1 Eylül 2008

Rejenerasyon #1

Ben "Quaresma Inter'de" başlığını biraz erken attım galiba blogda. Bu gece Milano'ya geldi. Lizbon'dan Linate havaalanına. Taraftar karşılaşmış, yarın imza atar. Futbol dozajı fazla bir gündü. Glasgow derbisiyle başlayan, kenarından baktığım La Coruna-Real Madrid ile biten... Real Madrid kaybedince bizim Ramon kayıp tabii. Serie A ve La Liga'da şampiyonluk adaylarının hepsi ilk haftada hüsrana uğradı. Barça mağlup, Real Madrid, La Coruna'da geleneği yine bozmadı, mağlup. Juventus, Inter, Roma berabere, Milan sahasında Bologna'ya mağlup. Başkentlerin iki ufağı Atletico Madrid ve Lazio 4'er golle açtılar sezonu. Aurelio 25. dakikada sakatlanıp, çıkmış oyundan. Mevlüt 3 haftada 3 gol yaptı. Atletico Madrid 4 golle başladı. Bayern Munih'de Lahm'ın attığı gol mutlaka izlenmeli. Şampiyonlar Ligi'ne giren Cluj geçen sezon takımı şampiyon yapan teknik direktörü Andone'yi kovdu. İlk aday Protasov. Milli maçlar arası Masumiyet Müzesi'ni okumak için güzel bir zaman. Avlanma yasağı kalktı. Balık yemek lazım... Dexter, Prison Break vardı ne oldu ona?

18 yorum:

Adsız dedi ki...

yanılmıyorsam ramon 5-6 aydır buraya takılıyor. ilk geldiğinde real barcelonayı 4 lemiş şampiyon olmuştu. akabinde avrupa kupası başladı ispanya hep kazandı. yani adam şimdiye kadar hep sevindi. ilk defa mağkubiyet. yorumlarını çok merak ediyorum. herhalde robinhoya kafadan dalar. schustere bişey der mi acaba?

Hayatımız Futbol dedi ki...

yaşasın be qua interde
ben intere transfer olsam bu kadar sevinmezdim
şov başlasın

M.Ç. dedi ki...

prison break'in 1 eylul itibariyle yeni sezonu başlıyor olması lazım.

aşkın dedi ki...

Abi neticede medyanın içindesin, Sır Dosyası vardı bir ara, arşivlerden bulabilirsen tavsiye.
Milan'ı Ronaldinho kurtaracak mı tek çiçekle bahar gelir mi.
Ramon komşuya güldü başına geldi.
Valide klimanın kumandasını bozdu, vantilatörü ona hibe ettim, mükemmel ambiyans var şu anda.
Bir erkek bir kadını (gerçi hiçbir kadın o kitaptaki kadar rasyonel ve gözlemci olamaz ama) Yüksek Topuklar'daki kadar iyi nasıl yazar? Mungan'a da selamımızı verelim ve sahneden çekilelim.
Varol Döken, Ramon için söz sende!

kenzavey dedi ki...

Lahm'ın attığı gol 2006 Dünya Kupası'nda Kosta Rika'ya attığı açılış golüne çok benziyor..Gerçekten müthiş vurdu :)

øττøṃαṉṡ dedi ki...

abi süpersin ya sadece futbol spor yok sende herşey var:) sabahın 3 ünde sanki yenigunun gazetesi gibi bakıorum sana her sabah ne var ne kaçırmışım neyı kacırmamalıyım diye teşekkürler paylaşım için....

H. İbrahim Andiç dedi ki...

prison bugün 4.sezonla başlıyor :)

brk dedi ki...

prison break 1 eylülde 2 bölüm üstüste olarak baaşlıyor salı sabahı forumlara düşer salı akşamı altyazı ile hazır olur :) dexter ise eylül sonu imiş - imdb nin yalancısıyım -

ısmarlama gezgin dedi ki...

böylece juve ve roma için 10 kişi kalan rakiplerini yenemediler veya skorlarını koruyamadılar da diyebiliriz..konsantrasyon eksikliği mi yoksa hazır olamamak mı denmeli bilemiyorum ama iddaacının çok canı yandı o kesin (:
lpool da hiç mi hiç tat vermedi ve bu haliyle geçen 2 hafta da çok tesadüfi 6 puan aldığını ispatlamış oldu kendi kendine e teşekkür ederiz..çanlar ne kadar erken çalarsa onlar için o kadar iyi..
arsenali şükrü saracoğlunda izlicek olmamız hakkaten büyük fırsat bu da lpooldan çağrışım yaptı mutlaka yerinde izlenmeli tıpkı uefa finali gibi..platini bu sezon bize baya yüz verio gözüküo, suratını astığı euro08'den sonra !!

uefa finali demişken bi gazdır gidio beşiktaş uefa finali oynar mı diye yapılan 3. sınıf anketlerden %75 oranında EVET ler çıkıo..bismillah diyorum sonra anketi yapan programın kalitesi aklıma gelio..ama muhalif gözüktüğüme bakmayın istek ve temenni bakımından %75 değil %100bin isterim oynamasını..ama bu darlıkla çok zor işte..

hollanda'da da 4 büyüklerden bi psv kazanabildi, bu da ilginçti..

prison un yanısıra heroes da başlicak..bu ara varyemez gibiyim stoklar artıyor ama tüketmiyorum sürekli birikiyor..amaç izlemek değil miydi ya bu yapımları diye sorar oldum, izlemeden biriktirince..

not: skibbe çok fazla kalmamalı yol yakınken bi beşiktaşlı olarak bu kadar geniş kadrosuna yazık eder cimbom eğer ısrar ederse..illa ki bi gerets veya kalli gibi tüm sezon kredi tanınacak diye bi şart yok.

Adsız dedi ki...

prison linkleri sahurda piyasaya düşer...

Adsız dedi ki...

prison break i hangi kanal yayınlamaya dewam edecek türkiyeden bilgi verebilecek olan varmı? ve saati hakkında tabiki. teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Masumiyet Müzesi'ni çıktığı gün aldım. Bir iki istisna hariç (Kar ve Öteki Renkler yarım kaldı; Babamın Bavulu'nu ise Stocholm'de Pamuk ödülünü alır iken radyodan canlı dinlemiştim ama henüz kitabını edinmedim)

Dün akşam vapurla Çınarcık - Bostancı arasını katederken bir teyzem "Okuyabiliyor musunuz gerçekten Orhan Pamuk'u? Ben ne zaman başlasam hemen tıkanıyorum, anlayamıyorum" dedi.

Ona söylediğimi burada da yineleyeyim.

Masumiyet Müzesi Orhan Pamuk'un konu olarak en derin yazım olarak ise en sade, en anlaşılır (ben diğerleriylede bir sorun yaşamamıştım gerçi ama) kitabı.

Pamuk artık daha gün gibi aşikar ama göz ardı edilen bir meseleye eğiliyor ilk 130 sayfa sonrasında anladığım kadarı ile. Kadın ögürlüğü, kadının kendi cinselliğini tanıması, seksin çocuksu bir oyun olduğu gerçeğinin bu topraklarda hep gözardı edilmesi ve en nihayet inanılmaz boyutlarda olduğu halde sanki öyle bir şey yokmuş gibi davranılan doğumundan ölümüne kadar kadınların sürekli maruz kaldığı cinsel taciz.

Baltayı ağacın en çürük ve en göz ardı edilen yerine vuruyor bu sefer Pamuk.

Kitaptan bir alıntı yapar isem ne demek istediğim daha iyi anlaşılır

" "Öteki erkeklerin" bütün hile ve niyetlerini anladığı on dört yaşından beri farkında olmadan ellenmiyor, tuzağa da kolay düşmüyordu belki, ama şehrin sokakları her gün yaratıcılıkla yeni bir elleme, mıncıklama, sıkıştırma, arkadan dayanma vs. yolu bulanlarla doluydu"

Masumiyet Müzesi, Shf 68

AnAvArzA

Panda dedi ki...

isimsiz arkadaş prison break türkiyede taa Mart veya Nisan ayında yayınlanmaya başlar..Cnbce-ede..Büyük ihtimal perşembe saat 9da:D(3 sezon öyle oldu)

Adsız dedi ki...

Hafta içi kupa haftasonu da !. Lig maçları var

tam lokal bir haftasonu için ideal.

dexter ve p.b.'in tum sezonlarını bir çırpıda izledikten sonra hafta hafta takip etmek yeni sezonda beni yıpratır.bitsin derim 12-13 bolum sonra yine toptan takibe devam.o sırada yeni sardıgım The Shield'a yoğunlaşıyorum.ilk sezonu bitirdikten sonra imdb'den baktım 2. sezonu var mı diye.O da nesi 6 sezon bitmiş 7 başlayacak. dexter ve p.b. ikilisi birikene kadar eritmek için güzel bir stok.tavsiye ederim :)

varol döken dedi ki...

@aşkın teşekkürler...
ramon tarafında bugün hava kapalı, öğleden sonra gözyaşlarından sağanak bekleniyor... picasso'nun ahı fırtınası ramon'un kıyılarına şiddetle yaklaşmakta, zenit maçıyla beraber vurması bekleniyor... bu mevsim aldığı ronaldo, robinho, villa darbelerinden sonra ramon'da da fırtına öncesi sessizlik hakim...

şimdi tekrar blogumuzun ana sayfasına dönüyoruz:)

antti_sumiala dedi ki...

öncelikle quaresma transfer olmuş.. olmayacak gibi duruyor dedim, hemen açıklamalar gelmiş iki taraftan da, ne şom ağızım varmış =)

gerçekten farklı bir hafta oldu.. ispanyada ve italyada özellikle.. real madrid de resmen deportivo fobisi var.. deplasmanda kaç yıldır galip gelemiyorlar.. entresan bir olay.. bu sene de devam etti..

milan birşeyler yapmaya çalıştı ama sadece ronaldinho nun soldan ortaları ile gol aramaya çalıştılar.. koca milan ın hücumda bir tane planı mı var yoksa?.. kaka gelince düzelirler..

son olarak real de ne fiyasko bir transfer dönemi geçirdi.. karikatürler falan vardı ama özel başlığı hak ediyor sanki real madrid.. parayla saadet olmaz real =)

Adsız dedi ki...

Deportivo'da Guardado Real Madrid'i tek başına çökertti. 2006'da Real, Meksika'nın Atlas kulübünden kiralamak istemiş ama Deportivo bir anda parayı bastırıp alıvermiş. Geçen sezon sakatlığı nedeniyle fazla oynayamaıştı ama anlaşılan 2008-2009 onun sezonu olacak. Lahm'ın attığı gol hazırlanış açısından Euro 2008'de bize attığı golün kopyasıydı vuruşu ve gol oluşu ise Almanya 2006'da açılış maçında Kosta Rika'ya attığı gole benziyordu.

Adsız dedi ki...

lazioooo,laziooooo:))