29 Ocak 2009

Satranç Ligi: Serie A

Milan-Genoa maçının ikinci yarısıydı. Barcelona bu ligde kendi liginde oynadığı kadar rahat oynar mı diye sordum kendime. İmkanı yok. Serie A, göze en hoş gelen futbolun oynandığı lig olmayabilir. Fakat bu lig bu oyunun taktik disiplininin tavan yaptığı lig. Oynamak kadar oynatmamak, kenardan takımı yönetmek ve en ufak hatada rakip teknik adam tarafından cezalandırılmak... Hepsi burada. Futbolculardan daha çok teknik adamların çarpıştığı bir lig. Bir takım bu kadar mağlubiyeti kabullenemez. Üstelik iki değişikliklerini daha ilk yarıda yapmışlar, biri mecburiyetten. İtalya'da yeniden doğan Thiago Motta sakatlanıp çıkmış. Ancelotti, ligin ender üçlü defans oynayan takımlarından Genoa karşısına yine Ronaldinho'yu yedek bırakıp çıktı. Kanatlarda klasik 7/11 kullanmayan bir takıma gelen 7 Beckham muhteşem çaktı frikikten. Genoa'nın kilitlediği dakikalardı. Beckham klasiğiydi gol. İhtiyarlar heyeti defans Zambrotta, Maldini, Favalli ve Jankulosvki'nim önünde Beckham, Pirlo ve Ambrosini, ileride Pato ve arkasında Kaka ve Seedorf. Genoa rakibin iki bekini de çıkarmadı ki bu ikili her zaman sıfıra inmeye alışkın adamlardı. İkinci yarıda Genoa neden bu ligin tepelerinde olduğunu kanıtlarcasına savaştı. Beckham büyük profesyonel, adam da kovalıyor en geriye de geliyor, atakları da yönlendiriyor. Gattuso'nun yokluğunda ilaç gibi gelmiş. Son yarım saatte Milan düşmeye başladı elbette ki oyundan. Ondan sonra da satranç başladı kenarda. Genoa'nın sağ kanada Palladino hamlesine, Ancelotti cevap veremedi. Değişikliklerle de yıktı takımı. Beckham yorulmuştu, yerine giren Flamini oynamaya oynamaya futbolu unutmuş. İntihar değişiklik, Pato-Ronaldinho oldu. 3 maçtır yedek bekleyen Ronaldinho 75'te gönlü hoş olsun diye oyuna alındı. Aldığı her topu da ezdi. Ardından Seedorf'u alıp Senderos'u koyan Ancelotti şimdi bunlar şişirir bana uzun lazım dedi galiba. Sağ kanatta Palladino bir, iki, üç derken, en sonunda isabetli kesti ortayı ve Milito affetmedi. Bitime 4 dakika vardı. Genoa, 4 puan önündeki Milan'a mağlup olsa ilk 3 kopup gidecekti. Teknik adam hatasıyla nasıl maç kaybedilir? İşte böyle... Inter, Catania ile oynadığı son 8 maçı kazanmıştı. 9 yaptılar. Üstelik Muntari'nin 31'de atıldığı maçta. Goller Ibrahimovic ve Stankovic'ten. Ranieri, son maçta Del Piero montu havalara atınca rotasyona gittim bahanesiyle kaptanını Udinese deplasmanına götürmedi. Asıl cezayı da Udinese kesti ve 3 haftada 3 puana inen fark yine 6'ya çıktı. Haftanın en karlısı Roma. Önce Napoli ardından Palermo, iki güneyliden 6 puan aldılar. Napoli de yıkılanı. Önce sahasında Roma'dan 3 yedi, bu gece de Floransa'da 2-1 kaybetti. Gecenin bombası, Inter'e 3 atan Atalanta'yı deplasmanda 1-0 mağlup eden Mihajlovic'in Bologna'sı.

6 yorum:

xaropinho dedi ki...

Ancelotti'nin yaptığı son Senderos değişikliği tipik Anadolu takımı düşüncesinde olmuş.Bu adam yakışmıyor Milan'a ama 400 maçtırda takımın başında aynı zamanda.Berlusconi ne zaman kovacak acaba.

miracsaral dedi ki...

Berlusconi, takımında Beckham, Kaka ve Ronaldinho gibi egoları tatmin edebilecek biraz daha taktiksel bir hoca bulabildiği zaman Ancelotti'yi kovacaktır. Şimdilik en iyisi bu. İnsan idare etme konusunda Zico bu işe çok uygun olurda, taktiksel açıdan bilemiyorum :)

jeankier dedi ki...

şiir gibi post olmuş.. gattuso geldiğinde orta üçlüde yerini alacak mı yoksa beckham devam eder mi diye insa düşünmüyor değil..

aksilaz dedi ki...

Senderos değişikliği önemli rol oynadı bu beraberlikte.Ancak dediğiniz gibi Seri A çok farklı bi lig.Siena, Lecce gibi takımlar bile ne oynadıgını ne yaptıgını bilerek oynuyor...

3. kişilik dedi ki...

Seyir zevki yüksek olmasa da mücadelenin, taktiğin, stratejini doyurduğu bir lig İtalya Seri A. En zevk aldığım lig bu yüzden, İngiltere Premier League bile ardından gelir benim için.

josemarcelosalas dedi ki...

Stankovic'in ceza alanına yaptığı koşu harikaydı. Ancelotti'yi ise Allah islah etsin.