18 Mart 2009

Roma vs. Juventus: Onbirler

Hafta sonunda Roma-Juventus maçı var. İki takım için onbirler yazacağım. Evsahibi Roma'dan başlayalım. Diziliş 4-2-3-1. Kalede Doni, defans dörtlüsü Motta ya da Cicinho, Diamoutene, juan ve Casetti. Önlerinde De Rossi ve Pizzaro. İleri de tek forvet Totti'nin arkasında ise Aquilani, Perrotta ve Taddei. Gelelim Juventus'a. Diziliş 3-4-1-2. Kalede Manninger, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie, Orta alan Camoranesi, Sissoko, Zanetti, Marchionni, ileride Trezeguet-Amauri ikilisinin arkasında Nedved. Nasıl onbirler? Vucinic, Del Piero'yu acımadım kestim (!) Kim kazanır bu maçı?
****
Bu onbirlerin fikir babası La Gazzetta dello Sport. Adı geçen 22 futbolcu da ağır, orta ya da hafif sakatlıklar yüzünden son haftalarda oynamayan oyuncular. Kısaca revirdeki muhtemel onbirler. "Bir takımda bu kadar sakat olur mu?" denince; bu onbirleri de hatırlamak lazım. Inter'in de 4 stoperi sakat. Demek ki oluyormuş.

7 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

hayatımda bu la gazzetta dello sport ya da marca gibi gazeteler kadar uyduruk yayın organları görmedim.. adamların her maç öncesi yaptığı muhtemel onbirlerin 2si 3ü anca tutuyor sanırım.. türkiye'de fotospor, fotomaç neyse oralarda da o demek ki..

papaz dedi ki...

haberi bende gordum bugun la gazzetta dello sport'da ama çok detaylı bakmadım, bu juve niye 3lü oynayacak diye aklımdan geçmedi değil:)

günün bombası 4.sayfaydı
inter'e diego
juve'ye silva
milan'a mexes
Fiorentina'ya Ivanovic
Roma'ya Guberti

Bu arada kim bu Guberti abi?

KP dedi ki...

@alessandro del piero

adamlar muhtemel revir onbiri yapmışlar. Dikkat etmedin sanırım. Sakatları başlı başıa bir onbir ve adamlar buna rağmen gayet başarılı bir onbir yaratabiliyolar.
Bence farklı bir haberle iyi bir gazetecilik yapmış La Gazzetta.

İsmail Şayan dedi ki...

@ alessandro del piero

Eleştiriniz genel ise bir şey diyemeyeceğim ama bu konuyla ilgili ise Aceto'nun yazdığını da mı okumadınız?

selaminko dedi ki...

şimdi buna bakıp biz galatasaraylılar olarak şükür mü etmemiz lazım acaba.
servet, emre, mehmet, linde, serkan, murat akça, arda.
iyi 11 çıkmadı :)

Mithra dedi ki...

dünya genelinde galatasaray ve feyenoord'un başlattığı bir sakatlık modası mı başladı acaba?her yere yayılıyor virüs gibi

alessandro del piero dedi ki...

@hebenneka,

yok tabii ki genel konuştum, hele marca bu konuda daima önlerde yer alır..