22 Ocak 2009

İspanya&Portekiz 2018

2018 Dünya Kupası için İspanya ve Portekiz ortak adaylıklarını açıkladı. Bu gördüğüm en iyi ortaklık bugüne kadar. Futbol topunu karakola götüren ülkeler değil bunlar. Finalin Madrid'de, yarı finallerden birini Lizbon'da oynamak üzere anlaştılar. Sert rakipleri olacak ama 2014 Brezilya'dan sonra finaller Avrupa'dan başka kıtaya gitmez kanımca. 2030'un yeri ise belli gibi. 100. yılda finalleri Uruguay'a verecekler ancak imkansızlıktan Arjantin ortak olacak...

7 yorum:

aayla dedi ki...

Güzel seçim olur.
deniz,kum,güneş,euro 2018 iyi bir dörtlü olabilir hatta :)

Figueres dedi ki...

Ya boyle bi finalin ambiansi Nou Camp'ta daha bi muhtesem olmaz miydi? Finaller baskentte olmali gibi bi gelenek falan var mi acaba?

Grigori Rasputin dedi ki...

yarı finalin diğer ayağı da nou camp'ta olur kanımca..bol seyircili bi turnuva izlicez anlaşılan

VTS dedi ki...

Çoğu kişinin haberi olmasa da Türkiye de Euro2016'ya aday olacak ama bu adaylık olsa olsa naylon adaylık olur.
Malum sempozyumun bir bölümünde sormuşlardı Özgener'e adaylıkla ilgili neler yapılıyor diye.Somut tek bir adımın dahi atılmadığı ortaya çıktı verdiği/veremedeği cevaptan.
Daha evvel ki yazılarda da değinildiği gibi Yunanistan ile ortaklaşa turnuva bizim için de umut kapısı olabilir. Fakat bırakın önümüzdeki yılları, bir 50 yıl boyunca ülkemizde herhengi büyük bir futbol organizsayonu yapılacağına ihtimal vermiyorum. Sebebi de seyirci olarak bizler, işletmeciler ya da konaklama problemi vs değil, doğrudan federasyon üyeleri ve ilgili diğer yöneticilerdir.

Konialis dedi ki...

ah Türkiye'm neredesin? İspanya gibi yerde turnuva yapılmasına sevinemiyorum sırf kıskançlıktan...

salva dedi ki...

Türkiye'nin boyle bir turnuva yapabilmesi federasyonda ki bu kafalar ile biraz zor.
Taraftar olarak bizim kamuoyu olusturmamız lazim, tribunlerde,bloglarda,medya da yani heryerde biz bunu istiyoruza getirmek zorundayız.
İspanya ztaen boyle bir turnuva alacak,en son aldıklari organizasyon 1984. Ama Avrupa sampiyonasi kesmeyecekti,hedefi buyuk koydular, yanlarinada Portekizi alarak bol gunes,sarap,deniz kum ve futbol vaad ettiler.

Aslinda 2016 icin en buyuk rakibimiz kendi kendine saf disi kaldi. Bu bizim icin cok buyuk bir avantaj.
Ama buyuklerimiz 2016 gibi bir sorumluluk istiyormu o da ayri soru isareti ...

Peter Naumovski dedi ki...

türkiye 2030'a katılırsa bizimkileri arjantinde uruguayda izlemek nasıl olur acaba? o günleri görmek için de hem milli takıma hem de bize biraz şans gerek. 50lerimi yaşıyor olacağım zira o zamanlar