26 Ocak 2008

Emmanuel Adebayor

Çıkışını biraz da Nonda'nın sakatlığına borçlu Monaco yıllarından. Futbol dünyasının uzak ara en iyi keşfedeni Arsene Wenger'in 4 milyon euro'ya Arsenal'e kazandırdığı adam Emmanuel Adebayor. Önümüzdeki 5 yılda 3 golcü sayacaksak eğer; biri kesin o olacaktır. Post Henry sendromu nedir diye sorarsanız Arsenal taraftarına; o da ne diyeceklerdir. Adabayor yüzünden, Adebayor sayesinde...

8 yorum:

nuri pasha dedi ki...

togo vardi 2006 dunya kupasinda

Yetkin dedi ki...

Kanu'ya benziyor hem tipi hem stili.

Adsız dedi ki...

Tam zamaninda gelen bir Adebayor yorumu gercekten. Zira Adebayor efendi bugun 2 goluyle Newcastle'i dagitan adam oldu. Londra'da ilk defa bir mac izleme sansim oldugu icin cok net soyleyebilirim ki Hleb ve Fabregas'la beraber Arsenal seyircisinin en cok sevdigi 3 isimden biri Adebayor. Hatta adamin ismi onlara cok komik geldigi icin olacak zirt pirt aptal bir tezahurat soyleyip duruyorlar: "Edibayoooo Edibayoooo" diye... Bugun yalniz goller haricinde oyun cok dengeliydi ve tam bir klasik 0-0 maci havasindaydi. Her ne kadar Newcastle cok daginik bir takim olsa da Sam Amca zamanindaki kadar kotu degiller. Sali gunu bu sefer Lig karsilasmasi var yine Emirates'de ama bu kez Newcastle bir beraberlik koparirsa hic sasirmam. 10 yasimdan beri her mactaki tezahuratlari duymak icin yirtinan bir insanim ve Ankaragucu'nun "Tik tik tik kim o? Ocu... Ankaragucu" tarzindaki tezahuratindan sonra duydugum en aptalca tezahurati bugun duydum. Durum 1-0 olduktan sonra super yaratici Arsenal taraftari "Go West" melodisiyle "One nil to the Arsenal" diye bagirarak beni harbiden soke etti. Yani Turkiye'de boyle birsey olsa tezahurati baslatani falakaya yatirirlardi herhalde. Tabi Newcastle taraftari hemen "Fuck off Arsenal"i yapistirdi bundan sonra. Daha sonra boyle aptal tezahurat mi olur diye biraz arastirdim ve ogrendim ki gayet eski bir tezahuratmis bu. Arsenal'in cogu maci sikici bir futbolla 1-0 kazanmasindan dolayi ortaya cikmis. Aceto belki daha once yazmissindir ama zamanin olunca soyle diger maclardaki tezahuratlarla ilgili de birkac yorum yapsan hic fena olmaz bence... Arsenal-Milan macina bilet bulubilirsem solugu yine burda alacagim ama umarim o maca ozel birkac yazi yazar Aceto. Bu muhtesem blog icin tesekkurler tekrar.

Adsız dedi ki...

Henry ayrıldığında, Fabregas'ın bi açıklaması olmuştu, Henry'nin takımdaki genç futbolculara karşı despot bi yaklaşımının olduğu ve genç topçuların oynarken bu yüzden zihinlerinin yeteri kadar serbest olmadığı, ve Henry'nin ayrılmasından sonra daha iyi oynadıkları yönünde. Düşünüyorum da o kibirli Fransız Wenger, herşeyin zamanlamasını ne kadar da iyi ayarlıyor.
Bu arada Premiere League'deki takımların tezahuratları ile ilgilenenler www.fanchants.com adresinde bi çok şey bulabilirler.

Adsız dedi ki...

Yeteneksiz der dururdum bu adama Monaca zamanında beri.
Drogba'yla beraber "göt eden" forvetler volume.2

cogito dedi ki...

hala yetersiz ama forvet hattımız. adebayor'un yanına adam lazım. wenger de diyordu bunu; adebayor veya van persie'den biri bütün sezon tek forvet oynayamaz , çift forvete dönmenin yollarını bulmalıyız diye.

Adsız dedi ki...

Da Silva bence Arsenal'deki en yetenekli forvet, istikrar kazandıkça çok verimli olacaktır.

Daçe dedi ki...

henry sonrası sendromu olmadıysa da, adebayor sonrası sendromu olacağını düşünüyorum sevgili aceto.