2 Eylül 2008

Berbatov: 37.5 Milyon Euro

Önce rakamı yazayım Tottenham kulübünün açıkladığı : 37.5 milyon euro. Manchester United'ın ödeyeceği bonservis bedeli bu. Tottenham Berbatov'dan 24 milyon euro kar etti. Premier Lig'de puzzle'ı tamamlayan transferdi ve kesinleşti. Manchester United için ise nokta transfer. Gün içinde Man. City'nin Arapları yallah deyip onun için de teklif vermişti. Real Madrid deRonaldo'yu alamadığı diye kıllık yapıp Man. United'a taş koymaya kalktı resmi teklifiyle. Tottenham Roman Pavlyuchenko ve Modric'in bonservisini Berbatov'un satışından gelen parayla -yaklaşık- karşılamış oldu. Alex Ferguson'un onbirinde Berbatov'un gelişiyle kimin hayatı zorlaşır. Rooney?

37 yorum:

Adsız dedi ki...

tevez'in bence. rooney banko oynar o takımda berbatov'la iyi işler yaparlar. tevez'i sevmiyorum nedense.bişeyleri eksik gibi geliyo hep..

Superpippo dedi ki...

Rooney ya da tevez, hangisi kesilirse kesilsin ronaldo'yu zorlayacak transfer olmuştur kanımca. Zira ronaldo, berbatov gibi nokta santraforların yanında pek verimli oynayamıyor. Van nistelrooy zamanında olduğu gibi.

tofi dedi ki...

tevez tabii ki. o ligde sertliklere yilmiycak yegane adamlardan biri, he is a must!

Adsız dedi ki...

berbatov ve tevez'in oynaması en mantıklısı bence şu anda;
rooney'in azmini biraz daha artırır,klişe ifadeyle kadro derinliği ve forma savaşı.

Adsız dedi ki...

Marca 55milyon euro diyor ?

Superpippo dedi ki...

Geçen sene 4-6-0 a yakın oyun planında rooney biraz yetersiz görünmüştü evet ancak berbatov'un gelişiyle bu oyun planı değişecek zaten. ama tevez orta sahaya daha yakın oynayabildiğinden tercih ilk planda o olur sanırım.

Ayrıca manu'yu satın alan amerikalının manu üzerinden kredi aldığı ve klübün şu an hayli borcu olduğunu duymuştum, doğruluk payı var mıdır ki aceto hocam?

One Shot dedi ki...

30,75 milyon pound olarak geçiyor ingiliz haber sitlerinde bi yanlıslık olmasın. Bi de sanırım Frazier Campbell 1 yıllıgına kiralık verilmiş Hostpur'a...

sembolist dedi ki...

bence de Rooneyin koltuğu gider...

BT dedi ki...

@one shot
euro'ya çevirsen o rakamı bir rica etsem? Bizim transferlerde euro geçtiği için özellikle ada transferlerinde kuru değiştirip veriyorum, bir yanlışlık yok...

@şirin baba
glazer ın zorda olduğunu sanmıyorum.

@emre
Marca Gazetesi kuru yanlış çevirmiş.

RaRe dedi ki...

Berbatov'u nokta santrafor sanmayın arkadaşlar..oyun kurma özelliği çok fazla...
spurs taraftarı olarak çok üzüldüm...ama gitmek istiyordu gitsin...
4-6-0 şablonunun bozulması için hiç bi neden yok bence...
aynen devam edebilir Unt..Ama berbatov rooneyden daha ağır o kesin...

ygtylmz dedi ki...

37.5 Milyon Euro 6 Fraizer Campbell 1 yıllık kiralık olarak Tottenhamda .

Transfer sezonunda suskun kalan united son dkda olsa büyük bir transfer yaparak kadrosunu güçlendirdi . Berbatov Sağlıklı ve formda bir Ronaldo ile beraber çok şey yapabilir . Birde bir arkadaşımız söylemiş nokta santraforlarla iş yapamaz diye Ronaldo ancak o zamanki ile şimdiki Ronaldo arasında dağlar kadar farkj var bunuda unutmayalım . Bence çok yararlı olur United'a

One Shot dedi ki...

kusura bakma aceto abi. gece gece anca bu kadar ayırt edebiliyor insan. saılar tamamda yazılarıda okusak iyi olurmus. neyse affola artık

dchetin dedi ki...

kostadinovu coktan solladı, stoyckovun tahtına talip. manu performansı bu devir teslime vesile olacaktır.

Adsız dedi ki...

alex ferguson'un evladı gibi rooney. tevez'i ise tüm verimliliğine rağmen rahat yedek bırakabiliyor.

Protanopia dedi ki...

Kimse o ihtimali düşünmemiş ama Berbatov'un hayatı zorlaşmasın sakın...

H. İbrahim Andiç dedi ki...

bence ferguson'un elinde patlıcak gibi duruyo :)

peralta dedi ki...

bence tevez...

devletli dedi ki...

ronaldo, tevez, rooney bir arada, önlerinde de berbatov'u oynatır bence sir. çok da dehşet bir durum olur. arkalarını da hargreaves ve carrick toparlar. aman aman aman...

Unknown dedi ki...

Bence de Tevez, sağa sola koşuşturmaktan başka bir şey yapmadığını düşünürsek tabii. Berbatov Man U için biçilmiş kaftan bence.

ERKUT dedi ki...

Berbatov ,Tevez ikilisi en mantıklı tercih olacaktır.Rooney'ni çapı bu ikiliye yetmez.

Adsız dedi ki...

Berbatov nokta adam sırtı dönük oynar kafayla indirir.Rooney le Tevez it gibi koşup abansınlar,4-6-0 gibi o yüzden şu an taktik.Ama Berbatov un gelişiyle Tevez kesilecek,Rooney de gezgin santrafor olup sahayı dolaşacaktır.Klasik 4-4-2 den biraz farklı.

varol döken dedi ki...

kadroyu zenginleştirmek? peki ne için? bilmediğimiz bir galaksiler arası şampiyona falan mı var? bu takım geçen sene her şeyi silip süpürmedi mi? o takımdan bir tane oyuncu bile kaybetmedi... hani böyle genç takviye falan anlarım da ne gerek var berbatov'a...

bence gelmiş geçmiş en saçmasapan transfer dönemi oldu... kimse işine yarayacak nokta transfer yapmadı... türkiye'de bu rüzgardan payını fazlasıyla aldı...

ha bir de xabi alonso ile riera liverpool a kaldı! dünyanın en iyi 8i arasına girmek için birkaç sene daha bekleyeceğiz ne yazık ki...

Adsız dedi ki...

Bülent bey everton da bi son dakika transferi ile standart liege den belçikalı bi adamı almışlar. Sanırım adı falliani. 16 Milyon euro bonservisden bahsedilio. Kimdir bu adam hakedermi bu parayı birşeyler yazabilirmisiniz acaba???

Adsız dedi ki...

United için çok önemli bir transfer. Özellikle kapalı defanslara karşı tek silahı ronaldo olan bir takımdan bahsediyoruz, ki adam zaten sakat, daha form tutacak, sezon sonunda da gidecek zaten. Berbatov kesinlikle ekstra bir boyut getirdi takıma, muhakkak alınması gerekliydi yoksa bu sene baya zorlanırdı manchester united.
Oyun şablonunda tevez'i kesmesi çok daha büyük olasılık ama nani'yi veya fletcher'ı kesip 4-2-3-1 formatına dönebilir, ki bence çok daha hayırlı olur. Biraz daha geride oynayacak bir tevez çok daha verimli olur, şu halde eziliyor ileride. Bence ronaldo'nun yokluğunda en ideali rooney-tevez-berbatov üçlüsünün bir şekilde sahada olması.

Adsız dedi ki...

Benim bildiğim ferguson ne rooney'den ne tevez'den ne de bir dünya para verip aldığı berbatov'dan vazgeçmez. İlerleyen haftalarda tevez'i ön libero oynarken görürseniz şaşırmayın derim. Ferguson bu adamın etinden de sütünden de tüyünden de yararlanır. olanda artık yaşlanan scholes'a olur :)

Maslow

erdaldo dedi ki...

az önce kanaltürk'te spor haberleri vardı.izleyenler varsa berbatov'un transfer haberi biraz aşina gelmiş olmalı blogu okuyanlara:) önce 24 milyon euroluk karı sonra da kelimesi kelimesine "Tottenham Roman Pavlyuchenko ve Modric'in bonservisini Berbatov'un satışından gelen parayla -yaklaşık- karşılamış oldu." dediler:) yorumları da haber olarak koysalarmış keşke..

mre dedi ki...

Giggs oynasın da kim yedek kalırsa kalsın.

erdaldo dedi ki...

yanlış yazmışım kanaltürk değil habertürk olacaktı haberin kaynağı..

Adsız dedi ki...

sanırım ronaldo-rooney-tevez-berbatov dörtlüsüne ödenen toplam bonservis 150 milyon avroya yakın.oha!

Unknown dedi ki...

tarihin en gereksiz ve en har vurup harman savrulmuş transferidir benim nazarımda,fiyaskoyla sonuçlanıcağına eminim,altı aydan fazla kalmaz kiralık westham'a gider...

jose dedi ki...

wayne rooneyin kalca kımsında belırgın bır buyume vardı 2 sezondur.bıraz kendıne gelir kesik yeyince..

ynwa dedi ki...

çok yerinde bir transfer. berbatov eldekilere göre çok farklı meziyetleri olan bir adam. rooney ve tevez gibi pigmelerle kapalı savunmalara karsı zorlanabiliyorlardı, ronaldo da olmayınca bu sorun hepten su yüzüne çıkıyordu. nitekim bu sezon 4 resmi maç oynadı united, toplam 3 gol atabildiler. atanlar da fleçır 2 ve vidic. zaten fergie ilk açıklamasında berbatov'un takıma farklı bir boyut katacagından ve bunun da kendileri için cok onemli oldugundan söz etmiş. ayrıca united gibi bir takımın koca sezonu sadece iki forvet oyuncusuyla götürmesi de düşünülemezdi. saha da gitti malum.

nasıl kullanılacaklarına gelince. bu tarz yıldızları bir arada sahaya sürme konusunda fergie'den iyisini tanımıyorum ben. adam bir şekilde klıfına uyduruyor. zaten rooney'nin de tevez'in de çok rahat kanat oynayabilen oyuncular oldugunu biliyoruz önceki seneleri hatırlarsak. kısacası united nokta atışı yapmıştır bana göre bu transferde.

sembolist dedi ki...

bence de rooney...

Adsız dedi ki...

Berbatov kaç numaralı formayı giyecek acaba? Bazı sitelerde 14 numaralı formaları satışa bile çıkmış. Saha2dan sonra 9 numarayı giyer mi acaba?

Mr.Eko dedi ki...

Berbatov'un gelişi bence giggs ve scholes un zorunku oynamasını gerektirir. Onu besleyecek en iyi 2 adam kesinlikle yaşlı kurtlar.

Hatta bir de carrick diyeceğim ama bu sefer de orta saha çok yumuşak kalır.

Adsız dedi ki...

ronaldo, ronney, berbatov yu yaz takımı sonra kurabilirsiniz....

Adsız dedi ki...

Eğer Rooney İngiliz olmasaydı son iki senedeki futboluyla Manchester'ın kapısından giremezdi.

Rooney'nin sayesinde 25-30 yaşları arası parlayanlar, 20-25 yaş arası parlayıp sonra sönenlerin ardından, 20 yaşından önce parlayıp bir daha o seviyeye ulaşamayanlar diye bir kategori açıldı sanırım.

Tabii ki Tevez oynamalı Berbatov'un yanında. Rooney mi? Varsın kırmızı kart görsün de biraz top oynasın, iki senedir kart yok ama oynadığı top da yok. En az golü takımının en başarılı olduğu sezonda atıyorsa bu oyuncuda bir başarısızlık olduğu bariz.

Berbatov, O da Bulgar olmasaydı dünyanın faal oyuncular arasında en büyük 3 forveti arasında sayılırdı çoktan.