30 Ocak 2009

Carles Puyol ve Babası

Gole en fazla sevinen adam. Carles Puyol. Maçı seyrederken aklıma geldi. Blog yokken hakkında not düşmüşüm. 4 Kasım 2006 tarihinde:
"Barcelona'nın kaptanının babası dün öğleden sonra nerede olur? El Corte Ingles'de alışverişte? Marbella'da golf mü oynar? Dünya turundadır; Tokyo'ya az önce mi inmiştir? Lebiderya evinde, dizlerinde battaniye; kitap mı okur? Diagonal'de yürüyüşe mi çıkmıştır? Şehir kulübünde briç masasında ayakları mı uyuşmuştur? Barcelona kaptanının babası dün öğleden sonra nerede olur? Oğlu Deportivo La Coruna maçı için El Prat'dan takımla havalandığında bir iş makinesinin üzerinde de olurmuş. 56 yaşındaymış. İş kazası. Puyol, La Coruna'ya indiğinde "baban öldü" demişler. Barcelona'ya 200 km uzaklıkta Puyol ve kardeşi Putxi'nin doğup büyüdüğü yerde. Babalar hep ölür. Milyon dolarların da olsa ölür..."

14 yorum:

çagdas dedi ki...

Bu post'u hatırlattı bana :)

Konialis dedi ki...

çok vurucu bir yazı olmuş ellerine sağlık aceto... gerçekten hayat garip, kimin aklına gelir puyol gibi bir adamın babasının işçiliğe devam edeceği....

BT dedi ki...

@Çağdaş
ben galiba herşeyi yazmışım bu bloga:) sağolasın...

aşkın dedi ki...

Bana meşhur hikayeyi hatırlattı.
Okyanus kıyısındaki balıkçı ve yuppie işadamı.
Milyon dolarlar da kazansan emekliliğini belki de baba toprağında keyfeder tarla sürerek geçireceksin, oysa baban ömrünü hırpalamaya gerek bırakmadan zaten bunu yapıyor.

krealokus dedi ki...

Akşam servisten inip eve yürürken babamı aradım.Canı sıkkındı, dedem rahatsızdı, ben gelmiyorum diye veryansın etmiş.6 ay oldu,2 bayram geçti.eve varana kadar zaten dolmuştu gözler.Yemekti, oyundu eylerken dayanamadım,"babam ve oğlum".Onun babası ölüyordu, benimkiside ölecek.can sıkıcı tarafı, onun babası şanslıydı, oğlunun adam olduğunu görebildi...
"Babalar hep ölür. Milyon dolarların da olsa ölür..."
can yücel kadar,babam ve oğlum kadar koydu..
eline sağlık..

alt + 168 dedi ki...

sözlükte okuduğum zaman gözlerim dolmuştu bunun entry halini... çok fena yahu.

çagdas dedi ki...

@BT
İki yazının tadı da ayrı güzel ama :)

barSELOna dedi ki...

onun bu takımda bu halde olmasında şüphesiz babasının büyük katkısı var

www.fcbarcelonaturkiye.com

yorgunforvet dedi ki...

benzer bi his bana abdullah gül ün babasının oğlunun cumhurbaşkanı seçildiği gün atelye yi açıp işbaşı yapması ile gelmişti, kameralar orada roportaj yapmıştı,(cbaşkanı siyaset üstü biliyorsunuz, o yüzden yazı siyasi sayılmaz:))

markojaric dedi ki...

Bülent Abi kusura bakma konu dışı olacak ama, AIG MAnchester'dan 2010 itibari ile forma reklamı çekmiş ve bir arap şeyhi rekor ücret teklif etmiş galiba. Bu konuda bilgin varsa paylaşabilirmisin. teşekkür ederim...

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

vaca

F.E.K. dedi ki...

Tam olarak arap şeyhi değil. Teklif Saudi Telecom dan gelmiş. Saudi Telecom un %70 lik hissesi Suudi Arabistan devlet yönetiminde % 20 si halak açılmış durumda geri kalan % 10 da gene devlete bağlı emeklilik fonu gibi bi yerde. Manchester United ın şu anki sponsoru olan AIG nin 19 milyon £ luk anlaşması gelecek sezonun sonunda bitiyor ve anlaşmayı uzatmayacaklarını açıkladılar. Saudi Telecom da 5 senelik 125 £ luk bi teklif yaptı ama daha resmi bir şey yok.

dipnot: Saudi Telecom Türk Telekomunda dolaylı yoldan %20 hissesine sahip ve yönetim kurulunda 2 üye ile temsil ediliyor.

yukardaki haberde The Sun da çıkmıştı ne kadar doğrudur bilinemez

tknycl dedi ki...

(cbaşkanı siyaset üstü biliyorsunuz, o yüzden yazı siyasi sayılmaz:)

ağlamak istiyorum...

Trofolo dedi ki...

Hafiza kanayan yara