7 Şubat 2008

İsviçre'nin Türk Golcüleri

Scolari'nin kaderi belli oldu. Her türlü Portekiz'den ayrılacak 2008 sonrasında. Elinde defans yapmasını bilmeyen bir takım var yine. Cristiano Ronaldo ve Quaresma'sı olan takım orta saha ile rakip ceza sahasının yayı arasında slalomun kralını yapıyor ama gerisi hazin bir hikaye. İtalyan orta sahası ve uyum budur dedirten Toni-Di Natale ikilisi hesaplarını kesti. Grosso'yu 2006'dan sonra ilk kez adam gibi orta keserken gördüm. Toni'ye de tiplemek kaldı sadece. 2. gol Pirlo'dan her ne kadar Cannavaro dürtse de. Scolari yetmedi bir de Nani'yi aldı oyuna. Kalede Buffon olmayınca over biter maç demiştim sağolsunlar 2 dakikada gol sayısını 4'e taşıdı iki takım. Önce Quaresma ardından oyuna girip ayağına ilk gelen topu tavana asan Quagliarella. Kalede Amelia iyiydi İtalya'da. Ronaldo'nun 2 frikiğini çıkardı. 3-1'lik skor iki ülke liginin -yurtdışında oynayanlara rağmen- kalite farkı aynı zamanda. İtalya 6. kez üstüste kazandı. Portekiz'i ceza sahası ve çevresinde, sığ sularda değil; orta sahanın derinliklerinde boğmak lazım Haziran'da. Capello siftahı yaptı, goller S.W Phillips ve Jenas'dan. İsviçre'nin golü Türk asıllı Eren Derdiyok'tan. İsviçre U21'de de bir Türk gol attı: Murat Ural. Türk çocukları İsviçre adına atsın; bizim milli takımın İstanbul'da siftahı yok İsveç'e karşı. İspanya, Fransa'yı tek golle devirdi, kanalı çevirdiğimde bir top direkten döndü arkasından Henry karşı karşıya kaçırdı uzatma dakikalarında. Atsaydı direkt Aragones'e koşup kol çıkartırdı galiba. Avusturya, Avrupa Şampiyonaları tarihinin en güçsüz evsahibisi olacak bu yaz. Almanya'dan 3 gol yediler evlerinde. Bobo oynamamış, öyle dedi Güntekin kumandaya dokunduğumda. Gol Robinho'dan. "Sevilla'lu Luis Fabiano, Fenerbahçe'nin sırlarını Bobo'ya sordu" haberi çıkarsa yarın bir gazetede, memlekette herşey yolunda demektir. Euro 2008'deki sürprizlerimden Hırvatistan iyi patlamış. Sahalarında Hollanda'dan 3 yemişler. Gecenin özeti: Gün itibariyle finale gidecek takımlar arasında "bu ikisi final oynar" netliğinde iki ülke yok.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

avusturya macinin skoruna bakma derim, avusturya ezdi almanyayi özellikle ilk yarida. hitzlsperger yine sol ayagi ile vurayim dedi gol oldu. ondan sonra mac koptu ama avusturya maci birakmadi. firsatlari degerlendirebilseydi almanya almazdi o maci. veli kavlak ikinci yarinin ortasinda girdi oyuna.

Adsız dedi ki...

Ya ben futboldan anlamıyorum ya da yanlışlıkla başka bir maçı izledim, tam 90 dakikamı çaldınız. Nasıl bir oyun anlayışıdır bu, oynanan asla bir futbal olamaz. Gecenin diğer maçlarının özetlerini de izledim, elalem top oynuyor; yenen de yenilen de... Sonuçta bir temaşa oyunu değil mi bu futbol, gol olması şart değil yeter ki sahada futbol oynayın, mücadele edin... Gruplardaki mantalite devam ediyor değişen hiçbir şey yok: sadece turnuvaya katılabildik o kadar, başarımız buraya kadar... Ve sayın Fatih Terim mücadeleden -tabiki varsa- memnun!

Adsız dedi ki...

ya ben hala şu ingilterenin olmayacak olmasına üzülüyorum yazın. Bence çok renkli, varlıkları ile heyecan veren bir takım/kültür.

İngiliz takımını sevmediği için katılmayacak olmalarına sevinen arkadaşları da anlamıyorum. Hiç içinde katil olmayan polisiye film, Darth Vadersiz Star Wars olur mu????

Alper Öcal dedi ki...

İngiltere hiçbir zaman Darth Vader kıvamına gelemedi milli takımıyla. Tek başarısı 66'da aldıkları Dünya Kupa'sı.

Onun dışında Avrupa Şampiyonasında ve Dünya Kupalarında yarı finalin ötesi yok.

İngiltere'nin olmadığı bu şampiyonaya İskoçya gidecekti ki bu, asıl o zaman görecektiniz rengi, seyreyleyecektiniz cümbüşü.

orkun dedi ki...

Yav bu Luis Fabiano hala "Sevilla'lı Luis Fabiano", değil mi? Manchester City'ye kesin gitmiş gibiydi, heveslenmiştim.

Adsız dedi ki...

İsviçre'nin attığı gol çok güzeldi. Eren'de iş var gibi. Ancak İngiltere'yi turnuvada izleyememek çok büyük kayıp olacak. Avusturya'nın yerine onlar olsaydı keşke.

Adsız dedi ki...

fransa ispanya maçında dikkat çekici tek husus formalardı.fransayı ilk kez kırmızı formayla gördüm.trt spikeri ne kadar doğru söyledi bilmiyorum ama en son fransa 102 yıl önce ingiltereden 15 gol yediğinde giymiş kırmızı formayı.ispanya da tuhaf bir sarı formayla cevap verdi fransaya.

ahmetico madrid dedi ki...

hazirlik maclarini izledikten sonra aklimda sadece takimlarin "yeni" formalari kaldi. hepsi mi berbat olur.

alt ust sari ispanya, ustu acik mavi alti lacivert hollanda ve kirmizi fransa formasi. hicbirini begenmedim. bizim turkuaz formaya deginmeye zaten gerek yok, o da dandik.

arjantin formasindan gerisi yalan bu alemde.

revenant dedi ki...

formalarla ilgili bi post iyi gider bu aralar..cok degisik formalar vardı hazırlık maclarında..