22 Ocak 2009

Mütemadiyen Inter-Roma

Son 4 yılda oynanan Roma-Inter maçı sayısı bu geceyle birlikte 20 oldu. Ekim 2004'den Ocak 2009'a kadar 1572 günde 19 kez karşı karşıya geldiler bu iki takım, lig, kupa, süper kupada. 78 günde bir Inter-Roma maçı. Fenerbahçe-Galatasaray bu dönemde yanlış hesaplamadıysam 14 kez karşılaştı. Inter tek maç oynayan çeyrek finalde 2-1 kazandı ve yarı finale çıktı. 20 maçta atılan gol sayısı 69 oldu. 39 Inter'in, 30 Roma'nın golü var. Inter 11 galibiyet, Roma 5 galibiyet ve 4 de beraberlik. 30 ayrı futbolcu gol attı bu maçlarda. 6 gol Nonda da aralarında. Güzel maç oldu. Sadece Stankovic'in direkte patlayan volesi ve Taddei'nin golü için bile izlenmeye değerdi. ibrahimovic galibiyet golünde yine fena esnedi. Fransız kabadayısı Mexes'e e bebek yüzüyle bu dayılanmaları bir türlü yakıştıramıyorum. Çarşamba gecesi San Siro'da bu kadar Roma taraftarı! Milano'da ne kadarının yaşadığı hakkında bir fikrim yok ama hafta ortasında Roma'dan gelip deplasman kovalamak da ne demektir. Tribündeki seyirci sayısı 26 binmiş bu arada. Hararetli bir sohbetin içinde seyredince oyun hakkında fazla sözü olmuyor insanın. Roma maçtan sonra hakeme yüklendi fena halde. Inter altyapısından çıkan Santon'u öve öve bitiremiyorlardı, onu da görmüş olduk bu akşam... Kupa kalecisi Toldo da ne yapmış saçlara öyle... Perma mıdır, saç mı ektirmiş anlamadım ama Kıldo olmuş...
INTER-ROMA 2-1 (primo tempo 1-0)
MARCATORE: Adriano (I) al 10’ p.t., Taddei (R) al 15’, Ibrahimovic (I) al 17’ s.t.
INTER (4-3-1-2): Toldo; Maicon, Burdisso, Samuel, Santon; Zanetti, Cambiasso, Muntari (dal 41’ s.t. Mancini); Stankovic; Adriano (dal 32’ s.t. Chivu), Ibrahimovic. (Julio Cesar, Rivas, Figo, Quaresma, Balotelli). All. Mourinho.
ROMA (4-3-2-1): Artur; Cicinho, Mexes, Juan, Riise (dal 25’ s.t. Menez); Taddei (dal 34’ s.t. Aquilani), De Rossi, Brighi; Perrotta, Baptista; Vucinic (dal 14’ s.t. Pizarro). (Bertagnoli, Cassetti, Loria, Greco). All. Spalletti.

9 yorum:

ÇAĞRI dedi ki...

Santon gerçekten iyiydi bence.

FASLI dedi ki...

Zlatan'a olan hayranlığım tahmin edilemiyecek boyutta.Direkte patlayan vole de güzeldi.Toldo,metroseksüel olmuş,inanın tanıyamadım.Cesar'a benziyordu.

cagliari42 dedi ki...

italyanlar 2 ayaklı sistemden niye vazgeçtiler?

liverpoolandkop dedi ki...

İbra'nın golü 2 kere ofsayt, Hem orta yapılırken ilk pozisyonda kafayı vuran oyuncu, hemde İbra'nın vuruşunda Roma'lı oyuncunun (4 numara) önünde pasif olarak duran ama topu çıkartmasına izin vermeyen oyuncu (22 numara) ofsayt, bunu bilir bunu söylerim :)

devletli dedi ki...

ibrahimooviç ibrahimooviç sen insan mısıııın? (flair 35) (hatta 35,5)

erssre dedi ki...

bu bebek yüzlü agresiflere takıldım ben... bizim ligde de sabri, ayhan ve emre belözoğlu dayılandıkça ben gülmeye başlıyorum ekran başında.

gianfresco dedi ki...

Davide Santon.
FM'de hayran olduğum bi' oyuncuydu. İçimden diyordum acaba buda mı balon çıkıcak. Dünya gözüyle görünce gerçektende bu çocuktan bi' şeyler olucağı belli.

felix mourinho dedi ki...

roma dün inter kalesinin çizgisinden topu geçirdikten sonra dönen ilk atakta golü yedi. şanssızlığı 1.si gol sayılmadı. ama attıktan hemen sonra da yemek kötü oldu onların adına. ibra'da orada o topa vurabilecek tek insan evladı idi, onu da kaçırmadı. santon'u beğendim. ibra yürüdü bütün maç. o volesi girse ayağa kalkar alkışlardım ama. roma da totti'siz eksik yahu. her anlamda birşeyler yok gibi.
son olarak zanetti, dakika 90+3 sen 80m depar at topla, adamları geç korner kazandır. şaştım kaldım. figo da ısınmaktan buharlaştı kenarda ya neyse :D

IBRAcadabra dedi ki...

stankovic'in zidane'ı hatırlatan volesi vee birde adriano'nun şık hareketleri sonrası asistine (mourinho terapisi alkolü bıraktırdı mı acaba bilen var mı??) ibra'nın akrobatik vurusu.macın sonunda tac cizgisindeki calımlar cok iyiydi mexes kudurdu ibra'nın karsısında ahahaaaa...2008en iyi 11'e almayanlar utansın IBRA'yı...