6 Eylül 2008

Süper Lig'de En İyi Transfer

"Süper Lig'de en iyi transfer?"anketinin sonucu. %41 ile Kewell, ardından %19 ile Güiza. 3 numarada Zapa, 4 numarada Baros. Selçuk İnan'ı listeye koymamakla hata ettiğimi belirtmiştim yorumlarda. Anket elbett ki 2 haftalık performansı sorgulamak için açılmadı. Herkesin verdiği oyun parametreleri farklıdır: Taraftarı olduğu takımın futbolcusu, geçmiş kariyer, fiyat, kalite, yeni takımındaki ihtiyaç vs... Ben oyumu Meira'ya verdim.

25 yorum:

Adsız dedi ki...

Üstadım yazdığınız gibi takımındaki ihtiyaç çok önemli bir etken. Kewell'ın ve Guiza'nın oynadıkları mevkiler itibariyle bu kadar çok ilgi görmeleri normal, ancak Meira, Zapo, De Santcis, Selçuk İnan, Uğur İnceman, Cale gibi transferlerin popüler transferlere oranla daha önemli olduğunu düşünüyorum. Kewell ile Lincoln'u profesyonellik açısından karşılaştırmak hata olur ancak son 2 senenin istatistiklerine bakarsak Kewell'ın yeni bir Lincoln vakası(en azından alınan verim açısından) olması kuvvetle muhtemel. Zaten kadrosunda Arda, Hasan, Lincoln(birisi daha vardı ama hatırlayamıyorum şimdi :d ) gibi oyuncular olan bir takım ne diye Kewell'ı alır anlamam.

Ortega dedi ki...

Meira -bana göre- Kewell'dan daha iyi transfer. Bizim Güiza form tutturursa, Meira'yı zorlar sene içinde göstereceği fayda bakımından. Kewell'ın takıma uzun soluklu faydası olacağını düşünmüyorum. Kumaşı iyi adam, orası ayrı tabii ki.

Bi de Selçuk İnan çok önemli transfer hakkaten. Bize gelmesini çok isterdim.

Adsız dedi ki...

4 numara baros gibi gorunuyor aslinda fotoda?

haute_couture dedi ki...

aylarca uğraşıp ala ala josico'yu aldığımızı görünce insan her türlü selçuk inan'ı istiyor

haute_couture dedi ki...

bide josico adaylar arasında bile yok,güzel olmuş :)

Adsız dedi ki...

Bu arada ankete ilk oy kullandığımda gözüm birini aradı düşünüp durdum bulamadım gelmedi aklıma..Herhalde acetonun moralini bozmamı istemedi tanrı aklıma getirmedi..:)

Tabata niye yok bu listede olmazki ama..Aceto istifa :)

Lincolnde ilk haftalar iyiydi ilk haftalara aldanmamak lazım ama Galatasaray'da kewell çok iş yapar o kesin.Guizadan pek umutlu değilim burası Türkiye daha durum 0-0 iken 11 kişi defans yapan takım görmedi kendisi..10 golü zor bulur.

Adsız dedi ki...

Guiza tamamiyle hayal kirikligi olacak fener icin. kewell guzel bi sezon geciricek gibi.. Ama ben tabiki zapo icin kullandim oyumu..

Handan dedi ki...

ben Kewell e vermiştim oy; bir şey bildiğimden değil adam yakışıklı bir de galatasaray'a geldi ya ondan.

Adsız dedi ki...

kewell'a ihtiyaç yoktu orda arda oynuyordu zaten bu kadar saçma bir transfer olamaz..Kewell da kulüp arıyodu zaten buldu cennet vatanı attı kapağı buraya..son yıllarda sakatlığından dolayı kadroya giremiyordu emre gibi..Emreye daha cok ihtiyaç vardı oynadğı pozisyon açısından ayrıca en yetenekli türk oyuncusudur kim ne derse desin..Ama ben de en iyi transfer olarak güiza-meira arasında kaldım oyumu güizaya attım..ispanyada 3 ay önce gol kralı olmuş adamı getirmek de iyi iş kim ne derse desin..

Adsız dedi ki...

Ben de Meira ya verdim.Portekiz in en iyi 3.stoperi.Stuttgart ın kaptanı en iyi stoperi,şampiyonlukta katkısı büyük.Sakatlığı falan da yok.

Nasıl geldi lan bu adam Türkiye'ye?

Adsız dedi ki...

Kağıt üstünde meira, şimdilik saha da kewell açık ara.

ilkay dedi ki...

açık ara de sanctis.

Galatasaray meira'sız da idare ederdi şu veya bu şekilde. ama aykut ve orkun "biz kaleci değiliz bu takıma kaleci lazıııım" diye bağırırken...

en ihtiyacımız olan yere mümkün olan en uygun transfer.

firat selcuk dedi ki...

meira demistim ben de.. kewell'ı, baros'u anlayabiliyorum da meira'yı nasıl alabildik onu anlamıyorum iste, stuttgart'ın kaptanıyken nasıl bıraktıgını mı sorgulasam, o durumdayken bizimkilerin nasıl ikna ettigini mi sorgulasam hangisini düsünsem kararsızım..

gio dedi ki...

Antep'in Tabata'sı da listeye girmeyi hakediyordu. En azından Trabzonlu arkadaşlar alınmasın ama Colman'ın yerine cuk diye otururdu.

Adsız dedi ki...

nedir bu kewell hayranlığı kewell kewell derken ardanın yok oluşunu izliyoruz farkında değilsiniz.Bu oylamayı birde ilk yarı sonunda yapalım isme göre değil takıma katkısına göre oy verelim bakalım kewell listeye girecekmi.Guiza içinde olumsuz yorum yapanlar ezbere konuşuyor gibi geliyor bana.Adam gol atmasa bile yaptığı pres attırdığı goller ile bence faydalı ve henüz uyum sağlamaya çalışıyor.Gerçi bu ülkeye ronaldinho da gelse yapacak olumsuz bir yorum bulursunuz ama yıllar önce yaşlı yugoları seyredenler olarak ülkemize gelen bu değerlere yeteri kadar değer vermediğimizi düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

meira portekiz milli takımının
4.tercihi carvalho,pepe,andrade ve bruno alves den sonra.lakin iyi futbolcu sözüm yok.bence de g.sarayın en iyi transferidir.kewell la baros kariyerleri düşüşteyken geldiler.zapo da bi önceki takımının as oyuncusu değildi.udineseye 500.000 euroya geldiği söyleniyo.ki doğru dürüst oynamadan bjk ye 4.5 milyon euroya satılmış.bjk biraz kazıklanmış görünüyo.gerçi sinan olduğu sürece bu tür hadiseler hep olacaktır.bence yılın transferi güiza dır.bir pichichi yi getirmek kolay değildir.özveriyle oynaması da bu değerlendirmeyi kanıtlıyor gibi.

ilkay dedi ki...

@anonim 11:14

"bjk biraz kazıklanmış görünüyo" deyip güiza'yı yılın transferi olarak görmen de ilginç olmuş biraz.

Adsız dedi ki...

ilkay,

güiza yı getirmek istiyosanız o fiyatı vermek zorundasınız.ama zapoda durum farklı.sıradan bir oyuncu ve verilen bedel fazla.faydalı olabilir ama o fiyata daha kaliteli bi isim de bulunabilirdi.meira iyi bi örnek.

Adsız dedi ki...

meira dördüncü tercih demişim yanlış demişim:) sıralamaya göre 5. oluyo:)

Adsız dedi ki...

aynı oyları vermişiz, anketlerde oylarım deco ve meira'yaya idi. skibbe orta sahada pozisyon üretememe sorununu çözerse, bu sene çok maç kazanır Galatasaray çünkü bence az gol yiyeceği aşikar.

Hayatımız Futbol dedi ki...

tek bir gerçek var o da GÜİZAA
adamın değeri ligde yapılan transferlere bedel yahu
böyle anketlerin sonucuda çok açık oluyor

mondo trasho dedi ki...

"güiza pres yapıyor, özverili oynuyor" diyorsunuz da, kezman özverinin ve çabanın tüm iyiniyetlerini sergiliyor, presin de alasını yapıyordu be yahu! adamı gol atamıyor diye yolladılar. güiza'ya pres yapıyor, özverili diye 14 milyon euro bayıldıklarını sanmıyorum. kezman'ın ne günahı vardı o zaman?

Adsız dedi ki...

Ben Deco ile Zapo'ya verdim. Deco konusunda maliyet, ihtiyaç ve takıma katkıyı ön planda tuttum. Zapo'ya da (Sivok'la birlikte düşününce) Beşiktaş'ımızın defansını derleyip toplaması sebebiyle oy verdim. Tabii daha erken olduğu da düşünülebilir. Sonuçta geçen iki hafta sadece. Meira da düşünülebilirdi ama G.Saray defansının zaten çok büyük sorunları yoktu. Bu açıdan Zapo'dan sonraki tercihim De Sanctis olurdu. Bir de Tabata olsaydı..

Adsız dedi ki...

Presinde bin çeşidi var kezman sahada deli dana gibi koşardı ama bunun takıma bir faydası olmazdı.Kezman yüzünden semihe yazık oldu.Geldiğinden beri çalım atıp adam geçtiğini görmedim.Bizi iki sene psv deki günlerine geri dönecek bir gün hayaliyle boşuna bekletti durdu.Guizanın alexe yaptığı asisti kezmanın yapabileceğini düşünen varmı

mondo trasho dedi ki...

güiza'nın alex'e yaptığı asistin, kezman'ın alex'e değil de sivas maçında carlos'a yaptığı asistten bir farkı yok. eğer kıstas alex'e asist yapmaksa bilemiyorum tabii!

kezman psg'ye gittikten sonraki röportajında "ben alex'e, onun bana yaptığından daha fazla asist yaptım" demişti. günahı boynuna.