2 Eylül 2008

Stad Projeleri

Transferde garip milyon euro'lar havada uçuştu. Artık kemer sıkma zamanı. Liverpool yeni stad projesini rafa kaldırmıştı. Marsilya yeni stad hayalini yine başka bir bahara erteledi. Juventus'un yeni stadından haber yok. Roma ve Milano hala yeni stadlarını bekliyor. Transferde 90 milyon euro harcayan Barça da Camp Nou'nun yenileme projesinde maliyet yeni bir stad yapmaktan pahalıya çıkınca "pause" tuşuna bastı.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

demek ki tek yılan hikayesini galatasaray taraftarı dinlemiyomuş...

Cakko dedi ki...

bu projelerin ertelenmesi ve ülkemizdeki stad projelerinin 5 sene içinde tamamlanması birçok anlamda Avrupa'yı yakalamamızı sağlayabilir.

Fiziki olarak gelişmiş ve güzel stadlar en azından ligimizin kalitesine direk etki eder diye düşünüyorum.

GS ve Kayseri açısından büyük avantaj olacak yeni stadları.

Adsız dedi ki...

Transferimizi de yaptık stadımızı da yapıyoruz bak Barcelona feyz al biraz :))

Spooky dedi ki...

camp nou'nın tatil sezonunda parası olanların halı sahasına dönüşmesi projesi vardı isteyen takım otobüsünü kiralayabilecekti. o projenin sonu ne oldu acaba kar etmiş mi bu işten barça?

ERKUT dedi ki...

Cimbom ve kartal'ın kader arkadaşları oldukça fazlaymış.

Adsız dedi ki...

Su an tıkırında giden sadece 2 yeni stad projesi var; Valencia ve Galatasaray'in stad projeleri.

mre dedi ki...

Vay be demek bu stad projesinden tek çeken biz değilmişiz. Barca Bayernvari bir stad yapacak heralde. Resimden onu anladım.

Adsız dedi ki...

avrupadakilerde bi kaç yıl daha maketler için lego'yla çalışacaklar anlaşılan

antti_sumiala dedi ki...

yeni stad inşa etmenin ne kadar basit!! bir iş olduğunu gösterir bu haber cümle aleme..

bazı işler projede durduğu gibi durmuyor.. dünyanın en iyi ve en zengin takımları bile projelerini durdurmuş veya başlamadan sona erdirmiş..

öncelikle yıllardır yapılamayan stadları oturdukları yerden eleştirenler biraz utansın, sonra da stad yapımına başlayanlara ve stadını yenileyenlere alkış gitsin..

kolay işler değil..

Adsız dedi ki...

Kayseri stadının inşası da finans problemleri nedeniyle durmuş.

Adsız dedi ki...

stat yapmayı kolay sananlar okusun. cok sukur gs halletti stad sorununu, sorunsuz ilerliyor, kayseride sorun ama ama cok büyük problem olcağını sanmıyorum cunku stat hemen hemen bitmiş gibi. türkiyenin en iyi 2 stat 2 sene içinde açılacak inşallah. bakalım o zaman ne olacak :)

orkun dedi ki...

Stadı açmak güzel de o daha başlangıç, bir de doldurması var :)

Pads dedi ki...

Stadi doldurmak kolay da, dolduranlarin taraftar olup olmamasi asil sorun orkun;)

mondo trasho dedi ki...

kayseri stadının durduğu falan yok. paşalı iflas edince tekrar ihale açıldı, başka firma aldı. şu an çatı inşaatı devam ediyor, bir hayli yol alındı. kayseri inşaatı tıkır tıkır işlemeye başladı gene. ikinci yarıda paşalar gibi oynar kayseri o stadda.

galatasaray'ın ki de aynen öyle, yolunda her şey. arap ortak bulmuş talu. para bol ya araplarda, fazlasıyla aslantepe'nin testislerini de yağlarlar. aslantepe'nin testisleri de çevre düzenlemesi anlamına geliyor bu bağlamda... bu arada türk telekom da bilmem kaç yüz metrelik tabela yaptıracakmış, stadın isminin her yerden görülmesi için. maşallah diyelim.

kadir has ve aslantepe stadları katalizör olacak türkiye'de. bir sürü proje bu iki modelin başarısını bekliyor. rize'de de sessiz sedasız 15 bin kişilik
stad yapılıyor ki onun da açılışının eli kulağında. nazar değmesin!

"avrupa avrupa feyz al lan biziii
işte bu türklerin stad projelerii"

sembolist dedi ki...

Ankara ve Antalyanın derme çatma stadları yakışmıyor..

Adsız dedi ki...

Liverpool'a üzüldüm. Marsilya, Juventus, Barcelona falan önemli değil de, Anfield Road kapasite-işlev açısından kulüp markasının çok gerisinde kalıyordu.

Arsenalla birlikte işe girişmeleri gerekiyordu.