14 Nisan 2008

Euro 2008'de Türk Milli Takımı!

Euro 2008'de milli takımlarında olup olmayacakları tartışılan futbolcular var. İtalya'da Del Piero, İspanya'da Raul, Fransa'da Trezeguet, Hollanda'da Van Nistelrooy ve Türkiye'de Hakan Şükür. Panini, Euro 2008 için hazırladığı çıkartma koleksiyonu ve albümün lansmanını yaptığında Del Piero'yu milli takımda gösterince İtalyan medyası Donadoni'ye "artık sen de alırsın" demişti. Albümde Raul ve Trezeguet yok. Hakan Şükür ve Van Nistelrooy ise var. Fatih Terim'den önce Türk Milli takımının kadrosunu açıklayan (!) Panini kimleri finallere götürmüş, listeleyelim. Yorumlar öncesi: Bu kadro Panini'nin benim değil, 20 kişilik bir liste, ben Hakan Şükür kadroda olmalı ya da olmamalı demiyorum ama Emre Güngör olsa diyorum...
Volkan Demirel P Figurina 130
Servet Cetin D Figurina 131
Gökhan Zan D Figurina 132
Emre Asik D Figurina 133
Gökhan Gönül D Figurina 134
Hakan Balta D Figurina 135
Ibrahim Üzülmez C Figurina 136
Arda Turan C Figurina 137
Mehmet Aurelio C Figurina 138
Hamit Altintop C Figurina 139
Emre Belözoglu C Figurina 140
Tümer Metin C Figurina 141
Yildiray Bastürk C Figurina 142
Gökdeniz Karadeniz C Figurina 143
Tuncay Sanli A Figurina 144
Semih Sentürk A Figurina 145
Nihat Kahveci A Figurina 146
Gökhan Ünal A Figurina 147
Hakan Sükür A Figurina 148
Rüstü Reçber P Figurina 149

29 yorum:

tahir durten dedi ki...

parlak ulke federasyon logolarinin altinda her federasyonun adresi yaziyor. oncekilerde var miydi hatirlamiyorum... ama enteresan bir detay olmus. futbolcu dogum yeri, kilosu ve boyu disinda artik misal romanya futbol federasyonunun adresi lazim olursa kitabimizdan bakabilecegiz.

EDDIE dedi ki...

hadi tümeri bi yere kadar çekebilirim de şu takımda ibrahim üzülmezi koyana sağlam saydırırım.
Hakan Şükür kadroya alınır mı bilmem ama forvet ikilisi Gökhan - Nihat diye olmalı derim. Hem zaten Hem hakanı hem semihi ne yapacaktır Sinyor Terim, panini çok çelişkilerde kalmış bence.

Unknown dedi ki...

Volkan ve seradar ols adaha güzel olur gibi,ayrıca i. üzülmez'i alana da eyvallah demem.

scapula dedi ki...

Volkan Demirel, Rüştü Reçber
Gökhan Gönül, Hamit Altıntop
Hakan Balta, Volkan Yaman
Servet Çetin, Emre Güngör, Emre Aşık, İbrahim Toraman
Marco Aurelio, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Yıldıray Baştürk
Mehmet Topuz, Colin Kazım
Arda Turan, Gökdeniz Karadeniz
Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı, Ümit Karan, Semih Şentürk

Bu da benim 22 kişilik kadrom olurdu. 20 kişi alınıyorsa da Kazım'la Semih'e yol verirdim. Tabii bu kadroya İbrahim Toraman ve Ümit Karan gibi Fatih Terim'in takıntılı olduğu oyuncular giremez (en iyi alternatifleri Gökhan Zan ve Gökhan Ünal). Birkaç tane de Fatih Terim'in ''ben buldum kontenjanı''ndan oyuncu alınır, iyi olsalar bile Avrupa Şampiyonası için henüz zamanı gelmeyen... Tümer kesin alınır, ki ona tercih meselesi deyip geçiyorum, Milli Takım'da fena da oynamıyor. Vederson, İbrahim Kaş ve Mehmet Yıldız sürprizleri de bekliyorum Terim'den. Bu oyunculardan ya bir ya ikisini kadroda görürüz. Nedense bana Kazım da kesin kadroda olacakmış gibi geliyor.


Caner Erkin, İbrahim Kaş, Selçuk İnan, Yasin Çakmak, Gökhan Emreciksin, Giray Kaçar, Mevlüt Erdinç; veya ne bileyim şu ana kadar hiç kadroya çağrılmayanlardan Barış Memiş, Orhan Şam, Uğur Uçar gibi oyuncular elbet eninde sonunda yarar sağlayacaklardır ama Euro 2008 şu ana kadar takımla kaynaşmamış bu oyuncular için çok erken. Yaşlarından dolayı değil, bugüne kadar oynamadıkları için erken, yoksa Uğur mesela şimdi sağ bekin ikinci alternatifi olabilirdi. Keza Mehmet Yıldız monte edilebilirdi takıma, o hamleyi yapmakta da geç kaldık. (Gerçi ben Mehmet Yıldız'ın pek yarar sağlayabileceğini düşünmüyorum.)

Ümit
Tuncay Nihat
Emre Aurelio Hamit
Hakan Servet Emre G Gökhan
Volkan

şeklinde de bir hayal 11'im var. Arda, Mehmet Topuz ve Mehmet Topal bu kadroyu zorlar.

Muhtemel 11'imiz ise;

Tuncay Nihat
Arda Emre Aurelio Hamit
Hakan Servet Gökhan Gökhan
Volkan

şeklinde olur, ki çok güzel bir diziliş değil bana göre.

Bir de Sabri oynarsa bir tane maç izlemem, onu da ekleyeyim.

mephistopheles dedi ki...

Ibrahim Toraman-Servet Cetin-Gokhan Zan-Emre Gungor/Emre Asik dortlusunden iki stoper cikacagi garanti gibi zaten. Panini Ibrahim Toraman'i unutmus. Sol kanatta bence Hakan Balta/Volkan Yaman ikilisinden biri yedek olur. Takimda Ugur Boral oynamali. Tabi o zamana kadar yine form tutarsa. Hakan balta Norvec deplasmaninda iyi bir performans gostermisti ama potansiyel olarak Volkan Yaman cok daha yetenekli. Panini burda da Ugur Boral'i gozardi etmis. Sag kanatta Gokhan Gonul tabi ki en dogru secim. Onun yedegi duzelirse Ugur Ucar olabilir ama Sabri kesinlikle olmaz. Orta sahada Tumer secimi ilginc olmus. Bence kesinlikle Nuri Sahin kadroda olmali Tumer'in eyrine. Forvette Fatih Tekke'nin olmamasi dogru secim gibi ama Gokhan Unal/Semih Senturk yerine Umit Karan'i tercih ederdim. Umit Karan'in kesecegi kisi de Turkish Inzaghi "Smeih" yerine Gokhan Unal olabilir. Hakan Sukur'un bundan once milli takimda attigi 50 kusur gol hatrina oynamasi mantikli olabilirdi. Ama malesef bizim ulkede olmaz boyle seyler. Sonra yine o bitmek tukenmek bilmeyen anlamsiz tartismalar baslardi yok Hakan oynamali mi oynamamli mi bilmene vs. O yuzden takimda olmamasi daha mantikli olur diye dusunuyorum ama Umit Karan kesinlikle kadroya alinmali diye dusunuyorum. Ayrica Mehmet Aurelio Mehmet Topal'dan daha iyi bir oyuncu tabi ki dogru ama Turkiye'nin en iyi ikinci onliberosu bu seneki formuyla Mehmet Topal degil mi? Onun da kadroda olmasi gerekir bence. Bu arada gurbetcilerden Caner, Zafer, Nuri de dusunulebilir yedek olarak. Panini'yi de ilk firsatta almak alzim ama gurbette nerden bulacagiz o albumu muamma?

Deniz dedi ki...

37 yaşındaki kötü sezon geçiren 'Hakan Şükür kadroda olmamalı' diyemiyorsan, Galatasaraylı'lığın, futbol mantığının önüne geçiyor diyebilirim.
Fatih Terim'in de mantıktan çok duygularla yöneticilik yaptığı düşünülürse, Şükür takım da olabilir tabi. Biz de ekran başında saçımızı başımızı yolarız.
Elemelerdeki kötü futbolumuza rağmen, gitmemize de Şükür tabi!

mert dedi ki...

halil altıntop'u aradı gözlerim.

Unknown dedi ki...

saka gibi tumer var, ilk macta sakatlanip bir daha oynayamayacak olan gokhan zan var, ibrahim uzulmez var, ugur boral yok hakan sukur var rezalet bir kadro. besiktasta oynayipda milli takima girebilecek kapasitede kac oyuncu var aceto abi sence? tum kadro fenerli galatasarayli ve yurt disinda oynayanlar olmali, birde kalanlar tabikide sivasspor, kayserispor gibi takimlarda goze batan futbolcular olmali ki onlarida herkes bilior, ama besiktastan i.uzulmez ne verebilir milli takima merak etmiyor degil insan yada gokhan zanin senede 8-10 mactan fazla oynayamadigini dusununce korkuyor insan o ronaldo ile baros ile nasil basedecekler bunlar diye.

oguzmania dedi ki...

Yanlış hatırlamıyorsam federasyon adresleri önceki albümlerde de bulunuyordu.

Benim merak ettiğim ülkemizde satılan (ya da dağıtılan) Panini albümüyle yurtdışındakilerinin içerikleri aynı mıdır? 96'dan bu yana bu albümleri biriktiriyorum en hoş olanı da 96'dakiydi ya da biz çocuktuk daha bi heyecanlıydık.

Kadroya gelince eklenen kadroya , eldeki malzemeye de bakınca ufak tefek rötuşlar dışında pek de itiraz etme şansımız olduğunu düşünmüyorum.
Turnuva yaklaşırken tek dileğim Hamit'in sakatlığını atlatıp tam performansla turnuvaya katılması , Gökhan-Hamit sağ kulvarı bence Avrupa'da kafadan ilk 3'e girecek hücum performansına sahipler...

İsmail Şayan dedi ki...

panini'nin "türk futbol tarihi'nin en pahalı türk futbolcusu" olan 11 milyon euro'luk mehmet topuz'u kadroya almaması "türk futbolu üzerine oynanan çirkin oyunlar"ın en büyük kanıtı bence :) pis panini, kötüsün sen...

BT dedi ki...

@tamara
mevzunun benim icin hakan sukur olmalı ya da olmamalı olmadığının altını çizdim. ancak uzgunum kı hala o takımlı bu takımlı o zaman budur eksenınde donuyor fıkırler. postun oznesı panını albumudur hakan sukur olsun olmasın degil benım acımdan

lyktm dedi ki...

uzun zamandan beri ilk defa sabah gazetesi aldım, sırf albüm için :)

hıncal'ın mecmuası ayrıca hergün bi paket çıkartma vermeye devam edecekmiş duyurulur..

bu arada en parasız anıma denk geldi bu albüm nasıl tamamlanır bilinmez :S

masa bekleyen cocuk dedi ki...

halil altintop&fatih tekke nerde diye çok sordum kendi kendime. panını ı$te ne beklersin.

Mucoid dedi ki...

Bence Hakan'sız olmaz..Emre Güngör'de hakediyor ayrıca..

cankalender dedi ki...

Hakan'sız olmaz tabi. Yoksa biri çıkar gol atar, iyi oynar falan... Mazallah ülke olarak krize sürüklenebiliriz.

İbrahim Üzülmez'li, Hakan Şükür'lü kadromuzla 3'te 0 diyorum grupta.

Unknown dedi ki...

galatasarayliyim (bastan soliyimde) bence hakan sukurle olmaz. semihsiz asla olmaz, ugur boralsiz, halil altintop ve umut karan olmadan olmazz, gokhan gonulsuz olmaz. fatih terim'in kadroya hakani felan cagirmayacagini umut ediyorum. hani kadrodaysa kimin hakkini yiyecek girecek, u. karaninmi, f tekkeninmi halil altintopunmu?? hakan sukur kadroda olsun diye, f tekkemi kadroda olmayacak u. karanmi, hadi karani gectim almiyor zaten terim, altintoplardan halil olani almayacak 37 yasindaki sukur icin. yazik.

Fritz Fassbender dedi ki...

sezon boyu toplam 3 maçlık form yakalayıp aziz ilan edilen adamlar için "nasıl olmaz" deniyorsa hakan şükür hayli hayli olur. ben de hakan'ın esas kadroda olmamasından, hatta yedek olarak bile son tercih olmasından yanayım ama bu ülke gelmiş geçmiş en büyük 5 topçusundan birini kariyerinin son turnuvusunda kadroya alarak onurlandırmayı çok görüyorsa ne hakan ne uğur ne arda ne balta ne de topal alınsın kadroya. hem ülke milli takım ve terim üzerinden galatasaray'a geçirme telaşından kurtulmuş olur hem de olası sakatlıklardan kurtulmuş oluruz. ben de oturur linderoth'u izlerim. gözüm fanatiklekten böyle kör oldu evet.

aksilaz dedi ki...

volkan-servet-gökhan-emre-aurelio-arda-tuncay-nihat bunların yeri garanti.hamit iyileşirse o da girer.sol bek için suan en ıyısı volkan.defansa servetin yanına ise emre bu formuyla her turlu oynar.ancak fatih hoca gökdenize bi yer acabilmeli hamit olmazsa onu sagda oynatabılır.ama bu da risk tabi.grubumuz hatayı affetmeyecek takımlarla kurulu.ancak biz baskın oynarsak ceklere golu atarız.portekiz yetenekli olabilir ancak bizle başedemeyecekler.isvicre zaten 3 puan cepte.yarı fınal dısı hepsi basarısızlıktır bu kadroya

maf dedi ki...

Fatih Terim kadroya Aydın'ı alacak.
Aydın Arda ile birlikte parlayabilir iyice, kadroya girerse.

Benim için önemli olan kanat oyunu;
Boral,Gönül,Turan,Karabulut,biraz Emreciksin,Uçar vs.

Bu yaz Türkiye maçlarını da daha heyecanlı takip edeceğimi söyleyebilirim.

muhder dedi ki...

merak ettiğim konu acaba hakan şükür kadroya alınmazsa, ancak takımın yanında bulunsun,yol göstersin diye götürülme isteğinde bulunulsa kabul eder mi acaba?

Unknown dedi ki...

Hakan Şükür maalesef varlığı ile de yokluğu ile de tartışma doğuracak kaçınılmaz bir şey bu. Turnuvalarda en son turnuvası diyerek tarihinin büyük oyuncusunu onurlandıran ya da bu şekilde onurlandırmayı düşünen başka bir ülke var mı dünya üzerinde bilmiyorum. Onurlandıracak olan ülke bir stada ya da adam gibi bir spor salonuna adını verir.

Kadroya gelirsek turnuvadaki yerimiz ve izleyeceğimiz oyun gidişatımızı önce bilmemiz gerek. Turnuvaya 4. torbadan girdik ve turnuvada herkes sahaya bir tane fizkli ayağında top tutabilen forvet ile çıkacak, oyun alanını daraltıp süpriz isimler ile gol kovalayacak ama herkesin önceliği gol yememek,pozisyon vermemek, top ile ya da topsuz kendi aklındakileri rakibe empoze etmek olacak.

benim 23 kişilik kadrom: Volkan (FB),Rüştü(BJK),Serkan(AG) - Gökhan(FB),İ.Kaş(BJK),Emre(Ank.),Servet(GS),Emre(GS),Gökhan(BJK),Hakan(GS),Volkan(GS) - Mehmet(Kay.),Gökdeniz,Hamit,M.Topal(GS),Aurelio (FB),Emre,Uğur(FB),Arda(GS) - Nihat,Tuncay - Semih (FB),M.Yıldız(Svs.)

Bir iki ismin egosuna kurban gitmezsek Rosickysiz,Kollersiz Çekleri bile geçebilme şansımız var.

resistance dedi ki...

Panini'nin tahminleri çok ta kötü değil. H. Şükür gider bu turnuvaya. Bence yeşil sahalarda yeri yok artık ama gider.

Türkiye'nin başarılı olma şansına gelince, isimlerden çok sistem tartışılmalı. Takım disiplini tartışılmalı. Rosicky'siz Çekler yine iyi oynarlar. Adamlar ona buna muhtaç olmayacak bir sistem kurmuşlar bir kere... Biz daha oraya gelemedik.

Halil ve Fatih Tekke sağlam olurlarsa ben çift forvet ikisini oynatırdım. Sağ açık Nihat ve arkasında G. Gönül. Solda Arda arkasında U. Boral, Volkan, Hakan Balta'dan duruma göre olanı. Orta da Aurellio ve Emre. Savunma göbeği Servet Emre Aşık veya Güngör. Kalede Volkan yedeği Serdar.

Tolga YILDIZ dedi ki...

bu albümü en çabuk nereden bulabiliriz?

Kcan dedi ki...

mehmet topal ve aykut erçetin kesinlikle kadroda olacaklar bence

Kemal dedi ki...

Emre Güngör'e gelene kadar Uğur Boral var. Çok net Türkiye'nin en iyi sol açığı..

maf dedi ki...

tolga_yy,
D&R 'da 2,5 ytl album, 2,90ytl 5'li 6 adet çıkartma paketi.Yani 30 adet çıkartma.

L dedi ki...

dergicilerde filan bulunur hocam. geçen pazar da sabah vermişti.

Adsız dedi ki...

ankaradan albümü biriktiren arkadaşlarla msnden görüşüp çıkartmaları değiştirmek isterim. msn: bayaek@hotmail.com

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar, Panini albümün çıkartmaları değiştirmek isterseniz, website kurdum: http://www.crazypanini.com

hem türkçe hem bedava

Erdogan