4 Eylül 2008

Enrique Cerezo

Cecchi Gori vardı ne oldu ona? Fatih Terim'in Fiorentina'nın başına geçmesiyle bizim spor sayfalarından da düşmeyen kulüp başkanı. Soyunma odasından kapı dışarı edilince "kimi nerden kovuyorsunuz"a getirmişti ve... Fiorentina babasından miras kalmıştı, batırdı, kulüp isim değiştirdi, Floransa'yı arkasına aldı en sonunda bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı başardı. Gori, İtalya'nın en ünlü film prodüktörlerinden. Buradan pası Enrique Cerezo'ya atayım. Atletico Madrid'in başkanı Cerezo da eski bir yönetmen ve film prodüktörü. Kulübün "deli" başkanı Jesus Gil 'den almıştı koltuğu. İlk sezonunda Aragones ile çalıştı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne giren kadroyu oluşturana kadar 50 futbolcu gelip gitmiştir Atletico Madrid'e. Ezeli rakibi Real Madrid'in formasını giyen, onun başkanı Ramon Calderon ile yanyana milli maç seyreden efendi bir abimiz. Bizde neden film prodüktörü bir kulüp başkanı yok diye sormuyoruz elbette. Ömer Vargı başkan x şampiyon mesela. Biz ezelden inşaatçı bir milletiz. O da Barcelona'nın efsane başkanı Nunez'e tekabül eder...

33 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Film prodüktörü denince biraz üç noktaya gidip bir takımımızın sahibi Şahin K olsa ne olur acaba diye düşündüm. Futbolcular soyunma odasına almazlar kendisi korkudan herhalde :D

Klübün adıda özatlantispsor filan olurdu :D

Adsız dedi ki...

presidente del Atlético patetico. productor cinematográfico

jesus gil un criminal.xaxaxaxa

recordar toninho cerezo. fue un antiguo futbolista brasileño. centrocampista defensivo. llegó con la selección a España para la Copa del Mundo de 1982. Fui a brasil-argentina juego en la 2 ª ronda. Brasil ganó 3-1. Cerezo jugar con Zico, Sócrates, Falcao. se trata de un decepción de españa. pero los brasileños fueron excelentes. Observé brasil-argentina en el estadio.

maradona la cocaína fue enviado fuera. Tarjeta roja. xaxaxaxaxax

madrid river plate hermanos
boca barca bosteros.

maradona es un junkie xaxaxaxa luego vino a Barca en 1982 (nunez)

Messi es un futbolista de laboratorio.

Adsız dedi ki...

Maradona y hugol(hugo sanchez) no puede estar en el mismo blog

hugo sanchez > van basten.

BT dedi ki...

@ramon
Akıllı ol :)

Adsız dedi ki...

@aceto

Qué

aşkın dedi ki...

Medyamızdan:
''Forentina'nın saçı kınalı başkanı Gori''
Bir de şunu hatırladım, Rivaldo Türkiye maçında sahtekarlık yapınca:
''Artist Rivo'ya ceza geliyor''

Ortega dedi ki...

Ramon,

qué usted piensa en Zico?Alguna gente dice que él es mejor que Pele.es realmente verdad?Me pregunto realmente eso.Nunca miré realmente Pele, pero no tengo gusto de él.Espero tan que usted diga que Zico es mejor que Pele.

Please say it :)

el burrito

dr feelgood dedi ki...

sinan çetin'le türkiye süper ligi..

düşüncesi bile korkunç :)

orkun dedi ki...

Ramon abim fazla gitmiş, biraz geri alsın :)

varol döken dedi ki...

ramon in turkiye everybody is hermanos! and money can't buy football!

Adsız dedi ki...

@ortega
visto Zico en España en la Copa del Mundo de 1982. vivo. él era un jugador legendario. tocó hacia adelante, sino como un segundo delantero. al igual que Roberto Baggio o Totti o raul González.
el mejor futbolista es di Stefano. Pele no.

1 di stefano
2 puskas
3 hugo sanchez
4 santamaria
5 santillana
6 k.dalglish
7 raul
8 zico
9 beckenbauer
10 c.ronaldo

@aceto. Akıllı ol:)?? que paso.

Adsız dedi ki...

señor varol döken

what is money can't buy. i didnt talk money. your spanish is very bad. work on it.
aslo everyone know spanish in this blog. i enjoy this.

maradano and cruyff. i watched both of them. but they're not in top ten.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

everybody know spanish in this blog , u r right ramon :) gracias :p

Adsız dedi ki...

hadi bakalım varol döken ne cevap vereceksin. adamın dediğini googledan çevirdim alakası yok parayla. ilkinde atletico başkanından bahsedip ordan 1982 dünya kupasındaki brezilya arjantin maçını anlatmış. sanırım o maçı statta izlemiş. oradan da maradonya kokainman messiye laboratuar futbolcusu demiş. daldan dala yani

2.sinde ise hafiften acetoya dokundurma var. maradona ve sabchez aynı blogda olamaz demiş.
sonra acetoya ne diyon demiş (sanırım). ortegaya yazdığını da az sonra yazarım. sonuncu zaten ingilizce.
varol döken kardeş bence sen bu adamla pek uğraşma . herif futbolu yemiş bitirmiş. kaldı ki para muhabbeit de yok. yani google-translate ye göre.

Adsız dedi ki...

bu arada yaptığı ilk 10. biraz real madrid ilk 10 olmuş ya neyse. fanatikliğine verelim. bu santillna bizim çocukluğumuzun real forveti idi. çok iyi adamdı. ama asla ilk 10 futbolcudan olamaz diyorum.

varol döken dedi ki...

@senior ramon
my spanish is not bad, cause I can't speak or read it at all... most of people here translate your posts from google, because we thought you're very colorful for this blog... but since the picasso argument i started to think to you've just 2 colors: white and black (or white and blue:)

you've right to not counting maradona and cruyff in your top ten but most of people who really like football it will be a big joke...

you've right to hate barcelona but not to say stupidos...

this is the part i talked about the money... u are just talkin about the players that u can buy with money but u missed the one thing: soul!

varol döken dedi ki...

@erol
ben para futbolu satın alamaz'ı sadece burdaki post'u için değil senior ramon'un total football anlayışı için söyledim... yani burada ramon savunduğu görüşler ve sataştığı fikirler ile toplamda sabit ve paraya dayalı ve tek renkli bir anlayışın temsilcisi...

ben de insana, çok renkliliğe, rakibe ve yeteneğe saygıya dayalı bir kuşağın temsilcisi...

getabbaaww dedi ki...

türkiyeden ben bir zeki demirkubuz'dan beklerim başkan olmasını... beşiktaş maçını izlemiştim bir kere kendisiyle de anlatılmaz yaşanır:)

Adsız dedi ki...

@varol

bence adam hakkında önyargılısın biraz. yani tanımadan etmeden bu kadar iddialı yorum yapman sağlıklı değil. benim derdim tabii ki adamı savunmak değil. sizin goya picasso muhabbetini gördüm. adama bayağı kızmıştın. kusura bakma ama bunu yapman bana saçma geldi. picasso sonuçta onların meselesi yada guernica. yani elin ispanyolu ben picasso sevmem guernica saçmalıktır derse buna bir türkün aşırı tepki göstermesini doğru bulmam. niye. onların meselesi çünkü. bazı arkadaşlar diyorlar (sen değil) katalonya muhabbeti . şimdi sen elin ispanyoluna bunu dersen bir fransız alman kalkıp diyarbakır hakkında ileri geri konuşur dicek birşeyimiz olmaz.

ramona gelince ben bu adamın her yazdığını internetten çeviriyorum zaten bazı arkadaşlar da yapıyor.
adam dalgacı bi herif ama futbolu da iyi biliyor yani. zaten demişti 30 senedir maç kaçırmamış statında mesela hatırlıyorum avrupa şampiyosından önce aynen şunu yazdı şampiyon ispanya 2 almanya 3 italya 4 türkiye. evet aynen böyle daha maçlar başlamamıştı. herif ilk 4ü bildi. sonra maç tahminleri 1-2 maç hariç skor veriyor yani 2-1 biter falan diyor biliyor.

bağlayayım. gördüğüm kadarı ile sen adamın dediklerini biraz ciddiye alıyorsun. özellikle katalan ve picasso olayını. bence boşver gitsin. ayrıca adamlardaki futbol anlayışı bizzden farklı. spor siyaset-bölgeler şehirler var işin içinde. daha ararsan picassoya francoya dokunuyor ucu. yani adam kendi değerlendirmelerinde haklı-haksız bilmem ama tutarlı.

Adsız dedi ki...

"in turkiye everybody is hermanos" ne demek yahu.

türkçe başla ingilizce devam et ispanyolca bitir. valla birleşmiş milletler barış elçisi olacak adamsın varol döken bey.

varol döken dedi ki...

@erol
ben de kendi yazdıklarımdan sıkılıyorum aslında ama adam da dürtüyor be birader, cruyff'u ilk 10a almam diyor, ba ba ba:)

önyargı konusuna gelince zaten dikkat ettiysen yorumların hiçbiri yargıyla bitmiyor... burada savunduğu görüşlere göre diyorum, kelimeleri kadar diyorum, benim anlayabildiğim kadar diyorum...

ben zaten futbolu bilmediğimi daha önceki bir sürü postumda söylemiştim, ramon ile de futbol hakkında değil insanlar ve fikirler hakkında tartışıyoruz çokluk... bunu da burasının sadece bir futbol blogu olmamasından aldığım cesaretle yapıyorum...

aha sana oldu mu bir sıkıcı yazı daha:)

Adsız dedi ki...

bu cerezo zülfü livaneliye benziyor, sadece bana mi öyle geliyor yoksa?

dr feelgood dedi ki...

kapışsalar ramon varol'u döver bence. göbek atak yapar ramon :)

Adsız dedi ki...

Benim aklıma da İbrahim Altınsay geldi. Neden olmasın. Kendisi medya işleri yapıyorda.Film şirketi neyim var.

Adsız dedi ki...

yok asla sıkıcı değil varol neden sıkıcı olsun ki. bu ramon genelde makara kukara yazıyor ama bazen mantıklı şeyler yazıp bilgi veriyor. misal eski fenerbahçe antrenörü didi zamanında real madridte oynamış hem de di stefano-puskas döneminde. hiç bilmediğim bişeydi. pele didi garrincha gibi adamların hep brezilyada oynadıklarını sanıyordum. ramonun bir yorumunda bunu öğrendim. sonra goya-real madrid, picasso-barcelona muhabbeti de aceto balsamicoyu takip etmeye başladığımdan beri en renkli muhabbetti. (sen de dahildin) :)

bu arada muhabbeti ilerlettik aceto başkan kusura bakmasın artık

Adsız dedi ki...

well well well... this time i have to agree with my dude ramon. although 9 out of 10 soccer fanatics call diego ''the best'' , i have never liked him, but it's not about the team stuff anyway. diego maradona proved people that how you can ruin a successful career, so i gotta agree with him, i like cruyf though.

bulent abi bakma bizimkilerde artik eskisi kadar kavgali degil, aziz cikariyordu kavgayi surekli bizim adnanda destekliyordu gazliyordu karsi cikiyordu felan. o tesaduf uefa sampiyonlugu felan birbirlerine laf sokmalar nereden geldi saniyorsunuz? amaaaa simdi hakkini yememek lazim gecen bir arkadas soylemisti isvicre macindami ne aziz ile yildirim demiroren beraber izliyorlarmis maci felan ulan dedim kendi kendime keske yanlarinda trabzonunda baskani olsa birde adnan polat olsa hatta tum klup baskanlarimiz hep beraber gule oynaya izleselerdi. insallah o da olur be abicim hayirlisi artik.

ramonun uzerine cok gitmissiniz be arkadaslar. :D adam daha istanbula gelecek ben yurt disindan yaziyordum yorumlarimi, geldigimde orda olsa bende giderdim ramonla raki baliga blogtan herkesle diye, adami korkutmayin be kardesim :)

Adsız dedi ki...

arkadaslar evet fazla ciddiye aliyorsunuz adam belki yazarken guluyor egleniyor siz hemen laf etmeye kalkismissiniz ramon abime. ispanyollar cogu seyi ciddiye almaz guler eglenirler, adam yaziyor iste birakin uzerine gitmeyin. ayiptir.

Adsız dedi ki...

honestly ramon forgot to add HAGI to his top10 list i guess.

ramon it is not POSSIBLE to make a list without the maradona from karpats.

i think u already know this

Adsız dedi ki...

i know hagi. georgi hagi. he played in madrid 1990-92. then in barcelona. but he was unsuccesfull in spain. he didnt play good in madrid and barcelona. some bad times for madrid. we sold martin vazquez and schuster. when hagi came i said "great player. good business"

but dissapointing.

hala madrid %100 BLANCO

Adsız dedi ki...

El dinero árabe, clave en la operación Robinho
pues claro que el madrid utilizaba la misma tactica para fichar, pero a la diferencia que pagaba el precio pedido.yo no recuerdo que el madrid halla nunca mareado la perdiz para no terminar fichando,me alegro que ayan vendido robhino por 40 kilos.yo por menos no lo hubiera vendido.ciao y un saludo a mis amigos.................

Adsız dedi ki...

cecchi gori'nin durumu pek içaçıcı değil: http://tinyurl.com/6yynyu

varol döken dedi ki...

@dr.feelgood
ramon kendi sahamda 3 attı bana:)

ben bu blogdan şunu anladım arkadaş, takımın yıldız futbolcusuna dokunmayacaksın... tamam çıkmıyorum artık ceza sahamdan:)

Adsız dedi ki...

haydaaaa hagi için başarısız hayalkırıklığı demiş. nası oluyor o.