20 Ocak 2009

Meli Malı

Geçen hafta Antalya'da bol bol seminer, toplantı, panel vs. vardı Türk futbolu başlığı altında. Meli, malı'sı bol konuşmalar. Neyi kurtardılar, bilmiyorum, aklımda bir şey kalmadı. Aragones 7 dakika konuştu, Capello biraz dah fazla. Hakemleri karşılarına alıp sorguladılar, hakemler biz maç satmayız dedi, bla bla. Federasyon başkanı kanal kanal turladı. Ligin ilk yarısının son haftalarında kaybettikleri karizmayı canlı yayınlarda bulmaya çalıştılar. "Biz şöyle güveniliriz, böyle güveniliriz." Ortada icraat yok, 2016 için açıklanan proje yok, sorsan adayız diyorlar ama. Her canlı yanında "Sayın başkanım öyle değil mi?" bla bla... Antalya'nın özetini Candan Erçetin ezgisi eşliğinde okumalı: "Yalan başkası yalan, kapalı havuz, saunadan başkası yalan; yalannn, kış güneşi, açık büfeden başkası yalan" Türk futbolunda neyin değiştiğini haftasonunda başlayacak lig yarışıyla birlikte göreceğiz. Değişmeyen komedi ise Fortis Türkiye Kupası. Dün kura çekimini seyrederken düşündük durduk. Bu kurada kullanılan topları kim yapar, kaç tane yapar, yurtdışından ithal midir, bu işte para var mıdır, girsek bu işe kime satarız ki o topları? Neyse federasyonun elinde dün 16 top vardı. 8 takımlı çeyrek finalde grup birincisi ikincisi gözetmeden kura çektiler. Önce 8 adamı çağırıp sırayı dizdirdiler ilk çekimde, ardından 8 topun olduğu yeni bir kova getirdiler. Anlamıyorum bu kura çekimini, eşi benzeri yok. 3 büyüklerin çeyrek finalde eşleşmesin diye federasyon adamları getirip, götürdü kürsüye. Geçen sezonlardaki komedi devam etti. Aynı gruptan çıkanlar yine birbirleriyle eşleşti. Fenerbahçe vs Bursa ve Beşiktaş vs Antalya. Meli, malı günler dilerim...

10 yorum:

esmerrrr dedi ki...

bende anlamadım böyle saçma bir kura görmedim... bi de dünyanın neresinde var böyle bişey aynı gruptaki takımlar birbirleriyle nasıl karşılaşır ki? o zaman niye çeyrek final yapılır?

http://esmerrrr.blogspot.com

Cem Kalay dedi ki...

Gerçektende fortis saçmalığına bi çözüm bulacak birileri yokmu.1.olmanın hiçbir faydası olmuyosa niçin gruplu yapılır anlamış değilim.Bari İngilteredeki gibi yapında o zaman alttan gelecek takımlarında bir avantajı olsun,bu türlü hiçbir anlamı yok.

lowrider dedi ki...

Hocam, Gaziantepspor'un bu seneki transferleri ve transfer politikasi hakkinda bir yazi bekliyoruz. adamlar Julio Cesar'i da aldilar Tabata'dan sonra.

Kartal Bafiler dedi ki...

İknici resim Antalya Kervansaray diye tahmin ediyorum.

varol döken dedi ki...

@aceto
şöyle birkaç günlüğüne işleri bırakıp buralara kaçmalı:)

felix mourinho dedi ki...

fortis değil ayrıca lig fikstürü de ilginç. galatasaray'lıyım ama son 7-8 senedir bizim ilk ve son maçımız sami yen'de, fenerin deplasmanda. fenerbahçe'nin de ligin ilk maçları ve ligin son hafta maçları hep zor deplasmanlar.
ligin 30.haftalarında derbi maç yapacak takımlardan birisi ya da ikisi şampiyonluğa oynuyor.
fortis ise daha ilginç. neden bursa ile fener eşleşir ki yine. aynı gruptalardı zaten. liderler 2.lerle eşleşsin aynı grupta yer aldıkları ile de oynamasın bu kadar zor mu 8 takıma bunu yapmak.

salva dedi ki...

2016 ya hazırlanmaya sanırım 2013-14 gibi başlamayı düşünüyorlar. Gerçi 2011 de ev sahibi belli olacak ama....

Maslow dedi ki...

istanbul takımlarını çeyrek finalde özellikle eşleştirmeme çabası başlı başına REZALET. inananın federasyonun istifa etmesi için önemli bir gerekçe. bıktırdınız ulan!

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

@maslow

eğer kurada grup birincileri ile ikincileri eşleşseydi-ki normalde de öyle olması gerekir- istanbul takımları birbirleriyle eşleşmeyeceklerdi. ama şu anki kura çekiliş metodunda-nasıl bir metodsa çözemedim- böyle bir kural olmadığı için istanbul takımlarını eşleştirmemeye çabalamış olabilirler, o konuda haklısın.
gruptan lider çıkmanın hiç bir avantajının olmadığı kura da bir tek bizde vardır herhalde. saha avantajı dahi verilmiyor.
hepsinden öte kupada uefa kupası sistemini uygulamak da ayrı bir saçmalık. normalde kupalarda alt liglerden gelen takımlara şans verilir. eleme usulü olur ve saha avantajı küçük takımlara verilir. ki kupanın bir heyecanı, bir farklılığı olsun. bizdeki sistemde alt lig takımlarının kupayı kazanması imkansız. bir an önce değişmeli bu sistem.

insivible dedi ki...

ya valla federasyon baskanligina aday ol bizzat secim kampanyasini yuruturum, fortis adi ustunde tam fortis, ben anlamadim 5 takimli grup 2 mac, naklen yayin geliri alip ufak takimlari elicez diye amma ugrasiyo adamlar.