısının kısalığından dolayı, maçlarda aşırı gerilen kasık bölgesi bir sonraki maça kadar normal pozisyonuna dönmediğinden ertesi maçta o gergin kaslar yırtılacak pozisyona geliyor. 7 yıl önce hormon tedavisini yapan doktorlar bugün yaşadığı sakatlıklarla bir alakası olmadığını söylese de bunu ispat edemiyorlar...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

fiksturde kendilerini zorlayacak tek villareal var sanirim. ama sampiyonlar liginde messisiz oynamak biraz koyacak belki de barcaya.

hepsi bir kenara el mundo deportivo bir anket yapmis riykard giderse kim gelsin diye herkes morinyo demis neredeyse. eh morinyo gelirde drogba durur mu? forveti besleyelim abiler (:

Adsız dedi ki...

Madrid basını Messi'nin adını ağzına alırken dikkatli olsun, adı bile çarpar onun..

Messi "injury prone" değildir, aslında Messi bu dünyadan da değildir.. :)