15 Kasım 2007

Yoann Gourcuff

Yıldız adayı biraz da boyu kısa ve Arjantinliyse benzetme fikstir yeni Maradona. Fransızlar'da da yeni Zidane arayışı vardır böyle. Nasri, Gourcuff. Nasri, Marsilya'da ilk onbirde şans buluyor ve muhtemelen bu sezon son sezonu olacak Fransa Ligi'nde. Ben hala büyük takımlarda oyunu forse edecek çapta olduğuna inanmıyorum, Inter istiyor mesela, gelirse Gourcuff gibi yakar kendini. Rennes'de bir sezonda 36 maça çıkıp Milan'a gelip yedek kulübesine çakılmak kolay değil. Seedorf, Pirlo, Gattuso ve Kaka'lı orta sahada kimi keseceksin ki? Ancelotti de ona rotasyonda angarya maçlarda forma verdi. Gourcuff hep yeni Zidane olarak lanse edilen ancak daha bir numarasını göremediğimiz yeni nesil topçulardan. Doğru zamanda doğru takımı seçmek en önemli faktör bir futbolcunun kariyerinde. O ilk yanlışını yapmış işte. Pato'nun da geldiği Milan'dan artık topuklama vaktidir Gourcuff için.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Kaka'nın en son Sandri olaylarından sonra "İtalya'da futbol oynamaktan korkar oldum, stada karım da geliyor, bu ne mk!" dolaylarında bir açıklaması vardı. İçimden ağzını kırasımın geldiği bir ses Kaka'nın kalıcı olmayacağını söylüyor. Gourcuff, bunu düşünerek Milan kariyerinde biraz daha ısrarcı olabilir gibi sanki.
Ancelotti de "Pato büyüyünce Ronaldinho'dan daha kral topçu olcak" demiş geçen gün çok lazımmış gibi. Yarın öbür gün Ronaldinho siyah-kırmızı çubukluyla sahaya akarsa, Ancelotti de aynı gün turizm şirketinde Roma biletine bakarken "Spaletti koltuğu yeterince ısıtmış mıdır lan acebağ?" diyor olur mu ki?
Hayatım varsayım olmuş, ağlayanım yok.

Adsız dedi ki...

Böle de bi haber varmış tabii bi yandan : )

"Milan mid-fielder Gourcuff is not finding any playing time with Ancelotti, and also with the impact that Pato will have, it will be even more difficult for Gourcuff. Lens and Monaco are currently looking at him.

gazzetta.it"

Adsız dedi ki...

fm 2007 ve 2008 de nasri ve gourcuff zaten çok gösterişli bir oyuncu değiller. ne diyoruz "fm (cm) diyorsa doğrudur."

orkun dedi ki...

İsmi şaka gibi ya adamın, Yoann Gourcuff! "Johann Cruyff"un yeniden canlanmış hali sanki :) (futbol anlamında yani, yoksa Cruyff'um daha sapa sağlam)