24 Ocak 2008

Tümer Larissa'yı Şampiyon Yap

Menajeri Alman, İngiliz kulüplerinden teklif var diyordu, biz de burada 3 öğün yiyorduk. Bütün Avrupa medyası uyuyordu, Tümer'e Premier Lig'den, Bundesliga'dan teklif yağıyordu. Bir aydır gurbette vatan hasreti çeken Tümer Metin en sonunda bir kulüp buldu kendine. Yunanistan'ın çok ama çok önemli kulüplerinden Larissa. Son günlerde onun adının geçtiği her haber şöyle başlıyordu: "Askerlik problemi ile yaklaşık 1 aydır yurtdışında bulunan Tümer Metin". Biri kalksa gazetede köşesinde Türkiye'de askerlik "problem"dir dese; eminim gençleri askerlikten soğutmaktan dolayı hakkında dava açılır. Ama sözkonusu Tümer Metin olunca askerliğin adı problem oluyor işte. Hayırlı işler ona Komşu'da. Zordur ama şimdi gurbette olmak...
15 Mayıs 2007 / Tümer Metin:"Ben de her Türk evladı gibi gidip vatani görevimi zamanı geldiğinde yapacağım. Ben Milli Takım forması giyen bir futbolcuyum. Ülkemi nasıl uluslararası maçlarda temsil ediyorsam vatani görevimi de yaparım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

12 yorum:

SkyCaptain dedi ki...

Beşiktaş'lı arkadaşların Tümer konusundaki hassasiyetlerini anlayabiliyorum.

Dolayısıyla Tümer hakkında yapılan haberleri de bir Fenerbahçeli olarak yadırgamıyorum.

Ben sadece ümitle yurtdışında top oynayarak 21 güncük askerlik yapmaya hak kazanan Türk evladı Alpay Özalan'ın da bir posta konu olmasını bekliyorum...

Hayırlı işler...

Adsız dedi ki...

Bence Tümer ile ilgili yazılan yazılar onun FB formasını giymesinden çok askerlik meselesini nasıl algıladığından kaynaklanıyor.

"Askerlik problemim" olduğu için içişleri bakanlığı bana pasaport vermemişken, aynı "probleme" sahip zat-ı şahanelerinin yurtdışına çıkıp, kendisine iş araması bana çok adil değilmiş hissiyatı veriyor.

Durum budur.

Adsız dedi ki...

Alpay'in askerlik yuzunden yurtdisinda futbol oynamaya karar verdigini soylemek guc, 1 ay ulkeye girmeyip (Girerse solugu kislasinda alacak cunku) kendisine kulup arayan, bunun aciklamasini da Milli Takim'in arkasina siginarak yapan bir adamdan bahsediliyor burada.

Kendisini umuyorum ki Milli Takim'da falan gormeyiz su dakikadan sonra, her seyden once giyecegi formanin rengine ayip olur (Turkuaz forma giyersek olmaz gerci, kirmizi da olur bahsettigim ayip)

Kartal Bafiler dedi ki...

Sözünün eri olamadığını göstermesi,birde üstüne yalanlar söylemesi biz Beşiktaş'lıları ondan soğutmuştu,Askerlik mevzusunda tüm ülkeyle dalgasını geçmesi ise başta Fenerbahçelileri rahatsız etmesi lazım,çünkü onların futbolcusu.

Gerçi Tümer'in Fenerbahçe'ye transfer olmadan 1-1,5 ay önce kapalı tribünle ... oğlanı Fener tezahüratını yapmışlığı da vardır,buda biliniyordu ama çok sıkı bağırlarına basmışlardı kendisini.

Bir diğer arkadaş ise damarını kessen kanı sarı lacivert akacak olan, ama "askerlik problemi" nedeniyle basketbol sezonun ortasında takımını terkedip giden İbrahim Kutluay'dır.

Başkanlarıyla ilgili askerlik muamması ise büyük bir ısrarla sürmektedir.Fenerbahçe başkanının askeri kurumlarla yapmakta olduğu ticaret nedeniylemi açıklanmıyor bazı bilgiler emin değilim.

Adsız dedi ki...

İbrahim Kutluay da tümer metin de sonuna kadar haklı bence ve ben burada yapılan yorumlara inanamıyorum. Bu adamlar şu anda askere gitseler bir daha mesleklerine dönebilirler mi? Devlet bir bakıma bu insanların meslek hayatlarını sona erdiriyo. Gerçekten amaçları askerlik yapmamak olsaydı ibrahim yunanistandan dönmez,tümer de geçen sene avrupaya gider 3 yıl sonrada alpay gibi bedelli askerlik yaparlardı.

buradan atıp tutanlara soruyorum 3 yıl içinde (mesela) 2 trilyon kazanma şansınız olsaydı siz ne yapardınız? tabi biliyorum hepiniz koştura koştura askere giderdiniz!

bu işin doğrusu sporculara özel bir yasa çıkartıp 37-38 yaşına kadar tecil imkanı sağlamaktır.

Adsız dedi ki...

Bu adamlar şu anda askere gitseler bir daha mesleklerine dönebilirler mi? Devlet bir bakıma bu insanların meslek hayatlarını sona erdiriyo.buradan atıp tutanlara soruyorum 3 yıl içinde (mesela) 2 trilyon kazanma şansınız olsaydı
siz ne yapardınız? tabi biliyorum hepiniz koştura koştura askere giderdiniz!



diye soran yukarıdaki arkadaşa cevap :
bu ülkedeki her türk genci en verimli çağında askere gidiyor. veya senelerdir çalıştığı işini bırakıp mecburen eninde sonunda askere gidiyor. bütün gençlerin meslek hayatı sona ermiyor da tümer metin'in mi meslek hayatı sona eriyor.. çok üzüldüm kendisine!

ayrıca 3 yıl içinde 2 trilyon değil de 20-30 milyar kazanma şansım olsa da koşa koşa askere giderdim. gitmezsem asker alır götürür çünkü... yurtdışına çıkıp da kendime başka işyeri de arayamam ki..

Adsız dedi ki...

Benim için buradaki sorun Tümer Metin'in meslek hayatına devam edebilmesi için yurtdışına kaçarcasına gitmesi değil.

TM'e yapılan uygulamanın -Türkiye'deki her bireyin eşit olmasından hareketle- herkese yapılmaması.

TM. daha eşit olsa gerekki askerlikle ilgili kesin kararı çıkmasına rağmen elini kolunu sallayarak yurtdışına çıkabiliyo.

Hollanda'ya iş görüşmesi için gitmesi gerekip te askerlik problemi nedeni ile pasaport alamayan kişilerde Ankara Mamak Barış Gücü'nün yolunu tutar. Keza bu kişi turistik amaçla gitmek istese ne yazar :)

Ayrıca yazılı basının askerlik konusunu Tümer'in başına gelen bi talihsizlikmiş, askerlik ciddi bi problemmiş gibi aksettirmeside cabası.

Adsız dedi ki...

Tümer değil, onu askerliğe zorlayan zihniyet utansın öncelikle.
ne olacak Tümer askere gidince? Counter mı yapıyoruz, Tümer gidip bütün askerleri öldürüp ülkeyi refaha mı kavuşturacak?
Tanıyın böyle adamlara öncelikle, belli (yüksek) bir ücret karşılığı onların düzenli yaşamını etkilemeyecek bir şekilde yapsınlar askerliklerini.

Duygusallık damarlarını kabartmaya gerek yok, hem bu şekilde TSk'ya da faydası olacaktır.

Adsız dedi ki...

tumer topcu oldugu icin askerlik hayati sona eriyor cahil arkadas seni. her turk genci gibi masa basinda oturup is yaptiginda askerligi tabiki sona ermez gorgusuz sozluk yazari.

Adsız dedi ki...

evet aynen dediğin gibi senin meslek hayatın sona ermiyor ama tümerinki sona eriyor. bir doktor avukat mühendis vb. ile bir profesyonel sporcunun meslekleri arasındaki farkı buraya yazmak istemiyorum, okuyanların zekasına hakaret olur.

tümer ve ibrahim in yukarıdaki arkadaşın aksine yurt dışına çıkıp meslek arama şansları var onlarda bunu değerlendiriyolar. empati diye bişeyden haberiniz var di mi?

ayrıca bu sadece tümer'i ilgilendiren bir sorun değil.tümer kariyeri boyunca büyük klüplerde oynadı çoktan dünyalığını yapmıştır. ama 2. 3. liglerde daha bir çok oyuncu var tümer'in durumunda olan.

tugaya helal olsun 38 yaşında ve hala üst düzey futbol oynuyor diyoruz ama tümer'e bu şansı vermiyoruz.

peki diğer futbolcular nasıl askerlik yaptı? askerden izin alıp maçlara çıkmadılar mı? onların yaptığı askerlik mi? madem o kadar eşitlikçisiniz soruyorum size: biz askerden izin alıp belli sürelerde işimize geri dönebiliyo muyuz? böyle askerlik yapacaklarına 38 yaşında askere gidip herkes gibi askerlik yapsalar daha iyi değil mi?

Adsız dedi ki...

alpay'dan günahım kadar hoşlanmam ama alpay diyen arkadaşa bi oha çakmaktan kendimi alamadım. adam aston villa'da top oynadı be

Adsız dedi ki...

%100 gerçek Fenerbahçeli, Fenerbahçe'yi süper temsil eden birisi daha.. Yürüyedur Fenerbahçe
:)))