15 Ocak 2008

Cam Adamlar

Müzmin sakat Gökhan Zan için bir gazete "Gökhan Cam" manşeti atmıştı. Cam Adam tabiri bununla mı başladı; bilmiyorum. İspanyollar da "kristal ayaklar" diyor böylelerine. Hiçbir sezonlarında 30 maçın üzerine çıkamayan, vücutlarının farklı bölgelerinden mütemadiyen sakatlanan ve takımdan ayrı düz koşuyla sezonun yarısını geçiren futbolcular. Lakin bu tanıma uzun süreli ağır sakatlık geçiren futbolcuları katmamak lazım. Bizim topçulardan başlayalım. Emre Belözoğlu'nu ilk sıraya koymak lazım. Gökhan Zan da bu konuda istikrarlı. Ali Tandoğan, Nobre, Ricardinho ve Mehmet Yozgatlı da hiç fena değil. Fenerbahçe'de Kemal'in eline kimse su dökemez. Önder ve Deniz de hiç fena değil. Galatasaray'da Lincoln bu sezon bu sıfatın hakkını veriyor. İspanya'dan devam edelim. Eski Man. United'lı Heinze, Robben ikisi de camdan adamdır. Real Madrid'de tutunamayan Woodgate, eski Barça'lılar Overmars ve Motta. Motta senenin 10 ayı sakattır mesela. A. Bilbao'da Yeste, Valencia yıllarından beri illa ki Aimar. Serie A'da liste başı elbette ki Ronaldo. Inter'den Samuel ve sağlam görünen cüssesine rağmen Patrick Vieira. Brezilya'da gününü gün eden Adriano. Milan'ın en kolay sakatlanan adam Inzaghi. Bayern Munih yıllarından beri Ballack da hiç fena camdan adam değildir hani. Eski Fiorentina'lı Luca Toni de kristalizedir. Liste uzar elbette, canı sıkılan devamını getirsin yorumlarda...

13 yorum:

Erkin Soydaş dedi ki...

micheal owen'ı epey oldu izlemediğim. kesinlikle listenin baş sıralarında olması gerekiyor. hatta sakatlığı kulübüne bir tazminat alma hakkı da kazandırmıştı. ama ödedi mi newcastle ya da nasıl sonuca bağlandı bilmiyorum.

http://www.sporx.com/detail.php?Type=1&kategori=33&go=69498

Adsız dedi ki...

valencia'lı vicente'yi hepsinden ote bi yere koymak lazım. pepe de fena gitmiyo bu sene. diger aklıma gelen isimler; silvestre, f.aurelio, cech ve tabiki totti.

Adsız dedi ki...

Valla ben Yildiray in ustune tanimam sakatlik konusunda.. 4 mac ustuste oynadigini gormedim..

Ali

Adsız dedi ki...

Stres Kırığından müzdarip Ahmet Dursun ve Burak Yılmaz da müzmin sakatlardır.

Adsız dedi ki...

Totti'nin bir kez ayağının kırıldığı, Cech'inde kafatası çatladığı için sakatlandığı düşünülürse bu adamlar cam değil de beton adam dahi olsalar kırılacakları için bu kategoriye giremiyorlar gibime geliyor.

Hatta Aceto'nun post'undaki tanımada bakacak olursak hadise daha bir zihnimizde netleşecektir:

"Hiçbir sezonlarında 30 maçın üzerine çıkamayan, vücutlarının farklı bölgelerinden mütemadiyen sakatlanan ve takımdan ayrı düz koşuyla sezonun yarısını geçiren futbolcular. Lakin bu tanıma uzun süreli ağır sakatlık geçiren futbolcuları katmamak lazım."

Gördüğünüz gibi Aceto'nun tanımı gatet açık. Tek bir bölgeden (bacak, baş vs.) bir kez "ağır sakatlık" tanımına uyan sakatlık yaşamış bu iki oyuncunun Paşabahçe serisine katılmasında pek bir anlam yok yani. Laf olsun diye liste yapıyorsak o başka.

Adsız dedi ki...

Totti'nin bir kez ayağının kırıldığı, Cech'inde kafatasının çatladığı düşünülürse bu adamlar cam değil de beton adam dahi olsalar kırılacakları için bu kategoriye giremiyorlar gibime geliyor.

Hatta Aceto'nun post'undaki tanımada bakacak olursak hadise daha bir zihnimizde netleşecektir:

"Hiçbir sezonlarında 30 maçın üzerine çıkamayan, vücutlarının farklı bölgelerinden mütemadiyen sakatlanan ve takımdan ayrı düz koşuyla sezonun yarısını geçiren futbolcular. Lakin bu tanıma uzun süreli ağır sakatlık geçiren futbolcuları katmamak lazım."

Gördüğünüz gibi Aceto'nun tanımı gayet açık. Tek bir bölgeden (bacak, baş vs.) bir kez "ağır sakatlık" tanımına uyan sakatlık yaşamış bu iki oyuncunun Paşabahçe serisine katılmasında pek bir anlam yok yani. Laf olsun diye liste yapıyorsak o başka.

Adsız dedi ki...

luca toni'nin istatistiklerine bakınca pek camdan gibi gelmedi bana. bayern öncesi avrupa kupalarında oynamamasına karşın, genelde sezon başı 30 maç üzerine çıkmış.

http://uk.eurosport.yahoo.com/football/luca-toni.html

ayrıca "camın kralı" Yıldıray Baştürk'tür yerlilerden. hatta sakat olduğu zamanlar, sakat olmadığı zamanlardan daha fazla olabilir bu adamın:)

Adsız dedi ki...

cech ve totti'nin bu sene yasadıgı sakatlıkların geçmişte yasadıgı sakatlıklarla en ufak bi ilgisi olmadıgını bilmek için biraz etrafa goz atmak gerekiyor tabiki. herhalde cech'in kafatasındaki sakatlık nuksetmedi ki bu sene sık sık cudicini ve hilario'yu izliyoruz. totti'nin ayagı iki yıl once kırıldı. ama adamın iki yıldır yasadıgı sakatlıkların ve turlerinin haddi hesabı yok. evet laf olsun diye cevap yazmamak lazım.

tuncaua dedi ki...

ben azcık eskiye gidicem izninizle.Rdıvan dilmenin girdiği sayısız ameliyatı kim unutur:)).küçüktüm evet ama evdeki şu dialoğu şimdi gibi hatırlıorum
DAYIM:eyvah eyvah eyvah,rıdvan mı?çabuk söle rıdvan mı?(gözleri kapamıştır çünkü:)
BABAM:hehe kim olcak rıdvan tabe
DAYIM:en az 3 ay

Adsız dedi ki...

nihatı unutmamak gerek.çapraz bağları iki kere parçalamak her cam adamın harcı değil..

Adsız dedi ki...

rıdvan kendine biraz daha iyi bakan bir topçu olsaydı o ameliyatların yarısından fazlasını geçirmezdi.

Adsız dedi ki...

türkiyede bu sene appiah zirvede bu konuda bence .hani çok üst düzey bir futbolcu ama ilk onbirde hiç başlamadı bu sene hatırladığım kadarıyla,sonradan oyuna girdikleri de bir elin parmaklarını geçmez.kulüp satsaydı schalke 'ye keşke....

avrupa'da ise valeri bojinov derim bu sezon için adamakıllı birşey yapmadan sezonu çoktan kapattı

Adsız dedi ki...

milli takımın orta saha-forvet hattındaki kısaların hemen hepsi: fatih tekke, nihat, yıldıray, emre. bu adamlar sürekli sağlıklı olsa (ve tabi onları oynatan bir hocamız olsa) farklı bir milli takım olurduk.
kısa kas boyu ile sakatlığa yatkınlık arasında da bir ilişki var sanırım.