29 Ocak 2009

Şampiyonlar Ligi ve Europa League

Şampiyonlar Ligi 2011 yılı finali Londra'da, Wembley'de. 2012 ise Münih Allianz Arena'da oynanacak. 2009 Roma'da 2010 Madrid Santiago Bernabeu'da hatırlatması yapayım UEFA Kupası ya da gelecek sezonki adıyla Europa Leauge finallerine geçelim. 2011 finali İrlanda Cumhuriyeti'nin oldu. Dublin's Lansdowne Road'da oynanacak. 2012 finali ise Romanya Bükreş'te National Stadium'da. UEFA 2009'u hatırlatmaya gerek yok elbette. 2010 Europa League finali Hamburg Nordbank Arena'da oynanacak. 3 yıllık vadede ne İtalyan ne de Fransızlara kupa finali yok. Stadları yenileyin gelin demek bu...

4 yorum:

Bushwacker dedi ki...

peki aceto, sence uefa iyi mi yapıyor, kötü mü? geçmiş bir postunda "stadları yenilemeyen tek futbol büyüğü ülke italya, tribün kültürü de bir tek orada devam ediyor. stadların yenilenmesi tribün kültürünü öldürüyor" gibisinden bir postun vardı yanlış hatırlamıyorsam.

tribün kültürünün sence devam etmesi gerekir mi? sen italya futbol federasyonu başkanı olsan stadları mı yenilersin, yoksa "varsınlar kupa finali vermesinler, ben tribünlerimle mutluyum" mu dersin?

mrcool dedi ki...

2009 final bilet kuraları çekildi bugün acaba çıktımı beklemedeyim :)

Fatih dedi ki...

lansdowne road guzel bir stadyum olacak bittiginde. nasil olacagi ile ilgili fotograflar asagidaki linkten gorulebilir.

http://www.lrsdc.ie/gallery/singlecategory.asp?PCID=34

Unknown dedi ki...

Millenium Stadyumu gibi bir yerde neden böyle bir final oynanmaz anlamıyorum.

http://www.flickr.com/photos/tpreece01/9810380/