2 Nisan 2010

Galatasaray'ın Deplasman Tatilleri

Rijkaard ve Servet Çetin arasında doğan polemik ardından takım içi iletişimin temel taşı olan tercüman Mert Çetin özneli bir yazı yazmıştım. Ariel Ortega blog harika bir incelemeyle büyük emek vererek muhteşem bir yazı çıkartmış ortaya. Ortega'nın İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olduğunu da not düşmek lazım. Okumanızı tavsiye ederim. Yazı sezon başındaki Tobol (Kostanay) deplasmanı öncesi bir çeviri harikasıyla başlıyor. Deplasman yolculuğu "journey" çeviride "vacation" (tatil) olmuştu. Galatasaray'ın Tobol tatili!
Galatasaray'ın bu sezon deplasman performansı ortada. 13 maçta sadece 6 kez kazanabildiler, 5 mağlubiyetleri var ve arka arkaya kaybedilen Eskişehir ve Trabzonspor deplasmanları şampiyonluk yarışında en büyük yara oldu.
Demek ki, Galatasaray'da bu sezon herkes deplasman yolculuklarını "tatil" olarak algılamış. Sahaya şezlongla çıkmışlar (!) Futbolcu ne yapsın, ne deniyorsa onu yapmış işte (!)

14 yorum:

OnoreWanKenobi dedi ki...

http://www.futbolguncel.com/galatasaray/genclerden-g.saraya-transfer.html

erdem diye biri dedi ki...

adam cesur yürek'i brave hard diye tercüme edecek. gitsin fatih terim'in tercümanlığını yapsın körler sağırlar birbirlerini ağırlar hesabı...

xaar dedi ki...

Galatasaray futbol takımında kimse işini tam anlamıyla yapmadiğinda bu tercüman olayi da bana pek de bir şey ifade etmiyor açıkcasi!

Herkes birisinin kontenjanin dan bir yerlere tepeden getirilmiş gibi GS futbol takımı idari heyetinde...

Genel Müdür Adnan Sezgin'nin ,GS çatısı altında ne tür sorumluluklari vardir ve bu sorumluluklari adina neler yapmaktadir.

İdari menejer sifatindaki Cenk Ergün,kulube de oturmaktan başka ne gibi bir sorumluluk üstlenmiştir bu takimda ve bugune kadar neler yapmıstır?

Saglik ekibinde Murat Çevik başta olmak üzere fizyoterapistleri,masörleri;geçen seneden günümüze kadar en çok eleştirilen kişiler

Hepsi ama hepsi profesyonellikden uzak ve sorumluluklarinin gereklerini yerine getiremeyen insanlardır kanımca...Hal böyle olunca tüm idari kadronun facia oldugu bir branşta,tercümaninda da pek bir şey beklememek gerek...Hepsi A'dan Z'ye yukaridan bu ünvanlar içerisine sokulmuş insanlar gibi geliyor bana!

Hani birileri demişti ya bir yerlerde ama yanlış kişi için;
"Çaycı kadar faydasi yok takıma diye" İşte bende bu şahsiyetler için bunu demek istiyorum...

Selocan dedi ki...

Trabzonspor'un çevirmeni müthiş bir adam. Onu transfer etmeli...

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Yahu klüpte bir Allah'ın kulu bu hatayı görmez mi? Bir Allah'ın kulu ulan bu adam İngilizceden başka her şeyi konuşuyor şuna bir el atalım demez mi?

Sonunda gidicem asıcam kendimi Florya Metin Oktay tesislerine ya Mert Çetin ya ben!

Hodri meydan!

h.mertolu dedi ki...

Aslında rijkaart a herkes çok yükleniyo bizim ülkemizde beklenen birşey var oda iyi teknik direktör gelsin hemen şampiyon yapsın.Daha geleli 1 yıl olmuş birazdaha sabırla bekleyip bakmak lazım.Daha önce hiç bilmediği bir lige gelmiş seneye herşey çok daha güzel olucak bence.oley.com dan bomba bi kupon yaptım parayı vuracam bukez tam 12 den.Rijkaart abimiz saolsun :)...

efe dedi ki...

şükretmek lazım, şöyle bi tercüman da olabilirdi:

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/297/dravdan-tercuman---arcil---sota

DenizEr dedi ki...

ben bunu anlayamiyorum iste. rijkaard bunu nasil anlamaz. yonetim bunu nasil gormez ve duzeltmez. gorunen bu olaydaki bu fahis hatalar, acaba gormedigimimz baska hangi konularda yapiliyor. mesela transfer kararlari nasil aliniyor acaba cok merak ediyorum...

gerci butun ulke boyle yonetiliyor galiba ama neyse, o cok derin mevzu...

serbestvurus dedi ki...

ya hagi nin tercümanını hatırlayan var mı? adam iyi hoş romence biliyordu ama türkçe konuşamıyordu. hangisi daha çok tercih edilir orasını bilemem ama cidden düzgün biri gelsin artık. bir takımdaki (toplumdaki) en önemli şey iletişimse onuda en iyi yapanı getirmek gerek.

BT dedi ki...

@serbestvuruş
Hagi ile yakın çalıştık. Hagi 4 dil bilir iyi; isterse Türkçe de konuşur.

serbestvurus dedi ki...

dediğim kişi bu http://3.bp.blogspot.com/_L0okgXWniaM/SvQXlueOuwI/AAAAAAAACDo/IPUDuGTybck/s400/hagi.jpg

hakkaten hagi bundan daha iyi türkçe konuşuyordu

Adsız dedi ki...

Hagi ve Lucescu dil konusunda on parmaklarinda on marifer olan kisilerdi.

Rijkaard'da duzgun ve basit Ingilzice kullanarak cok guzel yorumlar yapiyor. Cevirmen arkadasi Temmuz ayindan beri agzim acik kalarak dinliyorum.

mre dedi ki...

Benim anlamadığım da Rijkaard'ın neden anadilinde konuşmadığı. Kendi dilinde konuşmayan bir adam, çevirdiği dile de kendi diline de hakim olamayan bir tercüman. Ortaya çıkan kakafoni.

PiRLi Kahlov dedi ki...

@ Selocan24

Halil'i hayatta bırakmayız tüm yabancılar gitsin o kalsın.. o derece..