16 Ocak 2008

Descartes'ın Selamı Var Tümer

Tümer Metin için bir kayıp ilanı vermek lazım. Sezonun ilk yarısı bittiğinde yurtdışına çıktı, hala ortalarda yok. Kulüp arıyor kendine. Tümer mutlaka askere gitmeli diyenlerden değilim. 25 Aralık'ta yazmışım: Profesyonel sporculardan alın 100 bin euro, bedelli yapsınlar bu adamlar diye ve sonunda bir soruyla bitirmişim: Birliği belli olan Tümer nasıl pasaport kontrolden geçecek? Geçti de gitti bile. İbrahim Kutluay kadar piyasası olmadığından da hala boşta. Milano'da arkadaşının yanında kalıyor diyorlar. İşin komik tarafı bir Alman kulübüyle anlaşsa, hazırlık kampına da katılamayacak. Alman kulüpleri Antalya'yı mesken tutmuşlar. Tümer Metin kendi ülkesine giriş yapamıyor! Birliği de havanın -25 derece olduğu Sivas'ta. Ocak ayı sonuna kadar kulüp bulması lazım Tümer'in. Bu iş o kadar da zor değil. Avrupa'da 2.lig kulüplerinden birine verirsin 100 bin euro, adam sana para ödeyeceğine sen ödersin, kadrosunda gösterir seni. 2. antrenmanda baldırın çeker, 1 ay sonra diz bağların esner, sezonu kapatırsın. Peki tüm bunlara değer mi? Yargılamıyoruz canım onu ancak Tanrı yargılar. Ha bir de memlekete dönerse Askeri Mahkeme...
Konuyu Tümer'in 15 Mayıs 2007'de Fenerbahçe resmi sitesinde Sabah gazetesindeki haberi yalanlayan demeciyle bağlayalım: "Ben de her Türk evladı gibi gidip vatani görevimi zamanı geldiğinde yapacağım. Ben Milli Takım forması giyen bir futbolcuyum. Ülkemi nasıl uluslararası maçlarda temsil ediyorsam vatani görevimi de yaparım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."
- Şüphe mi? Sana Descartes'ın selamı var Tümer...

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu haberde siz hangi taraftasınız? İlk satırlardan sona kadar "tarafınız" değişiyor? Descartes'dan yana mısınız, yoksa Descartes'dan yana değil misiniz? Varsınız bunu biliyoruz da, hangi taraftansınız?

Adsız dedi ki...

duygularımıza tercüman oldun aceto.daha ne diyeyim.

Detharmonic dedi ki...

Çok güzel örnek oluyor bu insanlar vatana millete!!!

Adsız dedi ki...

milli olan sporcularin avrupa'da yasayan ve çalisan vatandaslarin elde ettigi hak gibi 3 hafta bedelli askerlik yapmasi gerektigini düsünüyorum. ve bu da yine gurbetçilerin 38 yasina kadar uzatma firsati oldugu gibi milli sporculara da 38 yasina kadar uzatma firsati taninmali. kolay kolay milli sporcu olunmuyor. öyle lafla; yok o niye askere gitmiyor, biz 15 ay yapiyoruz diyenlere, e hadi siz de bir spor dalinda milli olun da görelim diyesim geliyor.

Adsız dedi ki...

Adam "askerlik yapmayacağım" mı diyor? Vakti gelince yapacak o da.Onu değil,yasayı bu şekilde hazırlayanları eleştir.Yasada boşluk varsa o da değerlendirir...Acaba sen aynı durumda olsan "yok ben yılda 2 milyon Euro almıyım da,bir an evvel askere gidip dönünce de jübile mi yapayım mı" diyecektin?

Adsız dedi ki...

Tümer Metin ' e haksızlık eden bir yazı olmuş. Bir yazınızda "Fatih Terim'in ingilizcesi ile dalga geçenlere kapak olsun " diye yazmıştınız, Fatih Terim'i bir çok milli maçta kurtaran Tümer Metin için önümüzdeki herhangi bir mill maçın sonunda " Bu da Tümer Metin askerden kaçtı diyenlere kapak oldu " diyebilecek misiniz ?

Sanmam.

ahmetico madrid dedi ki...

tumer denen adam, seyircinin gozune baka baka; "bunu cok net kesin soyluyorun, kesinlikle be$ikta$'tan ba$ka takimda oynamam turkiye'de."

bunu 20 kez soyledi de n'oldu, gitti. verin pembe tezkereyi rahat etsin adam.

http://uk.youtube.com/watch?v=PWSiMy2kipo

Kartal Bafiler dedi ki...

Tümer daha kendisinin kimin yargılayacağına karar verememiş,biz(BJK) yargıladık suçlu bulduk,cezasınıda böyle rezil olarak çekiyor.

Adsız dedi ki...

Aranızda Askeri birligi ve gidiş tarihi belli olduktan sonra gitmeyip, ''ne var askerlik yapmayacağım mı diyorum, yaparım elbet'' diyen varsa konuşsun öğrenelim işin sırrını. yoksa yasada boşluk var falan geyiklerine girmeyin. hangi boşluk? adam kaçak şu an.

Adsız dedi ki...

makul ve mantıklı bir insan olarak yapması gerekeni yapıyor...
beşiktaştan ayrılırkende böleydi, yurtdışına çıkarkende öyleydi....

aksini söyleyebilen var mı?
fener kariyerinin sonunda sana 2 katı para verecek ve sen sana en küçük olayda tepki koyan (haklı- haksız) tribüne ve seni elde gören ve sallamayan başkana inat kalacaksın!!!!

kariyerinin sonunda piyango bulmuş 2 milyon euro alırken, askerlik yapma şartları istediğin gibi olmayacak alternatifler aramayacaksın, kalsın diceksin çünkü 40ına kadar top oynaman garanti...

bi hakkı var, yada kanuni boşluk...onu değerlendiriyor..çok basit...empati kurmak çok mu zor? hadi diyelim kaçak, nereye kaçacak, evi mülkü nerde? bu kadar salak olabilir mi, tümer de olsa bu kişi...
yoksa galatasaraylıyım diye benimde geçirmem mi gerekiyordu?

aşkın dedi ki...

Evet işte aynen böyle; 'neden biz mecburuz' diye sormayın, 'niye o ayrıcalıklı' diye hışımla itiraz edin.
Ben kendisini sonuna kadar destekliyorum, belki de hiçbir zaman onun ayrıcalığına sahip olamayacağımı bilsem de.

muhder dedi ki...

alakasız adamların elini kolunu sallayarak faydalandığı yasadan milli oyuncular faydalanmalı. adamın halen oynayabilirliği varken askere almak ne kadar mantıklı olabilir ki. ki vatan millet sakarya muhabbetlerini bırakırsak mantıklı olandan bahsediyoruz. tarafınızı bu kadar belli ederken bir de kendi takımınızdaki adamlara göz atıp bir kaç yazı koyarsanız hepimizi ihya etmiş olursunuz. yurt dışında herhangi bir icraatta bulunamamış ama yaşı artık 40lara dayanmış insanlar gayet güzel faydalanıyor yasadan. ha tabi pardon ya onlar vatanın harbi evlatları di mi? en cemaatçilerinden hem de...

Adsız dedi ki...

yani hani bilmeyen biri de der ki bu futbolculardan bi tümere denk geldi askerlik bi o yapıcak ..niye başka hiçbir futbolcunun böyle problemi olmuyor hepsi bir şekilde gidip gelmiş sorununu bir şekilde çözmüş oluyor da tümer efendinin kazanacağı bilmem kaç bin ,milyon YTL mi askerliğin önünde engel oluyor?kanunlar dahilinde bir şekilde yapcaksın tümer kardeş bu iş öyle koluna "yalnızca Tanrı beni yargılar" yazdırıp, 2005/2006 sezonu ikinci yarısındaki son bjk-gs maçında gol yiyen cordoba'yı gidip azarlamaya, yargılamaya benzemiyor...

Adsız dedi ki...

Beşiktaşlı arkadaşlarımızın Tümer'e kızgınlığı çok normal ama sapla samanı karıştırıyorlar. Bu yasa sadece onu değil birçok futbolcunun önünü açacak. Sağlıklı bir Tümer bu sezon oynuyor olsa ve Euro2008'de milli takım kadrosunda yer alsa fena mı olur. Bu yasa 38e çekilmeli bence. Ya da Tümer haziranda oynamak için Avrupa'da bir takımda "oynamalı"

Adsız dedi ki...

adamın futbol hayatı en fazla 2 yıl daha surecek.. askere simdi gitse tamamen jubile yapması demek.. kanun boyle bi hak vermisse askerden kacmak degil kanuni bir hakkı kullanmak vardır bu bir..

ikincisi, yurt dısına gidenler, master/acıkogretimden yıllarca tek dersi tekrarlıyor gozukenler yokmus gibi, bir tek tumer hedef gosteriliyor..

aynı durumda olan diger oyuncuları da yazar mısın aceto? umit ozat da aynı durumda bildigim kadarıyla.. yusuf simsek de aynı sey icin yurt dısında takım arayacak hatta..