2 Eylül 2008

Necati Ateş&Boukary Drame

28 yaşında 3 sezonda 72 gol atmış bir santrfor gelse Türkiye'ye; sahaya çıkmadan istatistikleriyle güvenoyu alır, öyle değil mi? İspanya'da da öyle oldu. Necati bu rakamları sırtına yazıp Real Sociedad'a gitti kiralık. Galatasaray'da kadrodışı kalışı vs. yazacak çok şey var da(!) Yanındaki yeni transferin ismi Boukary Drame. At "e"sini Necati'nin durumu işte...

51 yorum:

Adsız dedi ki...

Hangi 3 sezonda 72 gol atmış yanlışlık olmasın abi

cankalender dedi ki...

Sene sonunda Sociedad başkanı gelecek sezon Necati'yi takımda görmek istemediklerini söyler, Necati'de Altay'a kiralık gider.

Fuzzy Logic dedi ki...

Ya yokmu bu isin asil hikayesini bilen. Nedir ne degildir tam güme gitti bu olay. Yani futbol performansina bagli bir ayrilik degil galatasaray ve necatininkisi, yani olmasi mumkun degil. Neden bu cocuga kapi gosterildi?

BT dedi ki...

@anonim
bir yanlışlık varsa doğrusunu yazmak lazım ya da yazılana inanmak...

@the dark defender
evet. futbol performansı değil

ich dedi ki...

demet akalin'dan geliyor; herkes hakettigi gibi yasiyor. san sebastian'da bu sarkiyla dans eder artık.

Adsız dedi ki...

Necati Ateş GS'de üç sezonda lig ve kupa birlikte 48 gol atmış (19+22+7), geçen sezon ise 12 golü var. www.tff.org sitesinde var bu bilgiler. Özellikle Türk Vikipediası çok tehlikeli bir site.

erdaldo dedi ki...

fotoğrafta necati ünlü oyuncuyla fotoğraf çektirmeye çalışan taraftar gibi olmuş..necati de utangaç bi ifade drame kendinden çok emin:)

sessiz sakin dedi ki...

bülent abi selamlar. necati abi ile ilgili ufak bir anımı anlatmak istiyorum. necati abi henüz 17-18 yaşlarında daha altay da oynarken izmirde narlıdere de bize yakın otururdu. kardeşi kerem ise benim yakın arkadaşımdı. kerem in bir gözü doğuştan kör olmasına rağmen o da abisi gibi futbolcu oldu sonradan izmirsporda, şimdi nerdedir bilemiycem ama. biz 12-13 yaş grubu olarak mahalle maçı yaparken necati abi de gelir maça karışır, tadımızı kaçırırdı. adam harbi topçu tabi, bi de yaşça büyük. ne sert şut çekerdi inanamazsınız. işin hikaye kısmı böyle, esas anlatmak istediğim nokta ise ATEŞ ailesinin lakabı UYUZ dur narlıderede. UYUZ denmesinin sebebi kaşıntı değildi elbette, hayatta görüp görebileceğiniz en çirkef, kavgacı, geçimsiz insanlar olmaları, hiç düşünmeden pata küte konuşmalarıydı. mahalleli bunlarla dalga geçmek istediği zaman UYUZ! diye bağırırdı, o anda şenlik başlardı. narlıdere hala öyle midir, UYUZun babası UYUZ hala orda mıdır bilmem ama necati abi hala UYUZsa "yeter lan senle mi uğraşçaz" diyip kapıyı göstermişlerdir.

Adsız dedi ki...

2007-2008 Semih Şentürk 17 gol

2006-2007 Alex 19 gol

2005-2006 Gökhan Ünal 25 gol

abi naptın ne 72 golü senin hesapta necati 3 senedir gol kralı..

Erman S

cisco dedi ki...

cidden bu cocuga cok uzuluyorum ben. karan'la da ilerde cok iyi ikili oluyolardı bence. yonetimden birileriyle sorunu var herhalde. ama herseyi gectim, turkiye'de iddialı takımlardan biri neden almadı bu adamı onu anlamadım.

aşkın dedi ki...

Herkes hakettiği gibi değil arkasıyla yaşıyor Türkiye'de.
Sonra da Steau geliyor, ''ben anlamam, ben Romenim'' diyor, turu alıp gidiyor.

BT dedi ki...

@erman
ben "lig" dedim mi? Tüm resmi maçlar..

ich dedi ki...

Necati ve steaua :?

ERKUT dedi ki...

Sociedad için Ateş transferinde şüphesiz oyuncunun kariyer istatistikleri, bila bedel olması kadar Tayfun,Arif ve özelikle Nihat ile yakalanan '' başarılı ve sempatik Türk'' olgusu önemli yer tutmakta.Necati geçen sezon La liga'nın kıyısından dönen Sociedad'ta Galatasaray'a geldiği günkü hatalarına düşmezse, başarılı olarak inişle geçen kariyerinde tekrar zirve yapabilir.Necati her mikrofona klüp başkanı ,klüp efsanesi tavrı ile demeç verme sevdasına düşerse artık oradan hazır yol yakınken Andorra ligine transfer olur.

Adsız dedi ki...

Necati Adanaspordayken bile sorunlu futbolcuydu.. Karısıyla problemleri vardı hatırladığım kadarıyla, en son boşanmış mıydı abi? Ceyhun'la benzeşiolar her kulüp sezon sonu illallah edip gönderiyor başka yere, ama mutlaka bir alıcısı çıkıyor.

Erman S

Adsız dedi ki...

2002 - 2003 18 gol Adanaspor
2003 - 2004 14 gol GS
2004 - 2005 19 gol GS
2005 - 2006 22 gol GS
2006 - 2007 7 gol GS
2007 - 2008 12 gol Ankaraspor - IBB

3 sezonda 72 gol yapan kombinasyon yok, avrupa kupalarında 17 gol atmadıysa.

Adsız dedi ki...

bence serkan kurtuluş'un yerine necati takıma geri dönmeliydi. nihayetinde camiayı biliyor.

aşkın dedi ki...

Kendi değerlerini takım içindeki ağalara kurban edip sonra da milyon eurolar harcayanlara yanıt hep yurtdışından geliyor.Dün Tromso, bugün Steau.

Godless Killing Machine dedi ki...

karakterini bilmem fakat galatasaray'a ilk geldiği dönem gösterdiği performansa ulaşabilirse real sociedad seneye la liga'ya çıkmak için çok büyük bir koz kazanmış olur. bu adam formda olduğunda kalburüstü bir forvet oyuncusu bence. ama çoğu türk futbolcusu gibi sadece işini yapmama hastalığından muzdarip olduğu için performansındaki iniş çıkışlar çok sık oluyor.

bu arada sevgili aceto daha önce çok defalar istendi fakat bir kere daha isteyeyim mazur görürsen, gökhan gönül ile ilgili bir yazı yazar mısın?

jose dedi ki...

geretsın ıkıncı sezonunu unutmadık,barbileri falan..

Adsız dedi ki...

aceto iyiki yalnış yazdın sabaha kadar bu konu üzerinde geyik çevirirler...

Emir dedi ki...

Necati, daha galatasaray'a geldiği ilk maçtan sonra röportajda "biz bu hakemi maçlarımıza istemiyoruz" demişti, o kadar da çabuk benimsiyo gittiği takımları..

yalnız gerets'in ilk sezonunun 2. yarısından itibaren de inanılmaz bi düşüş yaşamıştı, o bi gerçek. sonra da toparlanamadı zaten..

sinan dedi ki...

Abi futbol performansindan oturu yollamadilarsa neden yolladilar? Yoneticilerden biriyle husumeti falan mi var nedir? Merak ettim bi' Besiktasli olarak.

Adsız dedi ki...

ne adamlar affedilirken bu adamın suçu nedir ya?? bu muamele nedendir? biliyorsan, tam yazamıyorsan bile çıtlat lütfen bülent abi :)

Adsız dedi ki...

Necati hakkinda bloglarda,forumlarda vs ispati olmayan ama sonrasinda kendi agziyla söylediği bazı seyler yuzunden doğruluğuna inandıran meseleleri yazmak abes. Ama bu adam tv lere cikip serbest kalmasinlar diye 20bin avro aldiklari icin Tomas'i,ilic'i satti, Real Madrid'de bedava oynarim dedi ki o lafin nereye gideceğini bilmeyecek kadar suursuz bir herif. Hakan dururken Hakan sonrası agaliga oynadi capina bakmadan, Hakan ve Umit'in arasinin Necati gittikten sonra duzelmesi de ayri bir konu. Kamplardaki ve soyunma odasindaki kostebek de Umit Karan değilmiş, o da anlasıldı bir süre sonra.

Neyse olan oldu, umarım akıllanmıştır.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

Anonymous said...
bence serkan kurtuluş'un yerine necati takıma geri dönmeliydi. nihayetinde camiayı biliyor.

September 2, 2008 3:00 PM

---------------

artık sağ backte de lincoln oynardı..

Adsız dedi ki...

03-04 Adanaspor (5) GS (9)
04-05 GS (15)
05-06 GS (18)
06-07 GS (6)
07-08 Ankaraspor (3) IBB (8)

ligde 5 sezonda toplam 64 gol.

GS'de 1 Avrupa, 9 Turkiye Kupasi golu toplam 73 gol. 2 sezon Aceto'ya kurban olsun.

ps: Ozel maclarda GS'de 21 golu var.

Adsız dedi ki...

Aşkın, senin tedavin zor :)

aksilaz dedi ki...

necatinin belinin utmadıgını biliyorum.sanırım o yuzden guvenemıyo yönetim ve yolluyo.sociedadın bu sakatlıktan haberı yoktur sanırım.beli saglam degil necatinin.

Adsız dedi ki...

bukarı dram, HMMM :d
bordeaux maçı vardı olimpiyatta o maçta beni deli etmişti, göbegi var KOCAMAN belini döndüremez, saç baş yoldurmuştu resmen. hey allahim ya simdide bükres macını necatiye bagladilar, baros un yerine necati diyolar ya, allahim allahim. baros alınmasa o paralar kalsa belki kazanıcaklarını kaybedeceksin, birşeyler kazanmak için aynı değerde karşılığını vermen lazım, necati için de baros için de geçerli kanımca..

Adsız dedi ki...

Ya Allah rızası için şu saçlarını kessin ne olur. Dede düşüncesi belki ama , aklı saçına gidiyor , iyi performans gösteremiyor. Bir de gol attıktan sonra yüzüğünü öpme klişesi var.

Adsız dedi ki...

Saçlarından dolayı topçu olamadı bu çocuk...

Adsız dedi ki...

@ Sessiz sakin...

Ben yukarıköyde oturuyorum Kerem i bende tanırım :)

Abim barca da oynayacak diyordu bana kahvede maç izlerken.

Babası maçlara gelirdi küfür etmeyin oğlum gol atacak derdi :)

Seni tanımak isterim ki kesin tanıyorumdur :D

Adsız dedi ki...

Günde 13 saat çalışıyorum ve sigortam yok. Hangisi dram

Adsız dedi ki...

ne çektiyse saçlarından çekti. olmaz olsun böyle memleket.

Adsız dedi ki...

kısaydı saçları eskiden. sonra bir gece operasyonuyla uzatmaya karar verdi. neden böyle bir şey yaptı biz de anlamadık.

Adsız dedi ki...

uzatmasın da kısatsın mı:!

http://img145.imageshack.us/img145/9339/39955446mk3.png

not: en soldaki skibbe değildir.

sercan tepeler

Adsız dedi ki...

özür dileyerek;

http://img91.imageshack.us/my.php?image=76373036uf3.png

aşkın dedi ki...

Raporlu da olduk iyi mi..
Gelin itiraf edelim, bu adamın tek suçu Uefa şampiyonu kadroda bulunmamak.O kadroda bulunsaydı değil belini döndürememek, emekleyerek oynasa bugün aslan - kaplandı.
Bakınız Uefa şampiyonu kadroya hürmet şarttır, bunu kimse inkar edemez.O adamlar Avrupa'da tutunamayıp geldiğinde bu takımda tabii ki yer bulacaktır.
Bunun da sınırını çizmek gerek.Yedek kalmayı kabullenmek, takım içerisinde gruplaşma - hegamonya olaylarına girmemektir.
Yoksa isterseniz kulübün tapusunu da verelim? Peki 89'da yarıfinal oynayan kadroya ne vereceğiz?

jose dedi ki...

harbı soldakı eleman skibbeyı andırıyor:D

Adsız dedi ki...

underrated futbolcu

ich dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ich dedi ki...

@aşkın: Nerelere gitmişsin yahu :)

Adsız dedi ki...

hakkaten necati saçları kesmesin. o foto ne yahu.

bir de soldaki eleman skibbe değise kim olaki :?

Adsız dedi ki...

sağdaki de yanılmıyorsam nebi emre. göztepe'mizde oynardı o zamanlar. hey gidi günler hey.

aşkın dedi ki...

Bunları yazmamın sebebi Uefa şampiyonu kadroya ne yapsalar toz kondurulmazken diğerlerine hemmen negatif teşhis konulması.Kusura bakmayın ama ben buna gelemiyorum.
Çıkın deyin ki:
''O kadro futbolu bırakana kadar hiç transfer yapılmaksızın Galatasarayda oynayacak''
Aksi takdirde onların binbir sıçışına tepki göstermeyip bir Necati bir Ümit eleştirildiğinde ben burada bir başarı putlaştırılması görürüm.
Astarı yüzünden pahalı gelecekse kupa da eksik kalabilirdi, ben her türlü desteğe devam ederdim.

peralta dedi ki...

abi hakikaten bir necati yazısı bekliyoruz senden.. 2 yıl önce biri çıksa bence türkiyenin en iyi forveti necati dese, hani çok şaşırmazdık... ne oldu da böuyle oldu, sırf kalli mi beğenmedi, nedir işin aslı astarı.

Adsız dedi ki...

necati ye nedense sempatim var. o sempatide meshur 4-3lük isvicre macinda penalti kullanmasindan dolayidir. öyle bir macta bu topun basina gecmek cesaret ister.

Unknown dedi ki...

necatiden bu saçla cacık olmaz.. saçı kesmesi lazım...

Çetin Cem dedi ki...

okan buruk istanbul büyükşehir belediye'de, ergün penbe gaziantep'te.. onlar da kaldırmadı mı uefa'yı? hadi onları geçelim, belki de kulüp tarihinin en büyük beş oyuncusundan ikisi diyebileceğimiz bülent korkmaz ve hakan şükür'ün takımdan nasıl koptukları ortadayken, "uefa kazanan kadroya dokunulmaması" olayı gerçek dışı oluyor. ki özellikle son ikisini düşünüyorum da, keşke gerçekten öyle bir dokunulmazlık olsaydı.

necati'ye gelince, ilk yıllarında iyi bir golcüydü, hagi'nin galatasarayında iyiydi, terim'le de idare etti, forvet arkasında oynadığı da vakidir ama inanılmaz ağırlaşmıştı son senelerde. özellikle yukarıda da bahsedilen, gerets'in ikinci sezonunda faciaydı.

ama rıdvan dilmen'in bu adam için "türkiye'nin en iyi forvetidir" gibi bir açıklaması da mevcuttur.

aşkın dedi ki...

Çetin cem kardeşim yazdığımı anlayamamışsın.Ben çoğunluk taraftarın eleştirisinden bahsediyorum, kulübün tutumundan değil.