3 Eylül 2008

Joaquin

Sevilla'da ezeli rekabetin iki yakasında kanatlarda fırtını gibi esiyordu Reyes ve Joaquin. İkisi de takımlarından ayrılırken kıyamet koptu. Reyes Arsenal'e, Joaquin Valencia'ya gitti. 27-28'inden sonra yıldızı parlayanlar da var bu futbol dünyasında onlar en iyi zamanlarını 20-25 arasında geçirdiler. Reyes artık Benfica'da. Joaquin 21 yaşında 2002 Dünya Kupası'nda oynamıştı. 2004 ve 2006'da da vardı, 2008'de şampiyon kadroyu televizyondan seyretti. Valencia'da kulüp tarihinin en pahalı transferiydi geldiğinde (25 milyon euro). Valencia bugün batmanın eşiğindeyse Joaquin, Zigic gibi adamları alıp; üstüne cila çekip bir kademe yukarıya satamadığındandır. Sağ kanatta ezer geçerdi bu rakiplerini Real Betis formasıyla. Reyes ve Joaquin: Devamını getirseler Real Madrid bu kadar portakal kokmazdı.

24 yorum:

Adsız dedi ki...

iyi futbolcuydu.

Adsız dedi ki...

en favori oyuncularımdandı. birisinin bu adamı ispanya futboluna kazandırması gerekir. çok üzülüyorum.

Adsız dedi ki...

ilacı hakan kadir balta bu adamın. şöyle 2-3 maçta karşılıklı oynasalar bulur kendini. nicolita'dan, sionko'dan çok mu kötüki?

Adsız dedi ki...

hala valencia'da mı bu abimiz?

Adsız dedi ki...

boukary drame'nin kralı bu adamdır. tanımam üstüne bu hazin öykünün.

guner dedi ki...

joaquin'le reyes'in hatası yanlış kulübü seçmekle alakalı gibi geliyor bana. İspanya'da Valencia, İngiltere'de Tottenham-Newcastle'a gitmeyeceksin. Emery'nin dokunuşu ona da yarar umarım.

AAAA dedi ki...

valencia zigic'e o kadar para döktü ama elde var sıfır. yanılıyorsam dzületin. 20 milyon yüro bonservise trasnfer olup da bu kadar etkisiz olmak. yazık ki ne yazık.

ben halen Joaquin'den umutluyum aslında. bu yıl valencia'nın şampiyonlar ligine kalmasını sağlayacak bir sıralama yapması mümkün. eğer ki bu olacak ise Joaquin'e de önemli işler düşüecektir. izleyip göreceğiz.

ertug dedi ki...

bu patlayamayan ispanyol kanat adamları listesine bence luque de eklenmeli

guner dedi ki...

yukarıdaki notu destekliyici olarak, luque'nin yolunun da newcastle'dan geçtiğini hatta farkında olmadan çıkmaz sokağa girdiğini belirtmek isterim.

Paul Robinson, Tottenham değil de Everton'ı tercih etse şu an milli takımın bankosu olmaz mıydı?

ufuk dedi ki...

joaquin'i 17 numaralı yeşil-beyaz çubuklu formalı günlerinden beri izlerim, atletico madrid'i seçip cm oynadığım günlerde yemez içmez, para biriktirir, vicente calderon'un sağ açığına yerleştirirdim :). ben de patlama yapmasını beklerdim ama başka türlü patladı, valencia gibi dengeli ve iyi kadroya sahip bir takımın son senelerde düştüğü durum gerçekten düşündürücü. umarım unai emery önderliğinde hem valencia hem de joaquin kendine gelir.

sembolist dedi ki...

bence de doğru bi tespit... Robinson için yanlış bi tercih...

wampire lestat dedi ki...

arkadslar,aceto abi selam.
valencia'ya sempati duyuyorum fakat takımın siyasi gorusuyle ilgili pek bilgi bulamadım.kısa da olsa br açıklama yapabilirseniz hazır joaquin baslıgı açmışken aceto abi cok sevinirim.özellikle yarasanın anlamıyla ilgili.şimdiden teşekkürler.

aceto abi eline sağlık yazılar için teşekkürler...esenlikler

BT dedi ki...

taraftar grupları ultras yomus genelde aşırı sağcı bilinir. ispanya da zaten adında ultras geçenler sağa çekerler.

wampire lestat dedi ki...

çok teşekkürler acet.

ama maalesef tüh:S

jose dedi ki...

fm 2005in yıldızı olarak zıhınlerde kalacaktır:D

Thermo Rheumon dedi ki...

Robinson zaten milli takımın bankosuydu, ta ki elemelerde ingiltere'yi yediği birbirinden şükela gollerle yıkana kadar.

Joaquin iyi adamdı da, üstüne koyacağına azaldı. Bir de zaman zaman sakatlanıyordu yanlış hatırlamıyorsam.Aynı diğer kanattaki muadili Vicente gibi.

Valencia ateşleyedursun, 18 M Banega'ya, 20 M Zigic'e verirsen batağa gelirsin.

İlginçtir, zamanında Mendieta ve Claudio Lopez'i ekstra cila ile Lazio'ya yollayan ve Lazio'nun batağa düşmesinde pay sahibi olan takım(ki bu adamlar Lazio'dan sonra değil performans göstermek, hiçbirşey yapamadılar), aynı günleri yaşıyor.

Adsız dedi ki...

adam hala fm de kalmis cikamamis yaa suraya yazmayin arkadas fm cm diye sanki teknik direktormus gibi 2 oyun oynayarak. millet ne guzel yazilar yorumlar yapmis biri geliyor fm de soleydi diyor, e bu en basta bulent abinin bu yazi icin harcadigi emege saygisizlik be kardesim.

Stan "The Man" Collymore dedi ki...

bazı futbolcular vardır ne kadar iyi olurlarsa olsun sevmezsin -dünyanın en iyi futbolcusu da olsa- nefret edersin mesela benim için c.ronaldo öyle bir futbolcudur.

ama bazı futbolcular vardır formsuz olduğunu, kötü oynadığını, bi daha asla o şaşalı günlerine dönemeyeceğini bilsen bile hep seversin çok seversin, hakin de o tarz bir futbolcudur her zaman.

Adsız dedi ki...

Yarasanın siyasi bir anlamı yok, İspanyadaki Valencia özerk yönetimine ait bir simge sadece. Valencia şehrinin armasında ve Valencia'nn ezeli rakibi Levante'nin logosunda da var yarasa figürü.

Adsız dedi ki...

realin ki ultras sur. o zaman ramon dede aşırı sağcı mı yani?
yada gençken sağcıymış galiba.)))

Adsız dedi ki...

el madrid necesidad Joaquín en el lado derecho.

Adsız dedi ki...

Fm2008 de Arsenal 58 milyon euro ödüyor buna.Oyun işte :))

sembolist dedi ki...

Hep Gerard' a benzetmişimdir..

Adsız dedi ki...

aceto demiş ki;
"Devamını getirseler Real Madrid bu kadar portakal kokmazdı."

Beni benden aldın bülent ağabey :)