25 Ocak 2009

Monocle

Son zamanlardaki en büyük takıntım. Monocle. Ansiklopedi okur gibi okuyorum. Wallpaper'dan ayrılan Tyler Brule'nin projesi. Fotoğraflar, metinler, tasarım eşsiz. 20. sayıya geldi. Türkiye'de tasarımı ve içeriğiyle benzer bir dergiyi yapmak için en az 10 yıla ihtiyacımız var. Zaten bu ülkede bütün iyi dergiler batar.
Okuyun, okutun derim. İnternet sitesinde tüm arşivini satıyorlar. Her sayı 10 sterlin. Temmuz 2008 sayısı (şehirler) muhteşemdir.
Tyler Brule hakkında çok başarılı bir makale. Eray Makal imzalı

10 yorum:

Trofolo dedi ki...

Hastasiyim

Adsız dedi ki...

türkiye'den de beğendiğiniz önerebileceğiniz dergi var mı?(benim türkçe olarak beğendiğim ve önerebileceğim tek dergi bant'tır.)

Adsız dedi ki...

sagol önerin icin bülent abi. berlin'e tikladigimda bizim caddenin resmi cikti (gerci ben biraz daha geride oturuyorum ama caddenin adi ayni). özellikle yaz aylarinda cok güzel atmosfer var o sokakta. ah birde pislikleri temizleseler bu tarih dolu sehirimizden ve bende ikide bir barcelonaya göc etme düsüncesinde olmasam. zorla gönderecekler beni burdan. :)

Kcan dedi ki...

ben de yurtdışındayken almaya gayret ediyorum ancak türkiye'de bulma ihtimalimiz yok sanırım?

Trofolo dedi ki...

Kcan,
Dunya Kitabevi'nde bulabilirsin. Bebek'te var.

Unknown dedi ki...

Cok iyi bir dergi. Ara ara alip okuyorum. Ansiklopedi gibi. Frankfurt civarinda bulunabiliyor rahatca.

Mehmet Aytekin dedi ki...

Dergiyi hiç görmemiş ve duymamıştım. Aceto önerdi diye şöyle bir websitesine gireyim dedim ve "Turkey" diye bir search yaptırdım. "İstanbul to Van" diye bir makale ve tanıtım videosu çıktı. Monocle'ın 2 elemanı TransAsya trenine binmiş, İst-Tahran yapmış. Onların izlenimleri. Tanıtım videosunda Van'dan "Kurdish Capital" diye bahsediyor. PKK'dan bahsederken de mot-a-mot tercümesini yapıp bir politik partiymiş gibi değiniyor. Terörün t'si yok. Almayayım, alana da mani olmayayım.

Alper Öcal dedi ki...

Ankara'da Dost't bulamadım.

Nereden bulabiliriz ?

Türkiye'ye yabancı dergileri genelde Dünya Dağıtım getirir, bunu kim getiriyor acaba ?

Arda Guldogan dedi ki...

Monocle'i bana bundan yaklasik 7-8 ay once bir arkadasim onermisti. Kendisi de hatiri sayilir tiraja sahip bir seyahat dergisinin yazi isleri mudurudur. O tavsiye edince hemen gittim aldim ve sonra muptelasi oldum. Eski sayilarini da aldim okuyorum. Icerik cok zengin, cok dolu. Kesinlikle cok dogru bir oneri, Monocle takipcilerine selamlar :o)

serdark dedi ki...

15. sayisi(temmuz-agustos 2008) elinde olan arkadaslara bir sorum olacak. 107.sayfada sizde John Maeda nin RISD nin basina gelmesiyle ilgili bir haber mi var, yoksa bendeki versiyonundaki lokal esintiler mi var arada? tesekkurler!