23 Ekim 2008

Ne Güzel Komşumuzsun Sen...

Bu sezon stada gitmiyorum. O zaman ekrandan görünene bakmak lazım. Topu göremedik ki(!) yorum yapalım. D Smart bu maça kaç reklam aldı; 90 dakika boyunca ben kaç kez çıldırdım hatırlamıyorum. Üstelik milyonlar da maçı izleyemedi. Olympiakos'tan başlayayım, Leto dışında beklediğim tek forvetli kadroyla çıktılar. Son lig maçını seyredip yazılan raporun bir işe yaradığına inanmıyorum, o raporda anlatılanlar ancak Kovacevic oyuna girdikten sonra bir anlam kazanmıştır. Orta sahalarındaki 3 sakat; rakip sahaya top taşımakta, tutmakta ve defansını çıkartmakta komşuyu çaresiz bıraktı. Galletti ve Belluschi iki sertlik görünce sindiler. Yine de 1-0'da tuttukları maçtan sonlarda yakaladıkları iki pozisyonla beraberlik çıkartabilirlerdi. Deplasmanlarda Türk takımları gibi Olympiakos da oyunu domine etmekte ve ilk golü yedikten sonra skora isyan etmekte zorlanıyor. Valvarde bu kadroyla "İstanbul'dan bir beraberlik alırsam iyidir, işime Pire'de alacağım 6 puanla bitiririm" havasında gelmişti Ali Sami Yen'e. Galatasaray tarafında Trabzonspor maçı hem iyi prova hem de moral olmuş. Aynı 11 yine iş yaptı. Çok koştular. Bu kez son dakikalar hariç daha az pozisyon verdiler. Hücumda varyasyonlar, girilen pozisyonlar ve skor bağdaşmıyor elbette. 3-0 daha yakışıklı bir skor olabilirdi bu oyun için. Kornerde uzun savunmayı ön direkte çaresiz bırakmak iyi taktikti. Sabri ve Ayhan 3 gün antrenman yapmadan maça çıktılar, az buz şey değildir bu tempoya antrenmansız dayanmak. Lincoln, senaryoda eskiden diyalogları yazardı şimdi hikaye onun kaleminden gelişiyor. Baros 3 maçtır atamıyor -güçsüz gibi- ama rakip defansı da çıkartmıyor. Pazar günü kilit adamlar rotasyona girmezse; ilerleyen haftalarda iyileşen yıldızlarla beraber kenarda kalanlar Skibbe'nin çok başını ağrıtır. Örneğin Nonda ve Ümit Karan. Olympiakos ikidir 3 puanı Galatasaray'a paşa paşa bırakıp gidiyor. "Yine bekleriz komşu" deriz değil mi biz evden uğurlarken...

30 yorum:

umutation! dedi ki...

ah de sanctis ah...

Cem Kalay dedi ki...

sezonun en iyi futbolu ama gaza gelmeyeceğim

umutation! dedi ki...

bir de şu d-smart denen hakkında uzun bi yazı istiyorum mümkünse...

antti_sumiala dedi ki...

galatasaray çok iyi bir maç çıkardı.. öncelikle olympiakos u oynatmadı.. zaten olympiakos da pek gününde değildi.. oyunun mutlak hakimi olarak bir çok gol pozisyonuna girdi.. sadece bir tanesini gole çevirdi ama grup maçı olduğu için önemli olan 3 puan ve onu da almayı başardı zaten..

pazar günü oynanan trabzon maçında galatasaray kazanmıştı ama maç sonunda bazı soru işaretleri vardı.. defansta uyumsuzluk, gol pozisyonları vermesi vs vs.. ama bu maçta soru işaretsiz, tartışmasız bir galibiyet geldi.. sadece bu kadar gol kaçırmak biraz rahatsız etti beni ama bu pozisyonlara bu kadar güçlü bir takım karşısında girmek bile büyük mesele..

sonuç olarak galatasaray tartışmasız ligimizin en kaliteli ve en iyi kadrosuna sahip.. yavaş yavaş kıvama gelmeye başladı form olarak.. zorlu maç maratonuna 2 galibiyetle başladı.. geniş kadrosunun faydalarını görmeye başladı ve gelecek adına olumlu sinyaller vermeye devam etti..

zenci dedi ki...

maci izleyemedim ama cem kalay arkadasin yorumunu yapan baya bi yorumcu izledim. netten de goruntu cok yavastı izlemekten vazgectim.
bakalim herkesin dilinde olan final yolunda ki ilk galibiyet. umariz devami gelir..

erdaldo dedi ki...

Tribünde Galatasaraylı taraftarların açtığı Yunanca pankartta ne yazıyordu bilen var mı?Merak ettim de:)

bizimantalya dedi ki...

galatasaray gerçekten istekli çıktı maça. oyundan hiç kopmadı. ve takım içindeki koordinasyona bayıldım. baros gününde olsaydı maç rahat 3-4 biterdi. defans tek kelimeyle mükemmeldi. sabri kendini aştı. arda ve lincoln gerekeni yaptı. direkt aksayan oyuncu yoktu çünkü birbirlerinin eksiklerini kapattılar. maçın bence gizli kahramanı ise hakan balta'dır. çünkü bulunduğu kanadı resmen geçişe kapattı. tebrikler.

Bizimantalya.com Spor Servisi

nebilim dedi ki...

galatasaray oyunu domine etti resmen.. son dakikalarda içeri şişirilen uzun toplarla pozisyon vermemizi önemsemiyorum..organize gelmeye çalıştıklarında karşılarında iyi pozisyon alan ve hata yapmayan bir defans buldular..
eğer biraz kısmetli olsaydık maçtan önce dediğim gibi en az 3 olurdu. o durumda dağılan rakibin son dakikada şişireyim gol atayım ümidi de kalmazdı ya..buna da şükür.
son olarak emre aşık'ı profesyonelliği, her daim kendini hazır tutması nedeniyle tebrik ediyorum. sürekli oynayıp pimini kısaltmaktansa bu şablonda ara ara oynayıp patlamadan ligi bitirmesi dileğiyle..

Julien Dekosta dedi ki...

benim notlarim sunlar;

negatiflerle basliim, skibbe oyuncu degisiklikleriyle takimi diri tutmayi basaramadi, az daha 1 cuval inciri mahvediyorduk

meira macin en silik adamiydi, A x 1= A, on liberoda oynadigi diger maclar gibi(steau, trabzon) hic bir ise yaramadi diyebilirim, defanstaki performansida cok ust seviye degil, bu transfer ileride sorgulanabilir.

Hakan balta genelde iyiydi, kendi klasinda oynadi ancak orta sahaya alininca direkman cozulduk, meirayla beraber gelene gecene yol verdiler macin sonlarinda, artik su sakatlar iyilessin!

evet ayhan, 45. dakikada ceza yayinda yaptigi faul tek kritik hatasiydi, onun disinda cok faydaliydi diyebilirim, 2. yarida ardaya sifirdan mukemmel bir pas cikardi ve inanilmaz bir gol kacti.

Emre asik, tek yorumum su; helal olsun!

Lincoln, sakal kiran girmis yanagina.

Arda,kacirdigi goller hic yakismadi, kendi ortalamasinda bir oyun oynadi.

baros, adam resmen kicini kaldiramadi sahada.

Nonda, o gol kacar mi lan!

Kewel, fundamentalin diger adi, ah bide erken yorulmasa!

Son olarak diger macin berabere bitmesi cok iyi oldu, bir mac daha alirsak muhtemelen gruptan cikariz. herkese hayirli olsun.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

well done. brava brava.

i failed. because i dont know these teams. if i knew i would know the score.

ok. f.ck greece and otto rehhagel.

i watched sevilla stuttgart. 2-0 sevilla.

los andaluces no empesamos bien xd

puto atletico madrid..
ke bien empiezan los dos "grandes", ¡¡¡ HALA MADRID ! ! !

La historia no es el presente y no EXISTE.
BASTA JA DE VIVIR CON FANTASMAS.
LA HISTORIA SE HACE LUCHANDO Y NO PENSANDO EN ALGO QUE NO VIVIMOS.
¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡HALÁ MADRID!!!!! PARA QUE SE JUEGUE EN VERSO

redfox93 dedi ki...

yabanci kanallar izleyicilerine daha fazla kare gostermek için kendi logolarini bile ekranda gostermezken bizim tv'lerin yaptiklarina bakin.resmen rezalet.aceto senden guzel bir yazi bekliyoruz bu konu hakkinda.#2 olarak tabi. 1inciyi hatirlamak isteyenler buyrun.
http://acetobalsamico.blogspot.com/2008/02/yarm-ekmek-futbol.html

papaz dedi ki...

4 Günde Değişir Herşey
Reklamda 5 dakikada değişir herşey diyor ya o hesap Galatasaray'da son 4 gün. Bursa yenilgisi, Davala'nın kovulması derken diken üstündeydi Skibbe Trabzon maçı öncesinde. Sene başından beri Ayhan'ı defansif ortasaha olarak koyan Skibbe Galatasaray'ın her maçta orta sahadan stoperlerin üzerine serbestçe gelen ortasahalar yüzünden verdiği açıklara en sonunda Meira'yı çekerek çözüm getirince 4 günde 2 kritik maç aldı Galatasaray.

Emre-Servet yine çok iyidi defansın ortasında, sezona kötü başlayan Servet önünde adam gibi bir defansif oyuncu olunca 2 maçtır performansını yükseltti gene, ortasahada Meira'nın gelmesi ile daha serbest oynayan Ayhan döktürdü.

Galatasaray'da sola geçen coşuyor, sağda kalan uyuyor Kewell-Arda ikilisinde. 2si de solda oynamayı seviyorlar, ilk yarı Kewell 2.yarı Arda oradaydı.

Baros tek forvette transfer olduğunda da yazdığım gibi etkili olamıyor, ismine lafım yok ancak tek forveti oynayabilecek birini alsaydı çok daha iyi olurdu Galatasaray adına.

4-2-3-1 ile işleri yoluna koydu Galatasaray ve bu akşamki performans ile gelecek adına umut verdi.

Trofolo dedi ki...

Dekosta;
6 puanla muhtemelen degil "kesin" olarak gruptan cikiliyor. Matematik.

tufan dedi ki...

Lincoln 2 maçta 3 sarı kart gördü bu sizcede çok değilmi? önemli bir maçta takımını yanlız bırakacağının sinyallerini veriyor.

cengaver dedi ki...

Bütün reklamları eyvallahda, o ekranın flu olup, maça konsantre olmuşken görüntünün beyezlaşmasına bir anlam veremedim, hadi şirketler dikkat çekmek için böyle bir reklam hazırlarda, bir yayıncı kuruluş böyle bir şeye nasıl izin verebilir, resmen yayın kesiliyor bir kaç saniye yahu... Digiturktede görmedim, hiçbir yerdede görmedim, şapka çıkartıyorum D-Smart'a!!!!!!

Temur dedi ki...

Tribünde açılan pankartta youtube videolarına ithafen "Gay Yunanistan" yazıyor. Orjinal bir fikir değil. Çocukça.

Ama kale arkası çalışma orjinal olmuş.

"attention! you may fall into the sea" 1922

jose dedi ki...

Trıbunlerdekı ses desıbelı nasıldı ama.Samı Yenı yıktık.

Özetle trıbunler mukkemmeldı

Cehennem geri döndü!

Cakko dedi ki...

Beni baya yanılttı Aslanlar.

Çok pozisyon verir 2 yeriz demiştim.

Laflarını yiyen ben oldum ne mutlu kiç

Bu takım defansta yapabiliyormuş dedik.Devamı gelir umarım.

Oyun ve tribün anlamında GS'da çok şeyin iyi anlamda geri döndüğü maçtı.

Aceto kızacak ama bu futbol istikrar kazanırsa iyi yönde, küçük gelen Skibbe bu takıma cuk oturabilir yavaş yavaş.

Bekleyelim görelim.En iyi sene sonu göreceğiz sonucu.

Batistuta dedi ki...

Bu blog un anketleri bir kenarda saklanmalı :-)

Deli Karpuz Yerim dedi ki...

INCA'denilen markanın reklamı girdiginde ekranın kendinden geçmesi sadece bizde değildi sanırım? bu nasıl bir mantıktır küfürle mi besleniyor bu şirket?

FK dedi ki...

@trofolo

küçük de olsa 6 puanla da gruptan çıkılamama ihtimali var, kesin değil yani.. şöyle;

* gruptaki 1 takımı her önüne gelen yenecek.

* gruptaki diğer 4 takım ise aralarında oynadıkları maçlarda berabere kalacaklar.

işte bu durumda herkese yenilen takım 0 puanda kalıyor, diğer 4 takım 6'şar puanla sıralanmış oluyor. yani 6 puanla çıkamayan bir takım olmuş oluyor gruptan.

geçen sene buna yakın bi durum olmuş, uefa kupası F grubunda. son hafta maçlarında bayern munchen-aris maçı da berabere bitseymiş bu durum ortaya çıkacakmış...

revenant dedi ki...

şu d-smart icin el biriligiyle mail şiklayet vb. yoluyla bi girismde bulunulsa artık.bende yok hic bir zaman olmayacak ama macları buradan izleyenler icin cok sıkıntı verici..

ucancekirge dedi ki...

Neden son 2 macta takim oyununda bir artis var Galatasaray da? Burda oyuncularin bireysel kabiliyetlerinin artisi falan degil. Takim oyununu , takim defansini yapabilmeye baslayan bir GS var. Davala ve boekampin gidisi cok ama cok ise yaradi.. Davala gitsin 3500 macta 90+2 de penalti atmaya devam etsin .. Cevat Hoca ve ekibi gorev basinda... Trabzon macindan once goreve gelen Burak Dilmen ve Cevat Guler , gecen sene oldugu gibi 6da 6 yapip, cok daha fazlasini yapacaklarindan eminim... Bu adamlar gelecek herhangi bi teknik direktorden cok daha iyi taniyorlar takimi. Oyuncularin ne yapabileceklerini biliyorlar.O yuzden Skibbe sadece bu takimin "interface"i olur :)

liverpoolandkop dedi ki...

#cengaver

reklamda ekranın gitmesiyle alakalı benim televizyonda sorun var sanmıştım ama sorun genelmiş demek ki, hakikatten şapka çıkartmak lazım D Smart'a

n0s dedi ki...

dun pantos oyundan cıkarken spiker 16 milyon euroya satın alındı dedi yoksa ben mi yanlış anladım?? dogruysa manyak mı bunlar?

ahmet dedi ki...

sanctis o golu yeseydi topuguna sıkarlardı burda. italyan mafyasına benzemez bizimkiler.

ne güzel komşumuzdun sen fahriye abla:)

Emir dedi ki...

bana göre olympiakos'un sakatları gerçekten orta sahadaki etkinliklerini çok azalttı, ama forvetteki sakatların oyuna çok fazla etkisi olduğunu sanmıyorum. her türlü valverde tek forvetle başlardı maça; zira olympiakos kalibresinde bi takımın hiçbi zaman istanbul deplasmanında çift forvetle başlıycağını zannetmiyorum.

yalnız gs gerçekten de gün geçtikçe biraz daha iyi futbol oynamaya başladı. sabri oynadığı sürece sağ bekte çok fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum. artık yerini fazla yadırgamıyo ve çok önemli de kademelere giriyo.

şu anda galatasaray nerdeyse ideal kadrosuna yakın oynuyo diyebiliriz, orta sahanın göbeğindeki eksikleri saymazsak. fakat aceto'nun dediği gibi sakatlar geri dönünce skibbe'nin çok ii bi rotasyon kurması lazım, aksi taktirde çatlak sesler çıkabilir kadroda.

ayrıca yeni teknik ekip skibbe'ye destek vermeye başlamış sanırım çoktan; röportajda haftasonundaki rakibin adını gayet iyi telaffuz etti:p

mondo trasho dedi ki...

eski river'lı belluschi ısınırken "sos cagon" uyarlaması "çıldırın" marşını dinlerken neler hissetmiştir acaba?
:))

Dünyaları Koşuyorum dedi ki...

Maçı statta izlemiş olmakla birlikte D-Smart adı verilen kuruma karşı ciddi bir protesto yapılabilir mi acaba diye merak etmekteyim. Para verip maçı izleyememiş evdekiler.

Nasıl bir tepki verilebilir acaba? Ortak bir hareket düşünülemez mi sanal reklamlar için? Dünyada bizden başka hiçbir ülkede yok sanıyorum. Çok büyük haksızlık tüketiciye karşı.

Peter Naumovski dedi ki...

birahanede maç izleyince ekranda beliren flu görüntü korkuttu ama reklam oldugunu anlayıncaya kadar sürdü bu korku.