23 Ocak 2009

L'Equipe Vakası

L'Equipe Fransızların efsane spor gazetesi. 60 yılı 1996 yılında devirdi. Fransa, 98'de Dünya Kupası'nın aldığında 1.6 milyon sattı. Bugünlerde tirajı 300-350 bin arasında gidiyor. Bizdeki iki spor gazetesi Fanatik ve Fotomaç 200-300 bin arasında gider, gelir. L'Equipe prestijli bir yayın, birinci sayfasının manşetini yüzmeye de ayırır, tenise de, bisiklete. Bizde neden olmaz demenin manası yok. Fransızlar bu sporları severler, takip ederler, yüzerler, tenis oynarlar ve bisiklete binerler. Bu efsane gazete bir manşetiyle dün 60 yıllık adına leke düşürdü. İtalyan medyası mesela dalgasını geçiyor.
Hikayeye gelelim. Laure Manaudou, Fransızların en popüler yüzücüsü, Olimpiyat şampiyonu, dünya şampiyonu. İtalyan yüzücü Luca Marin ile nişanlanıp Çizme'de yenge diye hitap edildiği dönem de vardır, sonrasında İtalyanın onu terkedip en sıkı rakibiyle aşk yaşamıştır o ayrı. L'Equipe dün birinci sayfasında 9 sütuna açılmış bir foto yayınlıyor. Manaudou'yu da konuşturuyorlar manşette. Sonrası bir medya skandalı. Manaudou çıkıp fotoğraftaki kızın kendisi olmadığını söylüyor. Hatta dalgasını da geçiyor. Hadi kız bana benziyor benim köpeğimin başka cins olduğunu biliyorlardı diyor. Fotoğraftaki kim peki? Soyadı açıklanmayan Claire adında bir kız, söylediğine göre L'Equipe muhabiri üç aydır kendisini takip ediyormuş. Özel hayatımı mahvettiniz diye bütün televizyon kanallarını toplayıp L'Equipe'in bir güzel ağzına sıçıyor bu Laure'dan güzel Claire. L'Equipe de ne yapsın özür diliyor. Gazetenin genel yayın yönetmeni bu haberde imzası olan muhabirin etinden steak tartare yapmış, yemiştir kesin...

8 yorum:

GSveFutbol dedi ki...

Claire'in avukatıyla çıkıp bu benim özel yaşamıma tecavüzdür.. Bu konuda gerekli davalar açılmak üzeredir demesi ve muhtemel tazminat davalarının sırada olması hazırlanmış bir mise-en-scene gibi geldi.. Fotoğrafı çeken neticede profesyonel fotoğrafçı ve bu fotoğrafı l'équipe'e satmış.. Öncesinde bu bayanıda tanıyorsa pek şaşırtıcı olmaz.

GSveFutbol dedi ki...

Bir diğer nokta, bu haberi yapan LCI televizyonu,Manaudou da bağlanıp evet ben değilim diyor.. L'équipe bunun üzerine onun dediğine karşılık bizim dediğimiz 3 aydır takip ediyoruz zırvalamasını yapınca.. Bu kadın avukatı olucak Didier Poulmaire ile basın şovu yapıyor.. Ve neden sürekli gözlüklerini takıyor, zaten aynı kıyafet ve köpekle yapmış açıklamayı.. Diğer yandan l'équipe neden Manaudou ve okuyuculardan özür dileyip kadından doğru düzgün özür dilemiyor.. Kesin bir nokta var ctesi sayısı iyi satar..

markojaric dedi ki...

Bu konuda biraz donanımsız kaldım galiba.

Kadının neye sinirlendiğini, fotoğrafta anlayamığım birşey mi olduğunu yada yerine başkasını da koysalar neden sakıncasız gibi gördüüm bu fotoğrafa bu kadar kızdığını anlayamadım. Lütfen yardımcı olabilermisiniz. :)

MAnşette ne yazıo??

Çetin Cem dedi ki...

müthiş hikaye. her günkü korkularımdan birisi, özellikle aa ve dha fotoları kullanırken (onlarda fotoğrafın içeriğine dair bilgi pek olmadığı için) "acaba bu adam o adam değil mi?" tedirginliği. ama hadi benimki ajans güvensizliği de, yanlış kadını haftalarca takip etmek neyin nesiymiş be :)

Erdem dedi ki...

@markojaric

manşette pişman olacak bir durum yok yazıyor.
(i've nothing to regret)

natura horror vacui dedi ki...

claire gerçekten laure'dan daha güzel bu arada. laure manadou italyan manitasından, sevgilisi uygunsuz videolarını internete sızdırdığı için ayrılmıştı sanırım. italyan manita da, videodakilerin laure olduğu belli oluyor ama ben sızdırmadım demişti. o videoların bir kısmını görmüş bir insan olarak diyebilirim ki, claire kesinlikle dava açmalı, laure'dan katbekat güzel. beni kendimden çok çirkin bir kadınla karıştırsalar, ben de dava açardım:)

imza: dünyanın en yüzeysel adamı

kadimkishi dedi ki...

meşhuuur "je ne regrette rien" şarkısına ve Edith Piaf ablaya da selam duruluyor inceden :)

ynwa dedi ki...

bu konu hakkında zamanında bizim medyamızda da kolpa bir haber çıkmıştı.

http://torinolu.blogspot.com/2008/08/antrenr-martin-mi-yzc-marin-mi.html