29 Ocak 2009

Arsene Wenger Akıllı Ol

18 Aralık 2007'de blogda hakkındaki başlık "Bir Tıp Desen Artık". Aradan 13 ay geçti, değişen birşey yok. Bülent Uygun haftanın yedi günü konuşuyor. Evet ifade özgürlüğü var da; Türk futbolunda bir benzeri de yok. Sivas'ta yerel medyayı, ajans muhabirini alıyor karşısına; her gün basın toplantısı. Editör diliyle, 8-10 bin vuruş. Sorun, dün söylediğini, bugün de tekrar edip yarın da yeni birşeymiş gibi ifade etmesi. Dön, dolaş, aynı yere geliyorsun (#2) ama bugün yenilik (Wenger) var. Galatasaray lig maçından sonra Pazar günü İstanbul'da bütün kanalların stüdyolarını dolandı. Bizim Emre'nin dediği gibi "Abi, hızını alamayıp Yemekteyiz'e de katılır." Bugün yine konuşmuş, Arsene Wenger'e (#1) haddini bildirmiş. Susma sustukça sıra sana gelecek diye mi uykuya dalıyor, nedir? Artık neyin sırası gelecekse kendisine; susmuyor işte (!) Bu şovenizm hırkasını sırtından bir çıkarsa artık. Sofrasından katı gıdaları eksik etmesin, bugünlerde bol bol su(s) içsin tavsiyesinde bulunuyor, Arsene Wenger'in Bülent Uygun'a vereceği cevabı da(!) en kısa zamanda yayınlamaya söz veriyorum...

(#1) "Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, 1 milyar dolarlık takıma sahip olacak ve gelecek Sivasspor'u 3-0, 4-0 ya da 5-0 yendiği zaman dünyanın en büyük hocası olacak. Gelsin, Sivasspor ile beraber Arsenal'i 3-0, 5-0 yensin o zaman ben ona (dünyanın en büyük hocası) diyeyim. Buraya gelsinler, çalışsınlar da onları o zaman göreyim. Türkiye'de o kadar yetenekli hocalarımız var ki. Zaten Türk insanının geninde başarı ve yetenek var. Ama kendi kendimizin farkında değiliz. Yabancı hayranlığına bir tutulmuşuz gidiyoruz. Tutulup gidenler yolunuz açık olsun. Yeni nesil, bunu değiştirecek. Biz Türkler, dünyanın en iyileriyiz. Kalbimizde sevgi var, yeter ki en iyi olduğumuzu bilelim."
(#2) "Futbol oynarken askerdim. Teknik direktörlüğe soyunduktan sonra hür general olduk. Hür general bir Yaşar Paşa var, bir de ben varım. Artık generalliğe yükseldik."

57 yorum:

Ser dedi ki...

Kucukken babamla beraber maclara giderdim.. bizim tribunun onune gelip selamini cakardi her golden sonra.. inanilmaz bir sempatim vardi futbolcuyken. o zaman ne kadar sempatikse simdi de o kadar antipatik.. benim kafamda/hafizamda asker Bulent ve Sivasspor'un teknik direktoru Bulent ayri kisiler..

Bu asiri milliyetci, asiri sosyal ve politik icerikli aciklamalari futbolla bagdastiramiyorum. Kimse de kusura bakmasin, biz Dunya'nin en iyisi filan degiliz. Kulturumuzden kaynaklanan bize avantaj ve dezavantaj saglayan bazi ozelliklerimiz var sadece..

Johan dedi ki...

Hızlı koşan atın b.ku seyrek düşermiş.
Bununki de o hesap. Bugun ben de blogumda bu konu hakkında öğlen yazacaktım, vazgectim. Aceto 10 numara anlatmış, ben de okudum ve sonuna kadar katılıyorum.

Sus Bülent sus.

bahtiyar dedi ki...

geçen sene herkes sivas'ı desteklerken ben bu adama duyduğum antipatiden dolayı sivasspor'u sevememiştim. adam kendisiyle alakalı alakasız her konuda konuşuyor. ya bi sus ağzından çıkanı duy da, kendine gel diyen bir insan yok mu etrafında çok merak ediyorum.

Hakan dedi ki...

Bülent uygunun arsen wenger e mi yaptığı işler sonunda sallaması komiktir, yoksa aketo nun oturduğu yerden bülente sallaması mı? belki de benim oturdugum yerden bunca iş ve başarına ragmen sana sallamam komiktir. Dalga geçiyor gibi başlıklar gelmeye başladı, aceto büyüdükçe büyüyor maşallah.

Bengisu "Ben" Türkan dedi ki...

Hayır anlamıyorum,dünya çapındaki takımlar arasında tartışmasız en az parayı harcayan Wenger iken neden ona laf atmış?

Her sezon yüz milyon dolarları çöpe atan,saçma sapan adamlara yirmi milyon dolar bonservis bedeli ödeyen onlarca antrenör varken neden Wenger?Yoksa hayalinde Arsenal'i mi çalıştırmak var...

cem dedi ki...

başlıkta arsene wenger akıllı ol yazmanız gerçekten cuk diye oturmuş.çünkü bülent uygun'un son günlerde sergilediği tavırlar, ''orhan pamuk akıllı olsun'' diyen yasin hayal'den farksız duruyor.

önyargı dedi ki...

"Biz Türkler, dünyanın en iyileriyiz."

peki...

Unknown dedi ki...

her nedense her kelimesinde ucuz milliyetçilik kokan bir insan.

Kartal Bafiler dedi ki...

Bülent'i sevmem, sevmeyeceğimde ama peşpeşe iki Galatasaray maçından sonra spor camiasına daha da antipatik geldiğini gözlemliyorum.

Ögeday Karabulut dedi ki...

Bir Hakan Ünsal vardı yanına Bülent Uygun eklendi. x hoca değil y takım değil. koy koy suyundan da koy.

deg dedi ki...

Kendi kendini bu denli gazlamasi beni rahatsiz etmiyor acikcasi. 'turbulent' falan takilip gidiyor, 1-2 yil icinde elindeki takim dagilinca anyayi konyayi anlayacak suphesiz.

Bende ariza yaratan, istisnasiz her beyanatina bir turkiye-biz hamaseti ekleyivermesi. Ilk bes paragrafta nasil sacmalarsa sacmalasin - biz turkuz'u ekledi mi, 'saglam sacmalamissin bulent'e verecegi karsiligi da sana onceden kargolamis oluyor.

Biz de turkuz, laziz, kurduz bulent ama bu kafayla sen wenger'in sacina toka olamazsin desin artik biri, rahatlatsin bulent'i.

euler dedi ki...

sevimsiz insan...
Bunun hakkından ancak Mourinho gelir..

Borges dedi ki...

Sevmem, hicbir zaman da Sivasspor'un basarisina bu adam basinda oldugu sürece sevinmem.. Mantiga bak yahu, Wenger imis.

Sanirsin Wenger'in Arsenali Sivasspor ve benzeri takimlarla yilda on kez karsilasiyor.. Sanirsin WengeR'in buyuklugu Sivasspor gibi takimlari yenmekle olagelmis. Yahu Arsenal ola ki sivas'i yendi medyada haber bile olmaz, oynadigi ligin takimlari kimlermis, kimlerle mac yapip kac milyon eurolarla takimi kuranlari yenip wenger olmus az biraz okusun arastirsin.. Liverpool,Man U, Chelsea,Tottenham,MAn City zaten Sivasspor gibi, onlari yenip Wenger olmus..

Kurulan analojiye bakin.. Mantiga bakalim ve bu adama takim teslim edeceksiniz..

ssim dedi ki...

çok ve boş konuşan insan modeline giren bi kişilik.

anilton dedi ki...

Aksine,Bülent Uygun'u özgüveni ve "Türk TD'lerine müsamaha gösterilmesi gerekiyor,yabancılardan aşağı kalır yanımız yok" tezini bu örnekle pekiştirmiş olmasından dolayı tebrik ediyorum...

Evet konuşuyor ama doğru konuşuyor.Adam Sivasspor gibi bir kulübü çok makul miktarlar harcayarak nerelere getirdi.Bırakında konuşsun.Her gün ekranlarda futboldan anlamayan,işi gücü şaklabanlık olan kişileri dinleyeceğimize Bülent Uygun'u dinleyelim...

Gidişata bakılırsa daha çok kişiye antipatik gelir Bülent Hoca...

Grigori Rasputin dedi ki...

ondan sonra bizi büyük takımların başına neden geçirmiyolar,bize neden şans vermiyolar diyorlar!!!

raul #7 dedi ki...

bu adamın "anadoludan şampiyon çıkarmazlar" lafını daha ii anladım bu yazıdan sonra.büyükleri yendikçe rahatsız ettiği belli sivasın.oyununa sallıyolardı, baliliye hocasına da bi yandan.bi başkanı kaldı ona da sallarlar yakında.doğru çıkarmazlar anadoludan şampiyon bu istanbul medyasıyla

AAAA dedi ki...

"Zaten Türk insanının geninde başarı ve yetenek var"

daha ne denir ki buna. imkan verilmemiş olmalı tabi ki yoksa tüm dünya'da başarı kazanan spor insanları türk olurdu.

bkz:mourinho adam değil

Akay dedi ki...

biz böyle konuşanları çok gördük. istanbul klüpleri kendi aralarında ne kadar geçinemezlerse dışarıya karşı kurdukları gizli bir birlik vardır. 3 maçta ayağını kaydırırlar bülentin nerden nereye geldiğini eline valizini aldığında anlar.. yapma bülent üstün. olmadan oldum deme . geçen senede ilk yarıyı lider bitirmiştin lig sonunu görelim hele...

sambalici dedi ki...

Bülent Uygun bildiğimiz manada "sallıyor", bildiğin boş konuşuyor o yüzden boşuna savunmanın manası yok. Ama beni çok aladar etmiyor artık bu boş muhabbetleri, türbülent'e gülüyorum falan ama asıl sahada takım ne koyuyor ortaya ona göre değerlendirmek lazım, adamın mesleği bu. Ben bülent uygun'u ona göre değerlendirim, çok da alakadar etmez beni saha dışında ne dediği, çok takılmamak lazım, adamın kişiliği böyle çünkü.

ama misal arsene wenger benzetmesi de hadiseye yabancılığını gösteriyor tabi, premier ligde ufak paralara adam alıp oynatan yegane adam heralde wenger, ki wenger'in her hafta karşılaştığı takımların seviyesinin yüksekliği de belirtildi daha önceden. ek olarak taktisyen olarak da üstünlüğü belli wenger'in, nerden baksan elde kalıyor yani.

dogan pamuk dedi ki...

yek bir kelam ederim onun için;
"çakma fatih terim olak istiyor ama çakmasını da olamaz bu gidişle"
bence kendisinde kompleksler var birtakım. gündeme bomba gibi düşme istiyor, çok başarılı olup yeri yerinden oynatmak istiyor. aslında bence daha kendisini öveceği çok konu var kendisini anlatacağı çok şey var ama medyanın antipatisinden dolayı tam olarak konuşmaya bile başlamadı. çünkü maçlara bakıyorsunuz surat haline, takındığı tavra,giyim kuşamına bakıyorsunuz ki bu adam neymiş böyle. çok ama çok çabuk büyümek istiyor. egoları büyük başarıların bile kendisini tatmin etmeyecek kadar yüksek. medyatik olmaya çalışıyor. biraz insan psikolojisinden anlayan onun nasıl bir insan profili olduğunu hareketlerinden bile anlar. son sözlerim:
"nedenini anlayamadığım aşırı bir kompleks"
"gündemde bomba etkisi yaratmak isteyen çakma fatih terim"

muhder dedi ki...

çok fazla konuştuğu doğru, kötü teknik adam olduğu doğru değil.

Kapali Ust dedi ki...

Sivassporu antipatik kılmaya devam ediyor, hem oynattığı futbolla, hem demeçleriyle..

PiRLi Kahlov dedi ki...

raul da futbolcu değil. wenger de hoca değil!!! :) bülent uygurla ahmet çakarı bi yan yana getirelim :)

miracsaral dedi ki...

Dünyada İsrail, dünya futbolunda İsviçre lobisi, Türk futbolunda da Galatasaray lobisi üzerine tanımam.

Bülent hoca da, klasik gaz alınca, kendisi de gaza basıp ağaca çarpan hoca tipidir.

june.one dedi ki...

yaptığı işlerle ilgilenmeyi tercih ederim .saha dışında çoğunlukla saçmaladığı doğrudur.ilk sivas galatasaray maçında sezer balili değişikliği iki futbolcudan bir gol bir asist.ikinci randevuda devrenin hemen başında iki oyuncu ve 67 de mehmet yıldızı dışarıp alıp oyunu soktuğu yeni transferin yaptığı asistle ya çok şanslı ya da ..........saha içinde skibbe den iyi teknik adam olduğu çok açık.

Azgard dedi ki...

kötü futbol oynatıyor diyenlere lütfen gs maçı 51 nci dakikadaki atağa bir bakın derim barcelona dan hiç bir farkı yok mehmet yıldız kütüğü biraz düzgün ortalasa goldü..ama ondan önemlisi arka arkaya yapılan 5-6 seri ve ters paslar gs savunmasını çökertti.

Adsız dedi ki...

bulent uygun'un aciklamalari kadar fa$izan olan bir bakis acisi da "o var diye sivas'tan nefret ediyorum" vs. gibi sozlerde gizli. 13 ay onceki yazinin altinda da "o takim yakinda biter" gibi bir suru vizyonsuzluk ornegi var fakat halen gercekler ortada. bulent uygun, biraz daha az konusmali. isini yapmaya yogunlasmasi daha iyi olur. ama kime ne? o zmaan sen de buraya yorum yazma. ben rahatsiz oldum. var mi boyle bir olay? Turk futbolunda benzeri olmamasi nedir yani, her e$siz olan $ey hatali mi? bu dusunceler dupedu kafatascilik!

papaz dedi ki...

Sivas'ın istikrarında Bülent Uygun'un bu kadar çok gündemde olmasının önemli rolü var. Oyuncuların 2.planda kalmasını ve havaya girmelerini engelliyor, kontrolü kendi elinde tutuyor.

İstanbul'u rahatsız ettikçe de düşmanları artmaya devam ediyor, dolayısıyla doğru yoldadır.

ziggytheking dedi ki...

İstanbul'u ve onun yalan saltanatını sallamaya devam ettikçe her yaptığı makbuldür Bülent Uygun'un. İstanbul merkezli medyada her hafta saçlamalayan Hakan Ünsal ve Sergen Yalçın gibisinin yer aldıkları saatten/sütundan sonra Bülent Uygun'un kapladığı alan kıyaslanmayacak derecede azdır. Saltanatlarının yıkılacağından korkanlar Sivas'ı kendilerine bir tehdit olarak görmeye devam ettikleri sürece böylesi paranoyak açıklamalarda bulunup mesnetsiz açıkalamalarda bulunacaklardır. Galatasaraylı arkadaşlar öncelikle Kalli-Skibbe-Adnan Sezgin üçgeninin varlığını ve anlamsızlığını sorgulasınlar, sıra sonra Sivasspor'a gelir.

Koray dedi ki...

Bülent Uygun'u Yasin Hayal'le bir tutan arkadaşı alnından öpmek istiyorum, gerçekten tebrikler, bu nasıl bir kavrayış, bu nasıl bir analiz becerisi bravo valla.

Aceto'nun yorumlarına da katılmıyor ve yazıdaki düşüncelere karşı çıkmış kişilere hak veriyorum. Bence elde ettiği başarıların yanında esamesi okunmaması gereken bir özelliği ön plana çıkarılmış Bülent Uygun'un.

Atıyorum mesela Fatih Terim çok mu bilinçli konuşuyor medyada, çok mu az ve öz konuşuyor Aceto'nun Bülent'ten beklediği gibi, hiç sanmıyorum. Ama o başarısını şüphe götürmeyecek derecede kanıtlamış biri olduğu için "everything is something happened" gibi bir inci yumurtladığı zaman bu şekilde eleştirilmiyor, bi sus denmiyor kendisine.

Fatih Terim ve gibilerinin kazandıkları başarılardan sonra edindikleri kibirli tavrın Bülent'e fazla görülmesini anlayamıyorum. Bu çifte standartta GS taraftarlığından kaynaklanan bir art niyet olduğuna da inanmak istemiyorum açıkçası, umarım yoktur yani...

erdincinho altunozzi dedi ki...

bülent uygun birazcık daha az konuşsa,takımı nasıl şampiyon yaparım diye kafa yorsa daha iyi bir teknik direktör olacak kanımca. belki o zaman wenger'in arsenali ile karşılaşabilecek bi takım başında olabilir.
hoş,yüce futbol insanı fatih terim bu lafları etseydi o kadar da tırnaklarımızı göstermezdik.

türk futbolundaki galatasaray lobisini anlayamıyorum,baksanıza aceto 2 sivas maçının acısını mı çıkarmış ne :)

jose dedi ki...

Fenerin hocalıgına oynuyor..

papaz dedi ki...

tekrar ve tekrar diyorum ki bülent uygun bu kadar çok konuşmasa ve dikkati üzerinde toplamasa sivasın topçuları yer bu medya...

klasik yıldızını İstanbul'a transfer etme numarası da işe yaramadı, Bülent Uygun verin parasını satayım dedi ki o takası yapsa (Necati ya da Özgürcan, Aydın Yılmaz, Mehmet Güven + 3milyon euro) müthiş karlı çıkardı Sivas...

Arsene Wenger de tanrı değil. Dünya üzerindeki teknik diretörlerin herhalde %99u Arsenal'in başında ben de olsam en kötü ilk 4e girerim diyorlardır ( başarırlar demiyorum ama tamamına yakını bu düşüncededir)

june.one dedi ki...

"ziggytheking" ellerin nurdan olsun.hadi sergen yalçın çıkıyor televizyona ilginç bir kişiliği var futbolculuğu zamanında yetenekleriyle saha dışı saha içindeki tavırlarıyla ilginç bir isim.hakan ünsal hangi yetenekleriyle tv ye çıkartılıyor? giydiği parlak takım elbiseler bayağı ilginç gerçi ama .... ayrıca bülent uygun yeni yeni konuşuyor değil hep konuştu konuşacakta .iki galatasaray karşılaşmasından sonra sonra bülentin bu şekilde etiketlenmesi pek şık değil.fatih terim e bile katlanabiliyorsak bülent uygun bu şekilde(saha içinde) devam etsin başımızın üzerinde yeri var.

catas dedi ki...

90 dakika boyunca ceza alanını savunup her ayaklarına gelen her topu M.Yıldız'a şişiren, maçtan sonra "göze güzel gelen futbol oynuyoruz" diyen Bülent Uygun'mu büyük(?) hoca? oyununu oynatmamak üzerine kuran, güçlü savunma oyuncularıyla rakibi her pozisyonda yere indiren takımın hocası mı büyük hoca? 10 eksikle oynayan rakibini yendi diye kendini kendini general ilan eden adam? Bu adam ciddiyse çok komik, şaka yapıyorsa hiç komik değil.

Ayrıca, aynı motivasyonu diğer derbilerde de bekliyoruz Sivasspor'dan. Memleket olarak balık hafızalıyız genelde ama geçen sene Fenerbahçe maçında buz tutmaması için üzeri branda ile kaplanan Sivas 4 Eylül sahası bu seneki Galatasaray maçında neden kapatılmadı,onu soran çıkmadı mı hiç?

PENALTY dedi ki...

Bukadar güzel anlatılır Aceto eline yüreğine sağlık. O yazını 2 gün önce enaz 1 saat aradım ama postu unuttuğumdan bulamamıştım. Yani bilmeyen birisi bu adamın 3 tane şampiyonluk 5 tane Türkiye kupası kazandırdığını falan sanacak. Geçen sene şampiyonluk şansı olduğu maçtan önceki debide kazanmasını istediği takımın kazanması halinde şampiyon olamayacağını bildiği halde o takımı destekleyen küçük vizyonlu basit bir adamdan daha da ileri gidemeyecek kadar dar görüşlü birisi nasıl ciddiye alınabilirki.
Saygılarımla.

IBRAcadabra dedi ki...

bu seneki arsenal-fb macında "adam çolukla çocukla dünyaya meydan okuyor" demisti macın spikeri. bulent uygun'un sözleri onu getirdi aklıma nedense.bide fatih terim ile bulent uygun'u kıyaslayan arkadaslarım,kriteriniz bulent uygun'un hangi basarısıdır onu merak ederim?milli takımlar düzeyindeki mi yoksa kulubüyle elde ettiği başarılar mı? sn uygun o merteberlerde basarılı olsun,sona isterse zembereği boşalsın hiç susmasın beni ilgilendirmez.neticede t.d dür ve futbol adına ne yaptıgı önemlidir.

varol döken dedi ki...

türkiye ligi uzun süredir böyle istikrarlı bir anadolu takımı görmedi... antep'in, kocaeli'nin, bursa'nın zamanında bir sezonluğuna da olsa lige getirdiği büyük heyecanı sivasspor ligde 2 senedir devam ettiriyor... yani bence ortada kanıtlanmış bir başarı var...

bülent uygun, duygusal bir türk insanı işte... alsan karşına, konuşsan yarım saat eminim "abi gaza geldik" diyecektir... sivas soğuktur be aceto, bırak adam konuşarak ısınsın yoksa o konuşmadıkça kimse mikrofonunu çevirmez oraya...

sivasspor şampiyon olsun, gönülden istiyorum bunu... arsene wenger bile kutlar böyle bir şey olsa:)

not: biz türkler dünyanın en iyisi falan değiliz, kimse iyi değil, insan kötüdür... bilim kazanır, bu kadar basit!

liverpoolandkop dedi ki...

Wenger'i bilmem de Mourinho'ya deseydi bunları cevabı kesin yerdi :)

apaç dedi ki...

konuşmak dışında başka şeyler de yapıyor bu adam.

ilk aklıma sivasspor gibi bir takımla iki yıldır yazdığı destan geliyor mesela.

bazen dolu tarafı da görmek lazım.

salı gününü kapalı üstte bülent uygun'a, sezer badur'a küfür ederek geçiren birisinin kaleminden çıksa şaşırmazdım bu yazı.

o kadar nefret, o kadar fanatizm kokuyor zira.

Maslow dedi ki...

iyi de kardeşim senin ne işin var wennger'le. adam sana bişey mi demiş ne gerek var büyük hocaysa gelsin sivas'la arsenal'ı yensin diyorsun.

buram buram sovenizm yaptığı her hareket, insan başarıyı biraz içine sindirir. futbol bu kimse zirve de 3 seneden fazla kalamaz. son senelerin bülent aklını kullan.

zaten bıraksalar fenerde arogones'in yardımcılığına bile razı olacak derecede vizyon yoksunu.

Dalecarnegie dedi ki...

aceto abi iyi bir konuya deginmiş ve güzelde anlatmış.
İçindeki herşeyi dışarıya o kadar güzel yansıyor ki ,cok iyi anlıyoruz.

böyle devam B.U

Dabenti dedi ki...

Bülent Hocam siz de gidip Çemişgezeksporla Sivasspor'u yenin de görelim.

Kimse kusura bakmasın da bu söz son günlerde popüler bir başka insanın sözüyle tıpatıp aynı:
"Başbakan kendine güveniyorsa gelsin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için benim karşıma çıksın".

Hey Allah'ım. Azıcık düşünün, gaza gelip mantıksız cümleler kurmak durduğunuz mevkiye ayıp en azından.

BT dedi ki...

Sivasspor, lig yarışı, 3 büyüklerin adının geçmediği bir postta yapılan Bülent Uygun eleştirisini yine "Anadolu'dan şampiyon çıkartmayacaklara" getirenlere hak veriyorum. Bu ülkede bir kuşak Ali Sami Alkış ile büyüdü.

Bülent Uygun'un sahadaki taktiği, arşivdeki maç yazılarında mevcuttur. Konunun ne Sivasla ne de şampiyonluk yarışıyla bir alakası yoktur.

İşi gücü genç oyuncuları keşfetmek olan, elinde de 1 milyarlık bir kadro olmayan üstelik kaybettiği kupadan sonra rakibin soyunma odasına bir kasa şampanyayı eliyle götüren Arsene Wenger'e sallayacak kadar şuursuzlaşmış bir teknik adamadır bu eleştiri.

Sivas'ın Sivasspor'un umurunda olmadığı bugüne kadar anlaşılmadıysa yakında ortaya çıkacaktır. Bu futbolculuğunda yeteri kadar şöhreti yakalayamayan bir adamın gündemi taramasıdır. Sivas'ta binaların üstüne 20 metre posterini astıran bir adam. Bu da bir yorumdur...

Bu blogda ne tartışılırsa tartışılsın her seferinde konuyu İstanbul takımları, Galatasaray, Anti-Anadolu'ya çeken ve algılayanlara kolay gelsin.

Her zamanki gibi yorum yapmayı küfür,hakaret etmek sanan, fikre değil fikirin sahibine, kişiliğine saldıran kitleye de Allah akıl fikir versin ne diyeyim. Hem bunu yapıp hem de demokrasi arıyorsanız burada yok ondan...

papaz dedi ki...

Bülent Uygun'a bu kadar kin kusanların genelinin Galatasaray'lı olmasının rastlantı olmadığını ve asıl rahatsızlıklarının Uygun'un Fenerbahçeli olması ve bunu açıkca belli etmesinden dolayı objektif olmaktan çok uzak olduklarını düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

evet hırlı, başarılı,gelecek vaadediyor ama ya gerisi;

sürekli televizyonlarda, hızını alamasa sabah programlarına,evlendirme programlarına çıkıp oradakilere de dert yanacak..
tamam doğru tespitleri de var ama malesef böyle yaptıkça sevimsizliği artıyor.

Unknown dedi ki...

Yalnız ben bir şeyi merak ettim Sivas'ın Sivasspor'un olmadığı tesbiti çok ironi geldi bana.Şunu son derece samimiyetle söylüyorum Sivas'ta her kesimden her kademeden insan bir şekilde Sivassporla bağlantılı kaldı ki Sivasspor da aynen şehirle bütünleşmiş.Takımın yönetim kurulundan basın danışmanlarına hepsi Sivas'ın kendi öz evladı.Halk ve takım arasında inanılmaz bir etkileşim mevcut ve herhangi en ufak ne takımdan ne taraftardan negatif bir husus mevzubahis değil.Yanlış anlaşılmasın bunu demogoji niyetli olarak söylemiyorum bizzat onlarca yüzlerce kez şahit olduğumdan ötürü rahatlıkla ifade ediyorum.
Bülent Hoca konusunda ise
Aceto'nun kendi şahsi fikridir , bahsi geçen antrenörün şahsiyetine saldırı olmaduğı müddetçe saygı duyulması gerekir, ama ben şunu ciddi anlamda merak ediyorum.Acaba Bülent abinin Bülent hoca ile birebir konuşma, irdeleme fikir alışverişi ya da kişisel tutumunu o diyagolda gözlemleme yahut kamuoyu ile paylaştığı şekilde değil de daha özele indirgeyip bir düşünce analizi yapma şansı oldu mu? Yoksa bunlar tamamen yazılı veya görsel basın vasıtasıyla edinilen bir kanaat midir?

Şen Şef dedi ki...

Hahahaha

Bu yazıdan Galatasaray lobisi ve İstanbul saltanatı yorumu çıkaranlara selam olsun, siz ne içiyorsanız bana da yollayın azıcık. Çok korkuyorum herşey yıkılacak, herşey bitecek.....

Dur biraz geldi galiba, bakıyım, hmm evet, Bülent Uygun, evet çok iyi, eveet kaynımda da var.. Evet anlıyorum, Galatasaray'a 2 maç üstüste yenilmediğine göre süper takım yaratmış olmalı, hmm kesin öyle.. Ayrıca da çok haklı, Wenger kim lağnn? Yerde yakalamıyım Süperman hesaabı.. Hmm Türküz biz, eveet.. Anadolu Türkü, gerçek Türk, Balili, Petkoviç filan da Türk evet, aynı...

Sivas'ın başarılı olmasından, Galatasaray'ı yenmesinden filan gocunmam, bu herifin böbürlenmesinden de. Ama böyle bir laf edip de bu şekilde bir (hangisi münasipse) "çüşş-ohaa-destur" yemeyecek insan yoktur. İster başarılı olsun ister başarısız. Sanki Wenger ona haber yolladı "tahtına ben oturacağım" diye.

Senelerce iki maç kazanan Yılmaz Vural'ı, Güvenç Kurtar'ı, Samet Aybaba'sı aynı teraneleri söyledi durdu. Geldikleri yeri görüyoruz, kendilerini aştılar. Be adam az daha tut kendini biraz tevazu göster, işini yapmaya devam et, bırak da başkaları seni o noktalara taşısın, polemik yapsın, tartışsın. Sen işini yap zaten bu ülke kadar baştacı yapma meraklısı görülmemiştir. Bi dur. Yok ama savunun siz de nasıl da yendiler 10 kişi yarım yamalak Galatasaray'ı diye.O ayrıı, öbürü ayrı ama görmüyorsunuz heralde.

Çok korkuyorum baba, saltanatım sallanıyoo
:P

ziggytheking dedi ki...

Fikirlerin sahibi olarak sana saygım var ama objektifliğini de kaybetmişsin son iki maçla be Bülent abi. "Ali Sami Alkış'la büyüdü" dediğin o nesiller kişilere önyargısız yaklaşamayanların karşılaştırmayı Arsene Wenger ve bir kasa şampanyaya getirmesinin absürdlüğünün de farkında biraz. Hangi şampanya, kimin soyunma odası, nerdeyim ben? Tünellerinde futbolcu dövülen ülkede yaşıyoruz. gol olunca "Yeaah" diye bağıran adamlar yok ki tribünlerimizde; Gazze'ye tepki olsun diye yıllardır bu ülkede top koşturan Balili'ye küfreden adamlar var!

Trofolo dedi ki...

- "everything is something happened" gibi bir inci

Dil konusunda zaafa dusmenin, Wenger'e uzanan dille/curetle ayni terazide tartilmasi bile bakis acisinin sakatligini gösteriyor. Elma ile armut, karpuz ile kavun...

Terim'in ne sovenlik pesinde, ne kizini ekranlarda kendi sovuna alet eder sekilde gormedik. Cok mu sempatikti hayir, ama Bulent Uygun elestirisini Terim malzemesi ile altetmek aslinda malzemesizliktendir.

josemarcelosalas dedi ki...

Baba iyi hoşsun, iyi sistem kurdun, teknik-taktik bilgin disiplinin vs vs vs... Ama harbiden bi sus artık be...

conqierors dedi ki...

Sen önce intertoto kupasında bir başarı göster ...

canoğlan dedi ki...

yorumum yayınlanmamış, normaldir. anti-terim yazılar her daim süzgeçten geçirilmiştir, ama gene yazarız sorun değil. trofolo, bu gözler bu blogda "everything is something happened"'ın da nasıl savunulduğunu hatta onla dalga geçenleri cnbc-e'den ingilizce öğrenmiş olan bi avuç zavallı diye etiketleyeni de gördü blog sahibi tarafından. kro fatih terim lafını kullanmadan, kro bülent uygun diyemezsin bu kadar basit.

erdincinho altunozzi dedi ki...

Arsene wenger’i günahım kadar sevmem,gözüm de köle tacirinden farkı yoktur. Aynı şekilde Bülent hoca’dan da haz etmem çok. Belki o da farkındadır sivas’ın şampiyon olamayacağının. Çünkü çoğumuz biliyor Türkiye’de şampiyonluklar 3 büyükler arasında döner dolaşır sürekli. Ne zaman çıkar anadoludan biri alır şampiyonlugu o zaman rakip soyunma odalarına kasa kasa şampanyalar gider.[Hoş şampanya biraz falso kaçabilir :)]

@aceto

Bir yıla yakındır bu blog’u takip ediyorum,çoğu yazını okumuşumdur,arada sırada da yorum yaptıklarım olmuştur.
Ali Sami Alkış dinlemişliğimiz vardır ama kaliteyi fark edebilecek kadar da dolu bir kuşağız diye düşünüyorum. Merak ediyorum,tuttuğun takım 2 maçta da Sivas karşısında zorlandı veyahut puan kaybetti diye mi bu yazı geldi senden. Eğer bu sebeptense kusura bakma ama Ali Sami Alkış’ dan da bir farkın kalmıyor aceto.


Not : Bu yorumu yayınlayıp yayınlamamak senin elinde, ama hiç olmazsa sen Galatasaraylı olup da objektif olabilseydin biraz..

Trofolo dedi ki...

"kro fatih terim lafını kullanmadan, kro bülent uygun diyemezsin bu kadar basit."

canoglan,
bloglar yazanin kendi sahasidir, yorum yapanlarin yazana ne yazip yazmayacagini dikte etmek, sunu da soyle yazmalisin, boyle yazmalisin demek gibi bir durumu yok acikcasi. acarsin bir futbol blogu, sabahtan aksama kadar "kiro fatih terim" yazarsin. ya da kendin ne dusunuyorsun onlari yazarsin, bizler de okuruz. ahlaka mugayir olmayan sekilde yazilan yorumlarin hepsi yayinlaniyordur. yayinlanmiyorsa da blog sahibinin keyfidir, tasarrufudur, sanirim blogger'in kimseye hesap vermek gibi yukumlulugu yoktur. bu is zaman zaman yorumlarimla blog sahibini yonlendirebilirim histerisine donusuyor. bunu cok komik buldugumu belirtmeliyim.


****

"eger bu sebeptense"
"eger boyleyse"
"eger gs yenildi diyeyse"
"-se, -sa, -si"

Dogmamis cocuga don bicenler ve herseyi mutlaka altinda "su vardir"a baglayanlar dernegi.

:)

BT dedi ki...

@erdincinho altunozzi
Bu konu benim açımdan gereksiz yere uzadı. e-mailini yazarsan oraya veririm cevabımı. Bülent Uygun'u tartışın, beni değil.