2 Eylül 2008

King Kev

Mesih dediğin bir kere gelir değil mi? "Geordie Mesihi" Kevin Keegan'ın Newcastle'ın başına 2. kez geldi ve 8 ayda gitti. İmzayı attığı gün, "efsane olduğu takıma 2. kez gelip hüsranla ayrılanlar kulübüne katılır mı? diye not düşmüşüm blogda. Artık uğursuz dediğim Newcastle, Keegan'ı bu kulübe üye yaptı. Sam Allardyce'dan sonra Man. United'dan 6 yemişlerdi. Keegan'ın sonunu hazırlayan da 3-0 ile Arsenal oldu. İstifa etmeye yanaşmayınca görevden almışlar. Bu oyunda istikrar adına Alex Ferguson örneği varsa; 3. haftada teknik adam yollayan kulüpler de var Ada'da...
Edit: Guardian da haberini geri çekti. Keegan görevde ama durumu belli değil diyorlar.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

piç ettiler adamı. yazıklar olsun!

Adsız dedi ki...

son 10-15 yıla bakınca dünyanın en gereksiz takımlarındanmış gibi geliyor newcastle keza t.hotspur da öyle.bir sürü transfer sıfır başarı.şimdi de david moyes'e sulanıyormuş newcastle.efendi olsunlar!

forever true forever blue...

Adsız dedi ki...

Mesaj alınmıştır efendim :)

guner dedi ki...

Fakat abi yanlışın var. 6-0lık maç Allardyce'ın gönderildiği maç değil, o maç Allardyce gönderildikten sonraki ilk maç. Keegan'ın da gönderilme sebebi 3-0lık mağlubiyet değil, Newcastle'ın sezona çok iyi girdiği bile söylenebilir. Uzun zaman sonra istikrarlı girdiler her şeyi geçtim. Sebep, transfer yapılmaması. Keegan istediği adamlar alınmadı diye gün itibariyle ayrılmak istediğini açıkladı; Mike Ashley de hadi güle güle dedi. Olay bu.

Newcastle çok acaip kulüp. Adamlar kaç yıldır sezona ilk defa istikrarlı girdiler diyorduk, olana bak. Ligin üçüncü grubunun liderliğini Blackburn almıştır şu andan itibaren.

blanka dedi ki...

daha artık çıkıp çıkıp aman istikrar istikrar diye bi taraflarını yırtmazlar.
bir elin parmaklarını bile tamamlıcak örnekler yokken kalkıp istikrar lazım futbolda demek komedi oluyor.
hepsini seviyoruz!

BT dedi ki...

@guner
teşekkür. doğrusun. 6-0 sam a. sonrası maçtı ardından keegan geldi. gitme sebebi olarak da arsenal maçı elbette ki tek sebep değildir. sonuç newcastle sevilecek kulüp değil:)

Julien Dekosta dedi ki...

ya ben zaten ferguson geyiginin devamli harlanmasindan nefret ediyorum, adamlar takim basina kabzimal getirse ama bak ferguson var istikrar aman cart curt kafa beyin birakmiyorlar.
Ferguson bas git hafiz bitsin bu iskence.

Adsız dedi ki...

Gitme sebebi olarak transfer sezonunda istediği futbolcuların yönetim tarafından alınmaması gösteriliyor. Bu durum 2. Terim dönemini aklıma getirdi. Terim listeyi yapıp yönetime vermiş, yönetimde mevkiler için verilen listenin son sırasındaki adamları almıştı. Sonrada Terim'in ipini çekmişlerdi. Özhan aBi bu koltuk için herkesi yer :)

aşkın dedi ki...

Ferguson İngiltere'nin Hakan Şükür'üdür!

guner dedi ki...

Son gelişme, Keegan aslında kovulmamış!

http://www.guardian.co.uk/football/2008/sep/02/newcastleunited.premierleague

jose dedi ki...

Newcastle Louis Van Gaalle anlaşmalı Adaya renk gelsin.

firatyeşilbaş dedi ki...

şimdi premierleague.com da okudum.newcastle keegan ı kovmadık diye açıklama yapmış

Adsız dedi ki...

95-96 sezonuydu galiba David Ginola, Les Ferdinand, bir adını hatırlayamadığım Kolombiyalı sağlam forvetleri vardı. O zaman da Keagen menajerleriydi. Hayvan gibi uzun isabetli pas atan bir de kaptanları.

12 puan öndeyken Manchester United'a geçilmişlerdi. O dönem ve hala, içimde Manchester ve Ferguson nefreti olduğu için şampiyon olmalarını çok istiyordum. İyi de top oynuyorlardı. Böylesine bir avantajı tepmelerine acayip sinir olmuştum.

Bir de o sezon unutulmaz bir 4-3'lük liverpool maçı vardır kaybettikleri..

varol döken dedi ki...

faustino asprilla, bir de unutulmaz lee sharp, muhteşem bir takımdı!

Adsız dedi ki...

daha önce yazdım ama çıkmadı nedenini bilmiyorum ama bu olayda Dennis Wise'nin ne kadar büyük bir parmagı olacagı yakında ortaya çıkacak....

Adsız dedi ki...

dennis wise'ın çok büyük parmağı olduğu kesin.gitme sebepleri şunlar :
1.james milner'a yeni kontrat vermeyip isteği dışında göndermeleri.
2.milner gidince söz verdikleri 3-4 adam yerine 2 ne idüğü belirsiz adam getirmeleri.
3.dennis wise'ın transferi eline yüzüne bulaştırması,istenilen adamları getiremeyip rakiplere kaptırması.üstüne bir de utanmayıp king kev'in işine karışması (keegan daha çok kontrol istemiş takım üstünde söylenene göre)
4.keegan'ın başta chairman llambias ve dennis wise olmak üzere yönetimdeki kimseyle anlaşamaması.