5 Kasım 2007

Rumen Mutu!...

Lazio, önce Roma derbisini ardından sahasında Fiorentina'ya kaybetti. Beter olmalarını canı gönülden diliyorum. Bir zamanlar kendi takımlarının formasını giyen Liverani'yi ten renginden dolayı içine sindirememişlerdi bu kafatasçılar. Fiorentina maçında top Mutu'nun ayağına geldiğinde yükselen ıslıklar ve "çingene" tezahüratı da son pislikleri. Avrupa'da buna ırkçılık diyorlar, bizde Lucescu için Rumen çingenesi diyenler yorumcu olarak dolanıyordu kanallarda...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

lets kick out the racism out of football!

Ömer dedi ki...

Liverani'nin kariyerine bakiyoruz 2001-2006 yillari oynamis Lazio'da. Yuhalanmasi ten renginden olsa sanirim 5 yil kalamazdi bu kulupte.
Belki de Liverani 2000-01 sezonu sonunda Roma sampiyon oldugunda,Perugia formasi giyen bir oyuncu olmasina ragmen Roma sokaklarinda AS Roma bayraklari salladigi icin tepki gormustur Lazio'lulardan. Kim bilir?

Adsız dedi ki...

oncelikle sunu belirtmek isterimki avrupa arenasinda lazio yu destekleyen birisi olarak bu yaziyi yaziyorum yani istemesemde tarafsiz davranmamis olabilirim.

liverani laziodan ayrilmis olabilir ama lazionun kadrosunda hala diakite,mudingayi,makinwa ve manfredini gibi siyahi oyuncular var.yani artik eskisi gibi lazioda siyahi oyunculara tepki gosterilmiyo halbuki liveraninin lazioya geldigi donemde lazioda siyahi oyuncu oynamaz tarzinda tepkiler varken artik bu konulari coktan asmistir lazio taraftari.

fakat burda asil sorun lazio nun adinin cikmis olmasi cunku racism dediklerinde fubolla alakali alakasiz herkesin aklina gelen ilk takim lazio.ama nedense sahaya muz atilan polonya ligini veya etoo ya yapilan maymun seslerini kimse hatirlamaz.

evet katiliorum lazio bircoklarina itici geliyo.ben bunu zaten bu yaz romaya yaptigim seyahatte bizzat hissettim.en basitinden 1 hafta tum sehri gezdim ama 1 tane lazio lu goremedim herkesmi romali olur ve laziodan nefret eder.az bucuk italyancamla konustugum insanlarda lazioya bakis acilarinin burdaki insanlarla bagdastigini gordum.yani kisacasi lazio romada veya genel olarak italyadada sevilmeyen bir konumda.

fakat ben sunu anlamiorum nicin lazioya hak vermeye calismiyoruz.bugun a.bilbao bask kokenli oyuncu oynatmiyo neden cunku adamlarin bir amaclari bir nedenleri var nicin lazio yu oldugu gibi kabullenmek istemioruz.

asla ve katiyen irkci bir insan degilim ama lazionun bole bir kulturu boyle bir karari varsa ben sahsen saygi duyuyorum ve basarili olmalarini cani gonulden diliorum

Unknown dedi ki...

@fethi, lazio'lulari genelde roma civarinda bulabilirsin. roma sehrinde yasayan laziolu pek yok.

Yağız Gönüler dedi ki...

Liverani'nin koyu tenli olduğundan ötürü ıslıklandığını bütün dünya basını konuşmuşken hala çevir kazı yanmasın yapılabiliyor. İnsan neresiyle güleceğini şaşırıyor. Bu "gerçeğe" dair 35 haber varken -ki bunlar hala google vasıtasıyla bulunabilir - liverani'nin roma bayrağı salladığını gösteren tek bir haber bulamadım.

Trofolo dedi ki...

Liverani Roma bayragi ile:
http://www.asromaultras.it/liverani2.jpg

Liverani'nin Roma bayragi ile olan bu goruntusunden oturu Irriducibili'nin mimlendigine yonelik bir kaynak yok. Ben gormedim en azindan. Ama Curvanord'da esen irkci ruzgarlarin muhtelif bir cok ornegi var. Ayirmamak gerek, racist olmasa da Curvasud de en az Nord kadar fasist-sovenisttirler. Italyanlar hicbiryerde Italyan bayragini eksik etmiyorlar, buna dikiz.

orkun dedi ki...

Ayrımcılığın her türüne karşı olmakla birlikte, aralarında belli bir sıralama olduğunu, deri rengi nedeniyle yapılan ayrımcılığın da muhtemelen en beteri olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla, "böyle bir kültürleri, kararları varsa ben şahsen saygı duyuyorum" denilen şey kafatasçılıksa, bunun adı hoşgörü filan değil, birinci elden destektir.

Çoğu "defect"lerine rağmen, İtalyanlarda adaletin kılıcının gerektiğinde ne kadar keskin olduğuna yakın geçmişte tanık olduk. Lazio gibi bu tür vukuatları saymakla bitmeyen bir takım nasıl hala çok beter bir ceza almamış durumda, bilen var mı allah aşkına?