24 Ocak 2008

Maç Seyrettiğimiz Ekranlar

NTV'nin yayın kalitesini tartışmaya gerek var mı? Sözkonusu ekrana gelen görüntünün kalitesi ya da yayına ulaşmak ise evet. İki problem var, blogu takip edenlerinin de deneyimlerini ve görüşlerini yazmasını rica ediyorum.
Şifreleme problemi:
1- Digitürk ve Kablo TV dışında uydudan maç yayınlarını takip edenler İspanya liginde şifre engelini takılıyorlardı. Biss şifresi NTV kanalı için verildi. NTV Spor yeni ve beğenilen bir kanal, maç yayınları bu kanala kaydırıldı. Ancak bu kanalın Biss şifresini hala bulamayanlar var. Bunu yayınlamak suç mu onu da bilmiyorum. İsteyen e-mail atsın.
2- NTV Spor, kablolu tv'de yok. Ne zaman olacak bu konuda da kimsenin bilgisi yok.
3- İş sebebiyle yurtiçinde seyahat eden ve otellerde maç izlemek isteyenler NTV grubu kanallarını ve diğer Avrupa liglerini veren Kanal 24, Fox Tv'yi izleyemiyor. Bütün oteller uydu yayından odalara dağıtım yapıyor ve hiçbir otelde bu yayını çözecek şifre yok.
Görüntü kalitesi problemi
1- Digitürk içinde NTV ve kanallarının görüntüsü birçok ulusal kanalın görüntüsünün yanında tabiri caizse çamur gibi kalıyor. Işık düşük, görüntü karlı. Üstelik bu dijital platform içinde oluyor. Bağlantıda bir problem olmasın diyenlere diğer kanalların net görüntüsü bir cevap olabilir sanırım.
2- Turksat üzerinden NTV ve NTV Spor'un çıkış gücünden kaynaklandığını sandığım yine bir netlik ve çözünürlülük problemi var. Özellikle LCD ve plazma kullananlar bu farkı daha net görebiliyor. Yine ulusal büyük kanalların görüntüsünün yanında karlı bir görüntüsü var NTV ve kanallarının. Hotbird'de bir maç izlendiğinde bu fark açık olarak ortaya çıkıyor.
3- Kablolu tv'de böyle bir sorun var mı? Bilmiyorum, kullanan bir yorumda bulunur elbet.
Gelen yorumlardan bunun "kişisel" mi; "genel" bir problem mi olduğunu anlarız artık...

16 yorum:

Detharmonic dedi ki...

Premier League için Fox'ta şifre sorunu hala var sanıyorum 37 ekrana mahkum kalıyoruz. :(

aksilaz dedi ki...

kötü bi durum ve cok kişi uydudan izleyemıyor maalesef.çözümde yok sanırım şifresiz verse avrupadaki o ulke kanallarına haksızlık olur.

aksilaz dedi ki...

kötü bi durum ve cok kişi uydudan izleyemıyor maalesef.çözümde yok sanırım şifresiz verse avrupadaki o ulke kanallarına haksızlık olur.

Adsız dedi ki...

Çok gereksiz oldu aslında buraya yazmam, hocam sayfanın sağ tarafında verdiğin link "http://www.sporyazarlari.com" çok hoşuma gitti -tek tek spor yazarı okumak için sayfalarca dolaşmaktan bıkmıştım- , faydalı ve gerekli bir linkti. Acaba bu ve benzeri linklerle ilgili bir haber yapsan da tüm blog okuyucularının da katkılarıyla elimizde çok güzel spor haberleri içeren -Türk yabancı farketmez- linkleri toplasak... Fena olmaz değil mi? "Maraton", "Ligtv" gibi klişe sitelerden sıkıldım...

Parma Maniac dedi ki...

Kablo'da normal TV'lerde NTV baya kaliteli.. Ben Digiturk'te ve plazmada da fazla bir fark görmedim ama genelde odamda ve normal tvde kablodan takip ettiğim için emin değilim..

Kabloya sanırım girmeyecek.. e2 de girmedi, bunun da gireceğini sanmıyorum.. Bir yerde bir NTV yetkilisinin açıklamasını okumuştum, biz Turksat'a başvuru yaptık muhatap olmadılar diye.. Öyle bir durum neden oluyor olabilir.. Bir sürü abuk subuk kanallar arasında onlara göre çok daha fazla izlenen bu kanalların olmaması çok mantıksız çünkü.. Yine bir yerde (bir forumdu sanırım) NBA TV ve NBA yayınları yüzünden Turksat'la Doğuş grubunun arasında problem olduğunu okumuştum bir yerde.. Pek inandırıcı gelmemişti ama üst üste gelince hepsi acaba diyor insan..

Adsız dedi ki...

kablolu için konuşmak gerekirse

nba tvden önceki yıllara oranlara daha net yayın geliyor artık.karlı görüntü sorunu düzeltildi.hala en üst kalite olduğu söylenemez ama şu an rahatsız edici bir durum yok.

fakat -konuyla bağlantısız ama- ciddi bir spiker sorunu var bu kanalın.murat murathanoğlunun ve yiğiter uluğun boşluğu doldurulmadı ,ki dolduralamaz da zaten.ender bilgin idare ediyor ama yanında sessiz takılan bi yorumcu abimiz -ki adını dahi öğrenebilmiş değilim- çok çok sıkıyor insanı maç içerisinde.bir de alttan ingilizce yayın girince işin içine, işkence haline geliyor maçı izlemek.

ntvnin ve cnbce yayınında problem olmadığı da göz önünde bulundurulursa sanırım sorun ntvnin uydu vericilerinde.

leb dedi ki...

abi kablolutvde ntv ve ntvmsnbc de görüntü sorunu yok, çok net(tüplü tv). ntvspor kablolutvde olmadığı için siprudan izliyoruz.

farawaysoclose dedi ki...

Kablo TV'de kanal sayısı çok az ve bunun arttırılması mümkün mü belli değil. NTV Spor dışında E2 de yok, Business Channel da yok, GS ve BJ TV yok, yok da yok. Kablo TV'nin tek işe yarar yanı evde birden çok TV'ye yayını dağıtabilmesi, Digitürk'de olmuyor sanırım.

Adsız dedi ki...

NBA TV yayınları geçtiğimiz yıllara oranla daha kaliteli. Murat Murathanoğlu ve Yiğiter Uluğ'u NBA TV'yi seyreden herkes arıyordur. Yorumcu ve spiker sorunu, bazı maçlarda orjinal spiker ve yorumcularla yayınlanarak kendini iyice hissettiriyor.

Not: Arkadaşın söylediği sessiz yorumcu Slam dergisinin yardımcı editörü İsmail Şenol...

Adsız dedi ki...

Su kabloda NTVSpor olayı kanayan bir yaradır. Sırf bu yüzden Digiturk almak istemiyorum.
Ufak bir not, Business Channel Kablo TVde var.

Unknown dedi ki...

KANAYAN yaraya parmak bastın hocam ...

rogg dedi ki...

bende uydu var hotbird değil turksat var ve ntvnin belirttiği turksat 2 a uydusunu göremiyorum...1a-1c ve 2b mi ne gözüküyor bu nedenle ntvsporu bulamıyorum bu konuda bilgisi olan var mı?

2. sorun ise fox ve ntvnin şifrelerini nasıl çözeceğim bilmiyorum..tcp ayarları falan filan denşyor ama ayrıntılı ve basit bir açıklama henüz bulamadım

biggins dedi ki...

geçen hafta ntv'den bir yetkiliyle görüştüm bu konuyu. bende de kablo tv olduğu ve başka bir olaya girmek istemediğim için, ntvspor ve e2'nin neden kablo tv de olmadıklarını sorduğumda, " biz türksat'a gerekli başvuruyu yaptık." cevabını aldım.Kablo tv de kanal sayısı şuanda dolu olduğu için yeni kanalları alamıyorlarmış.

bu olaydan sonra rotayı türksata çevirdim. orada konuştuğum güzel sesli dişi ise; bu yıl içinde bir türlü geçemedikleri dijital yayına geçeceklerini ve kanal sayısının 200 e çıkacağını belirtti. bu olay gerçekleştiği zaman sırada bekleyen birçok kanal kablo tv ye eklenmiş olacakmış.

Kablo tv'ye son restim; bu yıl bunlar gerçekleşmezse, önümüzdeki yıl başka bir platforma geçmek farz oldu. sadeced ve sadece ntvspor için yapacam bunu.

farawaysoclose dedi ki...

200 kanallı kablo tv rüyası en kısa zamanda gerçek olur umarım.
not: business channel, ankara kablo tv de yok, ya da ben bulamıyorum.

Adsız dedi ki...

bir kablo tv kullanıcısı olarak, ntv ve cnbc-e çok net, çok güzel. nba tv idare eder.

kabloda yer olmadığı konusuna gelince... Bundan 1,5 yıl falan önce fashion TV'nin yerine Kanal 24konabiliyorsa ugün de birçok lüzumsuz kanalın yerine ntvspor konabilir. demek yeterli lobisi yok doğuş grubunun.

not: parma maniac kardeşin de buralarda olmasına sevindim. (cnbce)

Adsız dedi ki...

Ulke disinda olanlarin Euro takili kalitesiz kanallarla iskenceye maruz birakildigi bir ortamda, turksat 2a dogu uydusunu alacak kapasitede yatirim yapamayip, 1a, 1c, 1b vb. bati frekansli uydulardan verim alamayan bizler kendimizi taca atilmis, ayrimciliga ugramis, kafese tikilmis hissetmekteyiz.

Ntv Spor, e2, cnbc-e, radyo eksen sipru ile alinabilir diyorlardi. Onu da yurtdisina kapadilar.

Bu durumu olusturan herkese Umit Besen'den ozel iskence dilerim.