20 Ocak 2009

Vedad Ibisevic

Oynadığı takım Avrupa'da Eto'o-Messi-Henry üçlüsünün attığı 41 golü geçen ender takımlardan. Atletico Madrid-Ajax-Chelsea ve Hoffenheim. Onun da 18 golü var Bundesliga'da. En yakın takipçisi Leverkusen'li Helmes'in ise 12. Takımı şampiyon olabilir mi? Bu ihtimal, onun gol kralı olma ihtimali kadar yüksek olmazdı. Eğer oynayabilseydi. Vedad Ibisevic'in sezonu kapatması bir futbol dramı. Gelecek sezonun başına hazır olur mu o bile belli değil. Dizi ona ihanet etmesiydi muhtemelen sezon sonunda Avrupa'nin devleri Hoffenheim'in kapısında birikecekti. Olmadı. Takımı bakalım onsuz ne kadar zirvede tutunabilecek?

27 yorum:

raul #7 dedi ki...

harbi üzüldüm ya.sezon başından beri çok formdaydın be Vedat.inşallah geri dönüş yapabilir

Ser dedi ki...

Gercekten buyuk sanssizlik ama futbolun icinde bunlar var. Gol kralligini garantileyip Müller'in rekoruna dikti gozunu derken sezonu kapatti adam.

Almanya'da insanlar Bayern taraftarlari ve Bayern karsitlari olarak ikiye ayriliyor. Bayern karsitlarinin bu seneki en buyuk kalelerinden biri dusmek uzere gibi..

felix mourinho dedi ki...

inşallah hoffenheim ibisevic yerine onun yarısı kadar bile gol atan birisini bulur da hoffenheim devam eder. demba ba var ama o ne yapar şüpheli.

Gökçe dedi ki...

(bkz. hayatın ne kadar ibne olduğunun anlaşıldığı anlar)

xanortis dedi ki...

Gerd müller'in gol rekorunu kırabilecek tek isim.
müllerin kendisi söylüyor ben değil.

del piero dedi ki...

hakikaten üzücü bir haber..ne ara sakatlandı bukadar ciddi anlamadımki.eğer antremansa olay daha dramtik olur.

önemli bir silahtı, işleri zor haliyle yazık oldu.

EU dedi ki...

Gerd Müller güyya çok "sevinmiş" İbisevic in sezonu kapatmasına... Bu arada, Dietmarr Hopp talimatı vermiş; "ücreti önemli değil, Vedad ın yerini doldurabilecek iyi bir golcü alın"... sizce bu golcü kim olabilir?

Baran Doğan dedi ki...

Yeni öğrendim, gerçekten çok yazık olmuş. Örnek bir başarı öyküsüydü Vedat.

leon dedi ki...

Gerçekten çok yazık. Bende bir Boşnak fazlasıyla üzüldüm.

Bu arada ismi Vedat değil Vedad olacak.

mre dedi ki...

Transfer sezonu bitmedi e klübün de pek para sıkıntısı yok. Ibisevic kadar olmasa da faydalı bir golcü alabilirler. Benim tavsiyem her daim röveşatalarıyla meşhur Ümit Karan veya Anakonda Nonda. 5 milyona (!) rahat rahat alırlar

Cem Kalay dedi ki...

Çok üzüldüm gerçekten.Paralı büyük devlere kafa tutabilen ender rastlanan takımlardan birisydi hoffenhaim, umarım bu sakatlığa bir çözüm bulabilirler.

Ser dedi ki...

Dun oglen yemeginde, isyerindeki arkadaslardan duydugum kadariyla (bkz. guvenilir olmayan kaynak), Hoffenheim Eren Derdiyok'u almayi dusunuyormus Ibisevic yerine.. Sezon basinda da almak istiyorlardi ama son anda gerceklesmemisti transfer.

@del piero

Hamburg'la yaptiklari hazirlik macinda sakatlandi.

Ser dedi ki...

@Cem Kalay

Burada bir duzeltme yapmak istiyorum. Genelde cogunluk tarafindan yanlis bilinen ve Hoffenheim'in ustune etiket gibi yapisan birsey var. Hoffenheim ne kadar ufak takim gibi, yokluktan buraya gelmis gibi gozukse de durum o kadar vahim degil. Cok kucuk bir kasabanin kucuk takimi oldugu dogru. Fakat kulubu maddi olarak destekleyen Dietmar Hopp, Alman dev IT&ERP sirketi SAP'nin kurucularindan. Buradaki erkek nufusun buyuk kismi gibi O da kucukken yerel futbol takimlarindan birinin altyapisinda oynamis ve bu takimin adi da tahmin edebileceginiz gibi TSG Hoffenheim. Son birkac senedir kendisi takima para akitmakta. Yapilacak yeni stadi da tamamen kendisi finanse ediyor.

Takimin bulundugu yer, herseye ragmen, cok buyuk bir basari. Her parasi olan kulup tepeye oturamiyor. Bu, var olan paranin ne kadar iyi ve akillica kullanildigini ve kulubun ne kadar iyi yonetildigini gosterir. Fakat Hoffenheim'in, medyada yansitildiginin aksine fakir edebiyati yapacak vaziyeti yok.

gorcanabi dedi ki...

Rocky'yi izliyorsun, filmin 50. dakikasında kolu kırılıyor.

Çok üzüldüm. Bu senenin Barselona olayından daha heycanlıydı takip etmesi.

EU dedi ki...

@serhat

Doğru duymuşsun... Ragnick, Eren Derdiyok u istedi, fakat Eren Leverkusen e sözüm var diyerek bu teklifi kabul etmedi.

Tutku dedi ki...

Ben herhangi bir futbolcunun sakatlanışına, tuttuğum takımda olanlar dahil, bu kadar içimin acıdığını hatırlamıyorum daha önce... Belki sadece Almanya'nın değil tüm Avrupa liglerini sarsacak birisiyken böylesi büyük bir sakatlık, dönse de eskisi gibi olur mu, o bilinmez. Gollerini sıralarken acaba bu adam bi Güiza mı yoksa Klose mi diye sorardım kendime, keşke sormasaymışım cevabını belki hiç öğrenemeyeceğim bu soruyu, içimde kaldı...

jose dedi ki...

Lyonlu Frede teklıf goturebılırdı Hoffenheim.

FASLI dedi ki...

Çok ama çok üzüldüm,geçmiş olsun Vedad

oralardaniyivurur dedi ki...

Çok yazık olmuş..

altan yerdenayaga dedi ki...

dünyanın adaleti yok derler ya yok hakikatten.sen küçüçük çoçukken savaştan kaç yeni bir hayat kur.hayat yeni bir şans verdi galiba derken bu gelsin başına.inşallah takımının hikayesi güzel biter.real sociedad'ın masalı geldi aklıma.

Adsız dedi ki...

sözlesmesini uzatacakti zaten, yani gelecek sezon transfer söz konusu olmayacakti büyük ihtimal.

mondo trasho dedi ki...

talihsizliğinden sağlam olan dizini dövüyordur adamcağız. hakikaten yazık oldu. anadolu'dan bohçasıyla büyükşehre gelip, çalışıp zengin olan yağız delikanlılara benzetiyordum onu.

Cem Kalay dedi ki...

@serhat

Bende Hoffenhaim'in arkasında senin dediğin gibi bir finansman olduğunu, kulübün maddi durumunu böyle destekleyen bir şirket olduğunu bilmeyenlerdenim, benim söylemek istedğim nokta illah ligde göz önünde olan oyunculardan kurulu bir takım olması gerekmiyor başarı için. Bugün hoffenhaim'in takım oyununu bu kadar iyi oynamasıydı, hangimiz üzülecektik vedat ibisevic'in sakatlanmasına, veya selim teberin bu müthiş performansını bu kadar yakından bilebilcekmiyidik..Yazımda paralı devlere kafa tutan dedim zaten, ekonomisiyle ilgili birşey demedim, saygılarımla...

varol döken dedi ki...

çölde gol kralı olmuş bir kutup ayısı bulup transfer ederse hoffenheim şampiyon olur!

çok yazık, gerçekten çok ama çok yazık oldu...

Buraksem dedi ki...

ya bu nasıl bir talihtir ya?, niye cristiano sakatlanmıyor da, vedat gibi hayatının dönemecindeki adamların başına gelio? anlamıyorum valla, merak etmeyin ama hoffe buraya vedat sayesinde gelmedi, onun gibisini bulurlar..işin sırrı takım ruhunda..

josemarcelosalas dedi ki...

Kumaşı kaliteli, yazık olmuş.

Ser dedi ki...

@Cem Kalay

cogunlugun genelde bilmedigi bir konuda bilgilendirme amacli yazdim.. dedigim gibi bu paranin cok iyi yönetildigi belli. ben de Bayern karsitlarindanim o yüzden Hoffenheim'a sempati duyuyorum cogunluk gibi :) saygilar.