18 Nisan 2008

Nerede Bu Gençler?

2005 yılında Peru'da U-17 Dünya Şampiyonası'nda 4. olan kadro. 20 yaşına geldiler. Kim nerede? Kaçı kendini ispatladı? Kaçı bir yerlere geldi? Kaçı 38 yaşındaki Mert Korkmaz'a forma veren teknik direktörleri Abdullah Avcı ile yola devam ettiler ve İstanbul Belediye'de oynuyor? Caner ve Nuri'nin nerede olduklarını biliyoruz hepimiz, ne kadar(?) başarılı olduklarını da! Peki ya diğerleri? Yorumlarda kim neredeymiş, ne yapmış görelim bakalım bir zahmet.
Erkan Ferin Galatasaray Savunma
Özgürcan Özgür Galatasaray Forvet
Serdar Keşçi Galatasaray Savunma
Harun Karadaş Galatasaray Orta saha
Aydın Yılmaz Galatasaray Orta saha
Volkan Babacan Fenerbahçe Kaleci
Emre Balak Samsunspor Savunma
Mehmet Yılmaz Bursaspor Savunma
Murat Duruer Ankaragücü Orta saha
Anıl Taşdemir Göztepe Orta saha
Onur R. Kıvrak Karşıyaka Kaleci
Eray Birniçan Y.Bosna Kaleci
Caner Erkin Vestel Manisa Orta saha
Cengiz Çoban Trabzonspor Savunma
Nuri Şahin B.Dortmund Orta saha
Tevfik Köse B.Leverkusen Forvet
Deniz Yılmaz Bayern Münih Orta saha
Aykut Demir NAC Breda Savunma
Ferhat Bıkmaz Hannover 96 Savunma
Ergün Berişha Grasshoppers Orta saha

28 yorum:

kutay dedi ki...

valla tevfik köse gerçekte nasıl bilmiyorum ama fm'de çılgın atıyor :)

giggle loop dedi ki...

özgürcan Özcan Gaziantepspor'da galatasaray'dan kiralık gitti. Geçen hafta izledim çok güçlü özellikle yaşına göre ama patlayamayacak heralde,kariyeri boyunca 10 takım gezip her sezon 7-8 gol atan türkiye ligi forveti olur bence.

aksilaz dedi ki...

arkadsın dedıgı gıbı tevfik köse ankaraspora geldi ama tık yok.fm de newcastle aldım canavar kesiliyo.tsigalkodan beter yapmıslar adamı :) pardon cocugu
bu genclerden en ıyı cıkan murat duruer oldu bence.ankaragücünde ilk 11 de baslıyor hep ve sol ayagı ızlemeye deger

Adsız dedi ki...

tevfik ankaraspor'da benchi ısıtıyo.

scapula dedi ki...

Tevfik, Ankaraspor'un PAF takımındaydı en son.

roupertOne dedi ki...

Galatasaray bir çok genç oyuncusunu pişsin diye, sağa sola yolladı.
Sorun şu ki o sağ sol'da yedekten öteye gidemediler. İnsanın aklına şu soru geliyor, madem yedek bekleyeceklerdi antrenmanın hasını Galatasaray'da da yapamazlar mıydı?

Hazırlık maçında izlediğim bi Oğuz Sabankay vardı. Manisa'da yedek, Eskiden bi Daniel Tozser vardı, solak Backham derlerdi, AEK'ya gönderilmişti, bi kaç şamp. ligi maçı da oynadı orada.

Sorun nerde bilmiyorum bi arkamıza yaslanıp her hafta performansını artıran, güzel top oynayan bi genç çıkışı göremiyoruz.

Sabri de yıllar önce çok büyük bi umuttu... Allah bu çocukların sonunu onunkine benzetmesin. Gerçi Fiorentina istiyo diyolar ama....bu güzel habere pek inanamadım.

Adsız dedi ki...

Caner CSKA Moskova'da oynamıyor mu şimdi?

CastorTroy dedi ki...

karsiyaka kalecisi onur kivrak devre arasi bayaa bi olayli sekilde trabzonspor'a transfer oldu. oynadi mi oynamadi mi bilmiyorum ama

Adsız dedi ki...

Eray Birniçan Konyaspor'a transfer oldu ama orada oynatıldığını duymadım şimdiye kadar.

muhder dedi ki...

fabregas 17-18 yaşlarında banko 11 oynarken, messi 17 yaşında harikalar yaratırken biz halen gençlerin pişme yaşını 22 olarak zannediyoruz. daha çok bekleriz gençlerin pişmesini, o arada gençler kavrulup gidiyor.

tknycl dedi ki...

konuyla alakasız yorum giriyorum başta özür dilerim..
ama garip şeyler oluyor..michael laudrup gidiyor milli takıma çağırılmasına çok şaşıran hatta yerine gökhan gönül girdi diye sakatlanmasına bile sevindiğimiz ibrahim kaş'ı istiyor ve alıyor, fiorentina yöneticisi her haftasonu tv önünde küfür ettiğim sabri'yi izlemeye geliyor....hayır burada futboldan anlıyor diye geçinip ahkamlar kesiyoruz(sözüm meclisten dışarı) ama bizim göremediğimiz bir şeyler mi var? neler oluyor yahu?

tofi dedi ki...

en iyisi tevfik köse idi bence, sezona ankarasporda basladi ama sanki ankaragücüne kiralandi. dogru olayabilir. yazik oldu büyük yetenekti bir kac yil evvel

Adsız dedi ki...

Onur recep Kıvrak o turnuvadan bu sezon başına kadar Karşıyaka'da yedek kaleci olarak bekledi.Bu sezon kontratı bitince klup önüne koydugu yeni kontrata oynama garantisi ekledi.kabul eden onur devre arasına kadar gösterdiği performans sayesinde €520k karşılıgı Trabzon'a gitti.İşte orda sıçtı.Milli Tolga Zengin ve arkasında yabancı olmasına rağmen hala yabancı kaleci arayan Trabzon'a gitti.Umarım bir şekilde forma bulur ya da kurtulur.Geleceği olan bir kaleci...

Adsız dedi ki...

tevfik sanırım hala ankarasporda.
ankaragucundeki tevfik altındağ.1 gol attı tevfk altındag.tevfik köse de paf liginde oynamıs en son..fm de efsaneydi.

altan yerdenayaga dedi ki...

http://altanyerdenayaga.blogspot.com/2008/03/benim-merakmdr.html haddim olmayark bakmıştım bir ara.finalde yendiğimiz hollanda'yla karşılaştırmalı.merak edenler için

cankalender dedi ki...

Aceto'nun Barcelona B takımıyla ilgili yazdığı bir yazı vardı. Keşke medyada ya da federasyonda böyle bir düşünce ortaya çıksa da böyle gençler futbola kazandırılsa.

Adsız dedi ki...

Tevfik Köse hakkında şunları söyleyebilirim. Ankaraspor'a Safet Susic geldikten sonra yardımcılarından birinin davetlisi olarak takımın antrenmanını izlemeye gittim ve antrenmandan sonra Murat Tosun ve Tevfik Köse ile yaklaşık 45 dakika boyunca son vuruşlar üzerine özel çalışma yaptılar. Yine takımın hocalarından birinin dediğine göre içine aşırı kapanık bi yapısı olan Tevfik, arkadaşlarıyla çok konuşan bir tip olmadığı için Almanya'daki arkadaşlarından biri BUĞSAŞ Spor'a kiralanmış hasret gidersin diye.

Caner Erkin derseniz, Rusya'da bench ısıtıyor malesef. Son derece yetenekli olan Erkan Ferin'in halen Galatasaray'da nasıl kadroya giremediğini bu stoper ve sağ bek yokluğunda anlayabilmiş değilim. Özgürcan da malesef Sergen Yalçıngiller'den ve çok çabuk havalandığını söylüyor Galatasaray'daki eski hocalarından bir tanesi.

Harun Karadaş sezona yanılmıyorsam Kasımpaşa'da başladı ama sonra ne oldu nereye gitti bilmiyorum. Aydın Yılmaz da Hakan Balta transferinde Manisa'ya kiralandı, orda da pek oynama şansı bulamadı. Onur Kıvrak, devre arasında anlamsız bir şekilde Trabzonspor'a üçüncü kaleci olmak için olaylı bir transfer yaptı.

Serdar Keşci Galatasaray PAF'ta oynuyor. O da bir kademe yukarı adımı atamayacakmış gibi duruyor. Volkan Babacan da Fenerbahçe'de yalnızca Türkiye Kupası maçlarında oynayarak 20 yaşına geldi...

Malesef Avrupa Şampiyonu ve Dünya dördüncüsü olan bir jenerasyon kaybolup gitme aşamasına geldi; bu sonucu çıkarabiliyoruz..

Adsız dedi ki...

arkadaslar benimkide konuyla alakasiz olacak bastan kusura bakmayin ama;

artik bayatlamadimi sizcede bu cm de fm de soyleydi yorumlari? cm fm de bir yere kadar artik 10 yorumdan 8i fm de soyleydi diye baslayinca okunmuyor inanin nede insanin icindekini yazasi geliyor.

Adsız dedi ki...

evet belki zamanında iyilerdi. ama alt yaş kategorilerinde bazen yetenek birincil belirleyici olmuyor. devreye bazen uçurumsal boyuttaki fizik-güç ler giriyor,bazen psikolojik-çevresel faktörler,bazense sadece bir harmoni yakalamak yetiyor.

sorarım erkan ferin şu an 25-26 yaşında olsa hangi süper lig takımına transfer ederdiniz? ya da özgürcan hala genç ve pişmesi gereken oyuncu etiketinde olmasa kadronuza veysel cihan'ı mı yoksa özgürcan özgür'ü mi dahil ederdiniz?

bizde o süreçte kendilerinden beklenen gelişimi gösterebilen genç oyuncu sayıları malesef bir elin parmaklarını geçmiyor.

erkan ferin 2003 de nasıl pozisyon alıyorsa 2008 de de öyle pozisyon alıyor. özgürcan daha hala ''daha önünda uzun yıllar var atıcak abisi'' lik pozisyonları gole çeviremiyor. ve biz bu adamlara hala pişecek de olacak muamelesi yapıyoruz.

altan yerdenayaga dedi ki...

kendimce 2005 avrupa şampiyonu olan 17yaş altı milli takımımızla finalde yendiği hollanda'yı inceledim...önce hollanda...
kalelerinde Tim KRUL vardı.şimdi newcastle united'da.oynamıyor ama oynaması yakındır.Ömer ÖZÇELİK adlı türk çoçuğu da kadrolarındaydı.feyenord forması giyiyor.tercihleri değişti artık Türk milli takımıda oynuyor.Dirk MARCELİS PSV için mücadele ediyor.Jordy BUİJTS DeGraafschap için bu sene 3 maça çıkmış.aynı takımdaki Diego BİSESVAR tek maç oynayabilmiş..Ruud VORMER Az Alkmaar'da 15 maçta oynama şansı bulmuş.takımı kötü gitsede kendi içim iyi bir rakam.Martin Van Der LAAN Groningen'de a takımla imdanlara çıksada oynayamadı daha.Jeffrey SARPONG kaşar kaynayan AJAX'ta 9 maç oynadı şu ana kadar.takım arkadaşları Vurnon ANİTA,John GOOSENS VE Koen VORHOEFF onun kadar şanslı değiller.idman topçusu olup çıkmışlar.Marvin EMNES Sparta Roterdam'da 10 hafta oynayabilmiş.Niels VORTHOREN WillemıII'de ,Mike Van Der KOOY UTRECHT'te 2 maç oynamışlar.ben yanlış araştırma yapmamışsam Hollanda'da ya mantık değişmiş gençlere pek önem vermiyorlar, ya da o kadar çok yetenekli genç var ki bu yaş gurubundan bişey olmıyacağını anladıklarından bunları pas geçmişler.Bizim takıma gelince...kalecilerimizden Volkan BABACAN Fenerbahçe'nin 3.kalecisi.geçen sezonu İstanbulspor'da geçirdi.Onur KIVRAK Karşıyaka'da düzenli oynarken Trabzonspor'a geldi.yedek bekliyor.Serdar KEŞÇİ ve Muhammed Ali ATAM Galatasary paf takımındalar.Ferhat BIKMAZ Honnover'in amatör takınıda oynuyor a takımla idman yapıyor.Erkan FERİN İstanbul BŞB'de ligA şampiyonluğu yaşadı hocası Abdullah AVCI'yla şimdi Orduspor'da.defansta oyayan Bursaporlu Mehmet YILMAZ paf takımıda hala.Harun KARADAŞ Galatasaray a takınıda oynamaıycağını anlayınca ayrılıp Kasımpaşa'ya gitti.orda da paf takınıda oynuyor.Özgür Can ÖZCAN Galatasaray'da bazen forma şansı bulsa da geçen sezon Kayserispor'da bu sezonda Gaiantepspor'da kiralık oynuyor.Caner ERKİN ( kanımca o kadronun en yetenekli oyuncusuydu)Vestelmanisasapor'da lige sağlam bir giriş yaptıktan sonra CSKA MOSKAVA'da şimdi.kendisini Arsenal ve İnter'in istediğide söyleniyordu.Turnuvanın gol kralı Tevfik KÖSE BayerLeverkusen'den BŞB Ankara'ya geldi.Ankara'da paf takımda oynuyor.Deniz YILMAZ BayernMünich'te amatör takımda oynuyor.Nuri ŞAHİN bilindiği üzere Feyyonord'ta.Anıl TAŞDEMİR Göztepe'den ayrıldıktan sonra BŞBAnkara ve şimdi Diyarbakırspor forması giyiyor.Murat DURUER Ankaragücü'nde sürekli oytnuyor ve taraftar kendisini çok seviyor ilerde belki bir Hakan KUTLU olabilir.Aydın YILMAZ kendini ispatladı derken sakatlıklar yüzünden şimdi İstanbul BŞB'de kiralık.Umut SALGINOĞLU Balıkesirspor'da.takıma Avrupa şampiyonluğundan sonra katılan birkaç isim oldu.onlarda başka yazı konusu.
sürekli bir jenerasyon yakalamaktan bahsedilir.bu takım içinde "aranan jenerasyon" dendi.hatta ülkemizin evsahipliği için aday olduğu ama alamadığı 2012 avrupa şampiyonasında bu takımla şampiyon olcağımız söylendi.evsahipliği kaçtı.kupada kaçıyor.şimdiye kadar kimse patlama yapamadı.sadece Caner ve Nuri amilli oldu.sonuç bu...bakalım ters giden kariyerlerine tekrar ivme verebilen çıkcak mı?bekleyip göreceğiz...

Unknown dedi ki...

@altan yerdenayağa

helal olsun kardeş,çok güzel yazmışsın,bu kadar açıklayıcı bi yorum ilk defa gördüm.

cannksk dedi ki...

onur recep kıvrak'ı karşıyakamızdan istemeden de olsa gönderdik. çok aptal bir yönetime sahip olduğumuz için sözleşmesinde çok sorunlar yaşadık. sezon sonu nasıl olsa gidecek diye sezon ortasında (bence) yok paraya gönderdik. Burada en önemli karar Onur'unkiydi. Daha çok genç bir kaleciydi ve 2.lig gibi çok büyük tecrübeler kazanacağı , takımı 1.lige çıkarsa hem iyi para kazanıp hem de müthiş vitrin yapacağı karşıyaka yerine , yedekte bekleyeceği adam akıllı bir politikası olmayan trabzonspora gitti.Bizde kalsaydı , 2-3 yıl içinde süper lige çıktıktan sonra 100.yılımızda yapılacak yatırımla iyi bir takım içinde oynayacaktı ve milli takım kalesi için en büyük aday olacaktı. dediğim yılda kendisi hala 23-24 yaşlarında olacaktı ve milyon dolarlar alabileceği kontratlara imza atabilecekti. Bu sadece benim gibi eğitimi uğruna kalecilik sevdasından vazgeçmiş birinin değil rıdvan dilmen ve 2-3 milli takım hocasının da görüşüydü. Ama belki de yoksul bir çevreden geldiği için 3 yıllık 1 milyon dolar para çok büyük geldi gözüne. Oysa kalsa kariyeri sonunda çok daha zengin olabilirdi . Riski daha fazla olan kumarı seçti ve ilk bakışta kaybetmiş gibi gözüküyor. o da büyük umutlar bağlanan gençler kervanına istemememize rağmen katılacaktır

LalenAstrum dedi ki...

@ananymous

"erkan ferin 2003 de nasıl pozisyon alıyorsa 2008 de de öyle pozisyon alıyor."

Burası belki doğrudur,izlemediğim için kesin konuşamam,ama bir sormak lazım neden öyle diye. hani tamam türk futbolcusu tembeldir kendini geliştirmez vs vs de fabregaslarla final oynayan çocuklar,sora bu jenerasyon vs vs hepsi mi tembeldi diye bir düşünelim.

Erkan Ferin o turnuvadan bu yana o turnuvadan daha üst düzey hangi maçı oynadı ki,2003'ten 2008'e müthiş bir gelişim göstersin? Başka bir yorumda dendiği gibi 22 yaşına gelmeden futbolcudan saymıyoruz ki kimseyi,o yüzden gelişimleri de sınırlı kalıyor haliyle. Yarım sezon kayseride oynayan Uğur Uçar 3 senede gösteremediği gelişimi nasıl gösterdi yarım sezonda?

Adsız dedi ki...

arkadaşlar çok önemsiyorsunuz bu 17 yaş grubundan veya 21 yaş grubundan oyuncunun devamlılık mevzusunu böyle durumlar her ülkede yaşanabilir.ben size bunla ilgili 100 tane örnek verebilirim.bazı futbolcuların devamlılığı olmayabilir.bu yaş takımlarının görevi 3-4 futbolcusunu a takımda oynatmaktır.
yoksa şu anda a takım yıldızı olan ve avrupanın en iyi oyuncularından olduğunu düşündüğümüz gökhan gönül hamit-halil altıntop bunlar u17 de oynadımı türkiye de böyle türkiye için yıldız denilecek adamlardan da sayabiliriz örneğin arda oynadı mı u 17.

maria lopez garcia dedi ki...

turkiye'de var dedigimiz ama bir iki takim disinda genclere fundemental tabiriyle temel ogretiyi zerre kadar ogretemeyen altyapilardan cikan futbolcularimizin 22 yasinda pismis sayilmalari son derece mantikli..
zira o cok ozendigimiz gencler ulkelerinde nasil pozisyon alinirdan tutun da butun mevkilerde oynamayi sunu bunu ingilizceye kadar herseyi oreniyorlar altyapida
bizde ise 25 yasinda oreniyorlar ancak
egitim sart azizim..

Mesen dedi ki...

anıl taşdemir Göztepe altyapısından yetişti ancak şu anda ankaraspor'da forma giyiyor. orta sahanın sol cenahında oynar.

Adsız dedi ki...

erkan ferin ordusporda sakatlanarak sezonu kapattı. bu sezon 10 a yakını maçını izledim erkan ferinden futbolcu olmaz. u17 deki erkan ferinle alakası yoktu sürekli hata yapan dombili defans oyuncusu görünümündeydi her maçta.

Adsız dedi ki...

erkan ferin bel fıtğı teşhisi ile ameliyat oldu, zaten son maçlarda da sakat sakat oynuyordu.

son zamanları izlemedim ama gs pafta çok iyidi, zaten perudaki takımın da kaptanıydı.