3 Eylül 2008

Avrupa'nın Yeni Keki

Her futbolcunun bir fiyatı vardır bir de Abramovich'e çekilecek fiyatı. Düzen 5 sezondur böyle işliyordu. Artık Avrupa'nın yeni bir keki var! Manchester City'in yeni patronu Dubaili şeyhler Robinho'ya 42 milyon euro verince büyükler ellerini oğuşturmaya başladı. Manchester City zaten sezonun ilk kazığı Jo ile yemişti ardından Robinho şimdi de akıllara ziyan teklif. 4 aydır Cristiano Ronaldo'yu Real Madrid'e getirmeye çalışan Marca gazetesi panik yapmış tabii. 170 milyon euro. Real'in teklifinin iki katı. Barça tarafında da sevinç var. Yılda 7 milyon euro kazanan Henry'e şeyhler pek hayran. Eskiden İngiliz atı, Rolls Royce alırlardı bu arkadaşlar Londra'dan. Şimdi kulüp alıyorlar. Bir siz eksiktiniz bu topun peşinde...

27 yorum:

del piero dedi ki...

bu şeyh torres'inde hayranıymış l'poolada musallat olcak gibi...

Adsız dedi ki...

Senaryo:
Dünya futbolu ikiye ayrılacak...

Zengin para babalarının himayesine giren klüpler yakın gelecekte ulusal liglerinden ayrılıp Şampiyonlar Ligi benzeri özel bir lige geçiş yapacak.

Bu takımlar arasında yaşanan transferlerin ücretleri dudak uçuklatacak.Ulusal liglerde mücadele eden küçük takımlarda sivrilen genç yetenekler ise sezon başlarında bu özel ligdeki büyüklere "draft" edilecek.

Küçük takımlar ise zenginler klübüne girmek için kendilerine el uzatacak,servetinin kaynağı karanlık olan para babasının gelişini bekleyecek çaresizce.

Öldürdünüz futbolu...

no-worries dedi ki...

Özellilkle USD ve İngiltere'de 11 eylül'le fişklenen Müslüman ve dolaylı yoldan arap fobisi bu kadar gelişmişken, adanın en köklü klüplerinden M.City'nin arapların yeni pahalı oyuncağı olması biraz ironik oldu. Kapitalizm'in yarattığı aşırı serbest piyasa ve fosil atık zenginleri premier ligi çokten ele geçirdiler bile dinazorların sayesinde!!
Benim buradan çıkardığım ana fikir ise, bu oluşumun, Türkiye gibi futbol pazar potansiyeli kendi içinde oldukça büyük olan bir pazara da yakın gelecekte uğrayacağı malum. Buna referans olabilecek bir hareketi bu sene izledik bile. Azeri bir iş adamı Beşiktaş’ı satın alacak diye dedikoduları hatırlarsınız. Hani Türk Telekomu falan nasıl sattık , Beşiktaşı, hatta Feneri niye satmayalım di mi ? şu an biraz olasılıksız gelebilir ama, endüstriyel futbolun seyrini ve süratini biraz kaale alırsak, aslında çok da uzak bir ihtimal olmadığını rahatlıkla görebiliriz.. Ne diyelim, globalim, globalsin, globaliz..

Adsız dedi ki...

"kek tarifi olsa da versem"

BT dedi ki...

@anonim
Tribün dergisinde yayınlanan Ajax altyapısı konulu yazının başlığı. iyi hatırlattın.

ich dedi ki...

Fifa bir zaman gelecek, Nba salary cap getirecek futbola. Nba usülü olacak transfer :)

İLKER dedi ki...

Ben futbolun bir iş olarak görülmesinin önünün kısıtlanmasından yanayım.Şimdi bir para babası gelecek takımı alacak.Bende heyecanla maca gidip eskisi gibi tutkuyla takımımı destekleyecğim?
Hiç sanmıyorum bana ait olmadığını bildiğim bir seye bunu nasıl yapabilirim.Tabii ki yapmayacağım.

guner dedi ki...

Liverpool'un, Arsenal'in hatta Sir sonrası yaşanacak bunalımla Manchester United'ın Şampiyonlar ligini kaçıracağı bir lig izleyebiliriz ilerde. Championship'tekilerin vay haline!

mre dedi ki...

Bu araplar Hasan Şaş için de yıllardır ölüp bitmezler mi? Satalım 50-60 milyon avro'ya yanında bonusu Sabri. Stadı da Hasan Gökhan Şaş stadı yaparız.

Julien Dekosta dedi ki...

simdi bu sacma sapan para harciyan klupler basari kazandiginda hangi sportif ruhtan bahsedicez? oyunculari hangi ruhla sevinecekler? taraftarlari kupa havaya kalktiginda iclerinden nasil bir basari hikayesinin gururunu yasiyacaklar?
Futbol kirli paranin, halki somurulen, demokrasinin d sinin ugramadigi ulkelerin para babalarinin cirit atma mekani olmus ve ben artik tiksiniyorum bu durumdan.

Adsız dedi ki...

Eskiden İngiliz atı, Rolls Royce alırlardı bu arkadaşlar Londra'dan. Şimdi kulüp alıyorlar. Bir siz eksiktiniz bu topun peşinde...

Aceto güzel yazmıssın'da hani geçen yazında bir adamdan bahsettin: Pini Zahavi diye işte onun güzel bir lafı var: Kac tane basarılı ingiliz, klübünü batmadan yönetebiliyor? Ben kendilerine paralı işadamları bularak onları bu bataklıktan kurtarıyorum,demiş. Taraftarında pek umrumda değil zaten. Önemli olan takımın kazanaması...

AAAA dedi ki...

nba sistemi mi olur başka bir şey mi olur bilmiyorum ama. bu saçmalığın bitmesi için yeni bir sistem geliştirilmeli.

acaba araplar alex'e 20-30milyon (aralığa bak maşallah, benim 800 yıllık maaşım) yüro arasında bir şey verir mi?:))

varol döken dedi ki...

ya bu adam ata demirer olmasın ya, valla bakışlar süzüşler aynı... avrupa yakası falan dedikleri de rochester kıyıları mı yoksa... osmanlı cumhuriyeti filminin tanıtım çalışmaları olabilir:)

bu arada şeyh 31 yaşındaymış, bir insanın o yaşta o kadar servet sahibi olduran meslek nedir acaba?

CaRtMaNtR dedi ki...

Bu kekin malzemesi bol gibi gözüküyor :D

Şaka bir yana Arap sermayesi artık kendi coğrafyasına emeklilikten önce son voliyi vurmak için gelen yıldızlardan sıkılıp işin kaynağına inmeye karar verdiler.

Gerek Rusların gerek Arapların devasa sermayelerini futbol endüstrisine sokması sonucunda muhemelen takımların güçleri arasındaki çizgiler çok daha kalın olacaktır. Artık eskisi gibi her takımda en az bir bayrak isim görmemiz olası gözükmüyor gelecekte.

aşkın dedi ki...

Salary Cap futbolda uygulanamaz, onun mantığı ayrı.
Salary Cap yerine şu an Mançester'in Real'in Chelsea'nin borçlarına bir ihtar çekilsin, borçlanmaya bir sınır getirilsin.

Adsız dedi ki...

@varol döken


şeyhlik :))

İLKER dedi ki...

Bu zengin araplar petrolün yerine alternatif enerji kaynakları geleceğini biliyorlar.Bu nedenle gayrimenkul ,insaat eğlence sektörlerine yatırım yapıyorlar.Futbolda bunların içinde.Fakat yanılmıyorsam ulaşımda kullanılan petrol,petrolün kullanıldığı sanayilerin içinde %10 bir paya sahip.Yani petro kimyanın yerini alacak alternatif malzemelerde bulunması lazım.

jose dedi ki...

araplara yakışır:d

Philia Network dedi ki...

Guardian'dan bu Ronaldo haberleriyle ilgili bir yorum. Ben çok güldüm:

The real question is who is going to snap up that Santiago Munez chap from the Goal 2 movie. I mean, surely he must be unsettled by the Ronaldo transfer talk.

Pads dedi ki...

ankaragucu akilli olsun, sume el yasa'yi arap diye kaktirirlar belki. ederinin bin katini isteseler 10 milyon euro eder, fena mi?

Adsız dedi ki...

Bence bu adamlara kek demek dogru degil. Kendileri de bir sekilde dolar milyarderleri olmus. Adamlar da "3 kurusluk petrolu/dogalgazi 10 liraya satiyoruz. Bak su keklere" diyebilirler. Ayrica BAEde bir seyh 40 milyon euro icin pazarlik yaparsa, karizmasi cizilir. Yardim kampanyalarina 750m dolar bagis yapan, 3m dolara deve alan adamlardan bahsediyoruz. Yani oturup 40m olmaz 26 yapalim sunu kulubun maddi durumu iyi degil dese kim yer? Bu arada adamlarin yaptigi reklamin da haddi hesabi yok. 20m euro fazla verseler bile adlarini duyurmayi basardilar. Bilmiyorum o kadar da aptalca gelmiyor.

aşkın dedi ki...

Asıl kek olan bu konu özelinde bu adamların taabiyetinde olanlar ve %5'lik şanslı azınlığın dışında kalan bizleriz.

Adsız dedi ki...

adamlarda paranın haddi hesabı yok almak istedikleri adamı alıyorlar..Kazık yiyorlar diye bakmamak lazım..Adamlar istiyor ve alıyor bu kadar basit...

Adsız dedi ki...

Benim hoşuma gidiyor bu adamlar, böyle milyon dolarlarla her sene ortalık karışıyor işte, mis, aksiyon oluyor, eğlence oluyor.

Adsız dedi ki...

korkarım ki futbol artık futbol olmaktan iyice çıkıyor..gençleri alıp yetiştirip para kazanma amacı vardı küçüklerde..büyükler de kombinedir satıştır şudur budur zaten kazanıyodu..büyüme bu şekildeydi..kendi yağında kavrulan bi kulüp öyle 2 günde avrupa transfer piyasasının en çok konuşulan takımı olamazdı..olmamalıydı..umarım fifa bu konuda bişeyler yapar endüstriyel dediysek bu kadar da değil..

Adsız dedi ki...

bencede bu adamlar kek olduklarindan degil milyar dolarlik servetlerden dolayi direk 40 milyon icin pazarlik yapmiyorlar, dogru sonucta su ortamda chelsea bile onlara gore daha ucuza alabilirdi robinho yu hele kendide gitmek istemisken. ama son anda bu adamlar girdiler araya tak diye 42 milyonu verdiler karsi taraftan gelen cevap zaten olumlu olacakti biliyorlardi dikkat ederseniz 60-70 milyon odemediler. robinho zaten bugun manu ya gitse yine 30 milyon euro chelsea desek 35 milyon euro e city e gitmesi icinde boyle bir para odenmesi normal bence.

asil nokta ilkerinde yazdigi gibi bu araplarin olayin farkinda olmalari, yani onlarda biliyorlar en gec bu yuz yil bitmeden alternatif enerji cikacak, ve ciktiginda bunlarin petrolunun eskisi gibi bir degeri kalmayacak, o yuzden apiyorlar yatirimlarini her alanda futbola giriyorlar insaata, eu nun pazarlama stratejilerinde onemli bir durumdalar. varlarini yoklarini artik ticarete dokmus durumdalar biliyorlar cunku ne olacagini petrolun sonunun. hatta dubai katar felan neden bu kadar gokdelenler yapilar binalar yapiliyor saniyorsunuz? son 2 senedemi karar verdiler orayi turizme acmaya? vardi akillarinda ulkelerine bile turist cekmeye calisiyorlar cok feci arap lobisi olusacak 20 sene icinde avrupada her seye el atan. hatta musluman lobisi haline getirecekler bu olayi bunlar. sasirmamak lazim yarin italyadan ispanyadan klup aldiklarinda, futbol hastasi tum araplar ayrica.

Adsız dedi ki...

Şu (Şey)hler neden Sabri'nin, Ayhan'ın, Hasan Şaş'ın hayranı olmuyorlar :)