25 Ocak 2009

Barcelona 4 - Numancia 1

Juventus-Fiorentina maçını izliyorum. 1-0 Juventus galip. Son yarım saat, Fiorentina bastırıyor, kanal değiştirilir mi? Mecburen. Barça bu, işi ilk 30 dakikada bitiriyor. Zap yapmasak skor 3-4 oluyor, tren kaçıyor. Numancia'nın ligin ilk haftasında Barça'yı mağlup ettiği maçtan sonra yazmıştım. Onbirin yıllık ücret toplamı 4.5 milyon euro. Messi etmiyorlar yani. Barcelona'ya Çanakkale geçilmez savunma yapmayı onurunu yediremeyen nice takım ilk 45'te darmadağın olmuş bu stadda. Numancia'nın böyle bir derdi yok. Attıkları ve sayılmayan golü kaçırdım. Barça'nın tempoyu arttırmadığı, nasıl olsa atacağız dinginliğinde geçen bir ilk yarıydı. 6 atarlarsa 5000. golü kutlayacak Barça geçmiş maçlarda olduğu gibi vurdu ama bu kez girmedi. Burada Numancia ters geliyor, puan alırlar mı düşüncesi herkesin aklından geçmiştir devre arasında birayı, çayı tazelerken. Olmadı tabii. Usta hırsızlar biraz fazla oyalandılar ama yine kasayı ardına kadar açtılar.
Barselona'da 3 çocuğu ölümüne sebep olan fırtına -ki siyah bantlar ve o muazzam saygı duruşu bunun içindi- oyunu ne kadar etkiledi, karar veremedim. Numancia onbirini sayabilen bir Türk futbolsever var mıdır? Mert Aydın-geçmiş olsun bir kez daha- bile sayamaz(!) Çakma marka gibi futbolcular dolu bu takımda. O muhteşem golü atan Barkero, Dimas, Palacios, Ortega. Hep tanıdık isimler ama bildiklerimiz değil. Numancia'nın frikiğinde filelere dolanan Valdes'i ben olsam direkt Barselona balık haline götürür, mezatta satarım. Kapattığı köşeye bile atlayamıyor hımbıl. Oyuna dönelim. Messi, Messi işte. Attı, attı, attırdı. Barça amblemini öptü, gerekli yerlere mesajı yolladı. Alves harikaydı. 59 golün 42'sini atan üçlü 4 golü de attı. 5000 için haftaya ekran başında olmak lazım. Fiorentina, Milan'dan sonra Juventus'a da tek golle kaybetti. Juventus'un gençleri ayrı bir post konusu olsun. Del Piero'nun bir gol olan iki muhteşem asisti vardı. Mutu dönene kadar Fiorentina başını kaldıramayacak. Artık bomba yarın Ibrahimovic'siz sahaya çıkacak Inter'in kucağında...

16 yorum:

Unknown dedi ki...

fiorentina juventus iyi macti aslinda.. ama ilk yari fiorentinanin golunu yedi hakem, gilardino ofsayt degildi. 1-1 olsaydi daha farkli bir mac olurdu

bianconera dedi ki...

Barca herzaman ki gibi yine barçaladı.Juve'yi ise kaptan sırtlamaya devam ediyor mükemmel asist yaptı.Ah şimdi 34 yaşında değilde 24 yaşında olacaktı ki...

GK dedi ki...

Timur Akmurzin isimli evladımız 1-2 seneye Valdes kadar Barça kalesini koruyabilecek kıvama gelir zaten.Bir takımın en zayıf halkası bu kadar mı bariz olur?

Halim dedi ki...

siyah bant ve tören geçtigimiz gunlerde vefat eden en yasli barcelona futbolcusu içindi. 92 yasindaymis adam

pclion dedi ki...

70 dakika maçı seyredip bütün golleri kaçırabilmek de benim yeteneğim olsa gerek. Allahtan Henry'nin golünün tekrarını yakaladım, onu görebildik bari.

Numancia'nın yıllık maaş bütçesi 4.5 milyon. Bizim Konyaspor da Serhat Akın'a 1.5 milyon euro yıllık ücret veriyor. Serhat Numancia'da ilk 11 çıkabilir mi acaba?

Halim dedi ki...

ayrica barcelona kendine ayit olan baska bi rekoru daha kirdi bu gece. messi nin attigi 4. golle birlikte 20 maçta 64 gol atmis oldular. katalan ekibi bundan once iki kez 20 maçta 63 gol atma basarisi gostermis. en son rekor yanilmiyorsam elli yil oncesine ayit

Mesut Ulukök dedi ki...

Rekor için:

Perşembe akşamı TRT1 ekranlarında olun. Kral Kupası, rakip Espanyol...

dogan pamuk dedi ki...

bu takımdan daha ilginç istatistikler bekliyorum. son 17 yılın en iyisi bir yana bu altyapı zenginliği ve kalitesi ile uzun yıllara daha damga vurur barça. messi xavi ve puyollar yoldadır.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Birde solda hem hücum hem savunma bilen bir bek olsa tadından yenmeyecek hakkaten bizim takım...

http://blaugrana-tr.blogspot.com/

n0s dedi ki...

güzel gol atmak için bissürü kaçırıyolar onlar da olsa şimdiden 100ü geçmişlerdi

L dedi ki...

"Numancia'nın frikiğinde filelere dolanan Valdes'i ben olsam direkt Barselona balık haline götürür, mezatta satarım. Kapattığı köşeye bile atlayamıyor hımbıl."

Şu adamdan ne zaman kurtulacağız ya rab.

barSELOna dedi ki...

valdes konusunda çok doğru söylemişsin zaten kaleye 3 4 kere geliyorlar onları tut be kardeşim

www.fcbarcelonaturkiye.com

natura horror vacui dedi ki...

barca'nın dünya dışı futbol oynamasını geçtim, bunu bir de ilk 11'de 6 tane altyapıdan yetişmiş adamla yapıyorlar: valdez, puyol, piqué, messi, xavi, iniesta. sonradan oyuna krkic giriyor, ki o da altyapıdan, busquets giriyor, genç takımdan yetişme.

bir de bizim altyapıdan yetişen adama bak: serdar özkan. cin olmadan adam çarpıyor, artistliğin bini bir para.

kıskanmamak elde değil.

xaropinho dedi ki...

bikaç alt konuda 5000.gol tahminleri vardı ya..bence biz onu bırakıp 6000. için tahminlere başlasak iyi olur:P...hazır okay karacan abimizde barca altyapısını yakından takip ediyorken bizi fikir sahibi yapabilirdi 6000.gol için.

Turgay Keskin dedi ki...

Numancia'nın attığı gole yazık oldu bu arada, es geçmemek lazım..

Hakan Şahiner dedi ki...

del piero için 1i gol olan 2 asisti var demişsiniz, asist sadece skor olduğunda kullanılan bir tabirdir; belirtmek istedim.
Saygılar, kolay gelsin