8 Kasım 2007

Topun peşinden

Bir fotoğraf ve bir köşe yazısı.Farklı şehirlerde çekilmiş ve yazılmış. Foto, Barselona'dan. İbrahim Altınsay'ın yazısı Liverpool'dan. Bütünüyle bir kültür sorunu başlığını taşıyor. Her satırını bu fotoya bakıp okumak lazım. Bir gün biz de 70'inde kalkıp Glasgow'dan Barselona'ya bir topun, bir formanın peşinden koşan bu adam kadar sevebilecek miyiz futbolu?

"..Bizim için dünya futbolunun parçası olmak her şeyden önce bir KÜLTÜR sorunu! Bu kültürün yoksa, ufkun yoksa, buna göre çalışma planların, örgütlenmen yoksa Şampiyonlar Ligi'nde oynaman bir rastlantı. Gruptan çıkman mucize... Liverpool içinse Şampiyonlar Ligi dışında kalmak bir rastlantı. Rastlantı ama dünyanın sonu değil... Bir gün önce Benitez'e Şampiyonlar Ligi dışında kalma lükslerinin olup olmadığı soruldu. "Bizim için 15-20 Milyon avronun çok önemi yok, 400 milyon Pound'a yeni bir stat yapıyoruz. Bizim planlarımız daha büyük ve uzun vadeli" dedi. "

4 yorum:

Adsız dedi ki...

saçmalamaya bakarmısın. benitez beşiktaş maçını kaybetseydi, şimdi anasının evinde oturuyor olurdu dostum.benim torres commentimi belki görmüşsündür, abartıldığı kadar değil diyordum bak fos çıktı,bellamyi gönderdiler, yerine beşiktaş seviyesinde olan voronin var,kuyt zaten formsuz,bi crouchla oynarlar artık.

planın uzun vadeli ne demek?

sonuçta kupa kazanmak deilmi?. demekki 10 sene sonra tüm kupaları alırım diyosun, yok futbolda kupa yok önemli değil dersen, sana güle güleyi çekerler.

revolucion dedi ki...

"sonuçta kupa kazanmak deilmi?." keşke futbolu kupa kazanmak için oynanan bir oyun olarak dar kalıplara sığdırmaya çalışmasak.

Adsız dedi ki...

Iskoclar bu sene iyi gezdi :) Fransa'daki Fransa-Iskocya macini hatirlatti bana nedense bu fotograf.
Antalya'da Antalyaspor'un kume dusme/kumede kalma macina adam bulamamistim gidecek. Sonra takim kume dustu ve maca gitmeye usenen bu insanlar oturduklari yerden takima giydiriyordu, sehiri rezil ettiler diye. Futbol bir kultur gercekten de. Fanatizmden, "nasil koduk size" muhabbetinden ileri tasinmadiktan sonra bu fotodaki sahneleri zor goruruz. Gurbetcilerin disinda Turkiye'den deplasmandaki Avrupa maclarina kac kisi gidiyor acaba? Ekonomik durumlar da isin icinde tabi ama takima sahip cikma, ozellikle takimla sehri ozdeslestirme kulturu bizde yerlesmis degil.

Adsız dedi ki...

3büyük dedigimiz takımlar oldugu icin durum böyle !
ama herşey parayla ..