18 Ocak 2009

Yok mu Chelsea'yi Alan?

Chelsea devre arasında transfer yapmadı. Bu bile krizi anlatmaya yeter. Roman Abramovich de sıkıldı ki futboldan, kulübü elden çıkartmaya çalıştığı haberleri artmaya başladı. Adamlarını Dubai'ya yollamış. Chelsea'yi alacak bir kek arıyorlar. 880 milyon istediğini yazıyor İngiliz medyası oligarkın. Transfere yaklaşık bu kadar harcamıştır zaten. Bir de kulübü aldığında ödediği 80 milyon euro borç vardı. Geriye ne kalacak? İngiltere'de yaşayan, lobinin kralını yapmış sempatik bir oligark. Amacı da buydu zaten. Sonuç olarak ortada daha bir alıcı yok ama İngiliz atlarını yarıştıran Araplar, gelecek 10 yılda futbol sahasında 22 adamı yarıştırmaya kararlı. İlla bir talibi çıkacaktır Chelsea'nin...
Kızıl Samba

10 yorum:

raul #7 dedi ki...

adam londra da şovunu yaptı,sempatik felan göründü ama ii zarar etti yaw

Erdi Arslan dedi ki...

Resmi sitede yapılan açıklamada böyle bir şeyin söz konusu olmadığı, R.A'nın takımına bağlılığında bir sorun olmadığı söylendi.

Unknown dedi ki...

Manchester City'nin para babası şeyhi Mansur Kaka'yı alır mı almaz mı bilmem. Herhangi bir insanoğlunu çok parası var diye suçlamak da pek adil bir davranış değil elbette. İsteyen istediği yere harcar parasını. İsterse evinin penceresinden halka saçar, isterse şöminesinde yakar. İsterse de dengeleri hiçe sayarak ve futbol piyasasını altüst ederek Kaka'ya yatırır. Kaka'yı alamaz ise Messi'yi ister, o olmaz ise Ibrahimovic'i ister. İster de ister. Belki hepsini birden alır. Paranın açamayacağı pek az kapı var. Asıl sorun bir şekilde paraya sahip olan kişilerin kulüp yönetimlerine tepeden inerek, bu paralarını kulübün yerine kullanıyor olabilmesi. Arsenal'in başındaki Arsene Wenger'in de dediği gibi bu güç kulübün artı değeri olarak ortaya çıkmıyor. Adamın biri gökten zembille iniyor ve ortaya paraları saçıyor. Yarın da aynı zembille geri dönecek. Peki o zaman ne olacak? City'ye 107 Milyon pounda gelecek birKaka'nın b ir sonraki transferi için alt limit bu mu olacak? Bu tür çılgın işadamı, petrol şeyhi hamleleri kanunlarla normal bir limitte tutulmalı. Bu adamların kişisel egolarını tatmin için bu tür oyuncaklar satın almalarına evet diyelim hadi ama bir şekilde oyuna sokabilecekleri para sonsuz olmamalı. Kulübün mevcut değeri üzerinden belli bir oran kadar arttırılabilmeli mesela. Bir adalet olmalı bu işte. Bahsi geçen sözüm ona talihli kulübün de lehine hem bu adalet. Çünkü bu ateş eninde sonunda onları da yakacaktır. Şeyhin parası bitmez belki ama hevesi kaçınca mesela.

fidddas dedi ki...

@aceto
Maradona gecenlerde fifa ve cr9 a fena salladi... Sizin bu konuyu bloga nasil tasiyacaginizi bekliyorum bir iki gundur, sanirim biraz yogunsunuz...

FASLI dedi ki...

Bizim kulüplerin,iyi ki böyle sahipleri yok.Düşünün,Fenerbahçe bir adamın ve istediği hamleleri yapıyor.O zaman o kulüp benim olmaz ki.

erssre dedi ki...

milyarder değil dilenci tipi var adamda..

cortez85 dedi ki...

al menos 2 años. entonces se chelsea Copa de la UEFA jjjjjjjjjjjjjjjjjj

Akay dedi ki...

roman abromovich göndermesiyle guy ritchie nin son filmi rocknrolla yı herekse tavsiye ediyorum....

Erdi Arslan dedi ki...

Resmi sitede yeni yapılan bir açıklamada R.A'nın yarın bir basın konferansı vererek bunların tamamen asılsız haberler olduğunu kendisi açıklayacağı yazıyor.

Cenky dedi ki...

Sevgili Bülent ağabey yorumlarına bir de "para aklaması bitti, Chelsea'ye ihtiyacı kalmadı"yı eklersek aslında çok daha doğru söylemiş olacağız gibi geliyor bana.