16 Kasım 2007

Fenin-Arshavin-Kalinic

Ocak ayı transferlerinde büyük liglere gelmesini beklediğim birkaç oyuncu var. CM verileriyle falan konuşmuyorum, çünkü CM kuşağından değilim, sokakta futbol oynamamış, dizi kanamamış, rezidans çocukları "CM yanılmaz" dediklerinde git bir çay koy diyesim gelir ki; onlar latte içerler. Neyse ilk adamımız Martin Fenin. Arjantinli yeni Maradona, Fransız yeni Zidane arar da Çek yeni Nedved'inin peşine düşmez mi? 1987 doğumlu Fenin, Teplice forması giyiyor. 1.81 boyunda forvet, Çek U-20'da en çok göze batan isimdi. İspanya zor ama İngiliz ya da İtalyanlar bu kış olmadı 2008 yazında kaparlar yeni Nedved'i.2. sırada Andrei Arshavin var. Rusya Ligi'ni şampiyon bitiren FC Zenith'in yıldızı. Fatih Tekke'nin takım arkadaşı da mı demeliyim şimdi? Sağda, solda, ortada, en uçta; nereye koysan oynuyor. 1981 doğumlu ve Avrupa'ya transfer olmak için geç bile kaldı. Hazır Rus ligi bitmişken Arshavin, Ocak'ta Antalya'ya kampa geleceğine bir büyük takıma gider. Ruslar, Euro 2008'de parlatıp satmayı da tercih edebilirler.
3. sırada Hırvat Nicola Kalinic var. 1988 doğumlu, Hajduk Split altyapısından yetişme golcü. Ona yakıştırılan lakap da "yeni Alen Boksic". Halen Hırvat liginde gol krallığında ilk sırada. O da Euro 2008 sonrası büyük bir lige uçar...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

CM çocukları için rezidans veletleri diye bahsetmek ne kadar doğru bilmiyorum.Sonuçta Cm nin ilk versiyonları iyi kötü işlemcisi olan her bilgisayarda çalışır veya internet kafelerde Rahatça oynanabilinirdi.

Gündüz çamur içinde eve gelip akşam sabahlara kadar CM başında geçirdiğim günleri unutamam.İkisi beraber pek ala yürütülebiliniyor.Ha bir de bilgisayar oyunlarına baştan öngörüsü olan insanlar vardır.Onlar bu tür genellemelere bayılırlar işte.

Cm diyorsa doğrudur tabi ki tamamen savunuabilinecek bir husus değildir ama rezidans çocuğu oyuncağı hiç değildir.

hejocre dedi ki...

bir de luka modric var dinamo zagreb'de. yasi 19 veya 20, ortasaha oyuncusu. gozden kacmamasi gereken bir yetenek bence.