19 Nisan 2008

Ahmet Bulut Bonservisi Unut

İbrahim Kaş, Getafe'ye gidiyor haberleri var medyada. Bir de transferin ayrıntısı. İbrahim'in sözleşmesi sona eriyormuş, bonservis bedeli olmadan gidecekmiş. Miş diyoruz şimdilik. Peki oyuncunun menajeri kim? Ahmet Bulut. Yani sen bonservisi unut. Adamın çalışma prensibi bu. Yıllar önce Emre ve Okan transferinde de sıfır bonservisle işi bitirmişti. Bu ne demek? Bonservis ödemeyen kulübün oyuncuya yüksek ücret ödemesi ve menajerin yüzdesine düşenin de bonfile kıvamında olması demek. Kötüden öte bir kaleciydi. Şimdilerin kurnaz menajeri. Portföyünde Emre ve Nihat dışında Arda Turan ve Batuhan Karadeniz gibi kulüplerine iyi bonservis kazandırma ihtimali olan futbolcular var. Menajer Ahmet Bulut olunca bu ihtimal kaç diye sormuyorum bile...

14 yorum:

muhder dedi ki...

menejer deyince aklıma nedense bayram tutumlu geldi.micheal laudrupu barcadan madride getiren, maradonanın kendisi için en iyi arkadaşlarımdandır dediği adamdır kendisi.geçtiğimiz transfe dönemi aurelio hakkında zilyon tane haber çıkaran, muhtemelen aurelioyu bedavaya götürecek adamdır aynı zamanda kendisi. bi de erdinç şehit var tuncayı ingiltereye götüren adam!

Othello dedi ki...

Bir de soyle birsey var ki Besiktas'in sonuncu yedegini Getafe ne yapsin? Sozlesmesi bittigine gore, Ibrahim de forma gormedigine gore, sozlesme yenileme taktigi olmasin?

Adsız dedi ki...

dört gözle bekliyodum bu konuyu. yetiştirme payından fln bahsediyolar, beşiktaşın eline max 200-300 bin dolar geçicek sanırım bu transfer olursa. batuhan karadenizin de gidişinin hemen hemen aynı şekilde olacağını söyleyebiliriz heralde.

bence asıl konuulması gereken ibrahim kaş nasıl getafeye gidiyor? kim izlemiş? hangi maçını izlemiş? ve allah aşkına ne görmüşler de bu adamı transfer ediyorlar? fizikli, sert oynayan genç bi oyuncu burası tamam. ama bi defa dengesiz (gs maçında ümit karana yaptığı highkick i hatırlayalım.) topu oyuna sokma desen hak getire bütün savunma oyuncularımızda olduğu gibi. ben balondur,sözleşme önermedikleri için ortaya böyle bişey atmışlardır diye düşünüyodum ama ciddi ciddi gidiyo galiba adam.

Unknown dedi ki...

iyi ama menejerin işe de bu değil mi zaten?futbolcuya daha fazla para kazandırmak.kurallar da belli zaten,yetiştirme parası alabiliyosan alırsın,yoksa ibrahim kaş beşiktaştan gitse kimse üzülmez.i.kaş john heitinga gibi biri olsa neyse,onu geçtim nihat kahvecinin yarısı kadar olsa üzülürdüm bjk lı olarak ama gidebiliyosa getafe de pişsin artık,milli takıma belki faydası olur sonra,o da yeter.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

bu arada,bloga koyduğun en düşük çözünürlüklü resim budur heralde :)

Adsız dedi ki...

Sitesinde 'benim futbolcularım' diye bir bölüm var. Mesleğine saygı duyarım ama ne bileyim benim pek hoşuma gitmiyor böyle tanımlamalar.Futbolculara bakınca gelecek günlerde hangi futbolcuların ,hangi kulüplere gideceği/geleceği anlaşılabilir. Bazı kulup yöneticileri ile çok iyi geçiniyor.Biz büyüdük kirlendi dünya.Ne bileyim.Aklım almıyo.Bu arada Aceto , resmin çözünürlüğü bozuk gibi duruyor , ama büyültünce normale dönüyor.Anlamadım gitti.

Adsız dedi ki...

menajerlerden daha futbolcuların kurnazlığı bu bence.bunların hiçbirinde takım sevgisi filan yok

rustukursad dedi ki...

Fatih Terim'in İbrahim'i kadroya cagirmasi bu tansferin en buyuk dayanagidir.

Adsız dedi ki...

türkiyedeki menajerlerin felesefesi olabilir bu "seni avrupaya, büyük takima vereyim" olayi. yalniz almanyada menajerler gayet profesyonel calisiyor en azindan büyük bir kismi. mesela atiyorum alman yetenegini real madrid mi istiyor? "kocum sen orada simdilik yapamazsin gel biz seni orta siralarda hedefi olan bir takima verelim 1-2 sene orada oyna sonra real'e gidersin" diyolar oyunculara. okan zaten genc degildi ama emre resmen icine etti kendi kariyerinin ahmet bulut yüzünden. iste yukarda verdigim misali emreye uydurabiliriz. inter yerine önce newcastle sonra inter'e gitseydi dogru adim olurdu.

Adsız dedi ki...

Emre'nin kariyerini mahfetmistir kendisi. Emre sik sakatlandigi GS'deki gunlerinden beri belliydi. Aldi Inter'e goturdu, 100 kisilik Inter kadrosu icinde kayboldu gitti. Yetmedi, Inter'den kurtarmak icin Newcastle'a goturdu daha da beter etti.

GS taraftari olarak bir tarafim mustahak diyor, diger tarafim da uzuluyor iste. Arda'yi hic etmesin bari, yaziktir.

Adsız dedi ki...

bir ara kendisinin nevzat demir tesislerinde odası vardı.
okan,mustafa ve ali'yi bize itelemişti.adamlara anormal maaşlar vermiştik.hepsi de aldıkları paraya göre hiçbişey yapmamışlardı.zaten şimdiki maddi açıdan çöküşümüzün başlangıcı da o hatalardır.
ibrahim kaş'ın ise bir albenisi olmadığını düşünüyorum.sert bir adam ama her an kırmızı kart görmeye namzet...
aklımda hep süper kupa finalinde alex'e allah ne verdiyse dalmak için yerini kaybetmesi kezman ile hakan'ı karşı karşıya bırakmasıyla ve kupada rize deplasmanında önünde yayla gibi bir alan varken kaptırdığı topla aklımda kalacak.

Adsız dedi ki...

Kendisine mail yoluyla bir kaç soru sordum.10 dakika sonra cevapladı.Valla helal olsun :) Web sitesi yakında değişecekmiş..

Yağız Gönüler dedi ki...

Bandwidth Limit Exceeded.

Blogdaki linkten sonra oldu sanırım :)