20 Ocak 2008

Bir Bilenin Sesi

Yolu Etiler'e doğruydu, Vatan Gazetesi'nin önünden akan trafiğin tam tersi. Yoğun trafikte vakit kazanmak için arabası karşıda bekliyordu onu. Binemedi o arabaya. Halk otobüsünün altında kaldı Ercan Arıklı. Bu ülkede değişen hiçbir şey yok. Cumartesi akşamı da Cüneyt Koryürek, Harbiye'de trafik kazasında can verdi.
***
Çok uzun zamandır içimde ukteydi Hürriyet, Miliyet gazetelerindeki düzeysiz, ucuz, pespaye okuyucu yorumları hakkında yazmak. Bu akşam Cüneyt Koryürek haberinde bir yoruma rastladım: "gerçi kendisi 77 yaşındaydı ama dinç bir insandı." Bu yorumu yapan da bizimle aynı ülkede yaşıyor. Bu yorumu moderasyondan geçirip o gazetenin internet sitesinde yayınlayan gazeteci de. Gerçi siz utanmak nedir bilmezsiniz ama!..
***
Futbol yazıp çiziyorum. Futboldan konuşuyorum. Başka spor dallarından söz açıldığında susar dinlerim, en fazla merakımı dindirmek için soru sorarım sohbet ortamında. Kaan Kural-Murat Kosova NBA anlatsınlar; neye nasıl itirazımız olur ki? Onun sesini işte bu yüzden özleyeceğim. Bir bilenin sesi. Cüneyt Koryürek'in sesi. Murat Kosova ile çıktıkları yayınlarda bitmek bilmeyen atletizim heyecanı, eski anıları, 30 yıl öncesinden verdiği anektodlar... Onun için en güzel satırları kadim dostu Hıncal Uluç yazacaktır. Belki de bundan sonra bu şehrin trafiği hakkında yazmamaya yemin edecektir.
***
Ben sadece fotoğrafın arka planına dikkat diyorum. Yüzlerce dergi, kitap, cd, belgesi olan adam güzel adamdır. Büyük adamdır. Doğrusu, Pekin'de 100 metre finalini izlemesem de olurdu. Bu kez kaçırmayacağım. Bu hayatını spora adamış güzel insan için...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Turk spor basini buyuk bir ustadini kaybetti. Hepimizin basi sagolsun

leb dedi ki...

abi dün akşam okay karacan ve ali okancı cüneyt arcayüreki anma toplantısı yaptılar.. yayın sırasında kendilerini tutamadılar onların halini gören yüzbinler onlarla birlikte gözyaşı döktü..

BT dedi ki...

Allah Cüneyt Arcayürek'e uzun ömür versin kardeşim..

Adsız dedi ki...

En sevmediği şeylerden birisi Çin'in başkentine Pekin denmesiydi. "o şehrin ismi 'Beijing', biz İstanbul'a nasıl constantinapoli denmesini istemiyorsak, oraya da Pekin demeyelim" demişti bir programda. Kendisi sürekli Beijing derdi. (Bir diğer telaffuz düzeltmesi de "olimpiyad" idi)Kenan Onuk vefat ettikten sonraki ilk atletizm müsabakasında, sesini aramıştım.. Şimdi sıra O'nun sesini özlemeye geldi. Şimdi cennette Kenan Onuk'la, ne harika 100 mt'ler izliyorlardır Florence G. Joyner, Leamon King, Harry Jerome'lerle..