25 Ocak 2008

İtalya'da Sol Sezonu Kapadı

Berlusconi için Milan'ın Şampiyonlar Ligi kupasından da sevindirici bir haber. Senato bu kez başbakan Romano Prodi'ye güvenoyu vermedi ve Prodi bir kez daha istifa etmek zorunda kaldı. 10 yıldır bu adam gelir, istifa eder; gelir istifa eder zaten. Nisan'a kadar dayanabilse 2 yılı doldurmuş olacaktı başbakanlık koltuğunda. Sol düşmüştür İtalya'da, geçmiş olsun. Berlusconi de hemen seçim diye haykırmaya başladı zaten. Sağ, istifayı sokaklarda kutluyor şampanyalarla. Pankart der ki: Prodi eve gitmek için taksi çağır.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Berlusconi avcunu yalar umarım...

Unknown dedi ki...

63 yılda 62. hükümet kurulacak italya da bu da güzel tabi.

yalnız "bkz: biz italyanlara benzeriz" olayı tam tutmuyo bu durumda. adamlar politika'da bile pankart'larla yollara akıyorlar.

biz 1 maça 1 pankart anca çizerken adamlar anında hazırlar. bravo valla

Adsız dedi ki...

ne varsa güney amerikada var kardesim. italyadakiler acindan ölecek ama akillanan yok. berlusconi gibi dangalaga emanet ediyorlar ülkeyi.

soba dedi ki...

"taksi çağır" afişini taşıyan abinin de gözler fel fecir okuyor. "nası koyduk lafı" der gibi. ne yaptıysa artık prodi mercedes mi aldı makama nedir...

soba dedi ki...

"taksi çağır"cılar taksicilermiş.

ekmekleriyle oynamıştır prodi kesin. taksimetrelere vargi mergi koymuştur. roma hamamcıları da "prodi gel kese atalım iyi gelir" diye pankart açsın.