25 Ocak 2009

Fakat'ı Bol Maç

Türkiye'de oyunu, sadece oyunu kritik etmek imkansız. Mutlaka dış faktörler devreye giriyor. Sivas'ta da öyle oldu. Antalya'da yapılan, federasyon başkanın ve onca insanın konuştuğu seminer, panellerden sonra değişen nedir? Sahanın hali, Türk futbolunun aynası işte. İyileştirmek için ne çaba görüyoruz? Kar yağmasın, buz tutmasın diye dua mı etmeli sadece! Sezon başında fikstür çekilirken basit bir çözümü olabilirdi halbuki. Bu ligde ağır kış şartlarından etkilenen 3 şehir var. Kayseri, Konya ve Sivas. Ligin devre arası belli, kışın bastırdığı zaman dilimi belli. 3 takıma sezon başında 4 maçını kendi evinde oynatıp, ligin ikinci yarısına 4 deplasmanla başlatmak çözüm olmaz mıydı? Gönül elbette alttan ısıtmalı zemin istiyor ama Sivas'a bir kez olsun gidip o stadın dışardan, içeriden halini gören bunun mümkün olmadığını görür. Galatasaray'ın bu kadroyla Sivas'tan çıkması zordu. Saha ve hakem kararları, teknik adam ve futbolcuları çoğu zaman masum ilan ediyor. Herkesin kendince bir bahanesi var. Gerçek olan ise Galatasaray'ın net pozisyonun olmadığı. İlk yarıda Arda'nın kanadının balçık içinde olması bile maçın bir kader anıdır. İlk 45'te ters kaleye akın etselerdi ne olurdu kimbilir? Sivas'ın oyun felsefesini beğenmiyorum. İyi çalışmış, fizik problemi olmayan ama çağdışı futbol oynayan takım. 45 dakika kendi sahalarında uzun atıp durdular. Galatasaray kazanacaksa golü bu yarıda atmalıydı. Ümit Karan'ın (sahanın en kötüsüydü, kırmızı sonrası tepkisiz kalması da ayrı soru işareti) kırmızısı -kendisi küfür etmedim diyor-komik. Yardımcının çamur jesti sonrası bu kart... Bülent Uygun'un 15 dakikalığına 3 forvete dönüp skoru alması ve ardından Sezer'i oyuna sokması maçın tek güzelliği. Gollerin Sabri'nin kanadından gelirken, Meira'nın eksikliği önemli. Ne oynayan stoperler ne de ters kanattaki Volkan kademeyi girmeyi bilemedi. Böyle bir sahada oynanan futbol için lafı uzatmamak lazım. 10 kişilik Galatasaray, üzerine fuleli adamlarla geleceği bildiği rakibine karşı kapanıp, elindeki tek alternatifi Aydın'ı oyuna alıp, 2. yarıya defansına yaslanıp başlasaydı ne olurdu, sadece bir soru işareti. Skibbe'nin 1-0 mağlupken ligin gol kralını oyundan almasını bile tartışmaya gerek yok. Sivas geçen sezon yapamadığını yapıyor, 3 büyüklerden puan alıyor. Galatasaray ise ligdeki 4. deplasman mağlubiyetini aldı. Bülent Uygun'un kabanı fazlasıyla Guardiola kokuyor. Normal, bu sezon moda Barcelona...

32 yorum:

Köfteci dedi ki...

Balili milyonda bir daha yetenekli olsa mac 7-0 bitebilirdi.

Unknown dedi ki...

Sivas-Gs maçı ile az ve öz ..Sivasspor haketti ve kazandı gerisi küçük ayrıntılar..
takım koşuyor ısırıyor yardımlaşıyor pozisyona giriyor didişiyor,herkes gol atma potansiyeline sahip-petkovic dahil-(bkz2007-2008 sezonu sivas-ankaragücü maçı :), bursanın vasatın altındaki ibrahim dağaşaından tutun,düşen sakaryanın musa aydınına kadar hepsi kapasitesinin iki katı ile oynuyor(her maçta).başarı da kaçınılmaz oluyor tabiki.Yolun açık olsun sivas...
Buarada yeni moda barça tabi.. yine 4ledi bu hafta da 5000e kaldı 2 :)

sekerse tehlike dedi ki...

galatasarayın sivastan çıkamaycağı meiranın ceza aldığı servetin de sakatlandığı zamandan belliydi zaten. Skibbe bunları görmezden geldiyse bayrağı kadıkmyyerine masasına diksinde düşünsün. sivasın maçı istanbulda oynayalım teklifni kim reddetti bilmiyorum ama gerçekten ayıp etmiş.

GK dedi ki...

Galatasaray'da kilit bir kaç oyuncu bu zeminde ve havada ilk defa oynadı bence.Hem Baros hem De Sanctis bu tarz bi zeminde daha önce oynamamışlardır diye düşünüyorum.

Ayrıca De Sanctis'in Mehmet Yıldız'ın ne kadar takipçi ne kadar güçlü,Balili'nin ne kadar süratli olduğundan haberdar olmadığını,Petkovic'in de bu ligin raconuna hakim 2-3 kalecisinden biri olduğunu gördüm.

cakarkeyf dedi ki...

Yan hakemin bariz bir şekilde üstüne su camur geldiği (yanhakemin Arda'ya vucut diliyle su attı dediği kameraya yansıdı) için Umit'i attirdiği ama bu sebepten dolayı cok tepki alacaklarını farkedip sonradan beraberce kufur senaryosu yazdıkları maç...

mre dedi ki...

Balili uzaydan gelmeseydi maç 800-0 bitebilirdi. Hasbinallaaaaah!!!

delgado dedi ki...

"çağdışı futbol oynamak"tan kastınız top sivas'tayken oynanılan top sanırım. yoksa yardımlaşmalar, oyuna katılmalar, rol almalar hep en üst seviyede. sivas'ın arda'sı, meira'sı, lincoln'ü, baros'u yok sonuçta. ellerindeki malzemeden yüzde 100e yakın verimi çıkartabiliyor bülent uygun.

kısa sürede anadolu futbolu, sivas'ın şampiyonluğunda ortaya çıkabilecek durum, ve sizin kendi "meli-malı"larınız hakkında bir yazı yayınlarsanız sevinirim şahsım adına. iyi akşamlar.

ziggytheking dedi ki...

delgadoya katılmamak elde değil. lider ile deplasmanda maç oynuyorsunuz ve lincoln sakatlık! bahane edilerek istanbul'da bırakılıyorsa o kulüpte yönetim adına yanlış giden birşeyler vardır. Görebilene tabi! Gölet felen onları görmek daha kolay tabi :)

bahtiyar dedi ki...

bu maç istanbul'a alınsaydı galatasaray son lig macı icin sivas'a gidecekti. kimse sivas'ın teklifini kabul etmezdi bu konumda. galatasaray macı haketmedi kabul ama gecen sene gene bu tarihlerde fenerbahce'yle maç yapacakken zemini korumak için komple brandayla kapatmıslardı, bu sene niye böyle bir önlem almadılar? bunun mantıgı galatasaray'ı cezalandırmak mı? acıkcası anlamadım niye böyle yaptılar. ayrıca ümit karan'ın pozisyonunda ümit ben hakeme sordum sana küfür ettim mi? diye o da bana hayır dedi diyor. ki yakın cekimde yanlıs görmediysem sadece hoca dedi. bilmiyorum küfür etti mi. bu sahada daha iyi futbol olmazdı zaten normal sartlarda yapılabilecek olanı yaptı sivasspor topu uzun oynadı balili ve mehmet yıldız'a fizik güç avantajıyla da galibiyeti aldı.

Adsız dedi ki...

Halı saha takımı denilen gs nin bu sahada kazanmasının mümkün olmadığını beraberlik alırsa sevinmesini söylemiştim maç tahmini bölümünde.Ancak bunu arkadaşlar kötü niyetli bir yorum görüp gs nin halı saha takımı olmadığını kadrosundaki oyuncuların avrupada final oynamış adamlar olduğunu ve bu kadronun tarihin en iyi kadrosu olduğundan bahsettiler.Ben demiştim demek için demiyorum ama bazı gerçekleri de görmek lazım.Halı saha takımı kötü algılanmamalı gs kadrosu teknik bir kadro ve iyi zeminde iyi oynar buz üstünde oynayamaz.Bu bu kadar basitken bunu görmemek için illa farklı takımı tutmak gerekiyor galiba :)
Skippe yenilginin sebebini hemen zemine bağladı ama aynı zeminde sivas ikinci yarı üst üste on on beş pas yaparak trübünlerede oley çektiriyordu.

Bu sahada futbol oynatılmaya mecbur bırakılmak futbolcu açısından bir işkence.Sivas şampiyonluğa gitmek istiyorsa bunu buz üstünde takımları yenerek değil iyi bir stat yaparak işe başlamalı.

Çağdışı futbol yorumu bence çok ağır olmuş.on onbeş yıl önce anadolu takımlarının on kişi ile defans yaparak üç büyüklerden puan alma taktikleri için belki bu yorum yapılabilirdi ama iki senedir sivas ın yakaladığı istikrar ve başarının sonucu çağdışı futbol olarak yorumlanıyorsa bunun altında anadolu takımlarının üç büyükleri yenmesinin hazmedilemediği sonucu çıkabilir.Bu yorum yenilgiden sonra uzatılan mikrofona futbolcuların yaptığı yenildik ama sivas da çağdışı futbol oynadı futbolu katletti demesi gibi bir şey olmuş.Hep derim futbolcu duştan sonra maçı yorumlamalı diye bu hepimiz için geçerli demekki :)

mondo trasho dedi ki...

galatasaray kaybedince "ben demiştim" artistiğini, üstüne bir de "halı saha takımı" argümanıyla süslemek de ne müthiş bir yorum! vay vay! yahu ilk yarıda sivas galatasaray ceza sahasına bile giremedi. 10 kişi kalana dek galatasaray oyunun hakimiydi. pozisyon yoktu tamam ama halı saha takımı diye rıdvan dilmen ağzıyla yapılan yorumlara da anlam veremiyorum. çok basit, 10 kişi kalana dek galatasaray sivas'a top göstermedi. 10 kişi kalınca tüm dengeler bozuldu. bu da özellikle bu şartlarda gayet doğaldır. ama bu ortada gözüken doğal durumu böyle yorumlarla süslemek, normal bir sonucu anormal argümanlarla desteklemek son derece hatalıdır.

msaylan dedi ki...

sivas futbol oynamaktan öte karşı takımın sinirlerini gerip maçı öyle kazanmaya çalışan bir takım, hepsi kavgacı hepsi gereksiz sertlik kullanan iyi fizik kondisyona sahip futbolcuları var bir de çakma guardiola hocaları, her şeye rağmen ben bu oyunla deplasman maçlarında puan kaybedeceklerini düşünüyorum sivasspor'un en önemli avantajı sahası, eğer bu maç normal fikstür ile oynansa idi yani 1 ay önce, yine frostbite olayları gündeme gelecekti. seneye tff sivas-kayseri-konya takımlarının fikstürünü soğuğa göre ayarlarsa saha ve soğuk avantajını en iyi kullanan takımın kim olduğu ortaya çıkar.

tircil dedi ki...

Çağdışı futbol yorumu bence çok ağır olmuş.on onbeş yıl önce anadolu takımlarının on kişi ile defans yaparak üç büyüklerden puan alma taktikleri için belki bu yorum yapılabilirdi ama iki senedir sivas ın yakaladığı istikrar ve başarının sonucu çağdışı futbol olarak yorumlanıyorsa bunun altında anadolu takımlarının üç büyükleri yenmesinin hazmedilemediği sonucu çıkabilir.Bu yorum yenilgiden sonra uzatılan mikrofona futbolcuların yaptığı yenildik ama sivas da çağdışı futbol oynadı futbolu katletti demesi gibi bir şey olmuş.Hep derim futbolcu duştan sonra maçı yorumlamalı diye bu hepimiz için geçerli demekki :)


Tesekkür ederim tüm Sivasspor'lular adına.Anlayana cok güzel bir yazı.

baha dedi ki...

bahaneler uretmeye gerek yok, rakip de ayni sahada oynadi, sonuc belli. stadlari iyilestirelim her yil sivas'i elestirecegimize. sampiyonluga oynayan takimin virane bir stadi var, ne brandasi ne elektrik kablosundan bahsediyoruz ki...

gkhngnyhn dedi ki...

Dünkü saha rezaleti ve Türkiye'de futbolu yönetenlerin ne kadar bilinçli olduklarını(!) düşünüp, diğer yandan ekonomi ödevim için araştırma yaparken karşıma çıkan haber. Böyle bir açıklama olduysa her geçen gün daha da ilginç bir ülke oluyoruz hakikaten :)

http://www.poland2012.net/2008/11/30/turkey-willing-to-host-euro-2012-if-ukraine-poland-out/#more-307

Bolat dedi ki...

Aceto'nun Sivas'in oyun anlayisini begnemeyisine birsey diyemiyorum kendi görüsüdür diye, ama diger taraftan "cag disi" oynuyorlar cünkü diye bir oyun anlayislari var diye argüman gelistirmesine itiraz etmek istiyorum.

Bir takimin elindeki kadro neyse onu oynayabilir ancak. Önemli olan o kadrodan o verimi alabilmektir ve Sivas bunu basariyor. Yunanistan Avrupa Sampiyonu oldugunda da ayni elestirileri duymustu ama kimse de "yhau bu kadro daha baska nasil top oynayabilir ki" diye sormamistir. Üstelik bu zeminde uzun top atmak cag disilik degil, aklin gerektirdigidir.

piyaz dedi ki...

fenerbahce'liyim ve yazdigim yorum nesnel olmayabilir ve ayni durumda besiktas ya da trabzon olsa muhtemelen ayni seyleri yazardim; ama fenerbahce olsa yazarmiydim emin degilim.

umit karan'in kirmizisi konusunda, genel kani umit karan'in dogru hakemlerin yalan soyledigi konusunda ki buna katilmiyorum. bence umit karan yalan soyluyor, kirmizidan once sanki agzi oynuyor. ve haksiz oldugu zaman bile kendini yerden yere atan umit, bu posizyonda hicbir sey yapmiyor. ( ozur dilerim son cumle biraz belalti oldu)

sivas'in sampiyon olmasi icin cok daha iyi bir stada ihtiyaci var boyle stad olmaz deniyor; fakat kac senedir ne galatasaray (artik onlari cikartabiliriz yavastan) ne de besiktas gibi maddi imkanlari goreceli olarak daha iyi takimlar bir stad isini halledemedi. bir tek fenerbahce ile kayserispor. o yuzden boyle stadda oynanmaz kismina katilmiyorum. (tabii sahanin korunmamasi buyuk bir hata, belki de art niyet). stad konusunda da sivasspor baskani sahayi alttan isitmali hale getirmeye calistiklarini ama yapamadiklarini onumuzdeki sene kesin olacagini soyledi.

oynanan futbolu begenmemek de, bence oynanan futbol elinizdeki futbolculara bakiyor. eger sivasspor eldeki kadro yapisina uygun bir futbol oynadigi surece sorun yok. mesela fenerbahce gecen sene chelsea macina ciktigi kadro ile bu sene arsenal deplasmaninda 10 kisi defans yapmis olsa bu dediginize, yani boyle futbol olmaza daha uygun geliyor.

elbette her zaman fenerbahce'nin sampiyon olmasini isterim, eger fenerbahce sampiyon olamaycaksa da kim sampiyon olmus umrumda olmaz; ama yukarda da deginildigi gibi sadece 4 buyukleri haricinde bir takimin sampiyon olmasi ligin marka degerini arttirir. bence daha onemli olansa artik sadece avrupaya giden takimlarin birbiriyle kiran kirana (guzel futbol manasinda degil, mucadele acisindan) degil baska takimlarla da oynarken iyi mucadelelerini goruruz. sanirim bu avrupada basari icin daha onemli. elbette guzel futbol (bu guzel futbolun tanimi herkese gore farklilik gosterebilir) de onemli ama ona sanirim daha sonra sira gelecek,

apaç dedi ki...

bülent uygun sivas değil de galatasaray'ın başında olsaydı en yakın rakibine 20 puan fark atardı bugün.

tamamen kenar yönetimi eksikliği. başka bir şey değil.

bir de mehmet yıldız forvet morvet değil. dikkat ettim, bir kere bile adam eksiltemedi.

ah serkan çalık ah. seni özledik, fuleli adımlarını özledik, 3. bölgede top saklayışını özledik...

Cem Kalay dedi ki...

Çağdışı fıtbol yorumu ağırmı olmuş? İlk 45 dakika nerde o paslar, yardımlaşmalar hepsi gs'de.Pozisyon yok doğru.Paslarla kale önüne geliniyor ara pası atıyorsun top buz pateni pistini andıran futbol sahasında yuvarlanıp kaleciye gidiyor.Gs 10 kişi kaldıktan sonra, cimbomun yedek savunmasına karşı sonradan baliliyi ve sezeri alıp çağ futbolu! oynadı sivas.Bravo vallahi! Barosun çıkmasıda ayrı bir mesele.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

bu bülent uygun gitgide daha da antipatik gelmeye başladı. Maçtan sonra yaptıgı açıklamalar falan.

Ahhh sabri ah, ben zamanında sana bu sayfalarda boşuna mı sövüp saydım ? Saçmalıklarını da al git sabri diye boşuna mı dedim ?Çıldırtıyosun beni sabriiii.

Kanadını haydarpaşa'ya çevirdiler, giren çıkan belli değil. 2 golde ordan geldi. Sen nerdesin? Dur ben söyleyeyim; takımının geliştirdiği ender atakları 35 metre çarprazdan kendin gibi saçma sapan bencilce şutlar çekerek harcamakla meşgulsün.

Sevilmiyorsun sabri, bide kaptanlık için gider yapmaya çalışman yokmu. Ağzına ağzına..

barış dedi ki...

altı üstü bir üç puan kaybettik hem de lider takıma deplasmanda. hemen suçlular aranmaya, yargılanmaya başlamış. ben bugün sahada oynanan futbola baktığımda(ne kadar futbol denebilirse), sene sonunda sivassporu geçeceğimizi düşünüyorum. zemin, hakem, sakatlık faktörleri vardı bu maçta kaybettik olsun 4 puan gerideyiz sadece. geçen sene kalli istifa ettiğinde de yamulmuyorsam 5 puan gerideydik ve sezon bitimine çok az kalmıştı.

ayrıca bülent uygunun hangi maçta taktik dehasını gördük ki hemen yüceltiyorsunuz adamı. sivassporun oyuncu yapısına göre bir takım oluşturmuş işte devam ediyor. o takım maçlarını başka bir şehirde oynasa belki bu durumda olmayacaktı, yani başarısını içinde bulunduğu koşullara da borçlu. durum bu iken gelip bülent uygun gsnin başında olsa bilmem kaç puan fark atardı demek ancak ahmet çakar gibi adamlara mahsus olmalı. mourinho bile olsa 20 puan fark olmazdı emin olabilirsin.

Quaresma7 dedi ki...

Ben Sivas'ın çağdışı futbol oynadığı fikrin karşıyım. Sivasspor geçen sezon 18 takım arasında "en az" topla oynayan takımdı. Bence bu denenmemiş birşey olduğu için böyle geliyor. Haddini bilmessen, futbolcuların yapısına göre oynamassan ligin dibindeki takımlardan bir farkın kalmaz. Bülent Hoca gerçekten alkışı, takdiri herbişeyi hak ediyor.

Başka bir konuda, Sivas bu sene şampiyon olup ŞL'ye direk katılırsa, stadı uefa standlarına uymayacağı için maçı 3 saat mesafede ki Kayseri'de oynar mı? Zamanında kanlı bıçaklı oldukları bir il ama -stadı görenler beni daha iyi anlayacak ki- Kadir Has'ta bambaşka... Kayseri'ye bekleriz Sivasımızı. 1 ŞL maçı görsün gözümüz:)

Utku dedi ki...

Şu maç için futbol konuşmanın anlamı yok,zaten o maça giden Galatasaraylıların bile zaten zemin bozuk kazanamyız diyerek gittiğini düşünüyorum.İlk yarı sudan geçilmeyen Ardanın kanadı devre arasında yapılan temizlikle tam temizlenmese de normal bir zemine döndü.Benim asıl anlamak isteğim nokta geçen sene Fenerbahçenin 4-1 kazandığı maçtan önce günlerce brandalarla korunan zemin neden bu kez açık bırakılmıştı???Sivasspor Galatasarayı yenme stratejisini kötü zemine,kalecisinin,sağ ve sol beklerinin uzun toplarına kurup kazandıysa,maçtan sonra da Bülent Uygunun öyle oynadık böyle oynadık laflarına ben sadece gülerim.Geçen seneki 5-3lük maç da böyleydi,ileride 2 tane adam,uzun top,tutan atsın ki attılar da.Bu maçta bunu yapacakları o kadar açıktı ki,bir Skibbe görmedi bunu sanırım.
Her neyse,tebrikler Bülent Uygun 10 gün sonra kupa maçını da kazanırsınız emin ol,ama futboldan bahsedeceksen çıkıp zeminin kötülüğünden,bunun Galatasarayı nasıl engellediğinden de bahset,biz bu sahaya alışkınız Galatasaray teknik oyunculardan kurulu,bu nedenle zorlandılar de de ben de helal olsun diyim sana.

Unknown dedi ki...

Şöyle bi yanılgı almış başını gidiyor geçen sene fb macında brandayla kaplanmıs saha bu sefer nie kaplanmamış falan
Gecen sene 27ocakta fb macından 3gun onceye kadar sivasta anormal bir kar yagısı vardı ve trabzon macı sonrası görüldü ki kar yagısı bu sekılde devam ederse ve onlem alınmazsa fb macı sivas icin ya ertelenecek ya da oynanamayacak vs..
Bu seneye bakıyosun sivas-gs macından once en son kar yagısı 7 ocakta yanı mactan 17gün önce yağmış ve o günden bugüne stadın üstünü örtsen nası bir faydası olacak? ki eğer o branda o yagmıs karın gece -20de donmasını engelleyecekti ise o zaman sivas yonetımı hakkaten ayıp etmis !
Artı yönetim bu tarz serzenislerin olacagını coktan öngörmüs ki zaten teklifini de yaptı ilk mac istanbulda oynansın die ama bu şeytanlık addedildiğinden reddedildi.o zaman kimse şikayet etmesin mağlubiyeti de örtbas etmeye kalkmasın oynandı sivasspor bileğinin hakkıyla pozisyon vermeden maçı kazandı daha zorlamanın anlamı yok

jeankier dedi ki...

Sizlere aralarında 1 ay olmayan 2 açıklama veriyorum, ikisi de gs yöneticilerindendir. -Yorumsuz-
Tarih 28 Aralık 2008 Adnan Polat' ın açıklaması : Hakemleri ilk yarı performasından dolayı kutluyorum, klüplerimizin de bu konuda daha anlayışlı olmaları konusunda ricada bulunuyorum, taraftarı ayağa kaldırarak hakemleri baskı altına almayı düşünmekten vazgeçmek gerek. Biz bunu yapmayacağız, onların morallerini en üst düzeye çıkartarak onların yanında olacağız. Bugüne kadar TFF komitesine karşı ek negatif bir kelime duymadınız, bu bundan sonra da böyle olacak.
Tarih 25 Ocak 2009 Haldun Üstünel' in açıklaması : Bizler sezon başından beri hiçbir şekilde hakemler hakkında konuşma yapmadık. Hakemlerin yaptığı davranışlar verdiği kararlar üzerinde, hiçbir tavır göstermedik. Ama bugün baktığınız zaman, ayakta durulması zor bir müsabakada, bu kadar kolay kırmızı kart çıkartıp oyununun kontrolünün kaybedilmesi, izlenme zevkinden çıkmasına sebebiyet veren bir hakemin, gözlemciler tarafından da kontrol edilmesi ve bu maçın tekrar izlenilmesi gerekiyor. Bugün bize iletilen ve tekrarlarında da izlediğimiz pozisyonda yüzde yüz ofsayt pozisyonu var. Sivasspor'un ilk golü ofsayt. Bunu da göz ardı ediyor. Oyunun geneline baktığınız zamanki aynı hakemin önünde cereyan eden pozisyonlarda hep aleyhimize kararlar verdi. O karardan sonra, ben özellikle yan hakemin verdiği kararları takip ettim. Bir çok pozisyonda lehimize çalması gereken hareketlerde hep aleyhimize kararlar verdi. Hayrete düştüm, hatta bazı pozisyonlar da dikkatimizi çekti. Orta hakem Yunus Yıldırım'ın bile yan hakemin verdiği kararları iki üç kez bozduğunu gördük. Ayrı bir niyetle sahaya çıkmış gibiydi.
Bu kadar artniyetle sahaya çıkmış bir hakem, bu kadar artniyet içinde bulunan bir hakemin kayıtsız şartsız cezasız kalmaması gerekiyor. Bu nedenle biz bütün girişimlerimizi başlattık. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Zemin iki takım oyuncuları için de aynı şarttaydı bahane aramamamız gerekiyor. Ama bizi hayrete düşüren, oyunun özellikle ikinci yarısında sonuna kadar takip ettiğimiz yan hakemin tutumu oldu. Bu kadar taraflı maç yönetmemesi gerekiyordu. Bir yan hakem maçın önüne bu kadar çıkar mı? Sonuna kadar takipçisi olacağız.

BT dedi ki...

Fikir sahibi değil de fikirlere yoğunlaşan tüm arkadaşlara teşekkürler. Bu oyunun tek doğrusu yok. Bu yüzden bütün eleştirilere büyük saygı duyduğumu belirteyim...

delgado dedi ki...

@apaç

hocam yapma allah aşkına. bir oyuncu, şartların elverişli bile olmadığı bir ortamda bir maçta değerlendirmeye alınır mı? 2.yarıda mehmet yıldız volkan yaman'ı köşede birebir aldığı pozisyonda yer miydi, yemez miydi normalde.

apaç dedi ki...

@delgado

ironi yapmaya çalışmıştım.

nazarımda memleketin en iyi forvetidir mehmet yıldız. lafım olamaz.

benim lafım ''galatasaray'ın üst düzey 5 tane forveti var, mehmet yıldız da kim? hayatında bi kere adam eksiltmiş mi!?''cilere idi.

Kapali Ust dedi ki...

Sivasspor'un çağdışı futbol oynadığına kesinlikle katılıyorum, oynadıkları tamamen anti-futbol, oynamaktan çok rakibi bozmaya konsantre olmak futboldan alınan zevki, hazzı azaltıyor. Bulent Uygun'un da meşhur deri ceketini atıp burberys desenli paltoya transfer olması güzel olmuş, daha hoş duruyor bülent hocanın üzerinde..

Unknown dedi ki...

Gereksiz bir takım Sivas , ağzının payını uefa da aldılar falza söze ne hacet , defolu maldan ibaret bir takım , bakalım şansları ne kadar yaver gidecek ..

papaz dedi ki...

Gereksiz bir takım Sivas yazmışlar ya, daha ne ister ki insan:)

Bu kibiri gördükçe daha çok zevk alıyor insan İstanbul takımlarının puan kaybetmesinden...

matiasemilio dedi ki...

sivasta mayıs itibariyle alttan ısıtma için çalısmalar kesin olarak baslayacakmıs