10 Haziran 2011

B8

Eli Photoshop tutan taraftarların bitmemiş transferin fotoğrafını Galatasaray resmi sitesinin ana sayfa şablonuna yerleştirdiği çok gördüm ama gidenin arkasından yapılanını ilk kez... Galatasaray orta sahasında neden Ayhan'ın da katıldığını anlamadığım ömür törpüsü üçlünün Mustafa Sarp ile birlikte üyesiydi Barış Özbek. Florya'daki alt yapıdan yetişmiş olsa mevcut yetenekleriyle A Takım'a yükselmesi mümkün olmayan Barış'ı, Almanya'daki mahallesinden getirmişti Feldkamp Serkan Çalık'la birlikte. Geçmişte birçok gurbetçi oyuncudan yüksek verim almış Galatasaray için kağıt üzerinde genç yaşlarıyla isabetli transfer gibi göründüler. Feldkamp, takımını yarı yolda bırakıp giderken, bu iki genci de tapuladı Galatasaray'a.

Serkan Çalık, sonraları sağlık ekibini suçlasa da tam olarak iyileşmeden kendini riske edip, takımda kalmak için dizini zorlayınca tekrar revire döndü ve büyük takım seviyesinde olmadığından Florya'ya veda etti. Barış Özbek'in kariyeri ise daha uzun ömürlü oldu. Fizik kapasitesi ve kontrol altında tuttuğu sürece hırsı pozitifti ama Gattuso yaratmak istiyorsanız yanlış isimdi. Ayağına top yakışan vardır, no look da atar, Lincoln'e yakışırdı. Haddini bilmeyen "B8" Barış Özbek ayağındaki topu kaval kemiğiyle kontrol ederken no look pas atma çabası içine girdi. Komikti. Hani komik olana güler geçersin de, geçen sezon rakibine attığı o hain tekme! Galatasaray o bütün sezon kendisini yiyip bitirdiği kangrene işte bu gibi adamlar yüzünden yakalandı. O gün biletini keseceklerdi, yapmadılar. Biten sözleşmesini yenilememekle yetindiler.

"Beni Fenerbahçe istiyor" haberleri de Florya'da itibar görmedi ki; Barış sezon sonu geldiğinde boşa çıktı. Mustafa Sarp, Galatasaray'ın kapısından girdiyse bu biraz Barış Özbek sayesindedir. Elindeki futbolcu kalitesinde tabanı, o bölgede 10 üzerinden 6'da tutmayı başarırken, Barış ile 3-4 çizgisine çekersen; kariyeri boyunca en fazla 6'lık olan Mustafa Sarp da gün gelir sana imza atar. Futbolda da böyledir, iş hayatında... Bu oyun, ne rakibe tekme atarak ne de çok hırslıyım hesabı forma yırtmakla oynanmaz. Barış Özbek, Kalli kontenjanından Galatasaray'a atılmış bir kazıktı. Selçuk İnan'ı kaybetmiş, Zokora'ya 5 milyon Euro ödemiş Trabzonspor, Barış'a imza attırdı. Şenol Güneş acaba bu Galatasaray kariyerini bir Anadolu takımında sergilemiş olsaydı, Barış Özbek'i Trabzon'dan içeriye sokar mıydı?

15 yorum:

enesak dedi ki...

barışın yaptığı hareket çok yanlış onu tasvip etmediğimi söyliyeyim baştan ama çok beğendiğimiz lugano da daha bu sezonun sonlarında yerde yatan bir futbolcuya tekme atmıştı.demekki türkiye de futbolcuların karakterlerine bakarak futbolcu almıyorlar..

Adsız dedi ki...

feldkamp takımı yarı yolda bırakmadı. feldkamp takımdan ayrılıp adnan polat'ın tek adamlık tavrına ve egosuna dirsek attı. o gün feldkamp'ın ne kadar ahaklı olduğu anlaşılsaydı 3 senedir bu saçma sapan sıkıntıları çekmiyor olurduk.

barış ise kendine uygun sistemlerde gayet üst düzeyde oynayabilecek bir adam. kendinde olmayanı vermeye çalıştığı için çok yerde saçmalıyor ancak, adam yönetimini iyi bilen bir hocanın elinde bu huylarını yenebilecek şansı var. yenemezse kendi kaybolur gider zaten.

Halim dedi ki...

baretta 8 mm'den kurtulduk, sira m16'da

QuaresmA dedi ki...

Skibbe ve Feldkamp ile yüksek verim vermişti. Takım başarısız olduğunda bu tarz adamlar taraftarın önüne atılır hep. Selçuk Şahin, Deniz Barış vs. Millete sorsan Beşiktaş'ın 5. olmasının sorumlusu sezonda 8 maç oynayan Erhan Güven.

Şenol Güneş; eğer Barış maksimum verim vermek isterse ondan maksimum verimi alacaktır.

Arrow Cave dedi ki...

Eğer Şenol Güneş Barıştan da en yüksek verimi alırsa önümüzde ki sene tebrik etmek gerekir tabii oynarsa yanında Zokora gibi adamla oynayacak ilk 11'de..

roland deschain of gilead dedi ki...

Egemen'in Beşiktaşa gitmesiyle Trazonspor'un Kasap kadrosunda doğan boşluğu dolduracak en akılı yerli transfer buydu zaten. Şenol Güneş sahada ihtiyaç duyduğu adamları toplamaya devam ediyor.

Gökhan Akça dedi ki...

Yılın transferi.

sago dedi ki...

yan pas geri pas dehası ayhan la gölge markaj ustası mustafa nında tez zamanda defolup gitmelerini bekliyorum.

A . A dedi ki...

bu sene tıpkı rijkaard döneminde olduğu gibi 7-8 golü bulacağına eminim barış'ın.

bakın işte yine oldu istanbul'da tutunamayan bir futbolcu daha trabzon'da oldu denilecek ama barış bir çeşit virüstür.

barışın iyi olduğu takımın başarıyla uzaktan yakından alakası olamayacaktır.

sembolist dedi ki...

Selçuk inan'ın gittiği takımın en düz futbolcusunu almak.. Şenol güneş devre arasını göremez,iddalyım:)

Rado dedi ki...

Selçuk İnan'ın geldiği takımın en düz futbolcusunu almak (Ceyhun).. Fatih Terim devre arasını görür herhalde ama yine de :)

QuaresmA dedi ki...

Linç kültürünü bırakın; birkaç ay sonra "Şenol Güneş, Barış'tan nasıl verim alabiliyor ? Önce Engin Baytar ve Burak, şimdi de Barış. İnanmıyorum :O" diye mucizevi birşeymiş gibi konuşursunuz. Barış Özbek verim vermek isterse alır Şenol Güneş. Aksi taktirde Anadolu'yu dolaşıp kariyerini bitirecek zaten Barış. Trabzonspor'un kaybedecek birşeyi yok.

Barış kapalı kutu değil; yaptıkları ortada, yapamadıkları ortada, yapamayacakları ortada. Ben en kötü ihtimalle bi Ceyhun Gülselam olacağını düşünüyorum. Bulun bir yerden izleyin, Barış Özbek'in zirve futbolu Almanya'da oynanan Hertha Berlin maçı. Çünkü adama verilen rol basit: "Sen aslında kazma bi oyuncusun. Bu seviyelerde oynayabilmek için kanının son damlasına kadar savaşmak zorundasın. Topu kap ve Lincoln'e ver." Daha sonraki kaos ortamınızda kim verim verdi de, suçlu Barış Özbek oldu ?

Şenol Güneş ve Skibbe gibi elindekinin ne olduğunu bilen realist futbol adamlarını seviyorum. Skibbe iyi anılmaz ama ortasaha ve hücum hattının tümünden tam verim aldığı unutulur. "Kötü Lincoln'den verim aldı, inanamıyorum :O"

trtraveller34 dedi ki...

Öncelikle Barış adına çok ağır,aşağılayıcı ve haksız yorumların yapılması üzücü.Barış Alman 2.liginden Alman ümit milli takım oyuncusu olarak Felkamp tarafından G.Saray a getirildi.Geldiği sene iyi işleyen mekanizmanın çok iyi bir dişlisiydi.Kazanılan şampiyonlukta da Barış ın adı sıkça anıldı.Barış çok üst düzey futbolcu olmasada çağımızın sert, tempolu, prese dayalı futbolunda her hocanın mutlaka takımında bulundurmak istediği oyuncu türüdür.Milan da Gattuso, İnter de Stankoviç, M.Unıted da Carlikk hep bu tür klas olmayan ancak vazgeçilmez oyunculardır.Ancak G.Saray son iki senede öylesine hatalı bir kadro yapısı oluşturduki değil Barış kim oynasa orta sahada hedef tahtası olacaktı.Barış ın taraftarın beklediği ara pasları atmak,gol pozisyonu üretmek,adam geçmek gibi özellikleri yok.Barış gibi futbolcularda Arda da ,Elano da,Misimoviç te olamayan 90 dakika tempo, pres, mucadele, adam kovalama gibi bir orta saha oyuncusunda olması gereken mutlak özellikler var.Bu özelliklerinde öne çıkıp takıma katkı yapması için kadro yapısının doğru oluşturulması gerekir.Barış ın şansızlığı ilk geldiği sene kazanılan şampiyonluktaki H.Şükür,H.Saş,Şasa İliç,Saido gibi oyunu çift yönlü oynayan istikrar abidesi oyuncular yerine G.Saray da son dönemlerde dirençsiz Kewell,savruk Baros,klas ama oyunu tek yönlü oynayan ağır Arda,Elano,Misimoviç ve aldığı 3 toptan birini rakibe atan Ayhan ve M.Sarp lı takımda yer almasıydı.Öyle görünüyorki G.Saray taraftarı Barış ın gidişinden son derece mutlu.Barış gidebileceği en doğru takıma gitti.Kendine bakar ve istikrarlı olursa Trabzon da Burak gibi yeniden doğar ve bugün onunla alay eden şampiyonluk yaşadığı takımın taraftarını mahcup eder.

Celal Abbas dedi ki...

Barışı Defansif ortasaha oynatamazsınız. kanat oytamazsınız. oyun kurucu oynatamazsınız. onda bunların hepsinden birer parça var. eğer barışdan verim almak sitiyorsanız birbirinize yakın ve yardımlaşmalı oynamalısınız. tek başına birşey ifade etmeyen yeteneği sınırlı oyunculardan.

Tribal Enfexion dedi ki...

ya ben mi yanlış hatırlıyorum acaba bu mustafa sarp ilk geldiğinde 2 - 3 maçta vay be işteyürekten oynayan oyuncu, savaşçı orta saha falan diyenler öldü mü? soy kırım mı yapıldı?