23 Ocak 2009

En Büyük Taraftar Kimde(!)

Yıllardır sorulan bir soru varmış Hürriyet'in spor ekine göre(!) En büyük taraftar kimde? Bunu bulacaklar. Neyle; taraftarın yollayacağı sms'le! Hürriyet'in kurumsal kimliğini kim korumakla mükellefse bu kampanya başlarken demek ki yıllık izine çıkmış. Ne demektir en büyük taraftar? Bunu bir açıklasa bu fikrin sahibi. Bu anket sonucunda taraftarı en büyük olan kulüp ortaya çıkacakmış(!) Bir mesaj kaç sms, bunu da belirtmemişler. Bu sms'lerin gelirini x vakıfa bağışlıyoruz deseler bile; anlamsız, mantıksız bir anket. Bu kadar uğraşmaya gerek yok ki; ben buldum bir iki en büyük taraftar...

26 yorum:

İsim dedi ki...

Ayıptır yahu.Hürriyeti değil mesaj atanları tek tek evlerinden alıp ıslak odunla dövüp sonra da Taksim meydanında teşhir ediceksin.
Hürriyetin hakkından gelen geliyor zaten beğeniyle izliyoruz.

oumar dedi ki...

ayarcı baba (((:

moroccom dedi ki...

bile bile lades.
bolca gaza getirilecek taraftardan sms yağacak.
sonra kimin büyük olup olmadığı bile önemsiz kalacak.

H;M dedi ki...

bende buldun Aragones; 70 yaşında kendini bilen en büyük(!) fenerli, aziz yıldırımdan da büyük. Daha büyükleride vardır ama ülkemizde 65 yaşını gören azdır bu şartlarda

Adsız dedi ki...

http://www.serbestnesirler.com/2009/01/deli-ta-ve-kuyu.html

Naçizane ben de karalamıştım bir şeyler.

Kolaylıklar

srbstnsrlr

Beytullah dedi ki...

Bu ankete mesaj gönderenleri bazı rutin testler için hastaneye bekliyoruz :))

Pamukk dedi ki...

başka işim yok da hürriyete para kazandırcam ya da kime bilinmez.. geçersiz değersiz anket..

TheDuffman dedi ki...

kendilerini düşürdükleri şu hale bakın gören de batmak üzere olan bir gazete sanır hürriyet'i hürriyet spor ilk çıktığı zaman çok güzeldi ve keyif alarak okunuyordu saçma transfer haberleri değil kaliteli haberler vardı süper ligle ilgili güzel değerlendirmeler vardı şimdi bu ek için gazetenin üstüne para istiyorlar ve taraftarları etkilemek için "ölesiye haykırdık bi' mesaj mı atmayacağız!" şeklinde bir slogan bulmuşlar. bir gazete nasıl bu kadar çabuk çizgisinden çıkıp kolpa olur sorusuna verilebilecek en iyi cevaptır hürriyet spor gazetesi. bu arada en büyük taraftar adayım tabii ki de shrek resimler harika olmuş abi eline sağlık :)

varol döken dedi ki...

efendim şimdi olaya reklamcılık gözünden bakacak olursak, kampanya hatalı... çünkü anket sonucu en büyük taraftarı değil, en çok taraftara sahip kulübü ortaya çıkaracak...

sloganda da şöyle bir hata var... taraftar ölesiye haykırırken bir beklenti içinde değil, körü körüne aşkla yapıyor bunu... ama sms hürriyet'e kazandırıyor... maddiyat ve maneviyat çelişiyor, hürriyet yanlış duygulara oynamış bence...

yine de mesajlar gelecektir, sonuçlar açıklandıkça birileri gaza gelip daha çok mesaj çekecektir...

en çok taraftarın kimde olduğunu bilmek mümkün değil... ama şöyle parametrelerim var elimde... 10 yıl önce girdiğim topluluklarda fenerbahçeli oranı % 70 falanken bugün % 50 nin altına düşmüş durumda... galatasaray'ın 2000 yılından sonra taraftarına taraftar kattığı kesin... beşiktaş ise bence ne azalır ne çoğalır... biraz seçim anketi gibi bir şey bu işte, taha erdem tribüne taha erdem tribüne:)

acaba diyorum nüfus sayımında tuttukları takım da sorulsa insanlara, en azından memleketin başından bir konu eksilse, ne dersiniz?

mondo trasho dedi ki...

nasılsa enayi çok di mi?
atıver enayilik ocağının ateşine odunları, harlayıversin. kim gurur duyar şu anketten birinci çıkmış olmaktan, merak ediyorum!

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Büyük taraftar,büyük takım yoktur.Çok taraftar,başarılı takım vardır.Ötesi ancak kendini tatmine yarar...

erssre dedi ki...

şark kurnazlığı başka bir şey değil. aç internette bir anket, millet bedava oy versin... bu fikir cengiz semercioğlundan çıkmamışsa ben de bir şey bilmiyorum.

SAFÆ dedi ki...

En büyük benim :)

Adsız dedi ki...

Bence büyük taraftar her maç stadını doldurup takımını destekleyen taraftardır.On milyon otuz milyon taraftarım var diyip boş türübünlere oynayıp lisanslı ürün satamadıktan sonra o taraftarın hiç bir faydası olmaz.Her sene hangi takımın ne kadar kombine ne kadar lisanslı ürün sattığı ne kadar seyirci topladığı açıklanıyor.Burdan kulubüne en fazla destek olan taraftar kimde açıkca görülecektir.Hürriyetin yaptığı saçmalığa yorum yapmak bile yanlış.

İsim dedi ki...

Aslında anketin sonucu şöyle bir veri sağlayacak.
'Hangi takım taraftarının zeka oranı en düşük' veya 'En çok salak X takımı tutuyor'
Bu anlamda bir faydası da olabilir.
Umarım Fenerbahçe birinci çıkar mesela.
Fenerli dostlara takılmanın güzel bir yolu olur:)

Trofolo dedi ki...

En buyuk tarafar, yesil kafalinin arkasindaki abla bence... "yikiliooooorssssun"

miracsaral dedi ki...

En büyük taraftar kim mi ?. Ne saçma soru, herkes bilir ki önemli olan boyu değil işlevidir.

Yine de takımlarımızın takım takıntılarını ve Ntvspordaki yorumlarda görünen "Gs'li Muhsin Genç" profilini düşünürsek 1)Galatasaray 2)Beşiktaş 3)Fenerbahçe olacaktır.

Consigliere dedi ki...

trash talking..

Grace dedi ki...

asıl sorun anketin yapılması değil bana göre. ankete oy yollayacak ve çıkan sonucu ciddiye alacak insanların bulunması daha büyük bir sıkıntıdır.

Kartal Bafiler dedi ki...

Taraftar sayısı için nüfus sayımı kesin çözümdü ama artık oda imkansız oldu,bir dahaki sayımda haneler dolaşılmayacak anlaşılan.
Bunun haricinde takım tutmanında kriterleri aşamaları var kendimce;
*Tatlısu taraftar
*seyirci taraftar
*izleyici taraftar
*asosyal duruma düşmemek için yalandan taraftar
*harbi taraftar

Unknown dedi ki...

bu krizde neyin nesi bu))))
herhalde maaşları veremiyorlar.kesin muhasebenin fikri bu :D

azmi dedi ki...

yeni birşey değil. eskiden de oluyordu böyle kampanyalar. değil mi ?

sekerse tehlike dedi ki...

Hürriyetin spor ekinde bir mesaj 2 sms bedeli olarak yazılmıştı ama
nereye bağışlanacağı bbelli değil doğrusu...

semioticus (shelbyl) dedi ki...

"Hürriyet'in kurumsal kimliğini kim korumakla mükellefse bu kampanya başlarken demek ki yıllık izine çıkmış."

Bilakis, Hurriyet'in kurumsal kimligiyle harikulade bir eslesme bu kampanya/kumpanya. Ve Hurriyet okuyan vatan sevgisi konusunda "tutkulu" arkadaslar eminim mesajlarini da eksik etmeyecekler, "takim sevgileri/tutkulari"ni da SMS yoluyla kanitlayacaklardir.

yorgunforvet dedi ki...

shrek ten büyük taraftar var mı beee

sensin bu alemin kralı aceto :)))

kim atti kral atti dedi ki...

neye göre kime göre büyük ?