7 Mart 2008

Platini Frikik Çalışıyor

Bu arşivimde en sevdiğim fotoğraflardan biridir. France Football dergisinin 26 Aralık 2000 tarihli sayısının 22. sayfasında yer alır. France Football'ın ön ayak olduğu bir jüri Fransız futbol tarihinin en iyi futbolcusu olarak Michel Platini'yi seçer. 2. sırada Zinedine Zidane 3. sırada ise Raymond Kopa yer alır. Bu sonuç sonrasında Michel Platini'nin kapak olduğu bu sayıda 6 sayfası röportaj olmak üzere 14 sayfa ayırırlar 10 numaraya. Fotoğraf 1972 yılından. Platini, Nancy forması giyiyor o dönemde. Frikik çalışmasında kullandığı mankenler ve o teneke kovalar var ya; işte sözün bittiği yerdir...

6 yorum:

orkun dedi ki...

valla mankenlere diyecek şey yok, şu Cüneyt Arkın'ın "Dünyayı Kurtaran Adam" filminden kaçmış gibi de, esas o kovalar! Adamı normal boy pos kesmiyor bir de alta kova koymuş, pesss!

yavuz dedi ki...

o zeminde futbol oynamakta yetenek ister.Simdi bakiyorum buyuk kulupler fotograftaki zeminden cok daha iyi bir deplasmana gittiklerinde aman alex,lincoln,delgado napcaki tartisiyoruz.bence evet teknik oynayan adami etkiler ama oyle abartildigi kadar da degil.

Unknown dedi ki...

mankenlerin malzemesini merak ettik biz. tuğla üzerine sıva mıdır yoksa yekpare dökülmüş kalıp içinde beton mudur? ahşap da olabilir tabi o top 3 numaradan sekmiş mi nedir onu da çözemedik. enteresan fotoğraf arşivine sağlık..

r7 dedi ki...

babama sizin buyukleri say dedigimde liste ba$i adamdir kendisi, kopa ya yeti$ememi$ o, zidane benim buyugum zaten..

internette ararim bole fotolari yok hala orada, masaustume koydum, pek guzel olmu$ koydugun.

guzel payla$im, ellerine saglik, replere devam.:)

kolay gelsin usta..

OmerBurger dedi ki...

Konuyla pek alakalı olmayacak ama bu konuda yorum yapan arkadaşlar ve Pazartesinin en iyi futbol programı anketinde 90 dakikaya oy veren arkadaşlar kesinlikle alınmasınlar ben sadece naçizane kendi fikrimi söylüyorum, abi bence gerçek sözün bittiği yer 90 dakikanın futbol ekstradan daha fazla oy almasıdır, saygılar.

orkun dedi ki...

%1000 katılıyorum "omerburger"